Inga raketer i år

Idag är det officiellt sista sommardagen, sista augusti och också villa-avslutning. Tyvärr får man inte skjuta några raketer här i trakterna pga risk för skogsbrand. Lite synd tycker jag, raketer hör ju ändå villa-avslutningen till.
 
Ska snart packa våra saker och fara iväg till Lillö. Vi blir inte huset fullt i år, men det blir nog säkert roligt i alla fall. Får hoppas på att det inte blåser allt för mycket så man kan ta sig en sväng med båten också. 
 
 
Hoppas alla får en trevlig villa-avslutning! Blir dock inte någon alltför sen kväll för oss, jobbet kallar klockan 7 imorgon bitti.
 Raclette kväll i paviljongen

Igår hade vi en riktigt rolig kväll med Mia och Tomi. Satt ute på terrassen och åt Raclette. Klockan 22 började det kännas kallt (fast vi hade paviljongvärmare), visade sig att det bara var 10 grader och lite senare bara 8, var lika bra att söka sig in värmen då. 
 
 
Johnny hade lagat både tiramisu samt en cheescake, den ena till efterrätt och den andra till kaffet. Vi blev alla mätta och belåtna, tänkte nästan inte få ner någon bit av kakan, men det gick till sist. 
 
Det här gör vi om igen nästa år!
 
 
 En tröja

Förde ju saker till loppis idag, men kom förstås inte tomhänt ut därifrån. Hittade en fin tröja som jag bara måste ha.
 
 
 Nytt i köket

Köpte två pelargoner idag för ynka 1 euro styck. Ändrade om lite i ena köksfönstret och vips hade pelargonerna plats där.
 
 
Återstår att se nu hur länge de lever :).
 Kvällens sysselsättning

Ikväll har jag prissatt loppissaker, är inte färdig ännu. Lapparna tog slut mitt i allt, men som tur fick Johnny utprintat fler lappar. Funkar aldrig att printa då jag försöker. Får fortsätta prissätta imorgon bitti före det är dags att föra sakerna till loppis. Hoppas att jag får sålt en del, är så mycket saker som ligger och "skräpar" här och där.
 
 För lågt PH-värde

Detta har hänt : 
På lördag (24.8) upptäckte jag att det rann ut vatten på golvet i kvisten, vattnet kom från ett rör bredvid bergvärmeskåpet. Måste stänga av vattnet och vara utan vatten i ett dygn innan felet blev åtgärdat. Det visade sig att ett kopparrörsskarv hade börjat läcka, nästan gått av. På måndag morgon var det vatten på golvet IGEN. Men denna gång var det röret bredvid det förra som läckte. Denna gång behövde vi bara vänta några timmar innan felet blev åtgärdat. Fick se att röret var nästan av och det var en massa svart sörja inne i det (borde inte vara så efter 2,5-3 år). Fick via rörmokaren reda på att flera andra gårdar i byn haft samma problem, men han kunde inte säga vad felet berodde på. 
 
Igår fick vi läsa den senaste vattenkontrollrapporten, så nu vet vi äntligen varför vattenledningarna, eller skarven går av. Det beror på att vattnet har för lågt PH värde. Enligt förra kontrollen av vattnets kvalitet så är värdet 5,8, borde vara 6,5 eller mera. (För de som inte vet så har vi källvatten, och inte kommunalt vatten.) I protokollet stod uttryckligen att vattenledningar kan ta skada av det låga värdet. Undrar varför inget blivit gjort åt saken, eller har något blivit gjort? Får i alla fall hoppas att vattenbolaget kan försöka kalka eller något för att få upp PH värdet. Jag fasar för att vi måste byta ut alla rör inom en snar framtid och det blir INTE billigt isåfall. Känns ju ganska störande då man just grundrenoverat huset och satt ut en hel del pengar på bl.a. rördragning och liknande. Ännu värre skulle det ju vara om man fick en stor vattenskada p.g.a. detta problem...
 
Jag skulle inte heller vara förvånad om mitt tidigare grönskiftande hår beror på att koppar lösts upp i vattnet, och det har det ju säkert gjort då kopparrören blivit förstörda. Någon annan förklaring har jag inte. Vågar inte färga håret så länge vattnet är som det är. Har tidigare färgat håret sedan lågstadiet och det har aldrig blivit grönt. Mitt i allt då vi flyttade hit började det skifta i grönt, så vattnet har nog något med saken att göra. 
 
