En låda modell större

Åter till vardagen, ja nästan, har ju fortfarande semester. Idag blev det det vanliga fredagsjumppan, kände mig styv och stel. Dessutom hade jag ont i alxlarna och nacken från förr så blev inte bättre med magövningar där jag omedvetet ändå spände nacken. Men kändes ändå bra att få gymma lite efter en veckas paus. 
 
Annars har dagen mest gått åt till att packa upp och reda upp här hemma. Båda katterna var glada då vi kom hem. Whiskas har varit sur och arg hela veckan då vi varit borta, vägrat ta sin medicin. Men vi ska hoppas att det räckte med en lite kortare kur. Molly har sovit bredvid min kudde hela natten. Whiskas kom också och hälsade på i sängen imorse. Tycker de skulle ha vant sig vid det här laget att vi far bort lite då och då, men icke. Inte Whiskas, hon är nog mest "mammas" kisse. 
 
Hade totalt glömt bort att det ordnas loppis i Kvevlax Uf denna helg, men som tur såg jag att folk förde dit saker igår kväll så jag kom på att fara dit idag. Såklart var jag där några minuter före de egentligen öppnade och en del fynd gjorde jag. De flesta kan jag inte visa här då de ska bli presenter, men en sak kan jag visa. En sak som jag sökt efter i flera år men inte hittat till vettigt pris. Kanske ingen nödvändig sak, men 5 euro kunde jag nog ge för den!
 
 
Det var alltså lådan till vänster jag köpte idag. Den mindre hade jag från förut. Vet inte hur länge jag har sökt efter en sådan, men bara sett dem till vanvettiga priser. Blev så glad då jag hittade den för en ynka femma. Den är stor som en brödlåda, men vet ännu inte vad jag ska förvara i den, ej heller var den ska stå, men kommer säkert på det snart. 
 
Ikväll har vi haft fotovisning och kaffefrömand. Mamma och pappa samt Johnnys föräldrar kom hit. Nu blir det nog att börja beta av den långa listan med program som vi har inbandat på digiboxen. Har ju hela två avsnitt av Antikrundan att se på!
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig fredagskväll!
 Hemma i kylan igen

Då var vi hemma efter en vecka i värmen på Gran Canaria, eller rättare sagt Playa del Inglés. Var ju första gången någon av oss var till södern så var verkligen en upplevelse, men flygresan skulle vi ha kunnat hoppa över. Har inte riktigt hunnit "landa" här hemma ännu, men får vara ledig ännu fram till måndag så ska väl nog komma in i rutinerna igen. 
 
Bilder och en reseberättelse kommer så småningom. Idag får ni nöja er med två mobilbilder, den ena från hotellet och den andra från Maspalomas sanddyner.
 
 
Måste bara säga, usch vad kallt vi har det i Finland! Ja i alla fall om man jämför med gårdagens ca 27 grader. Men vi går ju mot varmare tider så får väl stå ut med slasket och kylan en tid till. 
 Aldrig vs alltid

Hittade en rolig lista på nätet som jag också tänkte svara på. Så här kommer den!

 

Vad skulle du aldrig…

 

Äta? 

Ja det är nog mycket det, kräsen som jag är. Men vad ska jag nu säga...gristunga skulle jag nog inte äta. Äter inte heller Janssons frestelse, leverlåda, lutfisk m.m

 

Dricka? 

Råa ägg låter inte gott.

 

Ha på kroppen? 

Tatueringar. Tycker nog att det kan vara snyggt, men jag skulle aldrig tatuera mig, och då menar jag aldrig.

 

Vilja uppleva? 

Att någon närstående dör.

 

Kunna arbeta med?

Lapplisa eller parkeringsövervakare, är för snäll och skulle ge med mig om någon klagade, hehe.


Säga nej till? 

Någonting gratis, hehe.

 

Googla?

Svår fråga, har inte riktigt något svar på den...

 

Göra offentligt?

Ställa mig upp och sjunga solo. Att sjunga i kör går väl men inte annars. 

 

Vad hittar man alltid/ofta…

På ditt skrivbord? 

Använder inget skrivbord, men på vardagsrumsbordet ligger alltid datorn.


Under din säng?

Damm och katthår.


I din jackficka?

Papper ifall jag behöver snyta mig.


I ditt kylskåp? 

Turkisk yoghurt i mängd och massor, ja och en hel del annat också.


