Valborgsbilder

Firar Valborg med att jobba kväll på jobbet. Imorgon på första maj jobbar jag också hela dagen. Bjuder därför på lite Valborgsbilder från förr. 
 
 
Har som tradition att ta oss en valborgspromenad. Ifjol bjöd vi dock goda vänner på middag. Någon kvällspromenad blir det knappast i år (tog dock en morgonpromenad) och inga gäster heller, men säkerligen blir det en bra Valborg och första maj ändå.
 
Önskar er alla en fin Valborg och en solig första maj!



Fyra stycken till

Det har varit mycket muminrelaterat här på bloggen på sistone, men vad kan jag åt det då jag samlar på i princip allt som har med mumin att göra, hehe. Till julklapp fick jag ett presentkort till S-gruppen, har länge funderat vad jag ska köpa, vill ju inte köpa mat för ett presentkort, vill ju köpa något man minns. Så det fick bli fyra stycken muminmuggar. 
 
 
Av dessa fyra är nog sniff min favorit. Kan kanske bero på att han håller i en katt och så är färgen på muggen så fin. 
 
 
Tycker du som jag, eller vilken av dessa fyra muggar är din favorit?



Pizza och tårtkväll

Blev bjudna på pizza samt kaffe med dopp hos Linda-Marie ikväll. Skönt att slippa laga mat före, så tack för pizzan! Ja tack för allt annat gott också. Kom hem lite före 17 så skulle inte ha haft någon tid att laga mat före heller. Blev tre timmar med god mat och många skratt. 
 
 
Hoppas vi ses snart igen, om inte förr så om ca. en månad då det blir kalas igen.



Det blommar och grönskar

Det ser nog ut som om det skulle bli sommar i år också.
 
 
Idag mår jag mycket bättre så det blir personalmöte och lite jobb efter det. Ikväll bjuder Linda-Marie på födelsedagskaffe, ska bli skoj!



Emaljglas och mugg

Blev ju minst sagt lite besviken då jag inte fick tag på muminmuggen jag ville ha. Var ju nästan därför vi for på kryssningen, för att få köpa muggen. Då jag inte kunde köpa muggen fick jag nöja mig med att köpa emaljglas istället. Det fanns 6 olika motiv på glasen, var svårt att bestämma vilka jag skulle köpa så köpte en av varje sort (de kostade ju endast 4,90/styck). Dessutom köpte jag Silja Lines egna emalj muminmugg som bara säljs ombord på deras båtar. 
 
 
Nu har jag alltså matchande muminglas att duka med om det kommer barn på besök. Så bra. 



Loppisar i Björneborg, Ulvila och Åbo

Björneborg har ett riktigt bra loppisutbud. Där finns flera loppisar som är värda ett besök.
 
1. Hyllymeri
 
Lopptorget vi alltid besöker då vi har vägarna förbi Björneborg. Loppiset finns mitt i stan, finns dock ingen gratis parkering. Priserna varierar men fyndchansen är stor. Stort utbud av porslin och gamla saker samt möbler. Säljs också en hel del kläder. Ca. 300 försäljningsplatser. 
 
Adress: Rautatienpuistokatu 2, Björneborg
 
Öppet: må-fre 10-18, lö-sö 10-15
 
Hemsida: http://www.hyllymeri.fi/
 
 
 
2. Porin Suursisätori
 
Ett ganska nytt loppis där det fanns lite av varje. Priserna var dock höga då vi besökte stället. På samma ställe fanns också en outlet med muminprylar och lite andra saker. Gratis parkering.
 
Adress: Paanakedonkatu 18, Björneborg
 
Öppet: må-fre 10-18 lö-sö 11-16
 
Hemsida: http://suursisatori.fi/
 
 
 
3. Patakirppis
 
Ett av de bästa loppisarna i Björneborg!  Ett stort loppis med stor gratis parkering utanför. Här finns allt mellan himmel och jord. Kläder, porslin, möbler, gamla saker. 
 
Adress: Satakunnankatu 33-35, Björneborg
 
Öppet: må-sö 10-18
 
 
 
 
4. Harmaalinnan Sisätori/Retrolinna
 
Ett lopptorg som ligger lite utanför Björneborgs centrum i riktning mot Ulvila. Ett helt okej lopptorg. fanns alltmöjligt till salu bl.a. möbler och porslin. Gratis parkering.
 
Adress: Harmaalinnantie 23, Björneborg
 
Öppet: må-fre 10-18, lö 10-16, sö stängt
 
Hemsida: ingen hemsida
 
 
 
5. Friitalan löytötori
 
Ett bra loppis med en salig blandning av saker, dock inga möbler till salu. Loppiset ligger INTE i Björneborg utan ca. 7 km utanför, nämligen i Ulvila. Lopptorget ligger ca 2 km från Retrolinna. Gratis parkering.
 
