Loppisrunda

Hittade inget att köpa i GW-gallerian så for till loppis istället. Blev faktiskt en lyckad loppisrunda. Var både till Eva&Adam och Suvi-kirppis. Bestämde mig för att söka efter kläder. och detta kom jag hem med.


En scarf/halsduk för 3€


En häftig t-skjorta för 1€


Tunika för 3€


Längre tröja för 5€


Onsdags planer...

Nu orkar jag inte sitta hemma och snörvla längre. Tycker inte om att vara "halvsjuk". Det rinner ut näsan, men nån feber har jag inte. Trött är jag, men orkar ändå inte bra ligga framför datorn. Tror jag ska fara ett varv via loppis och kanske via nån klädbutik.

Behöver förnya höstgarderoben lite. Bäst skulle det ju vara om jag hittade nåt billigt och bra plagg på loppis, men det är sällan jag orkar söka efter kläder på loppis. Hittar jag nåt så brukar det oftast vara fel storlek. Nån t-skjorta har man väl hittat nångång, men det är nog svårt att hitta en ordentlig hösttröja. Tur att det GW-gallerian finns, blir nog att titta förbi där och se om man mot förmodan skulle hitta nåt att ta med sig hem.
En lat tisdag

Har mest varit lat idag. Förkylningen vill inte riktigt bryta ut, men trött är jag ändå. Har faktiskt fått klippt en del av gräsmattorna, men inte allt.

Mamma är på sjukhuset, hon har rytmstörningar igen. Hoppas hon får komma hem imorgon och att allt blir bra.
Molly har varit gullig och njutit av solen idag. Men på förmiddagen blev hon lite osams med den vita lurviga katten som smyger omkring i uthuset hela tiden.Ny musik

Sitter och surfar runt och söker ny musik att lyssna på i bilen. Här är en låt som jag tycker är bra! :)Nån som har tips på nya bra låtar?
Sått mera gräs

Fick faktiskt gjort allt som jag skulle idag, plus att jag tvättade golven också, både i föjset och i badrummet. Känns skönt att ha städat så slipper jag göra det imorgon, vem vet om jag är ännu mer förkyld då.

Ikväll har Johnny sått lite nytt gräs här och där det behövdes. Jag har fört bort lite stenar som låg i vägen samt fyndat mera flaskor i slaskhopen. Började tvätta ur några flaskor också, men tröttnade då det var en flaska som hade korken inuti och jag fick inte ut korken hur jag än gjorde!

Någon som har nåt tips på hur jag ska få ut korken ur flaskan?? Utan att slå sönder flaskan förstås! :)

Ingen motivation

Usch,känner mig förkyld. Vill inte bli sjuk! :( Hoppas det bara är nåt övergående. Har mycket jag skulle behöva göra idag, men känner mig trött. Har varit ut och plockat bort stenar från gården så vi kan så lite nytt gräs där traktorn och grävmaskinen kört sönder gräsmattan.

Borde diska och städa men har ingen motivation, nån frivillig som vill komma hit och hjälpa till?? :) Bara jag kommer mig upp ur soffan kanske jag tar och sveper ett snabbt varv med dammsugaren över golvet. Det är ju tur att man inte är pedantisk av sig, så lite damm och grus i hörnen skadar väl ingen.


En liten liten medicinflaska som jag hittade för nån dag sedan i slaskhopen. Står 10 under den så det betyder väl 10ml?!


Ett till fynd

Fick sån huvudvärk efter loppiset så gjorde inte mycket då jag kom hem. Lite senare ikväll har jag varit ute och grävt i slaskhögen, hittade ett litet helt arabia kaffefat. Var bara en liten fläck som inte gick bort.
Gårdsloppis

Idag har Mia och jag haft loppis för första gången hos Mia. Visst kom det folk, men mera skulle det nog ha fått komma! Förstås valde vi fel helg med tanke på villaavslutningen, men ni som inte kom idag har ännu chansen att komma då vi har loppis igen.Ett stort tack till ni som kom och fyndade! Nog fick vi ihop skrapat en del pengar. :) Får gräva fram lite mera saker ur gömmorna så har vi loppis igen nångång, troligen i september.


Villaavslutning 2011

Var en fin dag på Lillö igår, längesen det varit så bra väder på villaavslutningen! Hann med allt som jag ville göra. Var ut med båten 2 varv, fiskade (fick första gäddan för i år på 1,2kg), simmade o badade bastu, åt alla måltider ute i det fina vädret samt såg på fina raketer.


Inne i viken och kastar.


Gäddan som pappa fick rensa. Skulle det ha varit en abborre kunde jag nog ha rensat den själv, men gäddor rör jag inte i, de kan ju bitas! ;)


Ut på upptäcksfärd med båten mot Köklot dit vi aldrig varit förr.


For under en bro.


Såg en säl! :)


Var så gott som spegelblankt! Sällan det är det då man är ut med båten.


Satt länge och åt där ute. Kl. 23.30 var det ännu 20 grader!Solnedgången var fin.


William och Johnny röker räkor i rökugnen.


Räkorna var goda...