Vid sidan av ditt handfat? 

Tvål och en kam samt en massa andra prylar


Högst upp i din bokhylla? 

Muminsamlingen.


Längst ner i din tvättkorg? 

Kläder som ska tvättas på 30 grader. Tar alltid länge innan de blir tvättade.

 

Framför näsan på dig?

Måste väl svara telefon. Just nu är det ju Simcity som jag knappt kan slita mig från. 

 

Ja det var den listan det! Kanske du lärde dig någonting nytt om mig, kanske inte, hehe.

 
April är snart här

Mars månad är snart slut och våren är snart här! Jippie, du kunde inte vara mer efterlängtad! Samma sak varje år, vintern är lång och våren kort. Men efter våren kommer ju sommaren och vem vill inte ha sommar, sol och värme? 
 
Vad händer i april då? Ja som vanligt är det en hel del som händer denna månad. Bl.a. många födelsedagar ska firas. Tänkte ändå skriva en lista så jag inte glömmer bort något roligt. 
 
 • 1.4 har vi biljetter till "Back to the 90´s" som arrangeras i Vasa Arena (eller ishallen). Ska blir så roligt! Artister under kvällen är: 
  • 19:00 DJ Ice K
  • 20:30 Mr. President
  • 21:30 Basic Element
  • 22:30 Pandora
  • 23:30 Waldo’s People
  • 00:30 E-Rotic
 • Jag har semester ännu någon dag.
 • Åtminstone 6 st födelsedagar ska firas. Johnny fyller ju nästan jämnt. Whiskas fyller 10.
 • Det blir påsk. Jag har ledigt långfredagen och påsklördagen. Ser framemot den traditionella påskbrasan
 • Malena och barnen kommer till Vasa. Måste försöka få in en träff då.
Ja var det inget mera? Helt tillräckligt tror jag nog att det är ändå med allt firande. Måste ju jobba lite mellan varven också, hehe.
 
Bild från påsken 2015.
 Vintersemester

Idag är det en bra dag. Äntligen är det min tur att få vara lite ledig. Från och med måndag börjar min vintersemester, men tog ledigt redan från klockan nio imorse. Ska bli skönt att koppla av och bara njuta av semestern!
 
 
Vi hörs!
 Detaljer

Sällan stannar man upp för att beundra det vackra i små detaljer runt omkring en. Gick runt med kameran för att föreviga de fina sakerna jag inte ser varje dag fastän jag har dem i närheten.
 
 
Med dessa bilder önskar jag er alla en fortsatt trevlig onsdag! Njut av solen!
 Kvällsjobb och kanske för hård säng

Idag blir det kvällsjobb. Före det tänkte jag hinna med ett pass på gymmet också. Johnny är hemma idag. Han har så sjukt i ryggen så han bestämde sig för att stanna hemma och vila. I flera veckors tid har han haft ännu sjukare i ryggen än vad han annars har. Har funderat på om den nya sängen kan ha något med saken att göra, är den för hård? Testade nu på morgonen att lägga den gamla bäddmadrassen ovanpå och det kändes nästan bättre. Borde testa det någon natt och se om det är någon skillnad. Visst, de säger att det kan ta en tid att vänja sig vid en ny säng, men tycker vi borde vant oss nu. Jag kan också känna att jag får sjukt i ryggen då jag ligger i den nya sängen, men det går om bara jag rör på mig. Aldrig är det bra, antingen är sängen för mjuk eller för hård. Får se vad vi kommer fram till.
 
Igår blev jag igen påmind om att det nog börjar bli hög tid att kasta bort julgranen. Ja den står ju inte inomhus, men den ligger ju där bredvid terrassen. Nå senast då gräset börjar växa så måste jag väl kasta den till skogs, hehe. 
 
 
 
Önskar er alla en fin tisdag, fastän det är lite grått där ute idag.
 Vinter eller vår?

Idag har jag hjälpt våren lite på traven med att hacka is. Gick en runda runt gården på samma gång som jag en gång var ute. Kunde konstatera att det såg våraktigt ut runt huset, men lite längre bort från gårdsplan såg det nog mera ut som full vinter. 
 
