Auktion i Malax

For på auktion med Johnny, Mia kom också med. Fyndade en del saker, men inga stora fynd. Mest lite impulsköp.De hade nog mest skräp där, men nån fin möbel fanns det nog. Dock hade de bottenpriser på de dyraste möblerna, vilket jag inte tycker man ska ha på en auktion. På en auktion ska det gå att fynda möbler för en struntsumma om man har tur. Fanns ett skåp med vacker blomstermålning på som säkert var från mitten på 1800-talet, men botten var så sönder ruttnad att det skulle ha varit svårt att renovera det. Synd, för annars var det så fint.Fint hus! Har varit dit på en auktion förr en gång också, för nåt år sedan då jag köpte gungstolen som jag sedan renoverade.

Som sagt jag köpte ju nog några saker.

Ett litet utebord. Har varit utan ett bord brevid solstolen, så nu är det problemet fixat! :)


Dagens bästa köp. Ett täcke/bolster/påslakan, eller vad man nu ska kalla det. Är bara att sätta i en tunn madrass och lägga ovanpå kökssoffan. Som jag har letat efter ett passligt tyg till soffan!


Hög med dukar, gardiner och lite annat smått och gott som jag köpte. Ville ju ha en sak i lådorna, men fick ju med lite annat på köpet. Så nu har jag flera uppsättningar med gardiner till föjset, samt ett par till lekstugan!


Ett litet sött förkläde


En fin gammal mjölpåse, tyvärr med fläckar. Ska försöka tvätta den och se hur den blir. Skulle bli ett fint kuddöverdrag! Annars får den väl bli en inredningsdetalj där ute.

På vägen från auktionen var vi in via Åminne. Var så fint väder och vattnet såg så lockande ut att man skulle ha velat ta sig ett dopp!Far iväg på auktion

Jobbat 8-16, sen for vi på pizza. Kom just hem, men hinner inte vara hemma många minuter innan jag ska fara iväg på auktion till Malax. Hoppas på en trevlig och intressant kväll! :)


Auktioner och fynd

Imorgon blir det jobb 8-16. Sen hem en vända och sen på auktion till Malax. Ska bli intressant, som vanligt.

Skulle kunna gå på auktioner varje dag, så roligt är det. Huvudsaken är inte att man måste ropa in något eller göra något fynd, det är själva känslan, stämningen som lockar. Alltid finns det en spänning i luften. Känslan är ju nog obeskrivlig då man just har gett ett bud, då väntar man bara på att auktionsförättaren ska klubba av, sen då han äntligen slår klubban i bordet och man har vunnit budgivningen, ja den känslan är svår att förklara. Lycka kanske eller glädje över att man har vunnit över alla andra budgivare.


Skänken är ett av mina auktionsfynd. Fyndade den i Böle för några år sedan. Tror jag betalade 35€ för den så det var inte så farligt dyrt.


2 euro fick jag betala för den här fullt fungerande med dock omoderna spisen. Passar hur bra som helst i föjset.

Budgivningen som jag minns bäst var nog då jag ropade in en gammal vagga. Det var endast jag och en antikhandlare som bjöd. Då jag till sist vann budgivningen kände jag nog mig så nöjd. Tänkte "ha ha, jag fick den, nu kan du inte sälja den vidare för dubba priset!" Desto fler auktioner man går på samt om man följer med priserna lite på nätet, är det lätt att följa med och bedömma om det blir dyrt eller billigt.


Vaggan. Just nu fungerar den som sovplats för kissona inne i huset. Problemet är bara det att de inte vill ligga i den! :)

Ser framemot morgondagens samt lördagens auktioner! :) Kanske man gör något fynd!
God mat

Var på god mat till svärföräldrarna ikväll. Köttet var så gott så jag skulle ha kunnat äta hur mycket som helst!


Smaskens!Nu har vi just haft husesyn med svenskarna. Alltid roligt då folk kommer och hälsar på. :) Johnny for nu "hem hem" på kaffe, men jag tar nog kvällen nu och ser lite på tv.


Jobbat och ätit glass

Har jobbat 7-14.45 idag. Vi kom på att vi skulle fara till stan på glass med några av klienterna, så vi beställde taxi och for iväg. Jag tog egen bil för jag slutade jobbet då vi var i stan. Hann vara in till Seppälä och köpa lite underkläder, för det behöver jag verkligen!