...det var också kräftorna.

Får hoppas det är lika bra väder nästa år!


Till Lillö och fira villaavslutning

Ska fara till Lillö och fira villaavslutning nu. Hoppas det blir bra väder, ser ju lite mulet ut ännu men varmt är det nog. Hoppas kissona också får en bra villaavslutning fast de får lämna hemma. De är nog inte så förtjusta i raketer och vi vill inte ha stearin i nåns päls som vi hade förr ett år! :)


Fredagsmys

Tacopajerna ser åtminstone ganska ätbara ut, frågan är OM de går att äta, men nog tror jag det. :)


Den ena pajen...

Skönt med fredagskväll, betyder fredagsmyyys! :) Eller ja, rättare sagt en vanlig kväll framför tv:n, men lite mysigare får man det med levande ljus!
Baka baka liten kaka, eller i alla fall en tacopaj :)

Var på Rpv och Body till gymmet. Bra jumppa som vanligt! Ganska bra att det regnar idag, då känner jag inget måste att vara ute utan kan koncentrera mig på att bara 2 tacopajer. Får hoppas de blir bra! Måste sätta på lite bra musik också så man har nåt att lyssna på medan man bakar. Blir nog Scooter för deras musik tröttnar jag aldrig på! :)
Bra med lite fredags feeling! :)Kvällen

Ikväll har vi fått gjort mycket, ja tack vare grävaren då alltså, annars skulle det nog ha gått trögt att ha gjort allt för hand. Nu är gruset utlagt runt hela gäststugan, skräphögen bakom gäststugan utjämnad (men finns en hel del skräp att ta bort nu då nytt skräp började synas). Jag hjälpte faktiskt till med att skotta grus och jämna ut gruset. Annars har jag mest varit flaskletare i skräphögen.


Dessutom har vi flyttat på häckplantor och en stor buske/träd. Vi har också försökt lokalisera problemet med vattnet som vi hade i vintras, då frös ju nåt rör så det kom inget vatten i föjset. Hur de än sökte så kunde de inte hitta nån orsak till varför röret hade frusit, fanns ingen sten som skulle ha kunnat tynga på röret heller, så får se nu då om det fryser nästa vinter också.


Skyddsplast runt stenfoten

Har varit och handlat till villaavslutningen idag, blev dyrt, men det är ju bara villaavslutning 1 gång om året. :) Eller egentligen blev det inte så dyrt, var ju bara raketerna som gjorde att det blev lite dyrare än vanligt. Men det är ingen villaavslutning om man inte skjuter raketer! Inte för mej iallafall! :)

Johnny slutade tidigare idag så nu har vi satt ett skyddsplast runt stenmuren på gäststugan. Ska ju fylla på med grus sen runt omkring. Sedan får man ju ta bort det som sticker upp av plasten då gruset är så högt uppe som det ska vara.

Nu ska jag gå ut och se på (och kanske hjälpa till lite) då det grävs i slaskhögen. Får se om vi kanske får flyttat nån del av häcken idag också.


Snickarkurs

Har anmält oss till Snickarkursen idag. Var ju inte på den förra året, men nu måste vi nog fara pånytt. Vet inte hur många år vi egentligen har gått på kursen, men det börjar nog vara ett antal. Johnny har ju sina stolar ofärdiga och jag har ju många projekt på vinden. Tycker dock att kursen börjar sent, först i mitten på oktober, men det gör väl ingenting, hinner ju önska ledigt måndagskvällar från jobbet då. :)
Loppis förberedelser

Ikväll har jag och Mia lagat loppis skyltar att sätta ut vid vägen samt lappar att sätta i postlådor. Cyklade runt byn samt till Veikars sedan och lade loppislapparna i postlådor.


Var så här fin solnedgång då vi cyklade över Skatila bron.
Nu ser det ut så här där vi ska ha loppis på Söndag! :)

Ska försöka lägga in en annons på Findit nu. Var inte så lätt som jag trodde. Bilderna får inte vara hur stora som helst och jag vet inte hur jag ska få dem mindre....! Dessuom gick det inte att sätta in Mias minneskort i datorn på samma sätt som det går att sätta i mitt, så får se nu om jag får upp några bilder.


Skräpplockning och fynd

Håller på och leker arkeolog på gården, ja nästan iallafall! :) Är så intressant att gräva i den gamla slaskhögen, speciellt nu då det grävts fram så mycket saker. Har plockat bort skräp ifrån jordhögarna som grävdes igår och nu ser det redan mycket bättre ut. Fyra timmars arbete blev 5 stora sopsäckar med SKRÄP!


Här ser man ganska bra hur mycket skräp som finns i högen bakom gäststugan...


...här ser det redan lite bättre ut, men MYCKET arbete återstår.

Blev nog förvånad då jag hittade en HEL arabia kaffekopp i skräphögen, inte ens ett nagg hade koppen! Sedan hittade jag också en gammal häftig flaska (plus hundratals porslin och glas skärvor).Blev så glad då jag hittade en HEL kopp! :)Den fina flaskan!

