Orisor

Dagens promenad gick till Orisor, en gårdsgrupp bara en kort bit från oss. Har aldrig förut gått upp efter den vägen så var intressant att se vart man kom.
 
 
Förövrigt tycker jag det är ganska tråkigt att gå samma väg hela tiden. Då vi bodde i Smedsby fanns det fler rutter att välja på. Nu kan jag i princip välja att gå åt vänster eller höger ute vid vägen. Nåja, fick ju vidga mina vyer lite idag.
 Höstfint på trappan

Igår gick jag en promenad i skogen intill och plockade lite granris. Först tänkte jag bara lägga riset på blombänken, men kom på att jag skulle sätta det i några mjölkhinkar och vips blev det så här.
 
 
Önskar att vi hade en större entré trappa, men gick ju lika bra att sätta hinkarna på trappan upp till terrassen. Kan ju hända arrangemanget syns till vägen också och kan glädja andra än oss själva.
 
Hoppas bara det inte regnar så mycket den kommande tiden. Vill ju inte få fullt med vatten i hinkarna. Då får det hellre snöa.Ta det lugnt resten av veckan

Började dagen med att fara till massören. Måste säga att det kändes 100 gånger bättre att vara till den här massören då jag jämför med den förra som jag var till för några år sedan. Gjorde nog säkert mycket att det var en kvinnlig massör samt att jag kunde prata svenska med henne (den förra var en finsk kar). Hon hittade direkt de sjuka punkterna i ryggen och baken. Dessutom hade jag två "låsningar" högre upp i ryggen. Kändes riktigt bra att vara dit! Tyvärr försvann inte smärtan i ryggen, men har förhoppningar att det kan bli bättre, det tar bara sin tid. Hon visade också lite hur jag kunde stretcha de muskler som var spända. Någon inflammation trodde hon inte att det var. Bokade in en ny tid till måndag.
 
Fick dessutom förlängt sjukledigt. Får se om jag kan fara i jobb på måndag kväll. Blir väl nog värkmedicin, spikmatta, promenader och strechning resten av veckan. Förhoppningsvis hittar man på något lite roligare i helgen. Skulle vilja hyra någon bra film...får se. Egentligen skulle jag vilja fara på bio, men än så länge har de tyvärr inga "liggplatser" i biosalongen, bara sittplatser :).
 
 Gårdagens naturbilder

 Håller tummarna för morgondagen

Idag har jag haft besök av Johanna. Var länge sedan sist, förra året någon gång. Var verkligen roligt att träffas! 
 
Imorgon blir det tidig väckning, ska på massage 8.30. Ska väl inte ha några höga förväntningar, men hoppas det skulle bli lite bättre i ryggen, men det återstår att se. Måste också förlänga min sjukledighet så jag har ledigt på torsdag också. Blev lite knepigt då jag har sjukledigt till och med onsdag, men har natt ons-to. Måste förstås se hur det känns i ryggen imorgon efter massagen om jag kan jobba på fredag, men har sen ledig helg åtminstone. 
 
Molly har varit riktigt gosig idag. Mitt i allt hoppade hon upp i soffan där jag låg och lade sig ner när med mig. Sedan då jag låg på spikmattan lade hon sig ner där bredvid också. Men hon är inte alltid så lydig. I princip varje dag smaskar hon i sig vatten från golvbrunnen i duschen (fast det finns vatten i vattenkoppen i köket), Whiskas har förstås lärt sig av Molly och gör samma sak.
 
 
Nu ska jag se klart Äntligen Hemma, sen blir det nog snart tack och godnatt.Vardagslyx

Efter att gästerna åkt hem igår kväll passade jag på att unna mig lite vardagslyx. Tog ett avslappnande bubbelbad i ljusets sken.
 
 
Borde verkligen unna mig ett bubbelbad lite oftare. Att få ligga i bubbelbadet med något gott att dricka och något bra att läsa, det är verkligen avkoppling.
 Matgäster

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Linda, Göran o Isac kom hit på mat. Johnny hade lagat Pulledpork burgers igen. Maten lät sig väl smaka, fastän den yngsta i gänget inte hade så stor aptit, möjligen berodde det på att det inte var tillräckligt med ketchup på hamburgaren, eller så var det helt enkelt tråkigt att behöva sitta stilla.
 
 
Sedan blev det kuddkrig....
 
 
Sedan blev det lite spännande så Isac tog fram motorsågen för att vara på den säkra sidan.
 
 
Tack för besöket! Den här måndagen

För att få lite frisk luft gick jag på en skogspromenad med Molly. Alltid lika roligt att ha någon av katterna med som sällskap.
 
 
Nu donar Johnny på i köket. Snart får vi matgäster. Får hoppas de tycker om det vi har att bjuda på!
 Cupcakes med hallon frosting

 
ca.8-10 st
 
4 ägg
1 dl Sukrin melis
150 g smält smör
1 dl vispgrädde
100 g Philadelphiaost
2 ½ dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
 

Sätt ugnen på 175 grader
 
Vispa Sukrin melis och ägg poröst. Tillsätt smör, grädde och philadelphiaost. Rör samman de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 25 minuter.
 