Nu kom jag just hem. Snart ska vi fara på mat till Gunvi o Jussi. De får också besök från Sverige, senare far vi säkert hit och visar upp huset så har plockat upp lite inne i föjset så man kan släppa in nån hit. :)

Varmt är det idag också, 28 grader ungefär.


Den här mätaren visar dock lite varmare, 44,2 grader, men då är den ju lite i solen också. Tur att det blåser ute, annars skulle det nog vara olidligt varmt. Men man ska inte klaga, sån här värme skulle det gärna få vara hela sommaren tycker jag!


En solig tisdag där hemma

Här har det inte hänt så stora saker idag. Har klippt gräs och rensat ogräs. Passade såklart på att sola på samma gång! :) Får se nu om man har sjukt i nacken eller nån annanstans imorgon efter allt ogräsrensande. Tycker egentligen om att rensa ogräs, bara man inte skulle behöva sitta så obekvämt. Rensade bort lite från gruset här på gården. Tror dock inte att jag kan få hela gården ogräsfri, då skulle jag behöva sitta dag och natt i flera veckors tid och rensa, och det tror jag nog att jag skippar!

Kararna håller som bäst på och lägger upp hängrännorna på uthuset, alltså inget har hänt med själva huset på en tid. Just nu väntar vi på skorstensläggaren och elektrikern. Sen såsmåningom (känns som en evighet ) kan vi börja lägga skivor på väggarna på vinden samt panel i taket. Väntar tills den dagen då det är färdigt för då kan vi beställa vår trappa och slippa använda stege hela tiden.

Just nu tror jag nog att lite bastubad skulle sitta bra. Har nämligen ganska så SVARTA fötter!


Whiskas satt och såg på då jag klippte gräset. Här ser hon dock lite arg ut!

Varmt!

Varmt ute idag! Men det är bara skönt. Fast jag måste gå in och svalka mig lite emellanåt. Håller på och klipper gräset, men tar det lite i etapper. Bromsarna håller på och äter upp mej! Är det inte myggor så är det bromsar som måste vara i farten. Tycker nog de kunde flyga nån annanstans just nu.

Såg att de har auktion på torsdag kväll i Malax. Såklart man ska dit! Har ju som tur ledig kväll! :)
Gardiner

Köpte ett par knytbands gardiner i Kärkkäinen. Får se bara om jag vet hur man sätter upp dem sedan, och om de passar. Kan ju inte precis sätta upp dem ännu, blir väl nog nångång mot julen då vi förhoppningsvis kan flytta in i huset.

Lite skrynkliga är de, men onödigt att stryka dem då jag ändå inte ska lägga upp dem ännu. :)


Slipat, tvättat och rensat, nu dags för jobb

Blev inget gräs klippt idag, tänkte jag kan göra det imorgon. Istället har jag rensat potatislandet, tvättat kläder, samt slipat lite mera på stolen. Pappa har huggit mera ved och röjt upp i skogen, tack för det! Ingen annan hinner röja upp där så tur då nån tar sig tid. Såg så hemskt ut där då ett träd låg och lutade på ett annat.


Några sidor har jag fått slipat idag, fortsättning följer en annan dag!


Bra att ha lite ved sen då vi ska börja elda i kakelugnen!

Nu ska jag packa väskan och fara på nattjobb. Återkommer imorgon och då ska jag fota gardinerna som jag köpte! :)Nedräkningen till semestern har börjat

Då återgår man till den "tråkiga "vardagen då. Jag skulle gärna ha stannat i Kalajoki igår. Bara känslan av att få plocka fram tältet och börja fixa iordning inför natten, det är något jag förknippar med sommar och semester. Eller att bara åka iväg och inte ha bråttom hem för att släppa in katterna. Men semester har jag inte ännu. Johnny jobbar ännu denna vecka, sen har han 5 veckor ledigt. Jag får ledigt först 28.7 kl.7 på morgonen, och tills det är det 16 arbetsturor kvar! Bäst att börja nedräkningen! :)

Idag ska jag till kl.16 till jobbet. Men före det kommer mamma o pappa hit. Pappa ska väl hugga lite mera ved. Jag ska väl kanske ta och klippa gräset eller så hittar jag på någonting annat.