Nu måste jag väl nog äta nånting om jag ska orka vara sakletare resten av dagen.Dränering runt huset och gäststugan

Ikväll har jag varit till Mia och prissatt loppissakerna, det börjar närma sig söndag! Borde laga en fin affisch också och lägga upp, dessutom lägger vi ut en annons på findit.

Här hemma fortsätter grävandet. Ikväll har det grävts runt en del av huset samt runt hela gäststugan. Ser mindre trevligt ut runtomkring gäststugan nu, skräp, skräp och mera SKRÄP! Men det ska väl övertäckas med jord eller stenar senare i nåt skede.


Dränering runt huset.


Dräneringsdike runt gäststugan.
Kvällens fynd! :)


Antibiotika

Har varit med Molly till veterinären nu. Molly tänkte nästan bli rastlös då vi fick vänta 15 minuter utanför på att veterinären skulle komma, men hon sa inte ett pip. Stack bara ut nosen eller ena tassen ibland för att ta sig ut ur buren. Stackaren som måste vara instängd. Allt gick dock bra hos veterinären. Hon har nog säkert fastnat i nånting i skogen, troligen taggtråd. Veterinären putsade såret och gav en spruta antibiotika. Sen fick hon en 5 dagars antibiotika kur. Önska oss lycka till då vi ska försöka få Molly att äta tabletterna! Fast värre är det nog med Whiskas, brukar gå relativt bra med Molly, men man vet ju aldrig på vilket humör hon är :)

Känns skönt att det inte var nåt värre, men jag oroar mig ju för allt och tror det värsta. Hoppas bara Molly inte får flera sår den närmaste tiden, men ifall hon får det så fick vi ett recept på antibiotika som vi bara behöver fara och hämta ut utan att besöka veterinären före.


Till veterinären med Molly igen

Johnny upptäckte igår kväll att Molly har ett otäckt sår på magen. Måste fara och visa det till veterinären idag. Hoppas det inte är nåt allvarligt, är riktigt rött nere på magen. Fick tid först 13.30 så har suttit och oroat mig hela dagen. Såg ut som om hon rivit sig på någonting, kanske på nån taggtråd för ett bitsår var det inte.


Blåbärspaj

Bakade en blåbärspaj ikväll, den blev nog godare än den förra. :) Mamma, pappa och Fredrika var hit en sväng ikväll. Vi slapp just och just in i föjset då det var ett stort dike utanför dörren!Nu är diket återfyllt, gick lite behändigare med en liten grävmaskin än för hand. Imorgon fortsätter grävandet på ett annat ställe av gården.
Grävning pågår

Idag har elektikern varit hit och dragit lite kablar. Ikväll har det grävts för fullt inne i uthuset. Vi ska gräva ner dräneringsrör lite här o där på gården.

Loppispengar och ny jacka

Var till loppis efter pengarna jag tjänat in, sammanlagt 95€ på en vecka så jag är nog nöjd. Fast det fattas nog pengar, säkert nån som stoppat nånting i fickan, men lite svinn får man ju räkna med.

Hittade en jacka på rea på Prisma. Den är regntålig och man borde inte bli svettig i den för den andas. 99 euro hade den kostat men nu var det 50% rea så tycker jag gjorde ett bra köp. Har länge sökt efter en fritidsjacka så är glad att jag hittade en som tål regn också, då blir den säkert mera använd! :)

Hunurinjärvi och Furirbostället

Idag var jag efter sakerna från loppis, hade nog fått sålt ännu mera saker sen igår, får se nu hur mycket pengar jag har tjänat då jag far dit och hämtar pengarna imorgon.

På eftermiddagen for jag o Johnny samt Mia o Tomi ut och köra. Först blev det god mat på Tesses Café. Sen fortsatte vi till Hunurinjärvi där vi såg på de fina husen.Sen körde vi genom Komossa och kom slutligen ut till Oravais. Där svängde vi in till Furirbostället. Ingen av óss hade varit dit tidigare, tyvärr var cafét stängt men vi gick runt lite på gården och beundrade den fina miljön med gamla hus och bodar.

Var en mycket trevlig utfärd! Nu är det nog tv:n som gäller resten av kvällen! :)
En dag på Lillö

Har varit på Lillö hela dagen. Gunvi, Jussi o Tommy kom också dit på mat. Var fint väder 21 grader varmt. Johnny, Jussi och jag var ut med båten en sväng, kastade lite, men det blåste hårt där ute, inget napp blev det heller.

Sen på vägen hem från Lillö såg vi några såna här i Petsmo (var ut och körde lite):Var nog en bra dag! :)


Lillö-dag idag

Oj vad skönt att ha sovit länge idag! Var väl nog lite trött efter gårdagen, känns nog i fötterna ännu. Synd att man inte hade nån stegräknare på sig, skulle ha varit intressant att se hur långt man gick igår, blev väl nog ett antal kilometer.

Idag ska vi fara till Lillö. Gunvi o Jussi kommer också dit. Får se om jag hinner via loppis före. Skulle vilja reda upp lite så det ser bra ut på bordet då det är sista försäljningsdagarna.