Frosting
 
100 g philadelphiaost
1 dl Sukrin melis
hallon
 
Blanda ingredienserna väl till en jämn smet.Ställ i kylen i ca. 30 minuter. Bred över muffinsen. Garnera med hallon och citronmeliss.
 
 
 Promenaden

Var riktigt passligt väder för en promenad idag. Solen värmde och det blåste ingenting. Tyvärr hann jag bara ta några bilder med kameran innan batteriet tog slut, typiskt, blev att fota med telefonen istället.
 
Kändes helt okej i ryggen, kändes dock lite mera i höftböjarna och benen, men tror nog det gjorde gott att vara ut på en promenad.
 
 
Var och hälsade på Fiffi som var ensam hemma. Hon var glad att få lite sällskap.
 
 
Nu ska här bakas. Men jag överlåter nog det mesta åt proffset. Jag får väl vara en hjälpande hand misstänker jag. Det är några nya recept som ska testas. Får se vad det blir till.
 En sockerskål

Hittade den här arabia sockerskålen på loppis för en tid sedan. Egentligen behöver jag den inte, men kunde ändå inte motstå den. 
 
 
Får se om jag behåller den eller inte. Är ju ingen serie jag samlar på och skåpen är ju överfulla redan.En bättre dag

Var nog säkert sällskaps sjuk igår. Var på dåligt humör hela dagen. Men vem skulle inte vara på dåligt humör då man har värk. Idag är humöret bättre då Johnny är hemma. Började morgonen med ett parti biljard. Fick räcka med ett varv. Förlorade gjorde jag, men det gjorde ingenting. 
 
 
Nu är det snart dags för mat, kocken står i köket, jag ligger i soffan. Ska bli gott med riktig mat! Ska se om jag får med min sambo på en liten promenad senare, men det återstår att se hur det går med den saken. Det finns hopp

I somras tog vi flera syrén plantor från Johnnys föräldrar och planterade i trädgården. Hittills har de sett döda ut, men nu ser den ena plötsligt ut att leva. Får hoppas den överlever vintern också.
 
 
Gick en sväng runt gården tillsammans med Molly. Det fick bli dagens promenad. 
 En lördag i oktober

Med de här bilderna vill jag önska er en trevlig lördag. Johnny ska fara på mässan till Botniahallen, men jag avstår, fast jag hade sett framemot det ganska mycket. Har man sjukt i ryggen så har man. Fast det känns ganska bra nu då jag legat raklång hela natten, men vill inte riskera att jag får lika sjukt som igår.
 
 
Jag borde nog ta en kort promenad, få lite frisk luft. Bli på bättre humör. Göra någonting roligt, men vad? Att ligga raklång på golvet börjar kännas ganska tråkigt...fast det är behövligt emellanåt.
 
Förslag på vad jag kunde sysselsätta mig med mottages gärna.Ändrade planer

Suck. Blev ändrade planer idag. Var till frissan, blev hur bra som helst, men det var en ren pina att behöva sitta stilla i en timme. For till närliggande loppis efteråt för att mjuka upp ryggen, men det tog så sjukt att jag bara gick, såg inte på några saker. Hade bestämt mig för att fara till Anttila och köpa en ny mixer som var på rea. Så styrde bilen in mot stan. Kom mig bara ut ur bilen så kände jag att jag nog måste ta in värkmedicin för att alls orka gå till Anttila så gick in via Citymarket och köpte något att dricka. Det blev en snabb Anttila runda, visste ju vad jag skulle ha så gick raka vägen och köpte det, tog ca 5 minuter så var jag nere vid bilen igen. Fanns hur mycket som helst som jag kunde ha sett på vid Anttila, men det enda jag kunde tänka på var att få lägga mig på spikmattan där hemma.
 
Äta bör man annars dör man brukar man ju säga, så svängde sen in via matbutiken. Var heller ingen trevlig upplevelse, kunde knappt bära handelskorgen. Som tur fanns HVC nära så blev ett läkarbesök. Så nu är man sjukledig till onsdag. (PS. Linda samt Johnna, ni är nog varmt välkomna hit nästa vecka ändå, har ju ingen smittsam sjukdom :), dessutom är jag i stort behov av sällskap.)
 
Bokade in en tid till en massör, men hon hade tid först på onsdag. På måndag borde jag dessutom ringa till fysion och få en tid dit.
 
Så sådant sysslar vi med här i huset. Hoppas ni andra har en trevligare dag. Nu ska jag fortsätta ligga raklång på min spikmatta, känns redan lite bättre, för stunden i alla fall.
 