Adress: Uusitie 1, Ulvila
 
Öppet: 10-18 varje dag
 
 
 
 
 
Det finns inte många bra lopptorg i Åbo, men ett kan jag rekommendera, nämligen följande:
 
Kirppiscenter Manhattan
 
Ett stort loppis med över 400 försäljningsplatser. Här finns mycket kläder till salu men också porslin och gamla saker, dock inga möbler. I en del av lopptorget säljs nya saker. Gratis parkering.
 
Adress: Pitkämäenkatu 4, Åbo
 
Öppet: må-fre 10-19, lö-sö 9-15
 
 
 



Whiskas 8 år

Grattis till Whiskas som fyller hela 8 år idag!
 
 



Förkylning och spagetti på nytt sätt

Denna vecka har börjat med förkylning för min del. Kände nog av den redan förra veckan, men nu får jag snyta mig hela tiden. Suck, skulle inte orka eller ha tid med något sånt här just nu. Eller orka och orka, just nu orkar jag inte göra någonting alls.
 
Blev ändrade planer. Stannar nog hemma från jobbet inatt, blir inget Jakobstad imorgon heller, suck. Hoppas jag är piggare tills onsdag då Linda-Marie bjuder på kaffe.
 
Igår testade Johnny sin nya "spagetti maskin". Den fungerade riktigt bra! Spagetti lagade han av zuccini och morötter. Morötterna var lite väl hårda, men av zuccinin blev det jätte bra spagetti. Smaskens med en kryddstark maletköttsås ovanpå.
 
 
Hoppas ni alla som kikar in här har fått en bättre start på veckan än vad jag fått!



Lilla My och en gräddsnäcka

Det blev inte så många loppis inköp i Björneborg och Åbo. Men såklart hittade jag ju nog någonting. Muminskålen med Lilla My kunde jag bara inte släppa, måste ha den. Varför köpte jag inte muggen 2011 då den fanns i butiken kan jag fråga mig. Jo för jag samlade inte på muminmuggar då ännu. Nåja, nu har jag skålen, bara att hitta muggen till ett vettigt pris nu då. 
 
 
Jag hade ju bara två stycken från förr, men måste köpa en tredje. En gräddsnäcka förstås. Går bara inte att lämna en sån här skönhet.
 
 
Det är kannan i mitten som är den nyaste. Den är bäst i skick men tydligen lite mera oval om man ser dem ovanifrån. Blomstermålningen på sidorna av kannorna är också olika, tyder på att de är handmålade. 



En kryssning med Baltic Princess

Hemma igen då efter en rolig kryssning till Stockholm. Trodde dagen skulle bli lång på båten, men icke, vi hade ju fullt upp med bingospelande och buffétätande. Dessutom är det ju ganska roligt att bara sitta och se på folk också. 
 
Förstås besökte vi ju en hel del loppisar på vägen ner till Åbo, men det blir ett annat inlägg. Ett besök på Caribia hann vi också med innan vi steg ombord.
 
 
Vi tog förstås Silja Line så vi skulle få insamlat ännu fler poäng på bonuskortet. Är det inte S-bonus så är det Club One. Alla dessa kort. 
 
 
Som jag befarat så fanns det inga "Håll vattnet rent" muminmuggar till salu. De var slut. Snyft! Nåja, på något sätt ska jag väl få tag på en sådan mugg, om inte annat så från loppis till överpris. Stillade mitt muminbegär med några andra muggar istället, vilka får du se senare.
 
Lite senare på kvällen satte vi oss i discot och lyssnade på bra musik, en svängom på dansgolvet blev det också.
 
Någon nattsömn hittade jag inte, men säkert sov jag väl någon minut eller två. Stockholm såg vi inte skymten av från hytten, men senare på förmiddagen såg vi en del av Stockholms skärgård.
 
 
Som sagt så spelade vi bingo. Första omgången tidigt på eftermiddagen. Sedan hann vi se lite av Mariehamn från däck samt luncha i Buffén innan det blev dags för bingo igen. Blev ingen vinst, men den som känner mig vet att jag älskar bingo så jag skulle ju ha kunnat sitta och spela hela dagen.
 
 
P.S. Om man ser riktigt noga på bilden ovan kan man se två männniskor där uppe till vänster.
 
Lite mera taxfree shopping blev det ännu innan det var dags att stiga av båten. Som tur stod bilen kvar i hamnen (kostade bara 10€/dygn att parkera där, jämfört med 20€/dygn i Helsingfors). Sedan var det bara att hoppa i bilen och köra hem. En sån här kryssning kan man nog göra igen. Speciellt om jag får spela bingo.



Den häftiga katten

Glömde ju att visa den häftiga katten som Johnny fick. Hittade den på Sisustus IN. Tycker den passar honom helt perfekt.
 
 
Katten är ganska lätt så får hoppas den inte flyger bort. Får väl lyfta in den om det börjar storna riktigt ordentligt!



En kalaskväll

Igår kväll firade vi Johnny. Han fick många fina presenter. Av mig fick han nästan för många paket, men det var ju inga jätte dyra presenter heller. Brukar bli bäst att köpa många istället för en enda. Har så svårt att välja. Jag får ju ofta presenter fastän det inte är min födelsedag, så tyckte nog han kunde få många paket. Ett snyggt kort hittade jag på IN också.
 