Söndagen den 28.8 blir det loppis hos Mia troligen från kl.10, skriv upp det allihopa. Mer info kommer nog senare. Är väl värt ett besök finns allt från gamla antika saker till nästan splitternya!


Juthbacka 2011

Har varit hela dagen på Juthbacka. Kom dit 10.30 och for därifrån 20.30! Känns nog i fötterna att man gått hela dagen! Vädret var också bra. Först var det lite kallt och blåste, men mot kvällen kom solen fram och det blev varmare. Gick först 1 ½ varv runt området med Mia o Tomi. En 16.30 tiden kom Johnny och sen gick vi  ett till varv. Tog ungefär 4 timmar att gå runt 1 varv.En STOR kopparpanna (har aldrig sett en så stor) som såldes för 500€, var dock inte nån av oss som köpte den!
 

Gjorde nog några fynd, men egentligen så slösade jag inte alls så mycket pengar som jag kunde ha gjort. Fanns nog några saker som jag övervägde om jag skulle köpa eller inte, men kom fram till att man kan ju inte köpa allt man vill ha! :)


Dagens inköp. Svarta Riihimäki assietter och fat samt 2 Arabia assietter. Allt för en billig peng!

Mamma hade beställt Morsdags tallrikar så köpte 3 såna åt henne också.

På vägen hem blev det traditionsenlig mat på ABC, satt nog bra med en hamburgare efter en hel dag ute! :)
Frågan är nu bara hur man ska kunna vänta ett helt år på nästa Juthbacka marknad...är ju nog årets höjdpunkt! :)Far till Juthbacka

Idag blir det Juthbacka för hela slanten. Från tidig morgon till sen kväll. Ska fara dit med Mia o Tomi snart. Sen kommer Johnny dit efter jobbet. Tar nog ryggsäcken med så man får plats med allt man behöver (och inte behöver).

Hoppas på en trevlig dag med bra väder och många fynd! :)


Bl.a. kryddburkarna köpte jag förra året på Juthbacka.


Slåmaskin på gården

Ho ho vad jag är slut! Har hållit på och rensat ur sista delen av uthuset ikväll, men vi är långt ifrån färdiga ännu, får fortsätta en annan dag. Slåmaskinen (inte såmaskinen som jag tyckte Johnny sa) fick vi ut iallafall och satte den på stenen där ena vedapinon har varit.
Tog bort nån stor sten också, men finns flera kvar som ska bort ännu.

Nu blir det ett välbehövt bastubad! :)Oljat in HELA bastun

Har äntligen oljat in undredelen av bastun! Oljade ju nästan in hela bastun nångång i april, om jag inte minns fel. Men lämnade en del för jag orkade inte mera. Så nu är äntligen HELA bastun inoljad. Nu tänker jag inte krypa dit under på lääänge, fick nämligen sjukt överallt av att åla mig fram där under.
Såg dock att det var ganska så smutsigt där under, så nån dag måste nog nån städa där, får se vem det blir...


Ikväll

Fick plötsligt för mej att tvätta bilen, så nu är det gjort! :) Var väl nog i vårast den senast blev tvättad så det var nog dags.

Har också tagit upp alla morötter ur landet och lagat en morotssallad. Tog upp lite mera potatis ur landet också.

Ikväll hade vi besök av Mia och hennes mamma. Alltid roligt med oväntat besök! :) Ikväll har Johnny fixat sängen, så hoppas man slipper falla i golvet nu då man lägger sig ner :)

Nu sitter vi här ute och njuter av den fina kvällen, men känner nog att det börjar bli kyligare om kvällarna.


Gulliga Whiskas som tycker om att rulla runt i gruset! :)
Zumba, Västervik o loppis

Var på Zumba på förmiddagen. For sen till Västervik. Mamma hade plockat ihop lite mera saker att sälja på loppis. Åt där innan jag for vidare till loppiset. Hade nog sålt några saker sedan igår. Det är nog bra jag far dit så gott som varje dag för kläder låg på golvet och det såg allmänt råddigt ut.

Nu vet jag inte vad jag ska göra resten av dagen...Men hittar väl nog på någonting, borde gå ut och njuta av vädret.


Ett bra foto på Molly! Vet inte varför hon räcker ut tungan åt mej?! :)


Kvällens projekt

Ikväll har vi hjälpts åt att få in all ved i vedalidret. Så nu är all ved som stod ute under tak. Blev totalt 5 proppfulla bilkärsslass. Räcker säkert till flera brasor, bara vi skulle få upp skorstenen nångång! :)
Ryms dock ganska så mycket ved till ännu i lidret, men vi har väl ingen brådska med att fylla det heller.


Sensommar blommor
Kameran hemma igen! :)

Fick just bråttom att klä på mig, hörde att det kom upp en bil på gården. Det var postbilen som levererade ett paket och i paketet var min kamera. De hade fixat batteriluckan helt gratis för det hade gått på garantin! :) Tycker dock att det var lite onödigt att de måste skicka den till Tyskland bara för att få bytt en lite lucka, men huvudsaken inte jag behöver betala något. :)


Nu fungerar den igen! :)


Molly bryr sig inte så mycket om att kameran fungerar igen. Hon tänker säkert varför jag måste störa henne då hon äter!?
Inte gjort så mycket idag...