 
Muntrar upp mig med en bild på Molly och hennes favoritträd. Tydligen ett passligt ställe att vässa klorna på.
 God frukost

Då var det fredag, igen. Började dagen med en god frukost, bananomelett med bär och turkisk joghurt. Blir ett besök till frissan idag, ska bara klippa topparna lite. Kanske jag far via stan en sväng också. Tyvärr är ryggen inte helt i skick ännu så blir inget gym idag heller. 
 
 
I helgen blir det jobb för min del. Jobbar dubbelnatt. Nästa vecka blir en vecka med mindre jobb, ska bli skönt.
 Höst i skogen

Idag gick jag ut i skogen tillsammans med kameran och katterna. Bäst att passa på så länge det inte regnar.
 
 
 
 Väggar

Kom att tänka på en sak som jag verkligen är nöjd med i vårt hus, nämligen väggarna och valet av tapeter och väggmaterial. Det finns bara en sak som jag ännu idag ångrar och det är att vi inte lämnade fram en liten del av stockväggen mellan köket och matplatsen, men nog är jag nöjd med hur det blev till sist i alla fall. 
 
Jag bara älskar stockväggar, gamla stockväggar, men för den delen ville jag inte (kunde inte) lämna fram stockarna överallt i huset. Ni som känner mig och som följt bloggen en längre tid vet ju hur det ser ut hemma hos oss, men ni som är nya läsare vet kanske inte hur vi tänkte då vi valde väggmaterial.
 
På vinden/andra våningen ville jag lämna fram så mycket av stockväggarna som möjligt för att bevara känslan av ett gammalt hus. Till sist blev det fyra stockväggar som vi valde att lämna framme.
 
 
 
Det blev i princip så att vi lämnade fram en stockvägg i varje rum på övrevåningen (förutom i lilla skrubben och i wc:n). Den ena väggen blev vit och de andra lackade jag med ett genomskinligt lack. 
 
Bara att se en gammal stockvägg gör att åtminstone jag börjar tänka bakåt i tiden och fundera hur gamla stockarna är, har de varit del av något annat hus tidigare osv. Roligt om man visste mera. 
 
Vi ville blanda nytt med gammalt (jag var ju mera inne på den gamla stilen). Därför blev vårt tapetval detta.
 
 
I vardagsrummet och mittersta rummet på nedrevåningen valde vi randiga tapeter, likadana i båda rummen bara olika nyanser. En del väggar valde vi att måla vita.
 
 
Jag skulle ju så gärna ha velat ha en stockvägg framme på nedrevåningen, men pga att väggar och fönster blivit flyttade, så fanns det ingen vägg som kunde lämna synlig. Gjorde därför en kompromiss och spikade råspont på en vägg i vardagsrummet. Kunde inte ha blivit bättre om man frågar mig!
 
 
Ett annat material som jag också förknippar med gamla hus är ju pärlspont. Jag ville gärna få in detta material någonstans på någon vägg. Vi valde därför att lägga pärlspont på ena köksväggen samt i hela kvisten.
 
 
Känns nog bra då vi har hela husprojektet färdigt och har bott i huset i 1 ½ år. Ett annat projekt om delvis har att göra med huset ska dock bli gjort ännu i höst/vinter. När som helst kommer de nämligen och gräver och kopplar in kommunalt vatten till oss. Har hittills haft källvatten från ett lokalt vattenbolag, men pga olika problem med vattnet har vi nu bestämt oss för att ta kommunalt vatten. Hoppas vi slipper få problem med vattnet/vattenläckage i framtiden. 
 Knoppar

Tänkte här om dagen att ska inte julkaktusen få knoppar snart, var ju den här tiden ifjol som den började blomma. Döm om min förvåning när jag såg att den faktiskt hade knoppar. Tydligen håller den koll på årstiden.
 
 
Ikväll har jag jobbat till kl.21, imorgon har jag veckans enda helt lediga dag.
 Hemmagjord müsli

För några dagar sedan lagade Johnny lite müsli, det blev riktigt gott.
 
Här kommer receptet:
 
100 g mandelspån
100 g krossade hasselnötter
1,5 dl kokoschips
0,5 dl riven kokos
2,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
100 g hackade valnötter
(1 dl nyponskalmjöl)
1 dl vatten
1 dl kokosolja
2 msk stevia (sötningsmedel)
1 msk kakao
(1 tsk cacao & chilli krydda)
 
(Han hittade inget nyponskalmjöl samt cacao & chilli krydda i butiken.)
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla torrvarorna i en bunke. Tillsätt kokosoljan och vattnet, rör om.
 
2. Häll ut allt på en bakplåt med bakplåtspapper.
 
3. Rosta i ugnen i 150 grader i 15 minuter.
 
4. Rör om och låt müslin vara ytterligare 15 minuter i ugnen.
 
5. Rör om igen. Stäng av värmen och låt stå med ugnsluckan lite på glänt, gärna i någon timme eller mer så att müslin blir riktigt torr. 
 
Servera gärna med turkisk yoghurt, bär och frukter.
 