 
Såklart hade jag sällskap av Molly och Whiskas också. På tal om Whiskas så har hon inte sprungit på lådan så många gånger sedan igår och ser nog pigg ut. Hon kan förstås ha passat på att göra sina behov utomuhs idag, men såg inga blodsår i lådan imorse så hoppas hon är på bättringsvägen. Igår kväll lurade jag henne att ta medicinen genom att sätta en bit av en "godis" ovanpå, hon åt upp båda två. Imorse gick det inte lika bra. Försökte på samma sätt, men icke. Försökte sedan att linda in tabletten i en liten korvskiva, det gick inte heller. Fungerade inte heller fast jag satte in tabletten i en annan bit mat. Till sist var det bara milt tvång som gällde, efter en stund hade hon nog svalt tabletten, men det var inte lätt. Får se hur det går ikväll.
 
Någon som har några tips på hur man ska få en katt att ta medicin i tablettform? Tycker vi har provat allt genom åren.
 Omständigt veterinärbesök

En vacker dag som denna skulle jag gärna ha velat spendera på annat sätt men det blev att åka till veterinären med Whiskas. Misstänkt urinvägsinfektion. Tänkte nog på det redan på fredagen då hon sprang på lådan flera gånger, men igår var jag ju knappt hemma så tänkte inte på det då. Imorse då jag kollade lådan fanns det blod i urinen. Hon har haft samma sak flera gånger tidigare också, dock inte på länge. Ringde jourerande veterinär, fick tid till kl.13. Frågade flera gånger om mottagningen var i Smedsby men vet ej om hon inte hörde men fick inget svar så antog att så var fallet då. Fick just och just in Whiskas i buren, på vägen till Smedsby ropade hon hela vägen samt spydde och kakkade. Ja ingen trevlig bilresa alltså. Jag fick torka spyor med hushållspapper så hon inte skulle trampa eller sätta sig i dem. 
 
 
Väntade och väntade men ingen veterinär såg vi. Ringde journummern på nytt, inget svar. Väntade en halvtimme, ringde igen. Då svarade hon. Hon funderade nog var vi höll hus, hon var ju nämligen i VÖRÅ! Ja inget fel på Vörå men inte så trevligt då man först kört hemifrån till Smedsby med en ropande Whiskas och sedan måste åka tillbaka och vidare till Vörå. SUCK! Där for mina sista nerver för dagen!
 
 
Whiskas fick snällt hoppa in i buren igen och vi fick köra till Vörå. Hon höll sig bra under resan dit, ropade bara lite då och då. Den 5 km långa vägen upp från riksåttan fram till mottagningen tyckte hon dock inte om, bara gropar hela vägen. Hoppade och skuttade som bara den. Men vi kom oss fram och besöket gick bra, Hon fick antibiotika och värkmedicin. En 10 dagars kur, så vi hoppas den hjälper, annars måste blodprov tas för att utesluta något med njurarna. Just typiskt att hon måste bli sjuk just nu...men kan inte göra något åt den saken. Hoppas kuren hjälper hon blir frisk snart! 
 Lördag på språng

Slutade jobbet 9 imorse. Sen blev det lite avkoppling i form av Simcity innan det var dags att fara till simhallen. Johnny simmade och jag var på vattenjumppa. Var nog längesedan jag varit på jumppa i simhallen, var riktigt roligt. Efter allt simmande var vi till Burger King, lite mat måste vi ju få i oss. Sen blev det en runda på stan också, där var det mycket folk i farten. Sökte efter ett par ballerinas, men tror ni jag hittade några, nej såklart inte. Att söka skor åt mig är ju en lång process, suck. Nu börjar det snart bli hög tid för mig att åka på jobb igen, jobbar 17-08 inatt.

 

 

Ha en fortsatt trevlig lördag!
Behöver just nu

Det finns egentligen en hel del saker/kläder som jag skulle behöva just nu, men prioriterar oftast att köpa annat...typ något ätbart. Eller spara till resor.
 
Idag konstaterade jag följande:
 
Behöver nya träningsbyxor, har tydligen ett hål där bak...oj då. Har nog andra byxor men de sitter inte bekvämt.
 
Behöver ett par nya ballerinas. De jag köpte på rea vid Anttilas slutförsäljning är nog för stora. Trodde de skulle passa med ett skoinlägg, men icke.
 
Behöver köpa tandkräm, visste att det var något jag glömde köpa idag. Ingen stor grej får köpa nästa vecka. Har nog andra tuber så jag klarar mig men tandkräm från apoteket är nog bäst. 
 