Har inte gjort så mycket spännande saker idag. Sökt fram mera loppissaker samt städat. Städningen får jag dock fortsätta med imorgon.


Här är en bild från auktionen i lördags. Fint hus, men synd att de inte rustat upp det desto mera efter att det brann för några år sedan.


Sakerna förda till loppis

Nu är sakerna förda till loppis, hoppas nu bara att nån köper nåt nu då, helst alltihopa :) Ska nog söka fram lite mera saker att föra dit, såg nästan lite glest ut. Men nog är det bättre med ett överskådligt loppisbord än ett som är fullt med saker så man inte ser vad som ligger längst under.

Nu ska jag äta en god fisk sallad. Íkväll eller imorgon borde jag städa, är nog ganska så många veckor sedan jag dammsög överallt, börjar faktiskt se lite dammigt ut.
En skön söndag på Lillö

Har varit hela dagen på Lillö och njutit av det vackra vädret. Fick också utsatt båten IGEN! Var ut och körde till Arken på varsin glass, men det var inte någon njutbar körning då det blåste så hårt så mina byxor var helt genomvåta då vi kom fram.


Innan vi for hem blev det lite bastubadande men orkade inte gå och simma då det var så lite vatten. På vägen hem for vi via Mikkis i Karperö och såg vart han flyttat, en gullig hund hade de också :)

Nu blir det att börja prissätta loppissakerna som jag ska föra till Suvi-kirppis imorgon. Tur att de öppnar först 12 så hinner jag prissätta lite imorgon bitti också.Skåpet

Är såååå nöjd över skåpet!! Johnny är väl kanske inte lika glad, men det gör inget :) Kan inte sluta se på det, så fint är det!
Blev inte så bra bilder, men man ser ju hur det ser ut :) Står nog skrivet nåt på skåpet, men man ser inte vad det står, Maria...nånting...Ser inget årtal, men nog är det från 1800-talet. Är nog original målning, men skåpet är säkert lackat efteråt i något skede. Några delar är utbytta, men det gör ingenting. Får se om jag målar dem senare, men just nu får nog skåpet vara som det är.Igår kväll


Slapp in till sist efter att vi låst ut oss! :)Malenas villa och auktion i Malax

Hade en mycket trevlig kväll på Malenas villa igår. Lite dramatik fick vi också till då vi låste ut oss, men efter att vi slog våra kloka huvuden ihop så kom vi oss in i villan igen till sist :) Glömmer ju inte bort den kvällen i första taget :) Vi badade också bastu och var och simmade. Vattnet var ganska kallt, men var skönt med ett dopp ändå! Sedan spelade vi "Ticket to ride" tills vi tyckte det var dags att gå o sova. Imorse blev det tidig väckning och sedan for vi alla på auktion till Malax. Var en ganska tråkig auktion egentligen, bara dyra saker, men jag gjorde ett fynd ändå. Köpte ett tallriksskåp. Trodde nog det skulle bli flera hundra euro dyrare, men det var bara jag och en samlare som bjöd på skåpet, blev slutligen 270€, vilket inte var dyrt för ett sådant skåp. Sen var vi alla på god mat till Åminne.

Var en mycket trevlig gårdag samt dag idag. Vet inte när jag kommer att få träffa Malena och lilla S igen, men hoppeligen snart. Är ju nog bara att hoppa i bilen och köra 500km.

Vet inte vad det är för fel på min sladd som jag ska koppla till telefonen så nu får jag inte in några bilder hit, men ska försöka lösa problemet under kvällen.


På Malenas villa

Har just kommit fram till Malenas villa. Soligt och fint! :)
Fint väder! :)


Far snart iväg mot Jakobstad och Larsmo

Har börjat förbereda mig inför ett besök till Malenas villa i Larsmo. Ska bli roligt att träffa Malena och Sofia igen, speciellt nu före Malena ska flytta. Hoppas på bra väder ikväll och att det är varmt vatten så vi kan simma.

Imorgon blir det att skynda sig hem igen och fara på auktion till Malax. :)


Konstens Natt

Kom just hem från Konstens Natt. Först var vi och åt till Amarillo, blev det vanliga, Garlic Steak för mej. Lika gott som alltid! Sen gick vi den vanliga rundan, via Rewell Center, teaterns loppis (där det inte fanns just något att se), Loftet, Saluhallen, Anttila och lite andra ställen. Träffade också några söta får.


Var lång kö in till teaterns loppis, fanns dock inget intressant till salu.


Ett gulligt får.Såg fina bilar på Kaserntorget.


Var kallt nu då vi kom hem!


Köpte en ram till vykortet som jag köpte i Sverige.Planterat om krukväxter

Kom mitt i allt på att jag skulle plantera om krukväxterna, och det behövdes verkligen! :)Blev många av en sort fastän jag kastade lite till skogs också. Tycker det inte var så länge sen sist jag planterade om dem, fast det var väl kanske lite över 1 år sedan...

