Frost och en utfärd till Kokkola

Redan igår morse var det vitt på marken. Ingen snö som tur var, utan endast rimfrost. En hagelskur kom det också igår. Idag morse tog jag tillfället i akt och gick ut med kameran. Måste alltid föreviga den första frosten varje år. Igår morse hann jag inte. Idag hann det redan bli lite varmare innan jag kom mig ut så bilrutorna hade redan tinat upp.
 
 
Lite senare på förmiddagen åkte vi på en utflykt till Kokkola. Denna gång inte bara för nöjesskull. Wilma sov hela vägen fram, bra så,
 
 
Vi började med mat på Amarillo. Det blev dock ingen trevlig matstund. Det gick bra fram tills vi fick maten på bordet. Sedan började lill busen gall skrika. Troligen pga av att damen som serverade maten talade med henne. Wilma är nämligen lite blyg för tillfället. Testade att amma henne, det gick inte. Fick istället gå runt med henne medan Johnny slängde i sig sin mat. Sedan fick han gå och mata henne med ersättning medan jag åt. Oj oj. Hade det på känn att det skulle bli så här, rätt hade jag.
 
 
Nåja, ska inte klaga, resten av dagen gick mycket bättre. Efter maten åkte vi och hälsade på en antikhandlare som ska måla skåpet som Johnny lagat. Det ska likna ett Björköskåp, så det var inte lätt att hitta någon som kan måla ett sånt skåp. Nu äntligen hittade vi rätt person. Var ett intressant besök och vi fick se många andra fina saker än bara skåp också. Wilma skötte sig utmärkt den timmen vi var där. Hon är tydligen också antik intresserad. Det är ju bra att vi lär upp henne tidigt, hehe. Sedan blev det ett loppisbesök. Johnny gick på en kort promenad med Wilma medan jag fyndade på loppis. Blev en klänning och en body åt lilla damen. Sedan åkte vi ännu till Motonet därifrån Johnny skulle ha några saker. Jag och Wilma satt i bilen och sysselsatte oss med blöjbyte, lite bus samt matning. Sedan åkte vi hem igen, som tur blev det en lugn hemfärd också.
 Höststorm

Igår kväll åkte vi ut till Lillö för att se på stormen. Det var kanske några centimeter högre vatten än sist, men den här gången blåste det riktigt rejält. Tyckte det blåste hårt senast men nu yrde det verkligen över alla stenar. Mamma och pappa kom också ut och Johnny och pappa vände roddbåten upp och ner samt bar in saker som skulle in till vintern. Borde ha haft med det andra objektivet så jag skulle ha kunnat zooma in vågorna lite bättre.
 
 
Vi damer höll oss mest på insidan. Wilma ville inte sitta i babyskyddet så då blev det blöjbyte och matpaus istället. Då vi åkte hemåt körde vi som vanligt över Replotbron. Där visade det att det endast skulle ha blåst 10-12 m/s, men det tror vi inte på. Det blåste som sagt mera än sist och då blåste det ju 16 m/s. Så närmare 20 blåste det nog. 
 
 En solig promenad

Något jag just nu önskar mig är lite variation på promenadvägarna. Finns två val ute vid vägen, ska vi gå till höger eller ska vi gå till vänster. Tyvärr är det inte helt optimalt att vandra upp efter skogsbilvägen med vagnen då där finns så grovt grus på vägen. Vill ju inte förstöra däcken på vagnen heller. Men kanske Wilma skulle sova bra om man tog sig en promenad där, skulle ju hoppa och skutta åtminstone. Så vi får njuta av samma utsikt varje dag på våra promenader. En dag då solen skiner och höstlöven glöder är det nästan igen skillnad var man går, man njuter av den friska höstluften ändå. Idag är det dock lite annat väder, blåsigt och regn.
 
 
Vi fortsätter att gå vagnpromenader och ha henne i liggdelen. Hon har nog börjat vänja sig. Oftast vaknar hon dock då det gått exakt en halvtimme, konstigt. Sedan somnar hon om ibland, eller så fortsätter hon ropa. Igår var hon riktigt duktig då vi tog vår förmiddagspromenad. Hon sov 50 minuter då vi promenerade och fortsatte sova 50 minuter till i vagnen på gården. 
 