 
Av mig fick han bl.a. en kokbok, äggklocka, flera Kalle Ankas Pocket, och en "spagetti maskin". Älgen fick han av Tommy.
 
En månad kvar nu då till nästa kalas. Bara en månad kvar till jag fyller. Tur att jag inte fyller lika jämnt i år som ifjol.



Penséer på rad

Nu får vi hoppas att den värsta kölden är över för i vår. Jag har nämligen planterat ut penséer. Och visst klarar de väl lite köld, men får se nu då om jag har turen på min sida eller inte. 
 
 
Redan förra veckan fick vi den här blomkrukan med oss hem från Målarbackan. Än så länge har blommorna klarat sig. 
 
 
Men usch vilket väder vi hade i morse. Riktigt höstväder skulle jag säga, regn och blåst. Ikväll blir det födelsedagskaffe för de närmaste hos oss. Hoppas vädret har blivit bättre tills dess!



Grattis Johnny

Idag fyller min älskling år. Stort GRATTIS på födelsedagen!
 
 



Vår i fönstret

 
 
 
Idag kan jag känna mig nöjd, har fått gjort det jag tänkt. Slutade jobbet kl, 9 imorse. Sen blev det gymmet. Sedan måste jag förstås fara via Sisustus In. Butiken ska stänga så nu var allt - 50%. Köpte en present åt Johnny (hur månte presenten det nu var). Lunchade på stan innan jag for vidare till Röda korset loppisen, fyndade inget där. Innan jag for hem for jag via matbutiken samt ännu ett till loppis. Inga loppisfynd blev det idag. 
 
Hade Mia på snabbvisit innan jag tog tag i städningen. Städade hela nedrevåningen, tvättade kläder, bar upp en matta på vinden, bar den en annan matta, kokade mat samt strök 3 dukar. Nu återstår lite bakning och kanske lite blomplantering innan jag tillåter mig själv att sätta mig ner och se på tv. 
 
En fin pelargon fick följa med hem från butiken idag. Behövde lite vår i fönstret. 
 
 



Banankaka

2 mogna, mosade bananer

2 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

1-2 msk sötningsmedel

75 g smör

2 ägg

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver 

1-2 msk kakao

50 g hackade hasselnötter

3 msk grädde

(kokosflingor)

 

Gör så här: Värm ugnen till 150 grader (varmluft) och smörj en form med löstagbar kant. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl. Tillsätt mosad banan, smör, ägg och grädde och rör om tills du får en slät smet. Häll i smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna i formen. Då kakan svalnat, ta löst formen och strö kokosflingor ovanpå.

 



En humla på besök

Idag då jag skulle vattna blommorna på övrevåningen fick jag syn på en humla som surrade och på vid en blomma. Hur nu den har kommit in? Kanske genom dörren. Tyckte synd om den stackars humlan som försökte skrapa sig genom fönstret, så öppnade fönstret och humlan flög gladeligen iväg. 
 
 
Dagens goda gärning.



En solig tisdag

Vilket fint väder vi har idag, riktigt såg man blir på bra humör! Steg upp ganska tidigt och har redan hunnit tvätta, plocka undan lite saker, bäddat sängen (sällan det blir gjort) och slagit in några presenter. Snart ska jag susa iväg efter pengarna jag tjänat in på loppis. Får också kolla efter så inga av mina saker lämnat kvar där. 
 
 
Är så mycket jag vill hinna göra innan jag åker iväg på nattjobb. Får se om jag hinner med hälften. Ett besök till gymmet måste jag åtminstone hinna med, blir inte mycket träning denna vecka då det är så mycket annat pågång. 



Färgprakt

Alla bilder från Pinterest
 
Har legat hemma hela dagen med spyhuvudvärk. Vet inte när jag senast skulle ha haft så sjukt i huvudet. Nej usch! Nu mår jag lite bättre, men inte bra. Surfade runt på nätet och hittade dessa fina bilder på pinterest. Vilken färgprakt!
 
Oberoende kan jag inte ligga hela dagen på soffan, idag ska sakerna hämtas från loppis, ska bli spännande att se hur mycket som blivit sålt. 
 
 



Kryssning och muminmuggar

Om mindre än en vecka far vi iväg på kryssning. Någon lång resa blir det dock inte. Ska bara av och an till Stockholm, men vi stiger inte iland. En 23 timmars kryssning. Blir första gången jag åker på en sådan. Hittills har jag alltid sagt att jag aldrig skulle vilja åka på en sådan, jag menar fara till Stockholm och inte gå iland, vad är meningen med det? Men nu har jag ändrat mig lite. Var ju så att vi tänkte åka på en loppisrunda till Åbo. Sedan funderade vi att vi nog inte hinner hem till natten...varför boka rum på ett dyrt hotell då man kan fara på kryssning för 12 euro?! Ja och så fyller ju Johnny år kommande vecka också, så kryssningen är ju lite av en present åt honom också. 
 