Sen då vi flyttar in i huset ska jag nog köpa några nya sorter, blir lite tråkigt med bara 1-2 olika.


En hög med tidningar

Går igenom gamla tidningar för att se vilka jag kan sälja och vilka jag vill spara. Har väl nog ca 50-60 åtminstone att gå igenom. Tar dock en stund att gå igenom dem då man alltid hittar något intressant att läsa. :)

Grävde lite i gäststugan också och hittade lite saker att sälja, nån låda, dörr och lite smått o gott. Började regna mitt i allt så fick sluta bära ut saker därifrån och gå in och bläddra i tidningar igen.

Ikväll blir det att fara på "Konstens natt". Ska blir roligt! Missade ju förra året pga av jobb.


Gårdsloppis snart

Bakade faktiskt en blåbärspaj idag, men den blev inte så god, men med lite grädde gick den nog att äta!

Ikväll har jag varit och hjälpt Mia med att ställa iordning gårdsloppis hos dem, ska sälja mina saker där också. Sedan var vi till oss också och grävde fram lite loppis saker. Nu kom jag just hem från Gunvi&Jussi, sökte lite efter loppis saker där också bland alla våra lådor, men det var svårt att hitta nåt då man har så mycket saker nerpackade i lådor som är staplade ovanpå varandra.


En del av sakerna. Det blir nog bra det här, bara nån kommer och vill köpa nåt! :)

Vi vet ännu inte när vi ska ha loppis, men nån söndag. Återkommer med närmare information då jag vet.
Blåbär och nån kantarell

Var till skogs och plockade lite blåbär i regnet, fast egentligen regnade det inte så mycket, bara lite. Blev inte uppäten av myggor heller! :) Blir nog att plocka mera nån annan dag för just då jag slutade så hittade jag ett bra ställe med mycket bär. Men hann inte plocka mera just då för mamma o pappa kom hit och plockade de sista vinbären.
Hittade två små kantareller också. Skulle ju gärna nog ha velat hitta lite fler...

Så länge jag har kameran på service så får ni hålla till godo med mina bilder som jag tar med telefonen. Går dock inte så bra att ta närbilder. Vet heller inte hur många veckor jag får vänta på kameran då den tydligen måste skickas till TYSKLAND!

Nu blir det att se något till avsnitt av Vampire diaries, kan nästan inte slita mig från datorn för det är sååå spännande! :)


Krokar och skåp

Äntligen har vi fått upp krokar att hänga handdukarna på i badrummet! Även medicinskåpet kom upp! :)Potatis

Satte ju 3 rader med potatis i maj. Plantorna har inte växt så jätte bra, men nog kommer det potatis ändå! Tog just upp lite för blasten (eller vad det nu heter) började se så hängiga och bruna ut, det var dock inget fel på potatisen.Så imorgon blir det att äta potatis då. Alltid gott med nypotatis!


Hemma dag

Idag har jag bara varit hemma. Plockat mera vinbär som mamma o pappa var hit efter. Jag gör ändå inget med dem. Har slipat lite på stolen också, är nog ett evighets arbete, men nu tror jag den första stolen är färdigslipad med grovt sandpapper iaf, nu ska den bara slipas ett snabbt varv med ett finare sandpapper innan jag kan måla den. Men fick så sjukt i armarna av allt slipande så får vara färdigslipat för idag.


Molly tycker om att busa i badrummet! Här funderar hon om hon ska ta sig ett bad eller inte.Röda vinbär

Plockade lite röda vinbär ikväll, får hoppas det inte regnar imorgon så jag kan plocka mera.


Sommarresan 2011 del 2


Morgonmål på Abbekås camping


Smygehuk, Sveriges sydigaste punkt.


Rådhuset i Malmö


Stortorget i Malmö

Sedan for också via Turning torso och Öresundsbron som du kan se här.

Var in en sväng via Lund också och såg på Domkyrkan.
Sedan körde vi norrut mot Tylösand.


Kör över Hallandsåsen.

Följande natt sov vi på Tylösands camping utanför Halmstad.Sedan fortsatte vi norrut mot shoppingstaden Ullared. Visst, det var stort, relativt billigt och jag gjorde några fynd. Men själva butiken var nog ungefär lika stor som den i Tuuri så jag känner nog inget behov av att fara dit endast för att shoppa, men om man kör förbi där så är det nog värt ett besök.

Hittade 2 lampfötter för ca. 15€ styck, det kallar jag ett fynd för de jag sett på i stan kostar 50€ styck!

Sedan fortsatte resan mot Göteborg där vi sov 2 nätter på Liseberg Camping Askim Strand.

På sightseeing med "Paddan" båten.


En bro var så låg så alla måste sätta sig på golvet i båten!


Ostindienfararen Götheborg


Huset som kallas för "läppstiftet".


Ser på Pirates Of The Caribbean 4.


Maritiman, fartygsmuseum.

En ubåt som vi var ner i. Är inget jag gör om den närmaste tiden iallafall. Fick dessutom ett stort blåmärke då jag kravlade mig upp genom det trånga hålet ut ur ubåten!