Spontan utfärd

Gunvi ringde imorse och frågade om vi ville komma med ut och köra, det ville vi, men vi tog egen bil ifall vi ville fortsätta vidare sedan. Vi for allihopa till Hästöskatan i Kronoby på mat. Var nog den bästa maten jag ätit på länge. Ett riktigt midsommarbord. Mycket bättre än stående bord på Sveriges båten.


Resturangen vid Hästöskatan


Sedan fortsatte vi två vidare till Ylivieska och Kärkkäinen för lite shopping. Hittade bl.a. ett par gardiner, eller rättare sagt 3 st, men de orkar jag inte fota nu så visar dem imorgon. Synd bara att de inte hade fler för då skulle jag ha köpt några till.


Kärkkäinen

Efter shoppingen for vi vidare till Kalajoki och SaniFani för att simma lite. Där var det lite folk så det var riktigt skönt att få simma utan att behöva trängas i bassängen. :) Den gemensamma turkiska bastun var inte den bästa, högt ljud och lite ånga, men förövrigt var nog själva stället ganska bra. Tror det var fjärde gången vi var dit, men glömmer för varje gång hur det ser ut där då man blandar med alla olika bad vi varit till.


Kalajoki

Har varit en mycket bra helg och bra dag. Tycker om lite spontana utflykter, är så sällan de blir av.


Midsommardagen på Lillö

Var hela dagen på Lillö igår och njöt av det fina vädret. Vädret var dock inte lika fint då vi kom dit. Då var det tjock dimma så man såg inte många meter ut över vattnet. Som tur hade vi bestämt oss för att sjösätta båten vid grannen och inte på Fjärdskär, så det gick bra trots dimman. Så nu är ÄNTLIGEN båten sjösatt! :) Mamma o pappa hade också satt ut roddbåten.Ulli&Ove, Jens, Cilla och William kom också dit. Vi grillade och åt god mat, till efterrätt blev det jordgubbar med glass och vispgrädde.

Sedan tog vi en premiärtur med båten för i år. Det blåste nästan ingenting, bara lite längre ut. Men annars var det perfekt båtväder. Kunde ha farit ut och kört ännu längre bort men det blev en sväng över till Arken samt lite rundkörning runt några öar.
Utanför Arken i Replot

Senare var jag ut med lilla båten och fiskade in i viken. Fiskarna var inte hungriga för jag fick inte ett endaste napp!
Var också i bastun, men något dopp blev det inte. Var helt enkelt för lat och vattnet var nog inte så varmt heller.

På hemvägen for vi via Bernys vid Replotbron på varsin hamburgare och mjukglass.


Johnny tyckte det var gott med glass! :)Så här fin solnedgång var det hemma lite senare på kvällen.


Idag ska vi tydligen fara ut och köra lite. Får se var vi hamnar. :)Midsommarkatter

Så här fina var Molly och Whiskas igår! Så söta! :)
Midsommarafton

Var en bra midsommarafton. Kvällen spenderades hos Mia och Tomi. Vi åt god mat, men det blev nästan för mycket mat, borde ha bjudit in fler gäster. :)


Mia o jag


Midsommarblommor


Grillning pågår


Utsikt


Pilkastningstävling


Efter maten gick vi ut på den traditionsenliga midsommarpromenaden. Då hör det också till att kolla in roskisarna. Dock är de nya roskisarna så tråkiga då man inte kan göra några fynd då allt skräp ligger så långt nere.


Solen kom fram! :)


Lupiner efter vägen


Blev en 4 kilometers promenad, gick fram och tillbaka till oss.

Efter promenaden gick vi till Johnnys föräldrar allihopa där vi bjöds på lite smått och gott. Blev så mätta efter allt ätande så det var helt onödigt att vi köpt både jordgubbar och ananas(som vi tänkt grilla). Men det är en ny dag idag så jag tror nog maten går åt iallafall.

Hoppas på bra väder idag för snart bär det av mot Lillö för mera midsommarfirande. :)
Midsommar mat

Nu har jag och Mia lagat lite mat färdigt tills kvällen. Skönt att ha det gjort. Ska bara grilla köttet och korven sedan.


Smaskig potatissallad med gravad lax!Prosciuttorullar med rucola


Dessutom blev det en grönsallad och ett experiment av tomat,mozzarella och pesto.