Fast den egentliga orsaken till kryssningen är nog den att jag vill köpa muminmuggen som inte säljs i Finland. Den finns nämligen till salu på Silja Line, billigare än i Sverige dessutom. Så nu håller jag tummar och tår att det finns några muggar kvar! Några beställningar mottages ej, har redan en lista på personer som också vill ha en. Kan ju inte börja shoppa muminmuggar för flera hundra euro. 
 
 
 
Hittade också några andra muggar jag skulle kunna shoppa på båten.
 
 
Emaljmuggarna från Muurala har sin charm, dock tycker jag nog mer om porslinsmuggarna. Muggarna utan handtag tänker jag mig att jag kan duka med då det kommer barn på besök, skulle ju matcha resten av dukningen om jag dukar med porslins muminmuggar åt de vuxna. 4,90 är priset på muggarna utan handtag, billigare än i butiken. Muggen i mitten säljs endast på Silja Line, kanske den blir ett samlarobjekt i framtiden?
 



En lördag på vift

Igår blev det jobb 7-15. Sedan for vi direkt på mässa till Botniahallen. En häftig magi show såg vi, annars gick det ganska fort att gå igenom allt. Klockan var ganska mycket så det var relativt lite folk där. Det enda jag köpte var en god mjukglass.
 
 
Lite trädgårdsinspiration fick man. Kanske man skulle leta upp en gammal säng och plantera i den? Häftig idé! Och snyggt var det.
 
 
Efter mässan blev det mat på Pikku Quattro, gott med mat efter en lång arbetsdag! Sedan hem via och vidare till Målarbackan där vi blev bjudna på kaffe. Ja lite födelsedagsfirande var det också. Johnnys mamma fyller nämligen år idag. Efter att ha varit borta hela dagen var det skönt att få lägga sig ner i soffan och bara ta det lugnt. 
 
Önskar er alla en fin söndag!



Ett litet fynd

Förra fredagen före vi for på bio, svängde vi in via Kvevlax Uf där det ordnades loppis. Där var proppfullt med folk. Och vilken kö! Vi hade lite bråttom, men såklart hittade jag ju något som jag ville ha. Att ställa sig i kön var uteslutet. Som tur var såg vi Johnnys massör i kön. Gav honom saken jag ville köpa samt 1,50€ som stod på prislappen. I torsdags då Johnny var på massage tog han hem den lilla saken jag fyndat. 
 
En liten vas, inte mera än 10 cm hög. Att det stod Made in Finland (alltså Arabia andra klass) under den gjorde inte saken sämre. Så söt!
 



Endast 50 cent

Igår var jag in till Ewa och Adam en sväng. Eller sväng och sväng, det tog hela 1 och en halv timme att gå igenom loppiset. Så kan det gå då man är totalt avslappnad efter ett gympass att tiden bara rusar iväg. Fyndade inte mera än en långärmad topp för hela 50 cent. Passlig att ha på jobbet. 
 
 
Förstås måste jag vika in via Suvikirppis också och kolla läget. Jag hade sålt ganska bra med tanke på att jag började sälja på tisdag. Tror dock att jag endast har bordet en vecka, blir enklast så. 



Fredag och blåsippor

Ifjol (visst var det då?) planterade jag ner en planta med blåsippor i blombänken. Glad blev jag då de överlevt vintern och nu tittar fram ur jorden. Ännu har de inte slagit ut sina blommor, men snart. 
 
 
Denna dag ser ut som följande: gym, loppis, butiken och jobb. Vet inte när jag ska hinna klämma in någon lunch, får väl bli en Skyr där i något skede. Är full fräs som gäller direkt jag kommer till jobbet. Tror nästan jag ska vara ohälsosam och köpa en pizza som jag kan värma upp senare, jo så får det nog bli, är ju ändå fredag. 



Tigerkaka Lchf

Igår rörde jag ihop två tigerkakor. Har aldrig gjort en tigerkaka förut, så det var ett experimet, men kakorna blev nog godkända.
 
Ingredienser
4 ägg
2 dl sötning
100 g smält smör
0,5 dl vatten
0,75 dl mandelmjöl
0,25 dl fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
 
1/3 av smeten
2 msk kakao
3-4 msk vatten
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll det smälta smöret och vattnet i smeten och blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och rör ner.
 
Ta 1/3 av smeten och blanda i kakao och vatten. Späd med ytterligare vatten om smeten blir för trögflytande. Häll hälften av den ljusa smeten i en form (liten sockerkaksform). Häll i den mörka smeten och sedan resten av den ljusa. Sätt in formen mitt i ugnen. Grädda i ca 40 minuter.
 
 



De senaste

 
Förra helgen var vi på bio, så här fina såg vi ut i våra 3D glasögon, haha. Fick se en fin soluppgång på jobbet en dag. Njöt av en solig kväll i april. Förde saker till loppis och Tommy bjöd på Trocadero enda från Sverige. 



