Man ska aldrig säga aldrig

I förrgår påbörjade jag ett projekt jag inte trodde jag skulle påbörja. Har många gånger tänkt tanken, men aldrig kommit så långt att jag faktiskt försökt. Då jag såg att de hade garn till nedsatt pris på Sale måste jag bara köpa två nystan, några stickor följde också med i köpkorgen. Sedan var det bara att börja sticka. Ja ni hörde rätt, jag började STICKA. Det trodde ni inte, eller hur? Minns inte när jag stickade senast, men det måste nog vara väldigt länge sedan för det var totalt blankt i huvudet, hur skulle jag börja? Hur sätter man upp maskorna på stickorna osv.? Jag kände mig riktigt dum. Nåja, efter x-antal försök och googlingar och youtube videon kom jag igång. Det var svårare än jag trodde att komma igång, men det gick. Det var ju tur att ingen satt bredvid mig för jag sa nog ett och annat fult ord innan jag kom in i rytmen. 
 
 
Jag bestämde mig för att försöka sticka ett par sockor. Även fast jag har vem vet hur många sockor från förut, så kan ett par till inte göra någon skada. I förrgår stickade jag hela eftermiddagen och en del av kvällen. Igår då jag var ensam hemma hela kvällen blev det 6 timmar stickning. Det går långsamt, men det går. Det gick dessutom över förväntan att göra en häl. Var det inte svårare än så? Det finns ju säkert många olika sätt att göra en häl på, men en häl blev det, även fast det nog syns att det inte är 100 procent rätt överallt. Jag är nöjd! Senast jag stickade ett par sockor var i högstadiet.
 
 
Nu gäller det bara att sticka lite till, sedan får vi se om jag får ihop den vid tårna, eller om det blir en jätte lång socka. Sedan måste jag ju kanske nog sticka en till också, har ju ändå två fötter. Tror dock inte att jag kommer att få två helt likadana sockor, men bara de blir lite ditåt så är jag nöjd. Jag har ju inget långt tålamod så detta trodde jag inte om mig själv. Får se hur länge stick ivern sitter i, blir det ens två par sockor. I detta skede tror jag nog jag ska hålla mig till att bara sticka sockor, men man ska aldrig säga aldrig. 
 

Kommentarer
Postat av: mamma

Nej det trodde vi inte, men det ser ju riktigt bra ut! Lycka till med nr.2!

Svar: Tack 😊
Caroline

2017-01-21 @ 10:39:56
Postat av: Anonym

va duktit.och riktit vackert blir e

Svar: Tack, tack! :)
Caroline

2017-01-21 @ 14:19:26
Postat av: Linda

Stickning...Mao. Du börjar bli GAMMAL!! :D
Nå nää, nu vet jag vem Isac och Lucas kan börja önska yllesockar av då int mommo längre finns😊
Ps.min högstadie mössa stickning e ännu på hälft! Ha-ha, fick nog säkert trauma pga."gropin" 🤔😉

Svar: Haha 😊 Du e ju faktiskt en månad äldre än mig så du ska int säg nå 😉 Ja nå hon stickar nog säkert länge till ännu så jag har ju x antal år att öva mig på 😁. Du får nog sätt igång och sticka färdigt mössan, kan bli kallt ännu i vinter 😉
Caroline

2017-01-21 @ 22:35:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0