Idag ska fammo sköta en stund så får jag åka till gymmet, lyx. Tråkigt att det regnar, men ska försöka täcka in vagnen så kanske de kan ta en promenad i alla fall. Utan promenader eller bilfärd somnar hon oftast inte på dagen. Så med bara 10 minuters sovsnuttar en hel dag blir det ofta ingen rolig kväll med en övertrött dam, men vi kämpar på. Det blir väl bättre får vi tro. Det har ju nog varit bättre mellan varven med kvällsgråten, så det är väl bara någon fas hon är inne i just nu. Lilla gulle ♥.
 Muminnyheter

Det kommer ju hela tiden ut nya fina muminprodukter. Muggar, tallrikar och andra fina saker. Här om dagen såg jag att det kommit ut en ny serveringsskål som jag gärna skulle vilja ha. Nu har de tydligen tänkt till lite och har motiv på utsidan också. På den tidigare serveringsskålen som kom ut för något år sedan så fanns det motiv endast på insidan. Har man något i den skålen så ser det ju nästan bara ut som en vanlig vit skål. Så mycket trevligare med motiv på utsidan också.
 
 
Den här kannan är också fin. Hur vidare praktiskt det är med porslinstaket vet jag dock inte. Troligen bara något som skulle vara ivägen om man vill använda kannan. Men fin i hyllan är den ju nog.
 
 
Snart få vi också se den nya vintermuggen i butikerna. Vad tycker ni om den? 
 
(Bild från moomin.com)
 
Jag måste erkänna att muggen vid första anblick ser lite tråkig ut. Men egentligen är den ju bara enkel och egentligen ganska fin. Inte den finaste muggen jag sett, men såklart måste jag nog ha en eller två i min hylla. Kan ju hända Wilma också vill ha en så då blir det tre muggar, hehe.
 
Nu har också de nya samlartallrikarna kommit ut i butikerna. Det kommer ut två varje år, Årets tallrikar ser ut så här:
 
Bild från moomin.com.
 
Den rosa/röda tallriken har samma motiv som muggen som utkom 1990 och är alltså en av muggarna som är lite dyrare idag. Tallriken till höger har samma motiv som Millennium muggen som utkom 2000. Också den muggen är lite dyrare än muggarna i butiken idag. Jag har de två första förpackningarna med tallrikar, de som utkom 2014 och 2015. Saknar dock de som kom 2016 och 2017 med undantag av en tallrik som jag hittade skillt på loppis. Nu vet jag inte om jag ska köpa dessa, eller om jag ska vänta att jultomten kommer med dem, vi får se. Fina är de ändå. Helst skulle jag ju nog vilja ha tallrikarna som jag saknar också, men förstås är de ju dyrare nu då de inte säljs i butikerna mera.
 
 Solnedgång

Har inte lika mycket tid nu mera att springa runt med kameran. Tyvärr. Ser nog hela tiden fina motiv då jag promenerar runt med barnvagnen, problemet är bara det att jag inte kan stanna för då vaknar hon. Oftast. Inte alltid, men man vill ju inte ta den risken. Här om kvällen fick jag åtminstone tid att föreviga några fina moln och en fin solnedgång. 
 
 
Något annat som jag ännu inte haft en tanke på att göra i höst är att tända ljus. Vid den här tiden varje år brukar jag nog ha förbrukat åtminstone en handfull värmeljus, men inte i år. Några nya stilleben på vardagsrumsbordet har inte heller dykt upp. Ja om man inte räknar en tom yoghurtburk, en tutt och en använd socka. Nåja jag hinner väl njuta av ljusens sken ännu i höst. Som tur är det ännu ljust om kvällarna, fastän det nog märks att det blir allt mörkare och mörkare.
 Höstrusk på Lillö

Idag åkte vi ut till Lillö en sväng för att se hur högt vatten det var. Såklart började det ösregna direkt vi steg ut ur bilen så vi blev genomvåta, men som tur smälte vi inte, hehe. Det var nog högt vatten så Johnny drog upp roddbåten lite högre upp på gården. Nu skulle det ha varit lagom med vatten i havet för att ta sig ett dopp, men troligen ganska kallt.
 