Att njuta av tillvaron

 



Loppisbord och planering

Då var det slut på de lediga dagarna för denna vecka. Nu är det jobb som gäller fram till söndag. Idag måste jag nog ta mig via loppiset för att reda upp loppisbordet. Har på känn att det kan vara råddigt då jag inte var dit igår. Dessutom är jag ju nyfiken på om jag alls fått sålt något. Vet ännu inte om jag ska ha bordet en vecka eller om jag ska ha det ännu längre. 25 euro för en vecka är väl tilltaget, har man två veckor ryker 50 euro bara i bordshyran, så får se. 
 
 
Satt flera timmar framför datorn igår och planerade vår sommar resa. Jag skulle kunna sitta flera dagar och bara planera, är så roligt. För det första måste vi bestämma hur länge vi ska vara borta, just nu ser det ut att bli ca 10 nätter. Båt skulle vi behöva börja boka så snabbt som möjligt, men det krävs planering före det ännu. Båten över till Stockholm är inte svår att boka, bara man bestämmer datum, men sedan måste man passa in båten från Trelleborg till Tyskland, ska vi åka till Travemünde, Rostock eller Sassnitz? Det är mycket att tänka på. Några hotell behöver vi ju inte boka, det är förstås tält som gäller.
 
 
Får nog ta och planera vidare. Det är ju inte riktigt augusti ännu...men snart!



Vinter igen

Jag minns inte exakt vad Johnny sa imorse, men det lät som om något hemskt skulle ha hänt. Att något träd skulle ha blåst över vägen eller någon katt skulle ha spytt på matbordet. Men så var det inte. Det var ju alldeles vitt ute! 
 
 
Inte precis något väder att köra med sommardäck i. Tur att jag inte behöver fara någonstans idag. Är väl nog bäst att stanna hemma och hoppas snön har smält tills imorgon. 



Tre fina lampor

Tycker dessa lampor från Ellos är så fina! Påminner om lampfoten jag köpte på loppis. De här passar nog kanske inte riktigt in i den lantliga stilen jag gillar mest, men tycker om att blanda stilar. Lite modernt är aldrig fel. 
 
Bilder från Ellos.
 
Får se hur länge den här trenden håller i sig. Ett tag till tror jag nog. Om jag fick välja en av dessa lampor skulle det nog bli den i mitten. Skulle dock inte byta ut de fina lantliga lamporna som hänger i fönstren på nedrevåningen, men vi har ju flera fönster på övrevåningen där den här sorten skulle passa bra.
 
Vilken är din favorit av dessa tre?



Blev bjudna på kalas

Igår kväll blev vi plötsligt bjudna på kalas. Johnnys bror Tommy fyller år på tisdag. Det var tur att jag hade ett fullt presentskåp då jag inte var förberedd på kalas. Hade ju tänkt åka och köpa en present idag, men det blev som det blev. Hittade en passlig present i skåpet ändå, en muminmugg med muminpappa motiv (den svarta).
 
 
Idag var det skönt att få sova några timmar längre. Nu börjar det nog bli dags att fixa de sista loppissakerna. Får se om allt har rum på loppisbordet eller inte.



En vårlik söndag

Idag medan solen var framme passade jag på och tog ut några klienter på en promenad på jobbet. Vårblommor blommade lite här och där, solen sken, ja det kändes som om den riktiga våren äntligen har kommit. 
 
 
Hann bara hem från jobbet så började det regna. Såklart. Jag som hade tänkt sätta mig i solen. Nåja, säkert hittar man på något annat att göra. Framför mig har jag två lediga dagar. Imorgon måste de sista loppissakerna prissättas, på kvällen är det dags att föra sakerna till loppis. 



Saker som fångat mitt öga

Nu före allt grönskar ser man allt skräp ute på gården. Speciellt bredvid gäststugan på skräphopen. De här sakerna fångade mitt öga igår.
 
 
Många vackra porslinsskärvor finns i skräphopen, här och där ligger de. Vissa mer färggranna än andra, vissa med fina blomstermönster. Den gamla medicinburken är också fin på sitt sätt, men tabletterna som finns inuti den skulle jag nog inte vilja äta. En del av en gammal sked ligger fint på en sten. Vad månne man får syn på en ny dag?



Kändes nästan som sommar

Vilket fint väder vi haft ikväll! Direkt jag kom hem från jobbet satte jag mig där ute i solen, med en tidning och en bok och något gott att dricka. Kändes nästan som sommar. Kanske jag blev lite brun till på köpet.
 
 
Sedan grillade vi korv, smaskens var det! Innan solen gick ner blev det en cykeltur till Målarbackan. Finaste kvällen på länge!
 
 



Det växer och gror

Krokusarna växer. Två stycken har nästan börjat blomma, resten har en bit kvar ännu innan några blommor dyker upp. Tyvärr har Whiskas bestämt att just den där blombänken är hennes ute wc, så får hoppas hon inte gräver upp lökarna.
 
 
I blombänken runt stenen såg jag att tulpanerna tittat fram ur jorden. Hoppas de växer till sig lite ännu innan de börjar blomma.
 