Behöver fotkräm och fuktighetskräm, finns inte mycket kvar i tuberna. Tog ett ordentligt fotbad igår och smorde in fötterna ordentligt så nu är de inte lika hårda längre. 
 
Behöver verkligen köpa nya arbetsskor, men de är så dyra så får se när jag tar mig råd att köpa nya. Har funderat på att köpa nya nu i något år.
 
Ja det var det. Behöver nog säkert en hel del annat också, men just nu kändes dessa saker mest relevanta. Annars har vi det nog bra. Är ju bara småsaker egentligen, men känns nödvändiga ändå. Det beror ju som sagt på hur man prioriterar. Köper jag ett par arbetsskor eller köper jag mat för en vecka. Ja vad behöver jag mest? Jo mat såklart, hehe. 
 
Förövrigt så blir det jobb hela helgen, i mina skruttiga arbetsskor. Jobbar dubbelnatt. Konstaterade att det är första gången i år som jag jobbar dubbelnatt en helg, så det var verkligen på tiden. 
 
Med den här solnedgångsbilden önskar jag er alla en bra start på helgen!
 
 Dagens runda

Idag blev det som sagt en loppisrunda. Svängde in till Combo, Comoliina och Brändö loppis. Hade där i något skede också tänkt åka in till stan till de tre loppisarna (varav två ganska nyöppnade) som finns i "Pikku Quattro kvarteret". Jag kan knappt några gatunamn i stan, så enklast att förklara det så. For dock inte in till stan, orkade inte med bekymret att hitta parkeringsplats och dessutom hade jag inga mynt till parkeringen. Vet att man kan parkera gratis på vissa ställen men jag är lite lat av mig så vill helst parkera utanför dörren dit jag ska, hehe.
 
Hittade några småsaker, men inte mycket att "hänga i julgranen". Från Combo kom jag endast ut med två tandborstar i en praktisk förpackning samt ett läppstift (oanvända förstås). Inte ofta jag använder läppstift men tyckte det kan vara roligt att "piffa till sig" någon gång. 
 
 
På Comboliina hittade jag en klänning för endast 3 euro, den var så mjuk och bekväm så den kunde jag inte lämna kvar.
 
 
Lite läsbart hittade jag också. Var faktiskt på jakt efter fler tidningar, men hittade bara denna som var relativt ny. Varför köpa flera år gamla tidningar för samma pris som en som nästan är ny?
 
 
Efter loppisrundan for jag till Västervik där jag blev bjuden på god mat, tack! Blev dock inget långvarigt besök denna gång. Åkte vidare till biblioteket. När var jag dit senast? Minns ej. Kanske före semesterresan ifjol, eller var det då förra året. Nåja, hittade en hel hög med läsbart, främst tidningar. Får bara hoppas jag minns att lämna tillbaka allt i tid nu då, brukar vara lite svårt med det.
 En van bilåkare

Idag efter jobbet blev det en timme gym. Sedan svängde jag in via Fyndis men fyndade inget denna gång. Då jag kom hem var klockan redan över tre på eftemiddagen och jag mötte en hungrig Molly på gården. Stackaren hade varit ute sen imorse. Tror dock inte det gått någon nöd på henne, hon har ju uthuset fullt med möss, hehe.

 
Då jag öppnade bildörren hoppade Molly gladeligen in och gick runt och luktade överallt. Kanske hon ville ut på en åktur, ja vem vet, men tyvärr blev det ingen biltur idag. Tror nog hon var lika nöjd att få komma in och äta lite god mat.
 
 
Nu är det snart dags att ta ut blomkål/broccoli/kebab gratängen ur ugnen, börjar vara ganska så hungrig då jag endast levt på smörgås och yoghurt hittills idag. Ska bli gott med lite salt mat. Imorgon har jag veckans enda lediga dag, kan hända det blir en loppisrunda.
 En bättre start på veckan

Att vara ut till Lillö i söndags gjorde faktiskt att jag fick mera energi och slappnade av. Att bara jobba morgon och kväll är inget för mig. Tycker att jag inte fick gjort något alls förra veckan (fast jag nog gjorde en del ändå). Jobbade och gymmade, sedan orkade jag inget mera. Kom hem efter 18 på kvällen, mat skulle fixas, sen ville jag koppla av och sedan var det läggdags. Att dessutom komma sig i säng före kl.23 var nog svårt. Hade inte ens hunnit/kommit ihåg att skriva i min väder dagbok på hela veckan.
 