Har någon erfarenheter av detta? Eller tips på vad som kunde göras för att vattnet ska bli bättre?
 

Blev en hel utläggning det här nu, men man måste inte läsa om man inte vill :). Blir bara så irriterad och måste få skriva av mig. Om inget hjälper måste vi väl överväga att ta kommunalt vatten, men det är inte så bara det heller då vi nu har källvatten...Promenad på jobbet

 Whiskas och fågeln

 Muminmugg

Köpte en muminmugg idag. Inte för att jag behövde en, men bara för att jag ville. Det var en säsongs mugg från 2012 som det var nedsatt pris på. Nu har vi hela 5 muggar i vår samling.
 
 Runt hela skogsbilvägen

Kände mig duktig idag då jag orkade springa runt hela skogsbilvägen. Gick bara några meter då och då. Blev 8,5 km. Trodde det skulle vara kallt, men måste börja klä av mig för det blev så varmt då solen sken rakt i ansiktet. Det här gör jag om...nångång.
 
 
Resten av dagen har jag sysselsatt mig med att leta fram loppissaker som jag ska sälja, bakat bröd, tvättat och lite andra saker. Snart är det dags för nattjobb. Tror det blir gymmet imorgon före jag far hem.
 Vill inte ha några ormar på mitt svampställe

Förra veckan tog jag en promenad i skogen och plockade lite bär och svampar. Stannade dock hastigt till då jag såg det här:
 
 
Tydligen har en orm ömsat skinn just precis där jag brukar plocka svamp. Usch. Tur att jag inte såg någon orm, skulle nog ha sprungit snabbt ut ur skogen då. 
 Fel på rören eller vattnet?

Blev riktigt irriterad då jag igår IGEN upptäckte att det var vatten på golvet i kvisten. De hade ju varit och fixat läckan dagen före! Det visade sig att det var röret bredvid som läckte. Så rörmokarna fick komma hit igen. De påstod att det inte är något fel på rören, utan att det måste bero på vattnet. Flera andra gårdar i byn har haft samma problem. Är det några metaller i vattnet som gör det eller vatten trycket? Man kunde se inne i kopparröret hur det nästan hade gått av, borde nog inte göra det efter så kort tids användning. Suck. Rören var också otroligt smutsiga inuti, så ser de ut efter 20 år, men vi har haft våra i snart 3 år. Man undrar nog vad som egentligen finns i källvattnet, men de tar ju nog prover på det nu och då så nog borde det ju vara okej.
 
Vi får väl hålla upp ögonen nu då på alla andra rörskarvar, skulle inte bli förvånad som det börjar droppa på något annat ställe. Men vad kan man göra...borde kanske klä in hela golvet med handdukar så skulle man vara på den säkra sidan ;).
 Havtornssaft

Ikväll var vi och åt Raclette till Gunvi och Jussi. Måste äta det åtminstone en gång varje sommar, så idag var den dagen. Var soligt och fint väder, men kall vind. Sedan tillverkade de saft av havtornsbären som de plockat. 
 
 
Gick behändigt med vår "Juicebar". Men nog blev det lite saft av mycket bär. Blev ju dock koncentrat, så vill man dricka saften ska man nog blanda den med vatten.
 Ovanliga glas

Man såg som vanligt många fina saker på Juthbacka marknaden. Såg också saker som jag aldrig sett förut, bl.a. dessa gamla Iittala glas. Då jag googlade fick jag fram följande information:
 
"Iittalas minnesglas till 100-års minnet av 1808-1809 års krig. Motiven är von Döbeln, Adlercreutz och storfurstendömets vapen. Producerades under åren 1908-1917."
 
 
Det främre glaset kostade 65€ och det bakre 70€. Kanske något man kunde börja samla på...? Tror ju inte det finns så många av dessa glas och säkert blir de allt mer värdefulla i framtiden.
 Saftiga äpplen

Fastän vi planterade våra äppelträd så sent som förra året, har det kommit ca 20 stycken på det ena i år. De är riktigt saftiga och goda, får se om det kommer ännu fler nästa år.
 
 
Ska också bli intressant att se om det kommer några äppel på de andra träden nästa år och hur de smakar. Denna sort var nog ett bra köp!
 En kväll på Lillö

Idag har rörmokaren varit hit så nu är läckan fixad, skönt!
 