 Frost

 Har haft bättre dagar

Blev inget gym idag. Har ont i ryggen igen. Det går i vågor, ibland känner jag knappt något och ibland tar det jätte sjukt. Lika bra att ta det lugnt idag. Var ju till gymmet igår, kanske det inte var så bra det då jag kände att ryggen var lite sjuk. Tror det beror på fredagens jumppa jag var på. Hela helgen har jag känt av det, men igår kväll då jag kom till jobbet tänkte jag knappt komma mig ut ur bilen. Nåja, det går väl över förr eller senare, just nu känns det ganska bra då jag ligger i soffan. Värre har det också varit, så tror nog det går över efter någon dag (hoppas jag). 
 
Nu ska jag muntra upp mig med att se på några bra serier på nätet. Känns skönt att inte ha något mera inplanerat idag. Har ju hunnit med att jobba till kl.9, utvecklingssamtal med chefen, lunch med Johnny på Kesmo samt ett besök på Folkhälsans loppis, nu får jag nog bara ta det lugnt.
 
 Ny bok av Stephen King

Köpte en bok i Tammerfors. Boken har sammal titel som serien jag just sett första säsongen av. "Under kupolen" eller "Under the dome". Vet inte när andra säsongen visas och kunde inte vänta längre, så blev glad då jag hittade boken. Nu behöver jag inte vänta på nästa säsong. 
 
 
Problemet är bara att den har har över 1000 sidor...
 
 
Vet inte hur många böcker jag har av Stephen King, men många är de. Tror inte det tar så länge innan jag har läst ut den här boken också, brukar nämligen sträckläsa hans böcker för de är så spännande.
 
 Slut på terrass säsongen

Kan konstatera att vi nog inte kan äta ute mera i år, ute på terrassen alltså. Paviljongtyget är intaget, paviljong värmaren likaså. Får nog bara vänta tills det blir varmt där ute igen, även om det tar x antal månader. Får väl drömma om sommarvärmen så länge.
 
 
Inatt blir det jobb 20-11. Ska på utvecklingssamtal imorgon, får se hur det går. Blir säkert en sväng via gymmet imorgon också. 
 En till matta

Då jag gick på loppis förra veckan hittade jag en till badrumsmatta, en likadan som den förra jag köpte bara att den här var grå och den andra svart. 
 
 
Får se hur många badrumsmattor man kan få rum med...
 Stenar och flaskor

Eftersom alla fönster i kvisten nu är tvättade, har jag också satt lite fina saker mellan fönstren. Det ena fönstret fick behålla sina flaskor, medan jag bytte ut sakerna i de andra.
 
 
Den här gången blev den en blandning av ännu fler gamla flaskor samt några stenar från Gotland. 
 Kallare tider

Idag har jag jobbat 8-17. Ska faktiskt bli skönt att jobba en natt imorgon efter denna veckas morgonskift (fast jag tycker om morgonskiften).
 
Har tvättat ett till fönster nu ikväll, så nu är alla fönster i kvisten tvättade, alltid en början. Nu ska jag nog lägga mig ner i soffan och se på något bra på tv. Kom ihåg att nya avsnitt av Solsidan börjar ikväll! Klockan 21 på Sveriges tv4.
 
 Skohyllan får ett nytt utseende

Igår, samtidigt som jag tvättade fönstren i kvisten bar jag ut skoställningen. Var flera år sedan jag gjorde den på snickarkursen, och nu tycker jag den har sett sina bästa dagar.
 
 
Ostadig var den så satte Johnny i arbete. Han fick fixa till lite kryss på den och vips hade skoställningen blivit lite mer up to date och stadig på samma gång. Jag sökte fram lite vit färg och målade ställningen ett varv. Behöver nog måla några varv till ännu innan den är helt färdig.
 
 
Lika bra att renovera den gamla skoställningen istället för att köpa en helt ny. Då den är vit passar den nu bättre in inredningsmässigt också.
 Fönstertvättning pågång

Idag har jag haft projekt fönstertvättning pågång, samtidigt som har jag dammsugit en del av nedrevåningen. Hela tre fönster samt yterdörren fick jag tvättat. Suck. Fönstertvättning är inte min favoritsysselsättning. Men har bestämt mig att alla, och då menar jag ALLA fönster ska bli tvättade före jul. 
 
 
Är ju nog tur att man inte är så noga och måste tvätta alla fönster flera gånger i året. Finns nog något fönster på vinden som jag aldrig tvättat. Får se hur länge det tar innan alla fönster är tvättade, har ju några veckor på mig fram till jul. 
 
En av orsakerna till att det tar så länge att tvätta fönstren är ju att jag hittar på en massa andra roligare saker att göra samtidigt. Idag gick jag länge omkring i huset och funderade vilka saker som skulle passa att lägga mellan fönstren. Tycker det ser så hemtrevligt ut med någon eller några saker i det annars outnyttjade utrymmet mellan fönstren.
 
