Träffat tomten igen och lite andra saker vi gjort

Den senaste tiden har vi behövt hitta på andra aktiviteter än butiks och loppisbesök. Tänkte här om dagen att det är ju tur att man är förutseende och redan har skåpet fullt med vår och sommarkläder åt Wilma. Jag menar nu då loppis har stängt för tillfället så är det ju ganska bra att redan ha skaffat det mesta inför kommande årstider. Fattas dock ännu ett par lenkkare, men annars borde hon ha det mesta. Visst finns det kläder på Prisma och nätbutiker, men som ni vet köper jag ju det mesta från loppis. Skulle bli dyrt annars. Nya gummistövlar åt Wilma har jag dock köpt nyligen och regnkläderna i storlek 86/92 var tydligen för småa, så då tog jag bara fram nästa par från skåpet i storlek 98/104 köpta på rea på Lidl i höstas.
 
Ja nu var det ju inte kläder jag skulle tala om, det var ju aktiviteterna. 
 
Wilma tycker ju mycket om taktorer och liknande. Därför hamnade vi en kväll förra veckan vid Vörå Maskin o Traktor. Det var ganska sent så det blev lite mörkt innan vi hade vandrat runt där ute bland alla plogar, traktorer och andra redskap som jag inte ens vet namnet på. Wilma sprang runt och skrattade och var glad.
 
 
Gungan har vi också testat här ute på gården, men ännu gillar hon den inte. Inte att gunga alls, överhuvudtaget. Vet inte varför. Hon ville inte gunga ifjol heller. Nåja, inget måste med det, får testa pånytt en annan gång.
 
 
Att rita och måla är roligt. Borde köpa ännu fler målarböcker då vi snart målat igenom dem alla. Måla med vattenfärger har vi också testat för första gången. 
 
 
En kväll då Johnny åkte och handlade passade vi på att gå och hälsa på tomten och de andra vid Edvinsstigen igen. Wilma sprang direkt mot tomten, hon visste tydligen var den var fast vi bara varit där en gång förut. Hon kan inte säga tomte, men hon visar med handen under hakan (tomtens skägg), så då vet man att hon menar tomten. Vi hälsade också på "baow", bocken/geten alltså. "puppe" kaninerna och några andra djur.
 
 
På söndag kväll då det var lågt vatten åkte vi till Lillö och kollade bryggan, vad som behöver åtgärdas. Den ena stenen hade tydligen puffats upp mot land så att en del av bryggan lyfts uppåt. Isen har inte varit snäll med bryggan i år.
 
 
Imorgon är det dags för jobb för mig igen. 18 dagar har jag varit ledig. Det har varit skönt, men nog har jag haft långtråkigt också. För att få vardagen att gå ihop nu då fammo och faffa helst inte ska sköta Wilma pga. undantagstillståndet som råder så har jag gått ner i arbetstid och jobbar ca 77% fram till slutet av maj. Då jag har morgonskift jobbar jag 7-13 och så får Johnny åka på jobb då jag kommer hem och har jag kväll så jobbar jag 15-21 och Johnny jobbar morgon. Har förstås någon natt där emellan också och då åker Johnny på jobb då jag kommer hem, natt har jag mellan kl.19-08. Kan förstås inte ha någon vaknatt (inte för att jag hittills har behövt ha det heller), men nu är det omöjligt då jag inte har någon chans att sova då jag kommer hem. Sovnatt betyder förstås inte heller att jag sover ostört en hel natt, har jag tur får jag sova sammanlagt ca 5 timmar men oftast blir det mindre än så. Så helt pigg är man inte efter en dubbelnatt då det är full rulle här hemma ☺.
 
Så ser vår vardag ut just nu. Ta hand om er allihopa ❤.
 Överraskningspåse och pysslat en isbjörn

Förra veckan fick vi hämta ut en överraskningspåse från Vestis i Gerby. Roligt med sånt då verksamheten inte kan hålla öppet just nu. Wilma ville förstås gå in och gick direkt mot dörren, men tyvärr kunde vi ju inte gå in. Istället sprang vi runt på gården lite. 
 
(Bild lånad från Vestis)
 
I påsen fanns både pyssel och ätbart, tack tack.
 
 
Senare på dagen efter middagsvilan satte vi oss ner för att pyssla en isbjörn. Det blev dock inte en fingerdocka utan bara en helt vanlig isbjörn.
 
 
Tillbehör till lite påskpyssel är också inhandlat så det tar vi itu med en annan dag ☺.
 Picknick, skogsarbete och en isglass

Dagarna rusar iväg. Här kommer en tillbakablick över vad vi har sysslat med den senaste tiden.
 