Snart är det dags för den traditionella midsommarbastun med en äkta bastukvast! Kvällen spenderas sedan hos Mia o Tomi. Solen tittar nu nästan fram bakom molnen så hoppas på lite bättre väder tills kvällen.

Ha en trevlig midsommar allihopa!


Nya blommor och kransbindning

Köpte ju några nya blommor igår. Lovade att visa upp dem här så nu gör jag det. :)


Pelargoner och murgröna under fönstret.


Blommor i de häftiga amplarna på fot.

Slutade jobbet 7 imorse. Funderade först om jag borde gå och sova en stund så jag orkar vara uppe länge ikväll. Men konstaterade att jag har så mycket att göra så jag hinner inte sova bort dagen.

Började knåpa ihop en blomkrans istället.


Kransbindning pågår i regnetBlev nog ganska bra. Eller rättare sagt, det får duga! :) Binder dock ingen till i år!Midsommarstång på jobbet

Plockade en hel hög med blommor igår som jag sedan tog med till jobbet.Efter mödosamt arbete i regn och rusk blev resultatet slutligen det här:Stommen till stången fanns som tur från förr, men resten är handarbete :) Den ena "armen" ser kortare ut än den andra men det beror på att jag fotat lite från sidan (ville undvika att stå i ösregnet). Blev nog ganska nöjd över resultatet. Skulle ha velat laga "ringar" på sidorna också, men hade inte någo mera järntråd, så detta fick duga. Tog ganska så länge innan jag överhuvudtaget alls hittade nån järntråd, men slutligen hittade jag en liten bit som nästan räckte till hela stången.


Plus måltid men inget glas

Har handlat det sista tills morgondagen nu. Vilken rusning det var till jordgubbarna på Prisma! Tydligen ville alla köpa färska jordgubbar. På Cm hade de endast små 250 grams förpackningar, så förstår varför allt folk var vid Prisma.

Var via Blomtorget också och köpte lite mera blommor. Men dem får ni se imorgon!

Blev besviken då jag gick till Mäkkis och skulle köpa en plus måltid bara för att få ett glas på köpet, men då jag hade köpt så sa de att glasen var slut! Blev alltså lurad på 1€. Nej, men en plusmåltid kostar väl annars också 1 euro mera än en vanlig måltid, men jag skulle ju ha tagit en vanlig måltid om jag skulle ha vetat att man inte får något glas!

Nu ska jag gå ut och plantera blommorna jag köpte. Sedan blir det jobb 16-07!


Molly väntar på att vi ska lägga ut båten så hon får fara ut och köra! :)


Förberedelser

Idag är det dagen före midsommarafton. Eftersom vi inte ska fira midsommar vid oss imorgon kväll så behöver det inte städas så värst mycke här hemma, bara lite grann, man vet ju aldrig vart vi går på "midsommarpromenad" imorgon. Jag misstänker att det blir hit, så bäst att plocka upp lite.

Ska till jobbet till kl.16 idag och funderar om jag ska ta med lite blommor att pynta midsommarstången med. Vi har alltid midsommarstång på jobbet, så får se nu om vi ska pynta den ikväll eller hur vi gör. Har ju en del blommor jag kunde plocka här i skogsbrynet och ta med. Finns inte så mycket blommor att plocka runtomkring jobbet.

Tänker dock inte plocka dessa blommor!Får väl återgå till städningen då. Ja så ska jag inte glömma bort att köpa jordgubbar tills imorgon. Blir ingen midsommar utan jordgubbar!!


En solig onsdags kväll

Fastän jag var ganska trött då jag kom från jobbet så gick jag ut och trimmade resten av gräset på gården. Nu får det regna hur mycket det vill imorgon!


Huset ser nog fint ut nu då alla brädor samt hängrännor kommit upp.

Nu är det tv dags. Där ute håller kararna på och jobbar ännu, men jag hade gjort mitt för idag och gick in. Eller det är nog så att då klockan är 21 så då slutar min "arbetsdag" här hemma. Oftast brukar det ju komma nåt på tv den tiden, men just nu tycker jag de bara visar skräp på tv. Blir väl att se på webbtv då. Måste se på tv några timmar innan jag går och sova, en bok duger inte! (jo jag vet att jag är tv beroende, men det har jag alltid varit) :)

Blir sovmorgon imorgon då jag ska först till kl.16 till jobbet. :)


70-års kalas på jobbet

Har jobbat 9-17 idag. Det har varit fest hela dagen! :) Roligt att arbeta då det inte var en vanlig arbetsdag. Dessutom fick man ju äta god smörgåstårta! :) Hade tänkt att vi skulle fara och sätta ut båten ikväll, men det blåser så hårt så måste bli nån annan dag.

