Första snön och sjukstuga

Så var den här, årets första snö. Länge hölls den inte på marken, men så brukar det ju vara ❄⛄.
På tisdag kväll såg det ut så här, men följande morgon då vi steg upp fanns det inte mycket kvar.


Wilma som ville göra en snögubbe. Tyvärr hann hon inte denna gång, men misstänker hon nog hinner göra många ännu i år.

I en veckas tid har vi haft sjukstuga hemma. Wilma spydde och hade 39 graders feber to-fre förra veckan. Mådde bättre på söndag. På måndag började snoret rinna och hon fick en hemsk hosta 😔. Igår var vi till hvc och kollade öronen, som tur hade hon inte öroninflammation. Crp var lite förhöjt och feber 37,5, men annars var allt ok. Fick rådet att vila och ta värkmedicin om så behövs. Det är tydligen någon seg flunssa som är pågång. De hade varit 2 av 21 barn på dagis på måndagen. Coronatestet var som tur negativt 🙏👍. 

Helgen har jag ledig. Jag som gärna skulle ha åkt till Ikea, men vi får väl nog snällt stanna hemma och ta det lugnt.





Sista övernattningen för i år

Förra helgen sov vi två nätter på Lillö. Troligen blev det sista gången för i år. Börjar bli kallare om nätterna. Problemet är att man måste elda så det är typ 30 grader och svettigt då man går och sova, för att det inte ska vara för kallt inne på morgonen. Vi får hoppas våren kommer tidigt nästa år så vi kan börja sova där redan i april.


Det blev snabbt mörkt på fredag kväll, så vi myste mest framför tv:n och åt chips 🙂. På lördagen kom Gunvi och Jussi dit. Wilma cyklade och hoppade i vattenpölar. Jag åkte en sväng och hälsade på pappa som är på en avdelning vid Dammbrunnen pga lunginflammation.



På vägen tillbaka till Lillö hämtade jag mamma som kom ut till Lillö en sväng. Johnny och Jussi tog upp båda båtarna och jag bjöd alla på hemlagad pizza 😋. Den nya tuppen premiär invigdes på kvällen. 



På söndag kväll packade vi ihop och åkte hem igen. Det blir ju så fort mörkt om kvällarna nu också. Låt det snart bli vår och ljust igen 🌸.





Picknick i skogen och en massa annat skoj

Mitten av oktober. Snart är vintern här. De senaste veckorna har som vanligt rusat iväg. Det har blivit någon promenad, både i sol och i mörker. Det blir ju så snabbt mörkt om kvällarna! Och mörkare blir det.


En förmiddag hade Wilma besök av sin kompis. Som hon har väntat sedan juni på att hon ska komma hit och leka, äntligen blev det av och vi hittade en passlig dag och ingen var förkyld 🙂.


En dag shoppade vi loss i GW gallerian. Lunch och en lekpaus blev det också 😋.


Vi har också haft picknick i skogen vid sportplan. Men där var myggigt. Från dagis har de gått till skogs varje torsdag, men från oktober är de i jumppasalen istället. Picknick väskan var dock färdigt packad den torsdagen, så vi bestämde oss för att gå till skogen efter dagis istället 🙂🍁.


Efteråt åkte vi till "brandbilslekparken" och lekte en stund.



Den här veckan har mest gått i jobbets tecken, även om jag var ledig igår. Nu blir det tre dagar jobb igen. Sällan jag jobbar två kvällar 13-21 efter varandra, egentligen skulle det ha varit tre kvällar i rad men fick som tur byta lördagen till 7-15. Om jag får välja jobbar jag helst morgon och nån natt där emellan 🙂.






En utfärd till Seinäjoki

Så här års brukar jag alltid vilja resa någonstans. Av förståeliga skäl har vi ju inte kunnat resa utomlands på länge. Denna gång fick det dock bli en betydligt kortare resa. En dagstripp till Seinäjoki. Kollade faktiskt hur båten går till Umeå, men var lite opassliga tider för att ta med Wilma. Umeå får vänta. 


Vi började med lunch på Rax. Hade först tänkt luncha vid Pancho Villa, men där var så mycket folk, så det fick bli Rax istället. Bättre för plånboken åtminstone 🙂. 


Wilma ville förstås leka lite också. Sedan gick vi runt hela Ideapark, men så värst många butiker gick vi inte in i. Några småsaker köpte vi bara.


Sopuraha måste vi förstås också besöka, där hittar man alltid något man inte visste att man saknade. Blev en kaffe och lekpaus vid Abc innan vi for vidare till det sista loppiset. Där fyndade vi mycket. Bl.a. en fodrad kurahalare, men den var för stor ännu. Bra att ha i skåpet och kunna ta fram då den passar 🙂.


En rolig utfärdsdag blev det. Men innan julen vill jag nog åka iväg någonstans igen, kanske lite längre bort än Seinäjoki 🙂. Vi får se 🍁.




Tuppen är snart färdig

Förra veckans måndag fick Wilma faktiskt fara till dagis fastän vi andra var lediga. På förmiddagen åkte vi andra till Lillö. Jussi och Johnny byggde på "tuppen". Jag gick med kastspöet till fladan, men inget napp blev det.



Någon timme senare, efter att vi fått lite mat i magen åkte jag och Gunvi hem igen. Eller rättare sagt efter Wilma från dagis. 

Hela förra veckan byggde Johnny för fullt. Efter jobbet i söndags kom jag mig äntligen till Lillö igen för att se hur det har gått med bygget. Det blir riktigt bra! 👍




Ännu är det en del saker som ska fixas innan man kan börja använda den nya lyxiga wc:n. Nu kommande helg blir det kanske sista gången för denna säsong som vi sover över på Lillö. Beror på vädret. Jag skulle ju helst vilja kunna sova där året runt, men så länge golvet och de flesta väggar är oisolerade så skulle det bli väl kallt. Kanske någon gång. Drömmen har alltid varit att kunna fira jul där, men det blir nog ett annat år 🙂.





Hösten i all sin prakt

Hösten är här på riktigt nu. Det syns på träden. Asparna lyser så fint i skogsbacken. Molly tycker också om att inspektera ägorna. Men något möss hittade hon inte denna gång 😺.




Mina favorit ljushållare från Partylite kommer fram varje höst. Har fyndat många av dem på loppis 🙂.


Den här veckan har Johnny semester. Men han har nog arbetat nästan varje dag ändå, fast på Lillö 🙂. Den nya tuppen blir riktigt fin, men mera om den en annan dag 😎. Nu blir det jobb hela helgen för mig igen.




RSS 2.0