Kände mig mera utvilad igår morse än jag gjort på hela förra veckan. Tänk vad en ynka timme sömn till kan göra. Jag hinner med så mycket mera då jag jobbar natt (inte för att jag bara vill jobba nätter heller). En passlig kombination av både morgonturer, kvällsturer och nätter, det trivs jag bra med. Konstigt nog. Nåja, efter över 10 år i vårdbranschen har jag väl vant mig. Blir "upp och ner" av att i några veckors tid bara jobba morgon eller att bara jobb natt. 
 
Idag har jag redan hunnit med mycket. Har städat och plockat upp allt rådd från förra veckan. Renbäddat, diskat och tvättat och fört ut roskis. Kastat bort flera blommor som hade gjort sitt, egentligen skulle jag kunna kasta bort flera. Julgransfoten som stått i kvisten sedan vi kastade ut julgranen förde jag äntligen upp i skrubben, skulle jag inte ha gjort det nu kanske den skulle ha stått där fram till nästa jul, hehe. 
 
Har en hel del att göra framför datorn, passar bra en mulen dag som denna. Behöver söka lite info om olika saker samt göra en födelsedagspresent, det tar sin tid. 
 
Ikväll ska jag till nattjobb först kl.21, men slutar då först kl.12 imorgon på dagen. Har nämligen kurs och personalmöte på förmiddagen, skönt att slippa köra fram och tillbaka. 
 
 
Önskar er en fin tisdag!
 Korvgrillning på Lillö

Hela vintern har jag drömt om att få grilla korv utomhus. Igår blev det äntligen av. For till Lillö fastän klockan var ganska mycket. Då vi kom fram dit var det inte mycket sol kvar och det blåste ganska hårt och rakt upp. Fick söka fram en plats där det var lite lä. Först försökte vi sätta oss bakom huset, men sedan fick vi flytta oss ut mot vägen bakom huset så ingen glöd i misstag skulle blåsa på huset.
 
 
Det blev nog lite kallt att sitta på våra campingstolar på vägen och grilla korv, fick gå in efter varsin filt. Sedan var det lite trevligare att sitta där framför elden. Var faktiskt ganska mysigt. Korven blev ju nog lite extra god då man åt den utomhus. Sedan gick vi in och åt varsin yoghurt. Skulle ha kunnat sitta där hur länge som helst och bara tittat ut över isen och solnedgången.
 
 
Skönt att ha tankat lite energi inför den nya veckan. Nu ska jag nog orka med en 53 timmars arbetsvecka.
 
 Lite skogsarbete

Idag blev det lite skogsarbete för Johnny och hans pappa. Eller rättare sagt så testade de nog en ny "leksak". Lite svårt såg det ut att vara, jag skulle inte vilja dra i en massa olika spakar hit och dit. Kan nog hända någon skulle få ett träd i huvudet om jag satt bakom spakarna. Fiffi kissen tog det lugnt, inget skogsarbete för henne.
 
 
Senare på eftermiddagen blev det en tur till Lillö, bilder därifrån får ni se imorgon. Nu blir det snart söndagsbastu!
 Äntligen lördag kväll

Äntligen lördagkväll och jag är ledig till måndag morgon! Var så trött idag på jobbet så jag tänkte nästan somna, ja det var riktigt nära, men som tur hölls jag vaken. Ikväll händer det inte mycket här i huset. Det kommer tydligen Melodifestival finalen på tv, men konstigt nog är jag inte så brydd. Nog ska jag banda in den och se det någon annan dag, men jag tyckte inte de hade så bra artister med i år. Är lättare att se på programmet senare då jag kan spola igenom det och se valda delar. 
 
Ska bara njuta av den lediga kvällen och vetskapen om den lediga dagen imorgon. Håller tummar och tår för att solen skiner imorgon så jag får lite mera energi. 
 
Molly och vi andra önskar er en trevlig kväll!
 