Kanske man tar fram trimmern ikväll och fortsätter trimma där jag slutade i söndags då den gick sönder. Nu borde den fungera då Johnny köpt en ny fjäder för hela 2 €.
Midsommarmaten inhandlad

Då var midsommarmaten fixad. Eller rättare sagt inhandlad. Riktigt fixad är den inte ännu. Skönt att ha färdigt handlat nu redan och slippa trängas i butiken på torsdag eller fredag. Fast säkert har vi glömt någonting, men det mesta borde vi nog ha. Ska dock köpa jordgubbarna på torsdag, de hinner bli så mos annars innan dess. Vi kunde ändå inte motstå frestelsen och köpte jordgubbar redan idag, men de blir nog uppätna redan ikväll!


Mmmm, smaskens med jordgubbar!


Resan bokad

Bokade resan över till Sverige för nån dag sedan. Var på tiden! Borde ha bokat i början på förra veckan för då fanns det ännu B4 hytt på dit vägen, men nu fick vi nöja oss med B2. Johnny borde ju nu veta att jag vägrar sova i övresängen, att sova i samma säng går inte, så han får snällt sova i övresängen på dit vägen. Nästan hälften dyrare än i vintras blev det nu tur och retur över till Sverige. De vet nog att folk reser mer på sommaren och passar på och höjer priserna.

Snart är det bara 1 månad kvar tills vi far, vilket betyder att det är lika länge kvar tills jag får semester!

Planeringen av resan är ganska långt avklarad, vet i det stora hela varit vi ska, vad vi ska se och var vi ska bo.

Bl.a. hit ska vi och simma. Dessutom planerar vi att besöka bl.a. dessa ställen:


Göteborgshjulet (utsiktshjul)


Ostindienfararen GötheborgÖresundsbron


Ales stenar


Ullared, shopping, shopping, shopping. Får se om det liknar Tuuri eller om det är bättre/sämre.

Kan det inte vara slutet på Juli NUUU!Regn eller inte regn?

Hemma igen då efter en natts jobb. Skönt att ha natten på andra sidan emellanåt. Har ledigt resten av dagen. Imorgon blir det att dra på finkläderna då man far till jobbet för där blir det kalas. Hoppas man får äta god smörgåstårta! :) Blir nästan snål redan!

Får se nu om det ska regna eller inte idag. Borde få klippt gräset. Trimmern fungerar inte ännu (tror jag) så får väl snart ta fram saxen och gå och klippa gräset jag inte kan klippa med gräsklipparen. Om det är något som jag är noga med så är det gräsklippningen. Tål inte då det är ojämt klippt eller om det sticker upp nån maskros! Så nu är det verkligen dags att klippa gräset!

Men först av allt ska jag nog ta det lilla lugna och se på nån serie. Man måste ju koppla av efter jobbet.


En till gullig bild på Molly. Bara för att liva upp inlägget lite :)
Snart dags för nattjobb

Har latat mig och legat på soffan och sett på tv5 play. Men har också dammsugit i föjset samt tvättat wc:n så riktigt lat har jag ju inte varit idag. Är så tråkigt väder idag, och tråkigt väder ser det ut att bli på midsommar också, men hoppas prognosen inte stämmer.

Snart är det dags för nattjobb 18-09, men före det lite mat så man orkar jobba! :)


Skrapat stockvägg

Kände att jag borde göra nån nytta idag så gick in i huset och skrapade bort mossa från en stockvägg uppe på vinden.


Före


Efter

Återstår nog ännu en del arbete innan väggen är färdig. Vet ännu inte om väggen ska bli vit eller om jag bara ska olja in den.


Mera blommor

Var och hämtade lite blommor från Mia igår. Ingen av oss visste vad det var för sorts blommor, enda jag visste om var krolliljan. Har ju några av dem från förr. Hann just och just plantera dem innan det började ösregna.


Krolliljor


Ser ut som nån sorts gräs, men blommorna ser ut...