Gamla stadsdelen Haga i Göteborg.


Skansen Kronan, en av Göteborgs försvarsanläggningar från 1600-talet. Tog mig just och just upp dit utan att svimma. Var ju bara 26 grader varmt och en lååång backe upp!


Utsikt över Göteborg


Sista kvällen i Göteborg spelade vi lite minigolf.

Nästa dag fortsatte vi resan mot Örebro där vi sov en natt på Gustavsvik camping.


Efter vägen till Örebro måste vi stanna vid en bro som öppnades. Inte varje dag man ser något sånt.Framme vid campingen beundrade vi den fina minigolfbanan som skulle likna ett Örebro i miniatyr.

På kvällen besökte vi Äventyrsbadet som låg alldeles brevid campingen. Utebadet samt motionsbadet var gratis för de som bodde på campingen, men ville man till Äventyrsbadet kostade det 100kr. Ja vad ska man riktigt säga om äventyrsbadet. Livsfarligt enligt mig. Iallafall forsen som gick hårt framåt och där var det inte en i taget, utan alla på en gång. Jag åkte också i "Thunderstorm" som var 1 av 3 vattenrutchbanor. Den var inte heller så rolig, gick alldeles för hårt och man trodde nästan man skulle drunkna. Kanske det bara är jag som inte har barnasinnet kvar eller så inte, jag skulle iallafall inte fara dit med småbarn och låta dem åka i nån rutchbana eller fors, nej tacka vet jag Tropiclandia, där är det mycket tryggare att simma.


Kaffekokning pågår.

Nästa dag körde vi tillbaka till Stockholm. Där tillbringade vi hela eftermiddagen hos Inger i Märsta, vilket var mycket trevligt.


Johnny läser Hälge!


Johnny och Inger

Sedan var det dags att säga adjö till Sverige för denna gång. Tar knappast så länge tills vi far dit igen. Måste ju shoppa mera sockerdricka då den tar slut! :)
På båten på väg hem igen.Nytt loppis

Johnnys semester tog slut idag, jag har ännu nästan 4 veckor kvar. Idag var jag till gymmet, har inte varit dit på flera veckor så det var verkligen dags! Var på Body och Korsetti. Sen var jag till det nya loppiset Suvi-kirppis i Sunnanvik. Helt okej ställe. Frågade om de hade nåt ledigt bord, men de hade de inte, får se nu hur länge jag får vänta innan jag får nåt bord.

Nu har jag just gjort en makaroni sallad och ska jag se på nåt avsnitt av Vampire diaries, bäst att passa på då jag är ensam hemma och får se på vad jag vill! :)


Filmtime!

Nu blir det filmtime, Änglagård 3! Får se om den alls är lika bra som de föregående filmerna.
Auktion i Maxmo

Var på auktion till Maxmo idag. De hade inte så mycket saker där, mest skräp, men en del möbler. Skulle ha velat ha ett gammalt hörnskåp med klocka, väntade och väntade att de skulle ropa ut det men sen visade det sig att de inte tänkte sälja skåpet, iallafall inte idag! Då blev jag sur! Skriv ej till salu på skåpet då så folk vet att det inte ska säljas!! Så vi fick fara därifrån tomhänta. Det positiva var ju förstås att vi sparade lite pengar :)


Far till Maxmo

Blir auktion i Maxmo idag, hoppas det håller upp och inte ösregnar, men regnar det så regnar det.


Sommarresan 2011 del 1

Vår resa började förra veckans torsdag. Vi skulle vara borta i 8 nätter.


Påväg mot Stockholm

På fredagen fortsatte vi vår färd från Stockholm, via Linköping och Bergs slussar, till High Chaparrall i Kulltorp ca 70km söder om Jönköping.


En STOR båt som ska ner för slussen, den rymdes just och just.
Så här fint väder hade vi påväg mot High Chaparral.


Ingången till High Caparral
Wild West show, mycket bra och underhållande!


Indian show med äkta indianer från Kanada.
En hjulångare som vi åkte med.


En cowboy!


Tältet uppsatt på Värnamo camping efter ett febrilt letande efter stugor, men det blev till sist att tälta och vi hade tur för det höll upp hela natten.

Nästa dag efter att ha besökt en marknad i Värnamo centrum fortsatte vi vidare söderut.


Besökte en älgpark söder om Värnamo. Det var dock tråkiga älgar, alla bara låg och halvsov.

Sedan körde vi ännu längre söderut och körde genom östra Skåne längs med kusten.Bösarps backar, vackert landskap!Kiviksgraven, 3000 år gammalt gravröse.


Glimmingehus, Nordens bäst bevarade medeltidsborg.
Ales stenar, 59 stenar placerade i form av ett skepp. Ingen vet när stenarna restes och varför. Någon form av solkalender eller ett gravmonument? Ett av Skånes mest besökta turistmål.

Måste säga att det var tur jag såg Ales stenar nu när jag var ung, tror inte jag skulle orka gå den 1 km långa och branta vägen upp dit om jag varit gammal!


Fint men regntugnt landskap genom södra Skåne.