 Några timmar på Hoplop

Igår var det en lång och intensiv men rolig dag. Började dagen med att åka till gymmet. Klockan 10 hade jag bestämt träff med Linda-Marie utanför Hoplop. Ja hon hade nog de tre små busungarna med också, hehe. Det var första gången som jag var in till något lekland, inte hade de ju såna "förr i tiden" då jag var liten. Bollhavet på Citymarket i stan, det var allt. På Hoplop fanns det flera bollhav och mycket annat kul. Det var hinderbanor av alla möjliga slag, rutschbanor, studsmattor, spel, "klättervägg" osv. Här tillbringade vi 3 ½ timme och tiden den gick fort. Det var upp och ner och hit och dit. Lyckligtvis hade de en restaurang där också så vi fick köpa lite ätbart så vi orkade springa vidare. Lucas var tyvärr för liten för att kunna skutta omkring, men de två andra tyckte nog det var en rolig dag.
 
 
De två sista bilderna har Linda-Marie tagit. Ja ni kunde säkert gissa det. Blev några riktigt roliga timmar och jag fick ännu ett gym pass. Kan nog erkänna att jag var ganska trött då jag åkte till jobbet efteråt.
 
Kommer gärna med er dit igen, bara så ni vet, men kanske inte varje vecka, hehe.
 
 Mandelsemlor

Igår bakade jag ett riktigt gott och enkelt bröd. Jag har nog säkert bakat det förut. Eftersom det var så enkelt att göra så tänkte jag dela med mig av receptet. Minns inte om jag delat med mig receptet förut, men har jag det så är det nog länge sedan. 
 
Receptet är från boken "Lchf för kvinnor" skriven av Anna Hallén, men egentligen är det Birgitta Höglunds recept. 
 
ca 8-10 små semlor (inte fastlagsbullar, hehe)
 
Gör dubbelsats om du vill ha fler semlor för dessa blir ganska småa.
 
1½ dl mandelmjöl 
2 msk sesamfrön
2 msk fiberhusk (psyllium)
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
1 dl créme fraiche (eller turkisk yoghurt)
2 msk smält kokosfett
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål. Sätt sedan till ägg, créme fraiche och det smälta kokosfettet. Rör till en jämn smet. Låt sedan degen svälla i cirka fem minuter.
 
Dela upp degen och gör små runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtpappersbeklädd ungsform. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.
 
Ät och njut!
 
 Kvinnodagen och snöarbete

Kvinnodagen till ära fick jag en fin bukett tulpaner, ni kan ju gissa av vem, hehe. 
 
 
Jag som önskade mig en solig dag idag då jag äntligen är ledig, men icke. Vad ser jag, jo SNÖ! Ganska mycket hade det kommit under natten och mera kommer det hela tiden. 
 
 
Var just och just att jag vågade mig ut med roskispåsarna. Skottade halva gården, men sen fick det vara nog för en stund. Blev irriterad på alla isklimpar som gjorde att det inte gick så lätt att skotta, tog bara i hela tiden så jag fick hacka för att komma mig framåt men snöskottan. Helt svettig blev jag efter en halvtimmes snöarbete, så lite motion fick jag åtminstone. Tittade just ut och såg att resten av gården blev skottad. Johnnys pappa var här med traktorn och plogade vägen och tog andra halvan av gården samtidigt, tack!
 
 
Fick något infall och städade i badrumsskåpet också. Tog inte länge så var det städat och fixat. Kastade bort en hel del gamla burkar och liknande också. Min sminkväska fick också åka i roskis. Har länge sett på den och tänkt kasta bort den, den hade ju ett stort hål i bottnen, äntligen kom jag mig för att kasta den. Hade en lite mindre väska som jag fått gratis någonstans ifrån eller varifrån den nu kommit, den får jag använda tills jag kostar på mig att köpa en ny. 
 
 
Det blir en lång dag. Johnny skulle visst jobba till 19 idag så jag får vara hela dagen för mig själv. Ganska skönt egentligen efter att ha jobbat många dagar. Skönt då det är tyst. Ja förutom jag då som talar med mig själv och med katterna. Får dock inte mycket till svar...
 Fredagskväll fast det är tisdag

Äntligen tisdag kväll! Känns dock mera som fredagskväll då jag jobbat så intensivt. Tro det eller ej, men jag orkade faktiskt till gymmet efter jobbet. Tog det lite lugnade än vanligt med tanke på axeln och skulderbladet, vill ju inte att det ska bli ännu värre. Funderade hela vägen hem vad jag skulle göra av köttfärsen jag tagit fram ur frysen igår. Blev dock positivt överraskad då maten redan var påbörjad då jag kom hem, skönt att slippa ställa sig framför spisen. Det blev inte köttfärssoppa som jag hade tänkt laga, utan köttfärssås med bönpasta, lika gott blev ju det. 
 