...så här, men de har redan blommat ut.Borttappad fjäder

Har varit ute hela dagen. Har trimmat gräs samt räfsat gräs.Det gick bra tills linan tog slut. Mamma o pappa fick fara efter mera på samma gång de kom hit. Men det hjälpte inte så mycket för då tappade Johnny bort en fjäder då han skulle byta lina, så då fick man inte igång trimmern igen.

Mia o Tomi kom hit med metalldetektorn och hjälpte oss att söka efter fjädern, men vi hittade alltmöjligt förutom fjädern. Får hoppas man hittar en ny fjäder som passar dit nu då, vill inte köpa en ny trimmer bara för en liten borttappad fjäders skull.


Dessa fynd gjorde vi

Har dessutom plockat en fin blombukett och Molly gjorde mig sällskap med att sova på en sten under tiden jag plockade.

Nu är det dags att laga mat för jag är hungrig!


En grå söndag

Jaha. Vad gör man en grå dag som denna då? Har fått sova ut idag, så det var ju skönt, blev nästan 11 timmars sömn.

Tror jag ska ta fram trimmern och kapa ner lite gräs efter vägen. Bara det inte börjar regna så går det ju bra. Ja om jag inte blir arg på sladden som bara ska vingla ihop sig hela tiden. Men får väl skylla mig själv som ville ha en trimmer med sladd. Tröttnade på den med akku som bara skulle laddas hela tiden. Vid Johnnys har de nog en bensindriven trimmer, men den vill jag inte helst röra i. Den är så stor och otymplig så man kan ju kapa av sig fötterna mittiallt!
¨

Den här rosenbusken ska jag dock inte kapa ner. Den ser ut att trivas bra fast den står omringad av ogräs och annat skräp. Blommorna doftar SÅ gott!


Dagens fynd

Nu är vi hemma efter en hel dag borta. Var först på auktion till Oravais mellan 10-15, var en intressant auktion, men det mesta blev DYRT! Var så många samlare där som visste vad saker och ting kostar. Ett bord som jag kunde ha betalat 50€ för gick för nåt på 300! Men kom inte hem tomhänt. Köpte en fin stor kopparpanna. :)

Sen var vi en sväng via Halpa-Halli i Vörå och sen hem och bytte kläder. For sen vidare till Västervik för att fira pappa.

Nu blir det en lugn lördagskväll med en bra film och lite chips.


Auktion och hängrännor

Är hemkommen från en natts jobb. Har inte sovit så värst bra, men några timmars sömn blev det nog. Idag ska vi fara på AUKTION! Ska bli så roligt! :) Johnny kommer också med samt Mia o Tomi. Får se om vi gör några fynd, eller om vi börjar slåss om vem som ska ropa in vad. :) Vi tar med släpkärran för säkerhets skull!

Här hemma så såg jag att mera hängrännor hade kommit upp igår kväll, samt att blomamplarna var upphängda. :)

Efter auktionen ska vi bara hem och vända (om vi hinner) och sen till Västervik och fira pappa som fyller imorgon.


En del av trädgården
Fina blommor, men vad heter de? Är säkert nåt ogräs...


Salladen växer och gror(men det gör ogräset också). Kan inte rensa bort ogräset före jag vet vad som är morötter och vad som inte är morötter.


Också potatisen växer så det knakar.

Nu blir det att packa väskan för nattjobb. Ha en bra fredagskväll allihopa! :)


Natt-underhållning

Var är solen? Trodde det skulle vara fint väder idag, men den hinner väl komma fram ännu. Tänkte fara till gymmet på Rpv och Body snart. Blir att köra fram o tillbaka då jag ska till jobbet till 16 sedan, men vill fara på jumppan kl.11 så då blir det så.

Vaknade inatt av "dunk dunk dunk" musik alltså. Trodde först det var hjärtat som slog , men sen hörde jag att ljudet kom utifrån. Inte kom det från vår gård iallafall. Var med stor sannolikhet grannarna två hus längre bort som spelade musik i bilen. Nog får de göra det nog, men 2.30 en torsdags natt tyckte jag var lite opassande, och på så hård volym dessutom. Låg säkert 1 timme och lyssnade på det eviga dunkandet, men till sist somnade jag väl. Johnny hörde som vanligt ingenting :) Nog kan jag tycka om att spela musik på hög volym ute, men efter midnatt tycker jag nog man kunde sänka volymen lite.
Fina möbler

