Ett foto i timmen - en utflyktsdag

Dagen började med att Molly kom och väckte oss, ja nästan i alla fall. Hon tyckte det var dags för oss att stiga upp.
 
 
Åt frukost, kaffe och yoghurt som alltid samt packade ner KAJ biljetterna i väskan. 
 
 
Då klockan var kring tio var det dags att hoppa i skorna och åka iväg norrut.
 
 
Vi körde och körde. Var grått och trist väder, men det snöade åtminstone inte.
 
 
Halv ett tiden var vi framme i Kokkola. Tyckte vi kunde börja dagen där. Började med att gå till två loppisar, hittade nog några saker att köpa.
 
 
Sedan blev vi hungriga. Måste såklart besöka resturangen Pedrinas då vi nu en gång var i Kokkola. De brukar alltid ha så god mat där. 
 
 
Det var så gott som fullsatt, men vi hittade som tur ett ledigt bord längst bort. Jag tvekade nog någon sekund då jag valde att beställa husets starkaste måltid, men så starkt kunde det väl inte vara. Kan säga att det var nog lite väl starkt för min smak. Vet åtminstone vad jag inte ska beställa nästa gång. God biff var det säkert, men kände inte så mycket annat än att det var starkt, drack åtminstone 5-6 limsa glas om inte mera. Har nog aldrig ätit något så starkt!
 
 
Jag var i desperat behov av glass, så vi åkte till Mc Donalds och köpte varsin Mc Flurry. Oj så gott det var, och svalkande för min stackars mun. 
 
 
Sedan blev det lite shopping, eller vi gick nu åtminstone igenom Prisma och ett apotek. Konstaterade åter igen att Prisma i Vasa är litet. 
 
 
Sedan blev det ett besök till Kodin Terra och Citymarket också. Måste ju kolla lite vad de hade på rea, men det var inte mycket. 
 
 
Sedan tyckte vi att vi hade sett tillräckligt av Kokkola, dessutom stängde alla butiker förutom de stora matbutikerna, så vi körde tillbaka mot Jakobstad. Väl framme där körde vi runt och sökte efter Schauman salen. Måste säga att det var ganska svårt. Såg överhuvudtaget inga skyltar, men med googles hjälp kunde vi till sist hitta rätt. Vi hade ännu god tid på oss innan KAJs show skulle börja så vi gick i några butiker för att fördriva tiden.
 
 
Såg en del julbelysning.
 
 
Lite senare sökte vi oss tillbaka mot Schauman salen. Vi var i princip de första på plats. Fick sätta oss ner och vänta en stund. Klockan 19 var hela salen fylld, showen var slutsåld. KAJ bjöd på en riktigt bra och underhållande show, men mera om showen i ett annat inlägg.
 
 
I pausen gick vi omkring i Campus Allegro (där Schauman salen finns), fanns många häftiga saker att se på.
 
 
Klockan 21 satte vi oss i bilen igen, nöjda med dagen. Måste bara ta ett foto av julgranen på torget också, kunde inte åka hem före det var gjort.
 
 
Efter en timme och en kvart var vi hemma igen. Kissona var nog glada att få lite sällskap igen.
 
 
Efter Mästerkocken och lite Jönssonligan vad det tack och godnatt för denna dag. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0