 
Får se om jag har någon inspiration kvar ännu idag och får tvättat ännu något fönster...men jag tvivlar. Tror nog jag fortsätter någon annan dag.
 Säljes

 
Så här blev den till sist, kryddhyllan som jag målat. Skulle gärna ha satt upp den på väggen, men tyvärr har vi ingen plats för den. Säljer den nu för 40 euro. Så skynda på och köp bort om du är intresserad! Se annonsen på Findit.
 Kräftor en fredagskväll

Slutade jobbet kl.16. Sen blev det gymmet och RPV och Korsetti. Sen via butiken och sen hem. Det enda som är negativt med att ha morgonskift är att det blir så sent innan man är hemma, speciellt om man far på några ärenden innan man far hem. Hinner kanske inte göra lika mycket som då man har natt eller kväll. Men är nog ändå skönt att ha hela kvällen ledig. Trivs nog bäst med varierande arbetstider, skulle inte vilja ha 8-16 dag ut och dag in.
 
Till middag ikväll blev det alltså kräftor och mozzarella sticks. Riktigt gott var det!
 
 
Nu fortsätter fredagsmyset med rotsakschips och lite vin. Ha en trevlig fredagskväll!
 Skönt med fredag

Veckan börjar gå mot sitt slut, är skönt med fredag idag. Jobbar till kl.16, men sen är det ledig kväll som gäller, ledig lördag också för den delen, men sen blir det jobb på söndag. Tror det vankas något gott till middag ikväll, har nämligen kräftor på upptining, men blir nog säkert något annat smått och gott också.
 
 Första snön 2013

Idag kom då första snön. Det var ju väntat. Får bara hoppas det inte kommer några stora mängder snö ännu. Vill helst slippa till jobbet imorgon.
 
 Frukt i låda

Har många olika fat och korgar som jag brukar ha frukter i, men nu kom jag på att jag skulle lägga dem i en låda istället som omväxling. Allt har inte plats på samma ställe. Bananerna får vara i korgen och resten i lådan.
 
 
Förr har jag haft en blomkruka i lådan. Kul att kunna använda den till annat också. Lade lite plast på botten så inte frukten tar smak av lådan och så inte frukten sugs in i lådan ifall något skulle börja mögla.
 
Har redan minskat i lådan, gjorde nämligen en god fruktsallad till efterrätt igår.
 Stärkande promenad

Idag var det passligt väder för en promenad med några klienter på jobbet. Både de och jag njöt av den friska luften och solen som värmde i det annars kyliga vädret.
 
 
Ikväll var vi en sväng via Målarbackan på kaffe och nu ser vi på Bonde söker fru på tv. Imorgon blir det jobb 8-15, andra dagen av tre som jag börjar 8, skönt med morgonskift!
 Japanska lyktor

 
Kände för att lägga till lite höststämning i de gamla glasburkarna. Tycker det blev riktigt fint med japanska lyktor inuti. Kunde kanske ha fått vara några till, men man tar vad man har och några fler hade vi inte. Däckbyte

Igår kväll blev det däckbyte. De har lovat kallare väder så bra att vara förberedd på halka. Såg dock att flera av däcken börjar vara nötta. Borde nog köpa åtminstone två nya däck...
 
 
Får se när första snön kommer. Ifjol kom den 25.10, 2010 kom den 22.10. Är väl bara att vänta och se. Möjligtvis kommer den denna vecka.
 En trött kisse

 En sista gång för i år

Doften av en nyklippt gräsmatta, det är nog doften av sommar. Har nu klippt gräsmattan en sista gång för i höst. Känns nog lite vemodigt att lägga undan gräsklipparen. Gräset var så högt så jag tror inte gräsklipparen tyckte om mig idag, därför får hälften av gräsmattan, den mot skogen lämna oklippt tills våren. 
 
 
Nu är det lunch dags. Blir bananomelett med bär.
 1 Lit.

Fyndade en Arabias 1 Lit. kanna i Tammerfors. Stod länge och funderade om jag skulle köpa den eller inte. Den var nämligen inte helt perfekt, lite små skavanker här och där. Kom fram till att jag skulle ångra mig om jag inte köpte den, så slog till. Den kostade ungefär en tredjedel av vad den skulle kosta i perfekt skick.
 
 
Framifrån ser den helt perfekt ut. Ser man lite noggrannare ser man lite defekter, men de är svåra att fånga på bild.En helg i Tammerfors

Vi började vår roadtrip med att fara via Kauhajoki (av alla ställen). Jag var via två loppis, men hittade inget. Var också in till Punnitse & Säästä där det fanns en massa delikatesser och intressanta produkter, såg sedan att de har butik i Seinäjoki och Kokkola också så blir väl nog ett besök dit då man har vägarna förbi. 
 
 
Körde sedan efter en massa småvägar tills vi kom ut till "stora vägen". Roligt med lite sightseeing. Jag roade mig med att fota det färgrika landskapet utanför. Gick kanske inte så bra, men några träd fastnade nog på bild.
 