Imorgon har jag en ledig dag, misstänker att den kommer att gå åt till att städa. Blir inte städat denna vecka om jag inte gör det imorgon. Sovmorgon har jag dock tänkt ha, hoppas Molly och Whiskas tänker samma sak. Nu ska jag kasta upp benen i soffan och bara ta det lugnt. Whiskas vill också vara med.
 
 
Trevlig fredagskväll...oj jag menar ju tisdagskväll!
 Måndagssvammel

Ännu en arbetsdag är över och ännu en ny vecka har börjat. Nu väntar jag verkligen tills jag får vintersemester, börjar vara en tid sedan jag hade semester senast... ja det var ju i juni ifjol. Så kan nog behövas lite semester snart. Det har varit ännu en fin dag, solen har lyst mest hela dagen. Den här helgen som varit skulle jag verkligen ha velat vara ledig och kunna njuta av vädret, men det kommer ju nya helger. 
 
 
Ikväll händer det inget spännande, ska bara laga mat och spela lite Simcity. Sedan kommer det säkert en hel del på tv också. Borde egentligen gå och sova ganska tidigt så jag orkar med ännu en morgontur, men vi får se hur sent det blir. I natt tyckte Whiskas att det var dags att stiga upp vid 4, då ställde hon sig vid klädskåpen i sovrummet och började krafsa på dem så jag vaknade. Frågade om hon ville ut och gick till ytterdörren för att öppna den, men då försvann hon någonstans och ville tydligen inte gå ut ändå, suck! Sov sedan dåligt fram tills dess att det var dags att stiga upp. Dessutom hade ju min kära sambo på alarmet flera gånger före han måste stiga upp så helt utvilad kände jag mig inte imorse. Nog är det konstigt, ska jag också stiga upp kring 6-7 på morgonen så hör jag hans alarm, men har jag sovmorgon hör jag det inte alla gånger. 
 
Förut då jag gick och sova måste jag alltid räkna ut hur länge jag skulle få sova kommande natt och om jag vaknade mitt i natten och inte kunde somna om låg jag bara och tänkte att ja nu får jag bara sova så och så många timmar. Bara den saken gjorde ju mig mera stressad och då var det nästan omöjligt att somna om. Visst räknar jag ännu hur länge jag ska få sova, men försöker att inte stressa upp mig mitt i natten om jag inte genast somnar om. Det är dock inte lätt att bryta gamla tankemönster, men det går.
 
Nej nu ska jag sluta svamla och spela lite Simcity, har ju knappt fått spela på hela dagen, bara lite snabbt på matpausen, så nu börjar det bli dags att se hur min stad mår och hur nöjda de är. 
 
 Dagens sista glimt av solen

Är helt slut efter att ha jobbat hela helgen. Att jag är trött beror nog mest på att jag har haft sjukt i både, nacke och axlar i flera dagar, ja faktiskt veckor. Men nu har det varit värre. Har en punkt ovanför ena skulderbladet som är uppsvällt och ömt, ja det var till och med lite blått. Funderar om det kan ha blivit blått igår då jag satt med massagedynan och hade på den för fullt. Förstår inte annars hur det skulle ha kunnat bli blått. Sjukt är det åtminstone, tur det finns voltaren och burana. Borde väl fara på massage, men tänker nog klara mig i det längsta med att slippa, det är ju inte helt gratis, finns ju massagestolar på gymmet.
 
Ikväll hade jag inte tänkt göra någonting, men då Johnny frågade om vi skulle ta en promenad innan solen gick ner så kunde jag inte annat än säga ja. Det var nog bra med lite frisk luft efter två dagar inomhus. 
 
 
Efter en 3 kilometers promenad kände vi oss uppfriskade och lite piggare. Imorgon är det dags för morgontur 3 av 4 på raden, håller tummarna att jag mår lite bättre då. Ja åtminstone hoppas jag att jag har lite bättre tålamod, ibland önskar jag att jag kunde köpa lite mera tålamod, men tyvärr kan jag ju inte det, hehe.
 