 
Snart är den vackraste årstiden här.



Semestern slut och filmpremiär

Då var semestern slut för denna gång. Har jobbat inatt. Var nog en helt okej natt, men som vanligt drömde jag en massa konstigheter. Efter jobbet blev det gymmet i två timmar. Sedan blev det såklart en loppisrunda, men idag blev det bara två loppisar. Hittade ingenting åt mig själv,men tomhänt kom jag inte ut. 
 
Denna helg samt nästa helg är det jobb som gäller för mig, morgontur både lördag och söndag. Känns bra att jobba lite nu då man varit ledig. Ikväll ska vi på bio, har bokat platser färdigt. Det är premiär för filmen Insurgent. Boken jag just läst ut. Får se om boken är bättre än filmen eller tvärtom. 
 
 
Önskar er alla som tittar in här en fin fredagskväll!



Nya färger

Då vi satt och väntade på båten i Tallinn passade jag på att kolla utbudet vid ena taxfree butiken vid terminalen. Där hittade dessa fina nagellack. Vanlig röd eller genomskinligt är inget för mig, vill ha häftiga färger som syns. De här tyckte jag var riktigt snygga! Dessutom var de billiga.
 
 



En loppisfyndad lampfot fick ny färg

För flera månader sedan köpte jag en lampfot från loppis. Den var blå och inte särskilt fin. Tyvärr tog jag inget foto på den då den var blå, för nu är den svart. Har inte haft någon inspiration för målning eller annat pyssel på länge, så det tog en tid innan den blev färdig målad. 
 
 
Först hade jag tänkt mig en naken lampa och ingen lampskärm, men nu vet jag inte. Passar ganska bra med lampskärmen...borde kanske stryka själva tyget, men annars tycker jag det ser helt okej ut. Någon ny lampskärm tänker jag inte köpa, den här hade jag tänkt sälja på loppis men nu kanske den blir osåld i alla fall. 
 
 
Vad tycker ni, lampskärm eller inte?



Magisk solnedgång

Kan inte få nog av solnedgångar. Även denna måste jag föreviga i förrgår.
 
 



Sysselsättning en blåsig dag

Idag har jag sysselsatt mig med följande:
 
 
Ja ni ser säkert vad det är, prissätta loppissaker förstås. Har tänkt hela våren att jag ska boka ett bord på loppis, men har inte kommit mig för. Mitt i allt igår kväll fick jag ett infall och ringde och bokade bord. Skulle ha velat haft ett redan från imorgon, men får föra dit sakerna nästa tisdag istället. Denna gång valde jag ett bättre bord än sist, ja själva bordet är kanske inte så mycket bättre, men platsen. Mera mitt i än på sidan om. 
 
Då jag stod där på övrevåningen och prissatte fick jag se att en av pelargonerna snart slår ut i blom. Har två stackars pelargoner som mår ganska bra fastän de inte blir så bra omhändertagna. Lite vatten får de ju nog ibland, bara jag kommer ihåg att gå upp på vinden och vattna dem.
 
 
Ikväll blir vi bjudna på mat på Målarbackan, skönt att slippa laga mat idag. Blev bara en påse nudlar för mig mitt på dagen, hehe. 
 
Får hoppas blåsten avtar, har sprungit runt i huset flera gånger idag och kollat ut genom fönstren för att se om något träd skulle ha blåst ner. Men än så länge står nog alla. Tydligen blåser det rakt genom huset också för det är bara 19 grader här inne, brr.



Längtar efter...

Just nu längtar jag efter följande saker: att få fara och tälta, sommar och sol, klippor vid havet, att fara ut och köra båt, fiska, picknick på en öde ö, lillö, en cykeltur i det gröna, auktioner och sommarlopptorg.
 
 
Nu vill jag ha SOMMAR och SOL.



Lunch på stan

Idag blev det lunch på stan med mina systrar. Såklart blev det Amarillo. Var inte mycket folk där så vi behövde inte vänta länge på maten. Ni kan ju gissa vad jag åt, jo Garlic Chicken, de andra tog Chicken Pocket. Jessica var också ledig idag, men hon var endast snål på efterrätt så hon kom dit då vi ätit upp vår mat. Jag tog glass med chokladsås och vispgrädde till efterrätt, smaskens var det!
 
 
Efter lunchen blev det ett besök vid Ewa och Adam, kom dock ut tomhänt. Sedan blev det ett pass på gymmet. Kändes överallt att jag var till gymmet igår också. Förra veckan blev det inget gymmande alls, så var nog dags att ta sig dit nu igen. Känns så bra efteråt då man fått röra på sig. 



Lopptorg i Esbo och Vanda

Tyvärr hann vi inte med så många loppisbesök i Helsingfors med omgivning, men några ställen hittade vi nog.
 
1. Perhekirppis Lanttila

Ett nytt, stort och snyggt lopptorg i Vanda. Där kan man verkligen fynda. Fanns både kläder, porslin, möbler och allt där emellan. Över 1000 försäljningsplatser!
 