 
Då vi kom fram till Tammerfors besökte vi något loppis. Sen kunde vi ju inte missa att besöka Stockmann och  "Hullut Päivät" som pågick där. Tyckte att alla människor vi mötte på gatan gick med en Hullut Päivä påse, tydligen måste det vara billigt där. Blev dock lite besvikna. Det enda jag köpte var en pocketbok för 3,90. Det var i och för sig inte dyrt, men kunde inte hitta något annat billigt att köpa. Vi behövde inga märkeskläder (som man säkert kunde ha fyndat billigt).
 
Hotellet var lätt att hitta, men en parkeringsplats lite svårare. Vi hittade dock en gratis parkeringsplats till sist. Denna gång hade vi bestämt oss för att prova på Cumulus hotell. Var ett bra val, bättre än Omena Hotelli i alla fall. Bra frukost hade de också. 
 
 
Utanför hotellet fanns Tammerkoski och Koskipuisto.
 
 
På kvällen for vi till Tampereen Kylpylä. Själva orsaken till resan var att vi skulle använda upp ett presentkort till Holiday Club (som badet hör till). Det var ett litet bad, lika litet som jag kom ihåg. Men helt okej ändå. 
 
 
Efter simningen blev vi hungriga och gick till Amarillo för att äta.
 
 
Mätta och belåtna traskade vi iväg mot hotellet igen. Före vi kröp ner under täcket måste vi bara ta foto av Tammerkoski med omgivning i kvällsmörkret.
 
 
Följade dag blev det en hel del loppis besök. Ett besök vi IKEA blev det också, men några stora inköp blev det inte. Köpte ljus och klädhängare.
 
Då vi hade sett allt vi skulle se kom Johnny på att vi skulle köra hem via Tuuri, så det gjorde vi. Vi hann bara vara en timme i Tuuri innan de stängde, men räckte nog till, hann köpa det vi skulle. 
 
Sist och slutligen var det en riktigt rolig helg. En helg som man lever länge på...eller åtminstone tills nästa gång vi åker iväg någonstans.
 Hemma igen

 
Är nu hemma igen efter en liten weekendresa till Tammerfors. Ska bli skönt att lägga sig ner i soffan nu och se på veckans avsnitt av Bron. Berättar mera om resan imorgon.
 
Ps. Här ovan kan du se ett av helgens loppisfynd.En gammal våg

På fredagen hittade jag den här vågen på loppis, kunde bara inte motstå den. Den fick följa med mig hem.
 
 
Vet inte om jag behöver väga någonting. Men om inte annat så kan man ju ha ett ljus på den och bara njuta av dess skönhet.
 Pizzakväll

 
Igår kväll fick jag besök av Mia. Bjöd på pizza och så hade vi en trevlig pratstund. Alltid roligt att få besök.
 Höst och det går mot vinter

 
Idag har vi fått njuta av vackert höstväder. Kunde konstatera att frosten tagit de flesta blommorna, men de återkommer säkert igen nästa år. 
 
Ikväll är Johnny på Oktoberfest, jag får snällt sitta hemma och vänta på att han ska ringa och vilja bli hämtad. Men inte är jag bitter för det. Ska snart sätta in en pizza i ugnen och har precis sett på senaste avsnittet av min favoritserie. Väskan är i princip packad för morgondagen. Hoppas på lika fint väder då.
 En helt vanlig fredag

Godmorgon på er alla! Skönt med fredag, eller hur?! Nu väntar tre lediga dagar framför mig. Imorgon bär det av på lite simning och shopping söderut, ska bli kul. Idag ska jag nog ta fram städmoppen och tvätta golvet, börjar vara ett antal veckor sedan den senast var framme. Blir nog också gym och loppisbesök idag. En helt vanlig fredag med andra ord. 
 
 
Vad har ni för veckoslutsplaner? 
 
PS. Man får gärna kommentera, eller fråga något, eller bara säga HEJ. Blir så glad då jag ser att någon tagit sig tid att plita ner några ord.
 Måla om

Igår påbörjade jag ett nytt projekt, ska måla om en sak som jag sedan ska sälja. Får se hur många varv jag behöver måla.
 
FÖRE
 
 
Efter ett varv med vit målarfärg ser det ut så här:
 
 
Idag skulle jag egentligen få måla ett till varv, men det får vara till en annan dag. Då saken är klar att sälja lägger jag upp en bild på hur det blev.
 Röda loppisfynd

Förra veckan hittade jag två fina stolfodral /stolöverdrag eller vad man nu ska kalla dem. Samma fråga varje gång, vad heter de egentligen? Att de var av märket Nyblom o Kollén gjorde ju inte saken sämre. 
 