 
Sedan åkte vi till Västervik där mamma och pappa bjöd på mat. Nu blir det en lugn hemmakväll. Skulle nog kunna ta natten redan nu, trött som jag är, men måste nog hållas vaken x antal timmar ännu. Som tur försvann regnet och solen skiner nu igen.
 
Önskar er alla en trevlig lördagskväll!
 
 Gym och barnvagnspromenader

I måndags var jag på mitt första ledda gympass sedan september ifjol. Kan knappt tro att det är sant, hur har ett år gått så snabbt!? Nåja, ett år sedan var det i alla fall. Var ju nog till gymmet några gånger ifjol på hösten, men då bara i salen. Denna gång blev det Brazilian Bikini Butt 30 minuter och Mage 15 minuter. Det sistnämnda skulle jag nog inte ha farit på, visste inte riktigt vilka övningar jag kunde göra. Jag gjorde lite egna varianter. Känns minst sagt i benen ännu idag från det förstnämnda gympasset. Kommer mig knappt upp ur soffan. Borde ha stretchat efteråt, men vem har tid med sånt då det var bråttom hem. Wilma hade inte varit så glad då jag var borta, men de hade överlevt ändå, hehe. Hon var nog mest trött. 
 
 
Annars blir det ju nog mest barnvagnspromenader på träningsschemat. Ser dock inte framemot en regnig höst, vem vill gå ut och gå i regn? Så hoppas på en fin och solig höst istället. Borde också hitta något passligt att lägga över förvaringskorgen som finns under vagnen. Regnar det och blåser så samlas det ju vatten där, vilket inte är så trevligt. 
 
Imorgon då jag ska på en snabb visit till labben så far jag till gymmet efteråt. Bäst att passa på då man en gång är i farten. Wilmas fammo är snäll och sköter. 
 
Ikväll blir det ännu en promenad, var ut på förmiddagen också. Vi får se hur långt vi orkar gå (och hur mycket rop vi orkar höra på). Dit vägen brukar gå bra, men hemvägen brukar bli mindre trevlig. Solen skiner åtminstone så förhoppningsvis får man tankat lite energi inför resten av kvällen.
 4-års kalas

I lördags var vi på 4-års kalas. Det är inte varje dag det händer. Vi blev bjudna på mycket gott och födelsedagsbarnet fick många presenter. Som vanligt hade mor i huset gjort fina tårtor. Wilma var trött och inte på så bra humör, men så kan det ju vara ibland.
 
 
Stort GRATTIS till Felicia än en gång! ☺
 Reseabstinens

Nu börjar det kännas att vi inte gjort någon resa i sommar. Reseabstinensen börjar göra sig påmind. Någon södernresa lockar dock inte för tillfället, hur skulle vi få med oss allt ifall om? Nej, snarare lockar nog en resa över till Sverige. Mest lockar förstås den svenska huvudstaden, men om jag får som jag vill så blir det snarare Umeå före jul. Helst skulle jag ju vilja fara direkt, men det är ju inte så bara att sätta sig på båten och åka iväg, måste väl nog planera lite på förhand. Det är ju nog lite krångligare, dock inte omöjligt, att resa iväg någonstans med en liten en. Då vi skulle vara en natt på Lillö packade vi bilen full så man inte ens kunde se ut genom bakrutan. Kan nästan inte ens tänka på hur vi skulle få plats med allt på en campingresa, nu då vi är tre i familjen. Som tur har vi en takbox. Nåja, det blir inga campingresor i år, men kanske nästa sommar. En eller flera nätter i Umeå är nog det enklaste resealternativet just nu. Helst flera nätter förstås, så man hinner se något.
 