Hittade så fina möbler på Möbelgrossen. Synd bara att butiken finns i Göteborg och att de bara har öppet några dagar i månaden. Visserligen ska vi ju till Göteborg i sommar, men kan ju inte börja handla en massa möbler då vi redan har bilen full av campingsaker. Vet ju hur det brukar vara då vi alltid har bilen full av saker fast vi inte handlat just någonting!

vg02-soffbord kryss,vit-135x75x50cm (rek 4300 kr)Det här bordet har jag visat tidigare, men det är fortfarande lika fint. Får dock inte plats med det i bilen :( Kostar 230€ i Göteborg och 444€ i Helsingfors. Ganska så stor prisskillnad för samma bord. Men får väl söka vidare någon annanstans efter ett billigare.

vg06-115 kryss vitrin,vit-115x40x210cm(8500 kr)
Det här skåpet skulle passa bra i vardagsrummet!
wfc026,vitrin,vit-105x42x190 cm (rek.pris 7900 kr)Eller det här...
wfc029-bokhylla,vit-90x38x180 cm (rek.pris 5200 kr)Den här bokhyllan är också fin

Men man får väl drömma vidare...
Amplar

Var med Mia till Sundom blomstergård. Mia köpte flera blommor. Jag hittade inget som jag behövde. For sedan till Bellis garden vid Minimani. Där hade de amplar "ta 3 betala för 2". Så jag tog 2 och Mia 1, de blev alltså 11.90 st. Så inte så farligt dyra.


Provisorisk plats för amplarna. Måste vänta tills Johnny har lagt upp några krokar vid kvisten så jag kan hänga amplarna där de ska vara.


Långtidsprojekt

Köpte nytt sandpapper så nu går det bättre att slipa! :) Tror dock att det kommer att ta en tid innan jag har alla 3 stolar slipade och målade (men har ju ingen brådska). Är så varmt i solen där jag sitter och slipar så jag blir nästan lite röd. Bäst att gå in en stund emellanåt. Vill inte sätta mig i skuggan för då äter säkert myggorna upp mej.

Är nog ett arbetsdrygt projekt att slipa stolarna. Tycker ju bättre om att måla. Men blir nog inte så fint om jag skulle måla dem utan att först ha slipat dem. Stolarna ska bli grå/blåa, har iallafall köpt en sån färgburk för länge sedan. Får se den om jag ångrar mig att jag inte målade dem vita! Hoppas att jag hittar färgburken sen då jag behöver den...


Ledig dag

Ser ut att bli en ganska fin dag idag. Ska nog inte sitta hela dagen framför datorn idag. Måste fara via butiken, ska komma ihåg att köpa sandpapper så jag kan börja slipa stolarna jag köpte för nån månad sen. Måste vara riktigt grovt sandpapper så färgen faktiskt lossnar. Har blivit så irriterad då jag försökt med de sandpappret jag köpte tidigare, man får sitta och gnida och gnida och ändå far ingen färg bort.


Stolarna ser fortfarande ut ungefär så här. Fick dessutom en till stol av mamma som stått hemma i garaget, den är inte likadann, men liknande. Någon kanske skulle säga att jag ska låta dem vara som de är, men jag tycker inte det är roligt att få stickor i baken. :)

Kan det inte vara lördag snart! Ser så framemot auktionen de ska ha då. Hoppas man gör något fynd! :)


Boktips

Har i princip bara suttit framför datorn idag och planerat semestern. Timmarna har bara flugit iväg. Men ikväll har jag faktiskt kunnat slita mig från soffan och varit ut och rensat lite ogräs. Dammsög framför kakelugnen också för där var det fullt med skräp som muraren lämnat efter sig då han murat.

Satte en av utemöblemangets sittdynor i tvättmaskin nu fast det stod att man inte kunde tvätta dem i maskin. De är så smutsiga och äckliga så får se nu då om den blir ren eller om den krymper i tvätten. Man vet ju aldrig!

Ledig dag imorgon, skönt! Får se vad man hittar på då.