Slutade jobbet kl.15 idag, var bara hem och vände, sen for vi till Lillö. Förutom mamma och pappa var också Peppe & Matti, Jessica, Ulli och William där. Vi åt där ute, sen blev det en båttur.
 
 
Vi körde runt lite där vi inte kört förut, alltid roligt att hitta nya rutter.
 Vatten på golvet

Skulle dammsuga i kvisten idag. Mitt i allt upptäckte jag att det var vått på golvet. Såg sedan att det kom från skåpet med cirkulationspumpen. Där inne var det alldeles vått på golvet. Det var ett rör som läckte. Som tur var det inga stora mängder vatten som var på golvet och det var ju klinkers på golvet, dessutom har vi fuktspärr under golvet så borde inte vara så farligt. Vattnet hade också letat sig ner mot golvbrunnen vi har i kvisten så nu vet vi åtminstone att lutningen är okej. Men irriterande och onödigt är det!
 
 
Vi fick nog tag i rörmokaren, men han var på sjukledigt. Han i sin tur försökte få tag i en annan, men lyckades inte. Vi har varit utan vatten nu hela dagen (måste ju stänga av vattnet då vi upptäckte läckan). Får hoppas någon rörmokare kommer imorgon, man känner sig lite handikappad utan vatten, men vi är ju vana, väcker gamla minnen från renoveringstiden nu då vi måste ha vattenkannan bredvid wc-byttan för att kunna spola. 
 
Jag har jobbat 14-22, jobbar 8-15 imorgon. Tänkte jag skulle gå i duschen imorgon bitti, men får nog skippa den tanken.
 
Börjar kännas lite kallt inne nu då vi inte kan ha igång bergvärmepumpen, men som tur kan vi ju elda i spisen :).
 
 
Förlåt för dåliga mobil bilder. Nu blir det snart att söka sig till sängs så man orkar med en till arbetsdag imorgon. Håll tummarna nu att det dyker upp någon rörmokare imorgon!
 
 En sådan vill jag ha någon gång...

Har alltid tyckt om Arabias katt kannor. Men då de är så dyra. När ska man ha råd (eller ta sig råd) att köpa en sån? Och behöver jag verkligen en? Ja, svaret på den andra frågan är väl nog nej, jag behöver ingen, men ibland måste man köpa saker som är en fröjd för ögat också och inte bara till nytta. 
 
 
Det finns många olika modeller av kannorna, men någon speciell modell är jag inte ute efter. Huvudsaken det är en katt på. Ja nog för att jag skulle kunna ha alla möjliga sorters kannor med blommor och allt vad det nu finns, men de med katter på är bara lite häftigare. Kan ju kanske bero på att jag tycker så mycket om katter. 
 
Hoppas på en dag då jag hittar en sådan kanna i en billig fyndlåda på en auktion, men får väl nog vänta länge på den dagen.
 Juthbacka 2013

Har haft en bra dag på Juthbacka. For dit med Mia och Tomi. Klockan var 9 då vi kom dit, men vi var nog inte de första som kom dit för att fynda, fastän den officiella öppningen var många timmar senare. Lite senare kom mamma och pappa också dit. Då allt sällskap farit hem gick jag några timmar för mig själv innan Johnny kom dit en 17 tiden. Efter tre varv runt området (för mig alltså) var det dags att söka sig hemåt igen. Efter 11 timmar på marknaden kände man sig lite mör, men ser redan fram emot nästa års marknad.
 
 
Några stora fynd blev det inte. Fyndade mest saker åt andra, men något smått köpte jag nog åt mig själv. 
 
 
Tre stycken Allers tidningar och en Arabia tallrik. Resten av fynden kan jag inte visa då de ska bli presenter.
 
Nu är frågan den, hur ska man kunna vänta ett HELT ÅR tills nästa marknad? Nå ja, ett år går snabbt, får väl stilla abstinensen med loppisbesök :).
 
 Väntat ett år på den här dagen!

Ja, nu undrar ni säkert vad det är för speciellt med denna dag, men den som känner mig vet ju förstås att det är JUTHBACKA MARKNADEN jag syftar på. Årets höjdpunkt...nja kanske...eller jo, en av årets höjdpunkter är det ju nog. Det är alltid en lång väntan då man måste vänta ett helt år till nästa marknad, men nu är det dags igen. Blir en heldag i Nykarleby, från tidig morgon till sen kväll, och nej, vi ska inte sälja, bara köpa (om man hittar något, och det tror jag nog man gör). 
 