En kväll gick jag ut med roskis, samtidigt förevigade jag en fin kvällshimmel.
 
 
Många dagar har vi avnjutit en picknick på terrassen, eller ja, Wilma har ätit en klämmis och druckit lite mjölk. 
 
 
Tänkte också vi skulle ha picknick på lindon bakom skogen, men icke, WIlma satt en minut och så skulle hon upp igen. Några foton hann jag dock ta ☺.
 
 
Här på gården har det också blivit lite skogsarbete. Johnny sågade ner några träd vid stenmuren samt en hel del sly i skogen. Flera dagar har jag dragit ris till skogs, men ännu återstår en del.
 
 
En dag lagade vi isglass. Wilma tyckte det var kallt, men gott.
 
 En hink full med kottar

Semestern den rullar på. Vi försöker hitta på roliga saker varje dag. En dag hoppade vi i bilen och åkte några kilometer bort till Skatila sportplan. Jag hade drömt om att vandra iväg efter banan som går runt där i skogen, men det visade sig vara så halt/lerigt så det gick inte så bra. Istället plockade vi kottar som vi hittade på marken. Wilma plockade dem i sin hink. Hon skulle säkert ha plockat flera hinkar fulla med kottar, men som tur hade hon bara en hink med. Roligt tyckte hon att det var åtminstone då mamma och pappa fick sparka lös kottarna ur isen och böja sig ner för att ta upp dem. Den lilla damen tyckte förstås det var besvärligt att böja sig ner hela tiden, gick ju bättre då någon annan gjorde det ☺. 
 
Lite lingonris hittade vi också.
 
 
Björken fick en kram ❤.
 Edvinsstigen i bilder

 Det grönskar

Här om dagen tog jag mig en titt i blombänken invid uthuset. Todde inte jag skulle se något grönt, bara fjolårets utvissnade blommor, men där hade jag fel. Där grönskar det ju redan.
 
 
Bara jag får bort fjolårets blommor kanske jag hittar mera grönt där under. I blombänken runt stenen är det dock is ännu, så där tar det nog en tid innan något tittar upp ur marken.
 En semesterdag på Lillö

I måndags åkte vi till Lillö för att se något annat än väggarna och gården här hemma. Jag hade ju haft siktet inställt på resa denna helg och skulle ju egentligen ha kommit hem först på tisdag, men så blev det ju inte nu. 
 
 
Vi for dit redan på förmiddagen så Wilma hann leka lite innan det var dags för lunch, utomhus. Terrass-säsongen inledd! Var gott med grillad korv utomhus. Behändigt att ha med campinggrillen.
 
 
Sedan hittade Wilma en liten kratta som hon sprang runt med ☺.
 
 
Sedan blev det en promenad till fladan, Wilma somnade snabbt i vagnen.
 
 
Medan Wilma sov passade vi på att njuta av solen. Jag tog fram en bok, men det blev för tråkigt. Istället kom telefonen fram, som vanligt. Sprang också omkring med kameran lite. 
 
 
Då Wilma vaknade lekte vi en stund till innan vi åkte hem igen. Skulle det inte ha varit nästan mitt i vintern så skulle vi ha kunnat stanna kvar över natten, men 0 grader inomhus var lite väl kallt (önskade att det kunde ha varit mitten av maj och inte mitten på mars). Var ju varmare utomhus! 
 
En riktigt skön och avkopplade dag blev det och hoppas på flera sådana ännu i vår.
 Bland trolldeg och höga legotorn

Vad har vi gjort en helg som denna? Mest tagit det lugnt, busat utomhus, lekt här inne och lite annat. Handlat lite mat har vi också gjort. Inget hamstrande men ändå blev det mera än vanligt. Mjölken tog dock snabbt slut, så nästa gång måste vi nog handla ännu mera mjölk. Hade 9 liter på fredagen, på söndagen var de slut. Kanske Molly och Whiskas smyger sig in i kylskåpet på natten och dricker upp allt, hehe. 
 
Vi har varit mycket utomhus, sprungit runt huset och inspekterat skogen.
 
 
Flera promenader har det blivit.
 
 
Wilma har också testat att pyssla med trolldeg, för första gången. Men det var nog mest mamma och pappa som fick pyssla. Hon tog lite i degen, men några figurer ville hon inte göra. Nöjd med resultatet blev hon nog, det blev ju både snögubbar, bilar och en traktor. 
 