 
Behöver jag något från Umeå? Nja, knappast. Men alltid hittar man ju något man inte visste att man behövde, hehe. Såklart lockar ju loppisarna också. Får fundera vidare och se vad de har för erbjudanden närmare jul. Kanske i slutet av oktober eller början av november? Vi får se.
 En höstlik vecka

Så var det fredag igen och det börjar kännas som höst. Speciellt nu då det varit regnigt väder har det börjat kännas mera som höstlikt. Sommarvärmen ser också ut att vara ett minne blott. Nu i veckan har jag varit både till tandhygienisten och till tandläkaren, haft lite egentid kan man ju också säga, hehe. Nå inte riktigt. Fammo har varit snäll och skött Wilma och det har gått bra. I tisdags då jag en gång var i farten så passade jag på att fara till gymmet också. Första gången på detta år! Senast jag var dit var 29.12. Börjar vara en tid sedan, men det kändes faktiskt nästan som igår då jag väl steg in genom dörren. Allt var som förut. Blev dock bara 35 minuters träning, men bra så. Tränade lite armar och ben. Bäst att börja försiktigt efter så långt uppehåll. Nu är bara frågan den när jag hinner fara dit igen. 
 
 
Igår var vi på mamma-barn träff vid rådgivningen. Först kändes det som om jag inte ville träffa några andra mammor, visste ju inte vem som skulle vara där, men då jag väl var där var det faktiskt riktigt trevligt. Kom en minut försent till träffen, men det gjorde ingenting. Jag som alltid brukar vara i tid tycker nu inte om att ha tider att passa. Allt tar ju så mycket längre nu på något konstigt sätt, hehe. 
 
Idag var vi till Swingeling på "Bärdonsträff". Man fick alltså testa olika bärsjalar och liknande. Jag hade med mig min Stokke bärsele, men ingen där hade någon vidare erfarenhet av en sådan så fick ingen hjälp med den. Har bara testat den en gång och då skrek W allt vad hon kunde. Idag testade jag en ringsjal. W tyckte inte om det heller, samma reaktion som med selen, rop och skrik. Såg också hur man använder andra sorters sjalar. Vet ännu inte om jag ska skaffa någon sorts sjal, än så länge har vi ju klarat oss bra utan. Skulle ju också behöva öva om hon nu alls ska trivas att sitta fastspänd på mig, vet inte om jag har tålamod med det. Vi får se då hon blir lite större. 
 
Ikväll tog jag mig tid och gick ett snabbt varv genom vår skog. Hittade en hand full med kantareller. Borde nog gå och kolla längre in i skogen också, senast fanns där inga, men har inte hunnit nu på några veckor. Imorgon ska vi på 4-års kalas, annars har vi inga stora planer inför helgen.
 
Önskar er alla en fin fredagskväll!En vanlig måndag hemma hos oss

I förrgår tänkte jag att jag skulle dokumentera hur vår dag såg ut. Så det gjorde jag. Det blev dock lite enformigt och mot kvällen glömde jag att ta fram kameran, men så här såg vår dag ut. En helt vanlig dag här hemma just nu.
 
Vi vaknade vid kring sjutiden på morgonen. Wilma hade då sovit sedan 23 på kvällen, inte vaknat en enda gång under natten. En vanlig natt med andra ord. Steg upp, bytte blöja och satte oss i soffan där hon fick lite mat. Ammar alltid först och sedan får hon ersättning. Sedan blev det morgonmys i sängen. Ofta tar jag henne i vår säng efter att hon ätit sitt morgonmål. Där ammar jag henne tills hon somnar igen. Vanligtvis somnar hon ganska snabbt. Sedan somnar jag också. 
 
Bilden jag tog på henne blev så mörk och suddig, men ungefär så här såg det ut. Bilden är dock från en annan dag.
 
 
Efter någon timme steg vi upp och då blev det ännu en matpaus. Efter maten såg vi på Paradise Hotel en stund. Ja vi brukar varva det programmet med Unga föräldrar och lite barnsånger på Youtube. 
 
 
Sedan gymmade vi en stund.
 
 
Sedan tränade vi nacken.
 
 
Efter träningen var det dags för en middagsvila. Testade att lägga henne i liggdelen. Hon har ju vägrat hittills. Gick ganska bra, hon sov halva vägen och tittade upp då vi gick tillbaka. Sammanlagt blev det alltså bara 25 minuters vila, men bättre än ingenting. 
 
 
Sedan var det dags för mera mat och bus. Jag hann plocka i nån tvättmaskin.
 
 
Sedan var det dags för ett nytt viloförsök. Denna gång ammade jag henne i soffan. Gick försiktigt till sängen och la ner henne där. Det lyckades inte. Där låg hon sedan och var hur pigg som helst.
 