Ha en bra marknadsdag alla andra marknadsbesökare, kanske vi ses i vimlet!
 
 En kvällstur med båten

Ikväll for vi till Lillö och ut med båten. For via Västervik och Gerby bodarna mot stan. Svängde om vid Kråkfjärden. Därifrån vi svängde tog det ca 50 minuter att köra tillbaka till Lillö. Det blåste hårt på vissa ställen, byxorna blev genomvåta, men var nog roligt ändå. 
 
 
 Tunika och två par shorts

Hittade två par shorts samt en tunika/klänning på loppis igår. 3,50€, 1,50€ och 3€, inte illa det.
 
 
Får hoppas det är sommar länge ännu så jag kan använda dem :).
 Gym o loppis

Idag for jag på Summerdance 45 till gymmet. Var dock lika tråkigt som förra gången jag var (i juni eller juli), så far nog inte fler gånger på det. Men lite svettig blev man nog i alla fall. Var en stund i gymmet efteråt också. Efter gymmet blev det loppis. Fyndade lite kläder, dem får du se en annan dag. 
 
Nu ska jag njuta av solen en stund. Sedan blir det att koka ihop en soppa innan jag far på nattjobb. 
 
 Plockat havtorn

Idag jobbade jag 8-16. Sedan for vi nästan direkt till Gunvi och Jussi på mat. Mamma och pappa kom också dit. Sedan spenderade vi resten av kvällen i bärbuskarna. Några av oss plockade havtorn och några svarta vinbär. 
 
 
Sammanlagt plockade jag och Johnny 3,5 liter havtorn. Tog hela kvällen, men var riktigt roligt.
 Mera randigt

För någon vecka sedan fyndade jag fler randiga kuddöverdrag på loppis, kan bara inte få för många! :)
 
 
Måste bara hitta passliga kuddar att lägga i...tror inte jag har några överlopps så får väl köpa några nya någon gång.Några saker

I fyndlådan som jag ropade in i lördags fanns det en hel del saker. En del ska jag spara, en del ska jag sälja. Några saker som jag tänkte spara är dessa (bilderna blev visst lite suddiga) :
 
 
En fin bricka av rostfritt stål och ett coca cola glas från 70-talet (tror jag). Vem vet om glaset kan bli värdefullt i framtiden. Finns ju nog en del som samlar på coca cola relaterade saker. 
 Gamla reklamannonser

Ropade ju in en hel hög med gamla tidningar på en auktion. Det finns mycket intressant att läsa i dem, men något jag fastnat för är nog alla reklamannonser. Vissa produkter har jag aldrig hört talas och vissa produkter finns ännu idag, ganska intressant med tanke på att tidningarna jag läste är från 1945.
 
 
 Bröllop i Lappfjärd

Igår var vi på ett fint bröllop. Till en början såg himlen regntung ut, men då vigseln i kyrkan var över hade det slutat regna och det var uppehållsväder resten av kvällen. 
 
 
Måste ju ta lite bilder på oss själva också.
 
 
Vi bjöds på bra underhållning samt god mat och dryck. Lite action blev det också då det mitt i allt blev mörkt i salen. Det visade sig att det brann i ett elskåp så brandkåren måste rycka in. 
 
 
Stort GRATTIS till brudparet och lycka till!
 Auktion i Maxmo

Igår var jag på auktion till Maxmo i regnet. Var bara där en kort stund, men hann ropa in en fyndlåda med diverse saker. Fanns förövrigt inte så mycket annat jag skulle ha velat ropa in heller. 
 
 
Får se om detta var sommarens sista auktion. Är bara att vänta och se.
 Detaljer på Lillö

 
 På bröllop idag

Synd att det regnar ute för idag ska vi på bröllop till Lappfjärd, är Johnnys kusin som gifter sig. Vigseln är först kl.16 så före det hinner jag via en auktion också. Hoppas på bättre väder till eftermiddagen och kvällen!
 
Senast vi var på bröllop till Lappfjärd (2006) såg vi ut så här...lite yngre var vi...och längre hår hade jag också (vill ha sådär långt och ännu längre).
 
 
 Stortjerobådan

Ikväll blåste det hårt på Lillö, men vi ville nog ut med båten ändå. Blev ett besök till Stortjerobådan. Det luktade får, men några får såg vi inte. Inbillade väl mig. 
 