 
Några gardiner har jag äntligen fått upp. Har ju varit tomt i fönstren nu i x antal veckor sedan julgardinerna kom sig ner. Ännu fattas dock två gardiner här nere.
 
 
Efter en tid av ointresse för lego vill Wilma nu leka mera med duplo igen. Tur det, då vi nu ändå har så mycket. Nu blir det ofta höga torn, med lite hjälp blir det ännu högre torn. 
 
 
Det var vår helg det. Jag fortsätter med semester. Är ju egentligen bara inne på dag två ännu. Att inte kunna röra oss så mycket som vi brukar, springa på loppis flera gånger i veckan och bara fara till butiken för att vi vill komma bort hemifrån. kommer att bli svårt. Men handla mat måste vi ju ändå göra. Wilma blir snabbt rastlös här hemma, så igår blev det en sväng till Lillö, mera om det i nästa inlägg ☺. 
 
Ha det bra alla och ta hand om varandra ❤.
 Semester - men det blev inte som vi tänkt oss

Så har jag semester igen. 18 dagar ledigt. Välbehövligt. Det blir dock inte som vi tänkt oss semestern skulle vara. En resa till Stockholm var bokad, vi skulle fara idag. Men avbokade den i början på veckan. Tänkte åka till Haparanda istället. Bokade och betalade hotell och allt. Igår fick jag avboka även det. SUCK! Allt på grund av Coronavirusets spridning i samhället. Regeringen avråder dessutom från att man ska resa någonstans just nu, så därför blev det som det blev. Jag som sett framemot resan flera månader är inte glad just nu. Men vad gör man, kan ju inte annat just nu. Blir nog att mest hålla sig hemmavid denna semester.
 
 
Det positiva i det hela är att vi får pengarna tillbaka både från hotell och båt så får ju spara pengarna till en ny resa. Men jag hade varit i behov av en resa just NU. Det går några månader och så vill jag komma iväg på någon liten resa, ja ni känner mig. Får se nu hur länge vi får skjuta upp resan. Det börjar kännas länge sedan sommaren då vi senast var till Sverige. 
 
 
Johnny har också tagit semester några dagar, så idag tog vi oss en vagnpromenad allihopa. Före promenaden var vi och handlade med resten av Vasa, men det hade tydligen varit ännu mera folk igår kväll då kön hade gått fram till brödhyllorna i butiken, oj oj.
 
Solen tittade fram en stund på förmiddagen, men sedan blev det mulet och då vi kom upp på gården med vagnen började det snöa riktigt ordentligt. Videkissorna har också "vaknat till liv". Två svanar såg vi också, men de var så långt borta så de fastnade inte riktigt på bild. Är det vår eller vinter kan man fundera. Hoppas våren och sommaren kommer tidigt i år, även om det inte ser så ut då man tittar ut genom fönstret.
 
 Äntligen sol på Lillö

Idag efter jobbet var det skönt att åka ut till Lillö en sväng. Solen sken och det var riktigt fint väder fastän man kände av lite kall vind. Bättre väder än sist i alla fall ☺. 


Vi stannade inte någon längre stund. Men vi fick upp dörren och gick in. Wilma blev glad då hon hittade alla sina leksaker.


Jag skulle som vanligt ha velat stanna där, men åkte nog med de andra två hemåt igen. Nu får sommaren komma SNART ☀.

Den första vårmånaden är här

Mars månad är här. Den första vårmånaden.  Lite snö har vi fått på marken igen under helgen. Jag har mest siktet inställt på semestern om lite mindre än två veckor. Jag har jobbat i helgen och jobbar ännu tre dagar till, dubbelnatt. Wilma har nu blivit 1 år och 8 månader, tiden bara rinner iväg.
 
 
Den lilla damen har tyvärr flera tänder som besvärar henne just nu. Hon vill inte tugga maten. Därför har maten samlats i munnen och kommit upp igen, eller så har vi fått ta ut det hon har i munnen. Inte roligt. Idag mixade jag broilersoppa, då åt hon utan problem. Igår ställde en liten xylitoltablett till det, sedan var det brödet som kom upp, så idag blir det nog inget bröd eller andra svårtuggade saker. 
 
 
Här hemma tycker jag att jag mest springer runt och plockar leksaker eller dammsugar upp smulor från golvet. En och annan tvättmaskin sätter jag också igång. Idag har jag faktiskt hunnit se på lite Paradise Hotel medan Wilma sov, men dammsugaren fick också komma fram idag. Det var ju stenar överallt. 
 
Nu hoppas vi på en solig vecka!
 RSS 2.0