 
Det blir alltså inte mycket vila här om dagarna. Lyckas oftast inte om vi inte åker bil eller går på en promenad. Denna dag tog vi ännu en till promenad lite senare. Då sov hon 20 minuter, sedan var det färdigt. Ibland har man turen att hon sover vidare då vi varit på en promenad, men det händer egentligen ganska sällan. Får vara glad att hon sover om nätterna åtminstone. Men det är inte roligt med en övertrött dam om kvällarna. 
 
Där emellan blev det lite blöjbyten. De sker oftast på köksbordet. Ibland går vi nog upp till skötbordet också, måste ju använda det då vi nu en gång köpt ett. Men oftast blir det nog köksbordet som är närmast.
 
 
Denna kväll fick hon besök av sin farmor och farfar. Hon "berättade" för dem vad hon gjort den dagen. Hon har börjat "prata" eller jollra allt mera. Är riktigt roligt att föra ett samtal med henne då man märker att hon svarar. Ännu roligare skulle det vara om man förstod vad hon sa, men får nog vänta ett tag på den dagen.
 
Lite senare blev det mera mat och en stund framför tv:n. 22.45 somnade den lilla damen ♥.
 
Så det var den dagen det. 
 En bra helg

Det har varit en bra helg, med sommarvärme till och med. I lördags blev det träff med Sofia och Malena. Konstigt nog kom kameran inte fram en enda gång, hade visst inte tid med sånt. Vi började med att besöka älvtorget i Skatila. Där var det fullt med folk. Vi köpte med oss några grisar och tog en fikapaus. Sedan åkte vi på gårdsloppis till Vapenbrödrabyn. Vi besökte inte så många gårdar, bara några få samt parken med många försäljare. Hade ju lite bråttom hem då Johnny skötte. Åkte via Kotipizza och beställde pizzor som vi sedan tog med hem till oss. Wilma sov då vi kom hem, eller hon vaknade precis då vi kom. Det hade tydligen gått bra fastän jag varit borta några timmar. Det var ju bra! Jag hade dock fått sån hemsk huvudvärk då jag spänt mig så och varit nervös för att hon bara skulle ha ropat hela tiden, men som tur hade ju allt gått bra. Sedan pratade vi av oss i några timmar samt åt upp grisarna som vi köpt. Till sist blev det dags att säga hej då för den här gången. Nästa gång vi ses är det nästan jul. Tack för en rolig dag! På kvällen blev det en sväng till Stenhaga. Hittade ett par perfekta jeans på Citymarket av alla ställen! 
 
(Bilder från en annan dag då vi var ute och gick)
 
Idag passade vi på och for på gratis kaffe och tårta till Rinta Jouppi. Någon ny bil köpte vi dock inte, fastän jag nog skulle behöva en ny. Rea fyndade också en del på Hong Kong. En snabb runda på Comboliina hann vi med innan Wilma blev hungrig. Sedan blev det mat och blöjbyte i bilen innan vi åkte hem igen. Hittade en omlottbody och en fin stickad klänning på loppis åt Wilma. Ikväll har Johnny kört ut en hel del jord på gräsmattorna. Så nu ska det sås gräs för vem vet hur månte gången här på gården. Försöker att jämna ut gräsmattorna så de inte ska vara så många gropar överallt. Jag och Wilma tog oss en hurtig kvällspromenad på rekordtid, var riktigt svettig då jag kom in. Kan konstatera att det går betydligt snabbare att gå med lite bra musik i öronen, roligare var det också.
 
Nu är vi redo för en ny vecka med en hel del inplanerade saker, men bra så. Kan ju inte sitta här hemma varje dag, hehe. 
 