Adress: Antaksentie 4, 01510 Vantaa
 
Öppet: Må 10-19, Ti-Fre 10-18, Lö-Sö 10-15
 
Hemsida: http://www.lanttila.fi/vantaa/
 
 
 
 
2. Mankkaan Akseli
 
Ett lopptorg som finns på andra våningen i ett köpcenter. Helt okej lopptorg, men fanns många tomma bord då vi var där. Fyndade dock muminskålen här så det finns fyndchans!
 
Adress: Sinikalliontie 1, 02630 Espoo
 
Öppet: vardagar 10-19, lö 10-16, sö stängt
 
 
 
 
3. Kirpputori Ankkurinappi
 
Ett helt okej lopptorg, men en hel del kläder och inte så mycket porslin till salu. 220 försäljningsplater. 
 
Adress: Satukuja 3, 02230 Espoo 
 
Öppet: vardagar 11-19, lö-sö 11.16
 
 
 



Påskdagen 2015

Vi hade inte tänkt fara ut och äta denna påsk, men igår blev vi bjudna på mat vid Härmän Kuntokeskus av Johnnys föräldrar. Det bjöds på traditionell påskmat, inte riktigt min typ av mat. Bäst var förrättsbordet med sallader och kall fisk, och så glassen till efterrätt förstås.
 
 
Sedan hann vi bara hem och vända innan det var dags att fara iväg igen. Denna gång på födelsedagskaffe till min äldsta syster. 
 
 
Efter firandet fortsatte vi till Målarbackan där Tommy bjöd på goda cupcakes som han bakat. Det blev också fotoförevisning och Julia kissen var lite trött. 
 
 
En riktigt bra påskdag med andra ord.



Moomin shop

Muminskålen jag fyndade på loppis var inte den enda muminrelaterade saken jag köpte på resan. Blev riktigt glad då jag upptäckte att det fanns en mumin butik i köpcentret vi besökte i Helsingfors. 
 
 
Kom inte tomhänt ut ur butiken. Köpte en emalj mugg samt ett plåt påskägg fyllt med choklad. Ägget har samma motiv som muggen "Håll Sverige rent" som jag gärna skulle vilja ha. Tyvärr sålde de inte muggen där. Emaljmuggen har endast gjorts i 1000 exemplar. Just den här var slutsåld i hela Finland, men butiken hade just fått in några från London. Kanske den blir värdefull i framtiden, vem vet. 
 
 



Årets påskbrasa

I år kom det hela tio söta påskhäxor och knackade på vår dörr. Vi klädde dock inte ut oss i år, får bli ett annat år. En stund i snickeboa hann vi med innan mamma och pappa kom hit. Lite senare blev det dags att åka och kolla in årets påskbrasa i byn. 
 
 
De höll just på att tända brasan då vi kom dit. Det blåste ganska hårt så det var bäst att hålla sig på den ena sidan av brasan om man ville se något. Vinden var kall så det var riktigt skönt att värma sig framför brasan.
 
 
Efter en timme ute vid brasan och någon korv senare gick vi in i Marthagården för att se om vi skulle vinna något på lotteriet. Och ja, det gjorde vi allihopa. Visserligen småsaker, men ändå. Tommy vann dock en av huvudvinsterna, ett presentkort till Prisma på 50 euro. Skulle inte ha varit helt fel att vinna det.
 
Efter brasan blev det ett besök på Målarbackan. Sedan cyklade vi hem i mörkret, ja det var verkligen mörkt utan gatlampor och cykelbelysning. Som tur hade Johnny lampa på sin cykel så vi hittade nog hem. Kanske borde investera i en ny cykel någongång...



Sista dagen i Tallinn

Sista dagen i Tallinn hade vi bara förmiddagen på oss innan båten skulle gå tillbaka tlll Helsingfors. Vi lämnade in väskorna i ett baggagerum vid terminalen, sedan tog vi oss en tur på stan. Kaubamaja ville jag besöka. Var faktiskt inte så dyrt där som jag trott. Köpte bl.a. ett fint fat och några servetter. Det enda i klädväg jag köpte var två t-skjortor. Tyckte annars att modet i Tallinn inte riktigt var i min smak. 
 
 
På eftermiddagen tog vi båten hem igen. Sedan höll vi tummarna att bilen skulle stå kvar i hamnen, och det gjorde den, alla saker fanns också kvar. Sedan körde vi raka vägen hem. Utan paus skulle det ha tagit 5 timmar, men med två pauser var vi hemma efter 5 timmar och 45 min. Tacka vet jag sommarhastighet och motorvägar. Vägen från Tammerfors-Vasa är dock inte min favoritväg. Borta bra men hemma bäst!
 



Långfredagen

Igår var vi bjudna på mat till pappas moster Berit. Tack för den goda maten och tack för de fina gamla dynvaren!
 
 
Resten av kvällen spenderades framför tv:n hade en hel del inbandade program att se på. Programmet jag sett mest framemot att se var serien Jordskott som går på SVT 1, så spännande serie! Se den om du inte redan sett den!
 