 
Jag har 6 st rutiga stolöverdrag från förut, (har nog 6 stycken röda utan volang också men de tycker jag inte om). Stolar har jag ju så det räcker och blir över så alltid bra med flera överdrag. Tror jag ska lägga dessa två på stolarna jag brukar ha ut på ändan av bordet.Solnedgång

 
Så här fin solnedgång var det på jobbet ikväll. Imorgon blir det jobb 7-15. Sen ledig tre dagar :).Loppisinköpen

Hittade en del smått på loppis igår. Ett par oanvända jeans till halva priset, en billig jumppa topp, en fin liten badrumsmatta, en bok och fyra formar.
 
 
Besökte det utvidgade Fyndis i Smedsby. Riktigt roligt att de förstorat och fått flera försäljningsbord. Kanske större chans att få tag i ett loppisbord där nu då. Tror nästan jag ska testa att sälja där nästa gång jag säljer på loppis.
 Länge sen sist

Hade först tänkt vara hemma hela dagen, men då jag städat klart blev den en loppisrunda. For sedan efter Johnny till jobbet och så for vi till simhallen. Var riktigt avkopplande och skönt att vara och simma. Tror det var i våras jag var dit senast. 
 
 
Vad jag köpte på loppis får du se imorgon.
 Inredningstidningar på hög

Har en stor hög med olika inredningstidningar som jag går igenom. Vilka ska jag spara och vilka ska jag sälja? Finns en del som jag vill spara bara för de fina bildernas skull, men finns också flera som jag inte ens förstår varför jag köpt.
 
Här är en del inspirationsbilder. Bilderna är tagna med telefon så därför kan de vara lite suddiga.
 
 
Finns mycket fina bilder och intressanta reportage, man fastnar lätt och glömmer bort det man egentligen skulle göra idag, nämligen STÄDA, inte läsa inredningstidningar...
 Whiskas övningskör

 
Igår då jag kom hem från jobbet kom Whiskas för ovanligehetens skull in i bilen och hälsade på mig. Kanske hon ville fara ut och köra...eller så inte :). Hon brukar ju oftast spy/pissa/kakka/eller bara låta om sig då hon måste åka bil, så är nog bäst bilen står i still då hon är i den.
 En stol på trappan

Idag då jag kom hem såg jag den här fina stolen stå på trappan. Johnny hade tydligen knåpat ihop den igår kväll.
 
 
Han hade gjort två stycken så den andra gav vi åt Mia och Tomi. 
 Dagens mumin

Var via Minimani idag där de hade "hullut päivät" eller vad det nu heter. Köpte lite "onödiga" saker, bl.a. en muminmugg för en billig peng, samt någon julklapp.
 
 
Nu ska jag se på en bra serie och bara slappa på soffan. Tycker jag gjort tillräckligt idag. Kanske jag piggnar till mot kvällen.
 Blir en skön vecka

Inatt blir det jobb, men är i princip ledig måndag (slutar 9 på morgon) och tisdag. Sen jobb två dagar och ledig fredag-söndag. Det blir nog en skön vecka. Ibland tycker jag inte om att jobba natt, men ibland kan det vara hur skönt som helst. I alla fall då man tänker på att man är mera ledig än om man bara skulle jobba morgon och kvälls skift.
 
Imorgon efter jobbet blir det nog gymmet, sen får jag se vad jag hittar på :). 
 
 Gammalt och pågående projekt

Såna här lampor har både jag och Johnny lagat för ett antal år sedan. Synd bara att ingen hänger på vår vägg (det finns dock en i skåpet, men har inte hittat rätta väggen att hänga upp den på ännu). Tycker den lyser så fint nu i höstmörkret.
 
 
Ibland tänker jag att jag ska börja snickra något igen, men andan faller inte riktigt på. Det var liksom lite skillnad då vi gick på snickarkurs, då hade man en dag och en viss tid då man skulle snickra något, nu då vi inte går på någon kurs finns inte den där tiden. Eller man tar sig inte tid. Det känns också onödigt att anmäla sig till kursen igen, då vi ändå har tillgång till liknande snickerimaskiner på hemmaplan. Kanske någon dag kan man ta sig tid igen...
 
Johnny har också ett stolprojekt som stått still i flera år. De blir så fina! Själv skulle jag nog aldrig kunna (eller ha tålamod) att laga någonting dylikt. 
 
 
Väntar på att få sitta på dem, men får väl nog vänta en tid till. Frågan är också var vi ska placera dem då de äntligen blir färdiga.
 Vintervila

Igår kväll förde vi in båten för vintervila, där får den vänta tills det är vår och sommar igen. Låt det gå snabbt!
 
 Liknar det?

 
Den här teckningen på mig ritades för 11 år sedan på Konstens natt (om jag inte minns fel), av en sån där utländsk konstnär som tecknar roliga bilder av folk. Ganska rolig är den nog. Vet dock inte var den ska hänga, så än så länge får den ligga i Johnnys "pojkrum" där hemma hos hans föräldrar (tillsammans med en hel del andra av våra saker som vi inte vet vad vi ska göra med.) Ni vet såna där saker som man bara rafsat ner i en låda, lite av varje, men egentligen ingenting av värde.
 Blåsig lördag

Vad gör ni en blåsig dag som denna? Dagen har gått i arbetets tecken för mig, men nu är jag ledig till kl.18 imorgon kväll. Här hemma har vi tydligen haft besök av elektrikern, han har ännu en hel del kvar att koppla innan all el är dragen i uthuset och föjset. 
 