 Två månaders rådgivningskoll

Igår var det dags att åka till rådgivningen igen. Denna gång för två månaders kontroll. Före besöket tog vi oss en promenad i Kvevlax. Roligt att se lite annat än den vanliga vägen. Först blev det vägning och mätning. Hon hade gått upp ca 400 gram sedan sist och vuxit över två centimeter. Närmare bestämt 5376 gram och 58,7 cm lång. Bra att hon gått upp så mycket i vikt fastän hon på natten sover många timmar utan mat. Har varit svårt att veta om jag ska väcka henne eller inte på natten, men nu vet jag att det inte är någon panik. Synen och hörseln var också bra. Hon låg också på magen och visade hur duktig hon är att hålla upp huvudet. Hon ville dock inte "prata" så mycket med rådgivningstanten, men skratta det gjorde hon. Vem skulle vilja prata på beställning, kan ju hända att hon inte hade något att säga, hehe. Till sist var det dags för Rotavirusvaccin. Vi har valt att följa det vanliga vaccinationsprogrammet, så nu var det dags för det första vaccinet. Det togs genom munnen, men det tyckte W inte var så roligt. Först smakade hon intresserat på vad som erbjöds, men sedan var det inte lika gott längre och hon började protestera. Men sist och slutligen gick det nog bra. Ser inte framemot nästan månad då det är dags för de "riktiga" vaccinerna, alltså sprutorna. Det borde ju gå lite snabbare att ge, men det tar nog säkert mera sjukt än att få någon vätska via munnen. 
 
Idag blev det ett snabbt besök till Combo. Ungefär hälften hann vi gå igenom, då hade lilla damen färdigt. Hann både byta blöja och amma inne på loppisen, men det hjälpte inte heller. Hon ville inte sitta i babyskyddet. Skulle kanske ha gått om jag burit henne igenom hela loppisen, men det orkade vi inte med. Åkte istället och handlade lite smått till Sale innan vi åkte hem igen. Nu ska vi gymma lite i babygymmet.
 
 ❤ Två månader ❤

I lördags, 1.9, blev Wilma två månader ❤! Tiden går så fort!
 
 
På onsdag är det dags för tvåmånaders kontroll vid rådgivningen. Ska bli intressant att se hur mycket lilla damen har växt  ❤.Loppishelg

Igår började vi dagen med att fara på loppis till Laihia. Där hittade vi en hel del. Bilen blev nästan full, ja nå nästan i alla fall. Vi köpte nämligen en matstol till åt W. Den ska hon ha hos fammo och faffa har vi tänkt. Köpte också en till lekmatta, eller babygym som hon får ha hos dem. Onödigt att släpa allt fram och tillbaka. Vi är ju ändå där flera gånger i veckan så lika bra att ha en del välbehövliga saker där. Ett oanvänt skötunderlag hittade jag också på loppis i fredags. Ett likadant som vi har här hemma på köksbordet, ett med ugglor på. Det får hon också ta med till fammo och faffa. Hittade också en del kläder, men inga mängder, har ju nog en del i skåpet redan som ni vet. En lite tjockare halare hittade jag dock och det behöver hon ju nog så det var nog dagens bästa köp. Dessutom kostade den bara 6 euro. Sedan åkte vi vidare på gårdsloppis till Vöråstan. Träffade Tea. Roligt att ses fastän det bara var ett snabbt hej. Måste träffas pånytt nån dag i höst. Hann inte ta några bilder, fastän jag hade kameran med. Försökte att så snabbt som möjligt ta oss runt mellan alla innergårdar så vi sedan skulle få fara på mat till Västervik. I Vöråstan hittade vi också lite smått och gott. 
 
 
Hittade bl.a. ett nästan oanvänt paket med blöjor åt W, exakt i rätt storlek för bara 3 euro. Muminbadleksaker och några kuddöverdrag kom jag också hem med. Johnny köpte också ett zink "badkar". Alltså inte ett stort badkar, men kanske lagom storlek åt W. Ska dock inte bada i karet, det är nog tänkt att komma i användning i trädgården. 
 
Idag åkte vi till Sundom på Loppisrace. Där var det många gårdar som deltog, så vi åkte bara runt till ett fåtal. Tog ju en stund att åka runt och hitta rätt också. Hade valt ut några ställen som vi skulle fara till så var att hålla koll på både adress och nummer på själva loppisstället. Hittade bara några få saker idag. Bl.a. en sak som åker direkt i presentskåpet, samt några leksaker åt W. Dessutom åkte vi via och köpte en stol som jag fyndat åt W på facebook loppis, en Bumbostol som hon kan sitta i om några månad. 
 
 
Nu får det vara färdig fyndat för denna helg. Nästa helg, om inte före det, så blir det mera loppisbesök igen.
 RSS 2.0