Ikväll är det dags för påskbrasa i byn, får se vad vi hittar på före det.



Resans loppisfynd

Vi besökte en del lopptorg på vår resa. Såklart svängde vi in till LA Kirpputori i Hämeenkyrö. Därifrån kom jag ut med dessa små saker.
 
 
På ett loppis i Esbo hittade jag den här fina gamla skolplanschen.
 
 
Bästa fyndet var nog en muminskål, "Delfiinisukellus". Har länge letat efter just den skålen till ett vettigt pris, och nu hittade jag en som inte ens kostade 15 euro. Jippie vad glad jag blev! På nätet kostar de allt mellan 30-50 euro så tycker jag kan vara nöjd med mitt fynd.
 
 
Ett loppis besökte vi i Tallinn, men några fynd blev det inte där.



En tisdag i Tallinn

En heldag på språng i Tallinn innehöll både shopping, missad buss, god mat, KGB museet och fina gamla hus. 
 
 
Efter en missad buss kom vi oss äntligen fram till köpcentret Rocca al mare. En bit utanför Tallinns centrum. Där åt vi supergod mat, ja jag vet inte när vi senast ätit så god mat. Till och med bättre än Amarillio. 
 
 
Efter nästan 12 timmar "på stan" var det skönt med en lugn kväll framför tv:n på hotellrummet. Följande dag var det tidig väckning igen för att hinna se det sista av Tallinn.
 



Pynta med gipsägg

Förra veckan hjälptes vi åt att göra ägg av gips. Den första satsen misslyckades, alla ägg gick sönder. Vi hade gips bitar över hela köket. Den andra satsen lyckades då gipssmeten blev lite tjockare. 6 stycken ägg blev det. 
 
 
Först skulle gipset blandas med vatten. Sedan hällde man gipssmeten i ballonger som man sedan försiktigt blåste upp till önskad storlek. Ballongerna skulle man sedan försiktigt rulla runt tills gipssmeten inne i ballongerna stelnat, tog ca 10 minuter. Ballongerna fick sedan torka över natten. Sedan var det bara att klippa upp ballongerna och fram kom fina gips ägg.
 
Idag har äggen blivit till påskpynt. Johnny gjorde det så fint, så fint. 
 
 



En liten semesterresa

Igår kväll kom vi hem från vår Tallinn resa. Blev en natt på hotell i Helsingfors och sedan två nätter i Tallinn. Vädret kunde förstås ha varit bättre, snöslask i Helsingfors på måndag och regn och blåsigt väder i Tallinn på tisdag. Men tyvärr får man inte beställa vädert. Var nog en bra resa ändå. Skönt att komma bort från vardagen en stund.
 
 
Vi bodde första natten på ett hotell lite utanför Helsingfors centrum, ganska nära Östra centrum. Det var ett ganska slitet och gammalt hotell, men de hade nog försökt piffa upp det lite. Något att klaga på fanns direkt inte. Rummet var helt okej, nästan havsutsikt bara man kollade mellan tallarna. Gratis parkering och gratis frukost, det viktigaste ingick i priset. Var lyxigt att få ha hela resturangen för oss själva vid frukosten. Fanns det några andra gäster på hotellet kunde man fråga sig.
 
 
På måndagen blev det en loppisrunda, men berättar mera om den i ett annat inlägg. 16.30 tog vi båten över till Tallinn. Båtfärden tog ju endast två timmar, vilket vi tyckte var riktigt passligt. Vi hann äta på stående bord i lugn och ro, samt ta oss en rundtur i Taxfreen. Dessutom blåste det ganska hårt och gick stora vågor, skönt att inte behöva sitta 12 timmar på båten då. Enda bekymret var om vi skulle ha några väskor kvar då vi hade lämnat in dem till ett bagage rum då vi steg ombord, men allt var nog i sin ordning och väskorna fanns kvar då vi skulle hämta ut dem.
 
 
Då vi kom iland möttes vi som tur inte av något snöslask, men det blåste hårt. Vi hade inte med någon bil över till Tallinn så nu fick vi traska iväg till hotellet som låg ca 1,3 km från terminalen. Vi checkade in på Tallink Spa and Conference hotell. Sedan tog vi på oss badrockarna och gick till poolen. Det fanns flera olika bastun att välja bland, men poolerna var lite väl kalla för min smak. En ute pool fanns också. Då vi hade badat färdigt gick vi iväg och handla lite smått och gott. Tur att butiken hade upp enda till klockan 23. Efter en dag på språng kändes det skönt att få krypa in under ett varmt täcke.
 
 
Fortsättning följer...



En häxa några ägg och en tupp

Några påskplanteringar utomhus har jag inte hunnit med ännu i år. Vill ju som sagt inte att de ska frysa bort. Lite ris ska jag nog få ut till vägen någon dag, kanske imorgon. Här inne tror jag nästan att det är färdigt pyntat, men säker är jag inte. 
 
 
Någon häxa, några ägg och en tupp. Vad mer kan behövas? Nu får nog påsken komma.



RSS 2.0