 
Hör till att vi ska ta iland på ön åtminstone en gång per sommar för att se om det drivit iland något intressant. Hittade nog några brädstumpar, men de var så stora att bära hoppandes på stenar så de fick lämna kvar. 
 En fredag i augusti

Har äntligen jobbat färdigt för denna vecka! Får nu vara ledig till kl.8 på tisdag. Var till frissan idag. Klippte topparna och fixade brynen. Brynen blev kanske lite väl smala, men de växer ju ut igen. Var via Omatori och Suvikirppis också, gjorde inga stora fynd. 
 
Nu ska jag bara ta det lugnt tills Johnny kommer hem. Far nog till Lillö ikväll bara det inte börjar regna. 
 
 Den äckliga fästingen

 
 Nytt gym och en fästing

Efter att jag slutade jobbet imorse for jag till LadyLine Ritz i stan, dit jag hade fått en veckas gratis träning. Måste säga att det inte var lika bra som gymmet jag är van med, färre maskiner hade de också. Men nu har jag prövat på stället i alla fall, vill inte byta. 
 
Får se vad jag hittar på idag, blir ju nattjobb igen kl.18. Om det inte börjar regna kanske jag klipper resten av gräset.
 
Såg att Whiskas har en fästing (första för i år) under halsbandet...måste väl försöka få bort den på något sätt idag då...blir inte lätt.
 
 En dag i skogen

Passade på att gå till skogs idag då det är uppehållsväder. Först kom kissona med också. 
 
 
Efter en timme gick jag hem med kissona. Sen gick jag tillbaka till skogs. Dagens "skörd" blev 1 liter blåbär, 1 liter hallon och en hel del kantareller.
 
 
Är nöjd med dagen. Ska nog gå ut och klippa lite gräs nu innan det är dags för nattjobb, natt 1 av 2. Randigt, stjärnor, lite mönster och text

Har länge velat ha lite nya och fina sängkläder. Hittade fina påslakan på Ellos och Hm. Dessa skulle jag inte tacka nej till.
 
 
Randigt, stjärnor, lite mönster och text, jag det är väl så jag vill att påslakanen ska se ut just nu. Men innan jag köper nya måste vi väl använda upp de vi har. Får hoppas någon av dessa kommer på rea snart :). 
 En solnedgång

 Hageloväder

Usch vilket åsk/hagel/regn väder det var då jag for från jobbet idag. Hann bara ut på riksåttan så måste jag köra till sidan av vägen för jag såg absolut ingenting! Det regnade och haglade, tror inte jag har varit med om liknande förr, iallafall inte då jag kört bil. Det smällde som bara den på taket och framrutan så trodde rutan skulle gå sönder, men det gjorde den inte. 
 
 
Då jag kom fram till gymmet måste jag ta foto av haglet som samlats vid framrutan, det hade dock hunnit smälta en del, de var nog ganska så stora hagelkorn som kom ner.
 Kalas på jobbet

Idag har vi haft 60-års kalas på jobbet, var en av klienterna som fyllde. Jag har jobbat 10-18, var extra personal bara för kalaset. Vi hade riktigt tur med vädret, gästerna kunde sitta ute. En stund efter att kalaset var slut började det regna. 
 
 
Nu regnar det för fullt ute, synd, hade tänkt gå till skogs och plocka mera bär. Tror jag ska baka lite knäckebröd istället.2 liter blåbär

Som sagt, gick till skogs direkt jag kom hem från jobbet. Två timmar senare kom jag ut ur skogen med två liter blåbär, många myggbett och säkert en och annan älgfluga i håret. Finns nog mera bär att plocka, får se om jag hinner till skogs en annan kväll, beror på vädret också. Annars börjar det nog vara de sista blåbären som finns, en del var nog redan för mjuka. 
 
(Fjolårets blåbär)
 
Var så mycket myggor i skogen så hann inte ens ta ett foto :).
 Lång arbetsdag

Idag blir det jobb 9-18, värsta arbetsskiftet, men det ska väl nog gå, är ju söndag. Nio söndagstimmar är inte helt fel då det kommer till söndagsersättningen. Får hoppas det är relativt bra väder sedan då jag kommer hem, kanske jag går till skogs då och plockar lite bär.
 