 
Känns skönt att ha en ledig kväll efter att ha jobbat två kvällar, dessutom jobbar jag ju natt imorgon. Nu vankas det mat hos Johnnys föräldrar, skönt att inte behöva koka mat en gång till idag.
 Filkoppen

Så här ser den ut, filkoppen? som jag hittade i skogen här om dagen. Den låg nästan helt ovan jord, var bara en liten del som låg under jorden. Konstigt att jag inte sett den förut, så många gånger som jag gått omkring där i skogen.
 
 
Så säg ju, är det en filkopp? Några märken eller namn hittar jag inte på den, så riktigt ny är den inte. Är nog roligt då man hittar såna här hela saker i skogen, skärvor och dylikt hittar man då och då, men varför kastar man bort en filkopp som är hel?
 Vinterjacka

Vad gör man då den ena vinterjackan är för stor samt har fläckar som inte går bort och den andra har dragkedjan gått sönder på samt att den också är väl stor? Jo man köper en ny såklart! Hade egentligen inte tänkt köpa en jacka då jag for till stan igår, skulle endast köpa några konsert biljetter, men nu blev det som det blev. En ny jacka behövde jag i alla fall. Och speciellt dyr var den inte heller.
 
 
Den var för ovanlighetens skull ljus! Har nog aldrig haft en så här ljus vinterjacka, de brukar ofta vara svarta...men lite variation måste man ju ha. Så nu väntar jag på kölden så jag får börja använda den...ja fast riktigt iskallt behöver det ju inte bli.
 Nummer tre

Ännu en till kaffeburk har satts på hyllan. Samlingen växer. 
 
 
Att den dessutom inte kostade mig en enda cent var ju bara ännu bättre.
 Arbetsdag och nya serier

Idag blir det jobb 14-22, men före det ska jag på lite ärenden samt gymmet. Tror det blir ett lätt gym pass nu efter förkylningen, har ju nog fortfarande lite snuva, men orkar inte sitta still :). 
 
Ute ser man knappt någonting, allt är täckt av tjock dimma. Får se om man hittar in mot stan. 
 
 
Före jag startar bilen och far iväg ska jag se ett avsnitt av Sleepy Hollow, en ny spännande serie. Igår startade även en ny säsong av Vampire Diaries samt en helt ny serie The Originals. The Originals handlar om de första vampyrerna, The Originals som de kallas i Vampire Diaries. Ska bli intressant att se nya avsnitt samt följa den nya serien.
 Ljus i höstmörkret

Nu då mörkret är här är det mysigt med tända ljus. Tänder några ljus nästan varje kväll. 
 
 
Kan helt enkelt inte få nog av ljus. Det är dock bäst att hålla ett öga på dem, en kväll var Whiskas nära att få det hett om öronen, eller rättare sagt, hett om magen, då hon hoppade upp på bordet, men som tur fick jag ner henne från bordet direkt.
 En filkopp i skogen

Idag har jag en ledig dag, skönt! Passade på att sova till kl.10, det behövdes verkligen. Har egentligen inte gjort så mycket idag. Sett på Svenska Hollywoodfruar, sökt efter kantareller i skogen men hittade inga, hittat en gammal filkopp? av glas i skogen (den var hel). Hittade filkoppen i vår egen skog där det finns en slaskhop. Försökte sedan hitta mera intressanta saker där, men hittade mest gamla äckliga plastpåsar som de haft säd i. Nästa sommar ska nog det mest synliga skräpet bort därifrån. Sitter nu och funderar vad jag ska laga till middag...tror det blir grönsaksgratäng. 
 
 Gamla glasburkar

Mamma ville bli av med några gamla glasburkar och jag tog tacksamt emot dem. 
 
 
En del får fungera som ljuslyktor, de med lock vet jag ännu inte vad jag ska göra med. Möjligen lägga mjöl och dylikt i dem.
 Solskenspromenad

 Kuddöverdrag

Blev så glad då jag gick på loppis idag och hittade kuddöverdragen jag länge tänkt köpa. Där sparade jag lite pengar också! De kostade nämligen en femtedel av normalpriset på nätet. Äkta linne är de också.
 
 
De passar bra där tillsammans med de andra två kuddarna i liknande stil, också de loppisfynd. Måste bara köpa fler innerdynor. Nu hittade jag bara två dynor som var lite mindre än kuddöverdragen. Nåja, vi borde vara påväg till Tammerfors om en och en halv vecka, så då får jag svänga in via Ikea och köpa en hög med innerdynor.
 RSS 2.0