 Något i klädväg och en kattbur

Igår blev det en runda via Comboliina och Combo. Tog det lugnt och gick igenom båda loppisarna ganska noga. Några saker följde nog med mig hem. Det blev en tröja för 5 euro, en jumpsuit för 3 euro och en kattbur för fyra. Några saker satte jag in i presentskåpet också. 
 
 
Jumpsuiten var så bekväm! Vet dock inte om jag vågar använda den någon annanstans än här hemma. En kattbur hade vi ju nog från förut, men det är alltid knepigt då vi måste ha båda katterna med till t.ex. veterinären. Då har oftast Molly fått vara lös i bilen och Whiskas i buren. Nu har vi inte det problemet längre.
 
En lyckad loppisrunda!
 Första torsdagen i mars

Det här sysslade jag med igår, idag har jag gjort något helt annat, ni vet det vanliga fredagsprogrammet, gym och loppis.
 
 
Denna helg jobbar jag morgontur både lördag och söndag. Sedan har jag faktiskt morgontur måndag och tisdag också, inte ofta jag har så många morgonturer efter varandra. Som tur ska jag inte vara på samma sida alla fyra dagarna. 
 
Imorgon får ni se vad jag fyndade på loppis idag!
 Pound, halt och två lediga dagar

Två lediga dagar, det ska bli skönt, men ändå lite tråkigt. Vad ska jag hitta på? Kan ju inte (vill inte) städa hela tiden. Idag ska jag i alla fall vara hemma hela dagen, spara lite bensin. Ni kanske undrar hur det går med den andra socken. Ja, jag har inte ens börjat på den. Har ingen inspiration till det. Nåja, får nog säkert färdigt den i år någon gång. Stickning är nog inte riktigt min grej. Tröttnar så snabbt. Eller det ska snabbt bli färdigt, har inget tålamod då jag stickar så sakta, hehe. Hade tänkt ta en promenad, men vågar inte gå längre än till postlådan. Tänkte redan halka flera gånger på väg dit, så nu lockar det inte lika mycket att gå ut och gå. Får bli crosstrainern senare. 
 
Igår var jag på en ny gruppträningstimme på gymmet. Inte ofta det händer. Jobbade ju till 16 igår så for till gymmet efteråt. Såg att Pound började 17.30 så tog chansen att testa på det då jag en gång var på gymmet lite senare än jag brukar. Det var ett intensivt och svettigt pass. Man skulle hålla i små "käppar", en i var hand och slå med dem i golvet samtidigt som man böjde på knäna och tränade benen. Sedan skulle man vifta runt hit och dit. Blev nog lite yr emellanåt då jag inte visste åt vilket håll jag skulle vifta med dem, men jag överlevde, hehe, och jag slog ingen annan heller. Måste göra lite i egen takt bara. En hel del magövningar ingick också. Trodde jag skulle känna mig mör i kroppen idag, men än så länge känns det ingenstans, känns säkert imorgon.
 
 
Molly och Whiskas var ut på en morgonpromenad. Ja runt gården och trappan i alla fall. De var dock glada att få komma in igen då jag tog upp dörren. 
 
 
Nu ska jag fortsätta spela lite Simcity, kan inte sluta. Men jag har faktiskt bäddat sängen, diskat och tvättat så nu får jag koppla av en stund. Lite senare tror jag att jag ska baka mera bröd, det tar ju slut så snabbt. 
 
Ha en bra dag alla ni som kikar in här!
 Mandelmassa eller sylt?

Igår var det fastlagstisdag, dagen då man får äta smaskiga fastlagsbullar (nog för att man får göra det andra dagar också, hehe). Bestämde att i år får det bli riktiga bullar, orkade inte laga några egna utan körde iväg till bageriet i grannbyn och hämtade hem några. Jag hade tur, en endaste bulle med sylt fanns kvar, skulle ha fått vara utan annars. Johnny hade beställt en med mandelmassa, eller två faktiskt. Så då blev det en bulle till mig och två till honom. 
 
Behöver jag säga att de var jätte goda. Jag skulle nog ha kunnat äta två. Två med sylt alltså, absolut ingen med mandelmassa, de smakar bara äckligt. 
 
Ska det vara sylt eller mandelmassa i din bulle?
 
 
Idag blir det inga bullar. Har morgonskift och sedan blir det nog gymmet om jag orkar. Johnny får fixa middagen idag, får se vad det blir för gott.
 RSS 2.0