 
Ha en bra dag allihopa!
 Dagen i bilder

 
 Ledig lördag

Skönt med en ledig lördag. Såg i kalendern, senaste lediga lördag utan planerat program eller jobb var i maj någongång. Kan konstatera att man har haft mycket inplanerat denna sommar, och ännu är den inte slut. Nästa lördag ska vi på bröllop, då följande lördag blir det jobb och sista lördagen i augusti är det villaavslutning och Lillö som gäller. 
 
Tror ändå det blir den sväng till Lillö idag. En stund över dagen. Återstår att se om det blåser hårt eller inte, om vi kan fara ut med båten. 
 
 Sofia 30 år

Direkt efter jobbet idag for jag till Sofia som firade sin 30-års dag. Eller egentligen hade hon och tvillingsystern Linda 60-års kalas (30+30). Jag var den första gästen så Sofia och jag fick lite kvalitets tid innan de andra gästerna kom. Bjöds på mycket gott att äta. Var dock trött efter en lång arbetsdag och fullspäckad arbetsvecka så blev en tidig kväll för mig.  
 
 
Grattis, grattis! :)
 Konstens natt 2013

Som vanligt fanns det inte så mycket att se i stan, men en del såg vi nog ändå. Bekant folk såg vi också. Tänkte inte känna igen Cecilia, men nog var det hon fast hon inte riktigt såg ut som sig själv :).
 
 
Besökte Österbottens museum. Såg på lite utställningar samt spelade gamla Nintendo spel.
 
 
Var också via Vasa Teater och Lady Slim (vann en veckas gratis träning...vad jag nu ska göra med det, måste väl nog fara dit åtminstone en gång). Gick den vanliga rutten, Rewell Center, Groos och Loftet också. 
 
 
Såg på Hårshow och Sambatåget.
 
 
Efter Sambatåget hade vi sett det vi skulle se så for hem igen. Skönt att inte vara så länge, blir jobb imorgon 8-16.
 Det lyckades!

Har hunnit med mycket idag. Slutade jobbet kl.9. For sedan och förde in Mollys urinprov. Ja, det gick som på beställning att ta det! Molly var jätteduktig och satte sig i sandlådan och kissade där det inte fanns någon sand, sedan kunde jag dra upp urinen i en spruta. Får bara hoppas nu att jag inte väntade för länge med att föra in den då jag tog provet igår och förde in det idag. Synd då den veterinären ska vara så "långt borta", skulle nog ha varit bättre om vi farit till veterinären i Smedsby, men nu blev det som det blev. 28,10€ ville de desstuom ha för att ta urinprovet...Ringde just om svaret, det var inte normalt och Ph-värdet var förhöjt, men läkaren skulle ännu se på det så får se då vad han säger...
 
Sedan var jag via butiken och sen blev det en timmes gym. En sväng via loppis hann jag också med innan jag for hem. Sitter och funderar nu om jag ska orka gå och plocka blåbär eller om jag ska lägga mig i soffan och se på tv. Har ju varit på språng hela dagen och ikväll ska vi på Konstens natt. Tror inte vi är så länge i stan ikväll, brukar ha sett Konstens natt ganska snabbt eftersom det inte finns så mycket att se eller lyssna på. 
 
Blir nog soffan och någon tv-serie, blåbären får vänta.
 
 Plockat hallon med Molly

Det har regnat och åskat om vart annat hela eftermiddagen, men hann ändå vara och plocka lite hallon. Första gången måste jag dock springa in då det började åska och blixtra rakt ovanför mig. Efter att ha väntat ut åskvädret i en timme gick jag ut igen, denna gång kom Molly också med. Gick inte så långt, bara här bakom runt åkrarna. 
 
 
Blev en halvliter hallon. Molly kom dock hem tomhänt, inte ens ett möss hittade hon. Genomvåta blev vi dock båda då det var så vått i gräset och säden. 
 
Snart är det dags för nattjobb, 18-09.Joggingtur

Var ut på en skön joggingtur nu på förmiddagen. Var passligt väder, mulet och 18 grader och blåste lite smått. Hörde åskan på avstånd och såg mörka moln, men det kom inget regn. Gick över förväntan och orkade jogga 6 km med bara några minuters stopp/promenad då jag stannade och talade med grannarna som var på jakt efter blåbär samt då jag talade i telefon. Känner mig nöjd.
 
 Skön kväll

Sol och värme, en bra bok, rödavinbär och doften av nyklippt gräs.
 