Även nästa kväll letade vi på ett flertal campingar,stugbyar, hotell efter en ledig stuga/billigt rum, men utan resultat. Blev till sist att tälta och turen hade vi på vår sida även denna natt för det regnade inte! :) Tillbringade natten på Abbekås camping mellan Ystad och Trelleborg.
Ruttna alger på stranden vid campingen.

Nästa dag fortsatte vi vår färd genom Skåne, men det tar vi en annan dag!


Auktion i Vörå igen

Var på auktion till Vörå igen. Dock i ösregn denna gång. Men våta behövde vi inte bli för de hade lagt upp presenningar som regnskydd så vi kunde sitta där under utan att behöva bry oss i regnet.Dagens köp blev en stor gryta.


Satte vattenkannan brevid så man ser hur stor grytan är. Nu behöver jag inga fler grytor.

På auktionen hade de nattduksbord som hörde till vår säng, samt en likadann säng som våran. Jag skulle ju ha velat ha borden, men inte sängen (vad gör vi med 2?), men slutpriset blev 210€ för allt. Det var en samlare som ropade in dem, frågade vad han skulle ha för borden, 150€ sa han till sist, men det tyckte vi var för dyrt så blev inget köp.


Molly tyckte det luktade möss i grytan!


Till Vörå

Var meningen att vi skulle fara på auktion till Korsnäs idag, men vädret ställde till det. Onödigt att fara så långt bort om man ändå inte orkar stå där i ösregnet. Far till Vörå istället där de också har auktion och hoppas att de fortfarande ska ha auktion och inte ställt in den pga vädret. Kan inte köpa några dyra saker, är ju nästan pank nu efter resan, men bara nästan :)


Borta bra men hemma bäst!

Kom hem för en stund sedan, är nog skönt att vara hemma. Molly sa också att hon har haft ledsamt då vi har varit borta :)

Båten kom nästan 1 timme försent till Åbo imorse för det var tydligen nån som hade dött i en cell på båten (hörde vi på radio på vägen hem). Tycker dock att de väckte oss onödigt tidigt med tanke på att båten kom iland närmare 8.30 och klockan var 6.10 då det knackade på vår hyttdörr. Dessutom skulle vi ju inte äta frukost på båten så blev lite lång väntan på att få gå av. Hann vara via Ikea på vägen hem också, men köpte inte så mycket där, tog ca 20 minuter att gå igenom butiken.

Ska lägga upp bilder från resan nån dag, men inte idag. Kanske imorgon, får se när jag hinner. Snart ska vi nämligen fara på Williams 5-års kalas och så blir det säkert auktionsbesök både lördag och söndag.


Vid Bergs slussar fick man jättestora glassar, sist vi var dit sa vi att nästa gång tar vi inte den större sorten, men det hade vi ju glömt bort tills iår, så fick slänga bort nästan hälften. Men god var den!


Sett Göteborg

Idag har vi gått på stan hela dagen, i Göteborg alltså. Sett på då de skjutit kanon, varit till ett fartygsmuseum och ner i en ubåt, ätit god räksmörgås, sett Ostindienfararen Götheborg från utsidan, vandrat i centrum samt på Haga. Efter rundvandringen var det skönt med ett dopp i havet! Varmt var vattnet också, 21 grader! Ikväll fick jag äntligen med Johnny på lite minigolf, men tyvärr så var det han som vann.
Jag igår uppe i Göteborgshjulet. Fin utsikt!Kört runt Skånes kust, nu framme i Göteborg!

Är framme i Göteborg nu. Har satt upp tältet på Askim Strand campingen där vi ska stanna 2 nätter. Har varit en händelserik resa runt Skåne då vi nästan hamnade i Danmark! :) Ska ladda upp lite mera bilder då vi kommer hem, men här är ett fåtal. Vädret var ganska varierande då vi körde längs Skånes kust, vi hade tänkt campa i Simrishamn, men det blev Abbekås mellan Ystad och Trelleborg istället. Gårdagen tillbringades delvis i Malmö
Turning torso i Malmö


Betalnings station före Öresundsbron

Vi skulle fara och se på Öresundsbron, hade läst att det fanns ett bra utsiktsställe brevid. Vi körde, kom ut på en motorväg, såg konstiga skyltar om att man ska betala först då avgiftsbelagd väg börjar, började ana att vi körde fel väg. Som sagt, vi kom till en betalstation och såg inte ut att slippa nån annanstans än till Danmark, man kan ju inte köra fel väg på motorvägen heller. Så vi bestämde oss att vi måste väl köra över då vilket kostar 40€ enkelresa, vilket vi tyckte var dyrt! Men för säkerhetsskull frågade Johnny om man inte på något sätt slipper att köra tillbaka till Malmö utan att behöva köra över till Danmark, och jovisst gjorde det de. Man måste tydligen säga till vid betalstationen och så öppnade de en bomm, annars var enda vägen över bron. Där sparade vi alltså 80€! :)
Öresundsbron

Förra natten tillbringades på camping i Tylösand, fin sandstrand fanns det där. Far nog gärna dit igen!RSS 2.0