 En liten Molly kisse

Gick igenom lite gamla foton. Oj vad liten Molly har varit. Men fast hon är stor nu är hon nog lika gullig ändå! :)
 
 Favoritmotiv

Replotbron är nog något av ett favoritmotiv för mig att ta foton av. Kan nästan aldrig misslyckas. Det är bara något speciellt. Läste i ett gammalt Vasablad på Lillö om då bron just skulle öppnas, 1997 var det om jag inte minns fel. Det var alltså inte så länge sedan bron byggdes, men känns som om den alltid funnits där. 
 
 
Annars är nog också katterna och blommor något som jag ofta fotograferar. Vilka är dina favoritmotiv?
 William 7 år

Ikväll har vi firat Williams 7-års dag. Han fick många fina presenter. Av oss fick han den traditionella skeden (då vi är faddrar) samt en dvd film. Glömde kameran hemma i all brådska så blev att fota med telefonen istället, blev nu som det blev, den tar bättre bilder utomhus.
 
 
GRATTIS!
 På kalas ikväll

Har jobbat 8-16 idag. Hann bara bara hem och vända en stund för nu bär det av på 7-års kalas till Västervik. William (systers pojke) fyller nämligen idag.
 
 Fladdermus

En sån här äcklig (eller gullig om du tycker det) filur hittade Johnny i en vattentunna på Lillö idag. Sällan man ser en på så här nära håll.
 
 
 En fin dag på Lillö

Ver verkligen sommarväder igår! Efter loppisrundan for vi till Lillö. Sedan fick vi Sverige frömand också, riktigt trevligt. Senare kom också Ulli, Ove, Cilla och William dit med båt från Västervik. Vi åt gott, simmade, solade, lade ut nät, var ut med båt, rökte fisk och en hel del annat. 
 
 
På väg hem svängde vi in via Bernys på en mjukglass och njöt av solnedgången.
 
 
Hoppas på en lika fin dag idag!
 Loppisrace i Sundom

Idag på förmiddagen var på loppisrace till Sundom. Fanns mest barnkläder och leksaker att fynda, men något hittade vi nog. Johnny gjorde dagens fynd, en början till en moraklocka. Var en man som hade gått på en kurs och börjat tillverka en moraklocka, men sedan hade kursen slutat och allt lämnat på hälft. 20 € var inte mycket för alla delar.
 
 
Jag hade sett framemot att se många gamla hus efter loppisrundan, men de flesta var nya. Inget fel med det, men ingen ögonfröjd för mig. Några fina hus såg vi nog ändå.
 
 
Jag "slösade" bara bort 3€ på detta:
 
 
 Loppisrace igen

Idag ska vi på Loppisrace till Sundom, alltid roligt med loppis, speciellt gårdsloppis då man samtidigt som man kollar in loppissaker får se fina hus och trädgårdar. Får se om man gör några fynd denna gång. Resten av dagen spenderar vi på Lillö. Tror jag måste fara och fiska då, har ännu inte fiskat en enda gång denna sommar. Får hoppas bara att ingen slemmig gädda nappar, några såna vill jag inte ha! 
 
 Firat Mia

Ikväll firade vi Mias födelsedag. Blev bjudna på god glass och annat tilltugg. Spelade också lite Ticket to Ride, jag vann! :)
 
 
Tack för en trevlig kväll. Är alltid roligt att komma på besök till er, ni har det alltid så fint och hemtrevligt.Hallon och kantareller

Vi plockade inga vinbär idag, eller jag började nog plocka, men sen gick pappa och jag och plockade hallon istället.
 
 
Hittade några kantareller helt plötsligt också :)
 
 
 Bärplockardag

Då var det färdig jobbat för denna vecka, skönt med ledig helg. Just nu pågår renbäddning och tvättning, men snart kommer mamma och pappa hit för att plocka lite bär. Vi har några vinbärsbuskar som väntar på att bli av med sina bär. Själva gör vi inte så mycket med bären, går förstås att lägga dem i en smootie, men mamma brukar göra saft av dem. Får se om vi hittar några hallon i skogen också.
 
Ikväll ska vi fira Mias födelsedag, fast hon fyllde för två veckor sedan, men bättre sent än aldrig!
 
 
 Kräftskiva

Hade en riktigt rolig kväll igår. Blev ett dopp i havet också, varmt vatten var det.
 
 RSS 2.0