Planering pågår


Det här är en bra bok om man verkligen vill uppleva Sverige. Där finns sevärdheter, boende, aktiviteter, kartor m.m över hela Sverige. Mycket intressant läsning. Synd bara då man inte kan besöka alla sevärdheter. Det finns ju hur många slott och fästningar som helst! :) För att inte tala om all natur. Försöker att inte välja bara "stora vägar", de är ju oftast efter de små krokiga vägarna som man får uppleva mest.En liten skogspromenad

Fortsätter med planeringen av semesterresan, är så roligt att planera! :) Var ut en sväng till skogs med Whiskas för att komma bort från datorn en stund.


Whiskas inspekterar sina ägodelar


Hmm...ser högt ut...ska jag våga klättra upp i det där trädet?


Liljekonvaljer


Whiskas inne i en "grotta"!
Kakelugnen

Nu är kakelugnen färdig! Blev nog bra! :)
Planeringen inför semesterresan 2011 startad

Har suttit och planerat inför vår semesterresa i sommar. Det tar sin tid att planera, men det är sånt jag tycker om. Risken är bara att jag planerar in för mycket så det blir stressigt. Men då det finns så mycket jag vill se i Sverige! Borde vara borta i flera veckor för att hinna med allt, men ska försöka hinna med allt på 1 vecka. Visserligen är det ju lite mera en 1 månad kvar tills vi ska fara, men måste börja boka plats på båten om man ska slippa över till Stockholm. Blir nog troligtvis Vikingline för det skulle bli 100€ dyrare med Silja för precis samma sak.

Måste väl avbryta min planering nu om jag ska hinna via gymmet före jobbet. Blir nattjobb 16-07.


Whiskas tycker det är skönt väder idag då det varken regnar eller är för hett ute.


Ännu inte helt färdig

Muraren är nog här idag igen och fortsätter att mura upp kakelugnen. Så idag borde den bli färdig. Då är det bara att vänta på skorstenen då som troligtvis kommer nångång i Juli.


Så här såg det ut igår kväll då muraren hade farit.


En glimt av luckan.

Än så länge ser det bra ut. Får se bara hur det börjar se ut då vi inte kan sätta skorstensröret helt på mitten av ugnen, det skulle nämligen komma rakt i en takstol då. Så måste lägga röret lite på sidan om. Ser ut att bli en bra början på vardagsrummet då allt hittills är vitt. Vet dock inte hurudanna tapeter jag ska ha i resten av rummet, troligen ljusa med något mönster, har ingen aning ännu. Vill ju inte att det ska se för modernt ut heller.


I väntan på kakelugnen...

Har tro det eller ej faktiskt dammsugit samt tvättat golvet i föjset ikväll. Skönt att ha det gjort! :)

Inne i huset fortsätter arbetet med kakelugnen. Ser ut att bli en lång arbetsdag för mannen från Ilmajoki eller varifrån han nu var...


Murning pågår inne i huset


Bra att det kommer lite regn. Nu ser man att gräset börjar komma upp på gården.
Kakelugnen muras

Har jobbat 7-14 idag, tog ut en till övertidstimme. Var in via loppis i Smedsby, köpte en bok.

Idag kl.9 kom de och började mura upp kakelugnen. Får se hur länge det tar. Just nu var det cirka 2/3 kvar. Beror på hur länge mannen orkar vara här idag och mura. Han bodde väl en bit bort så han måste sova hos bekanta om han fortsätter mura imorgon, så får se nu då om den blir färdig ikväll. Lägger upp en bild på ugnen senare.

Annars så har det ösregnat hela dagen. Bara bra. Behövdes verkligen då det inte kommit något regn på vem vet när. Bra för vår gräsmatta som vi just har sått också.

Blir väl nog att söka fram dammsugaren ikväll. Var ingen som orkade dammsuga förra veckan så det börjar se lite skitigt ut i hörnen.
Klippt gräset

Kom mej upp ur soffan och ut och klippte gräset. Bäst att passa på då man inte vet om det kommer att regna hela nästa vecka. Hjälpte till lite där inne i huset också och plockade undan saker då muraren kommer imorgon och börjar mura upp kakelugnen.


Så här ser det ut just nu där kakelugnen ska stå.


Söndag

Har jobbat 7-15 idag. Usch vad trött jag är, hur ska jag orka jobba 7-15 imorgon också? Visserligen är ju 7 turorna mina favorit turor, men har haft många tidiga morgnar nu i rad så börjar bli lite trött. Väntar tills vi får flytta in i huset så jag kan gå och sova när jag vill. Nu måste jag vänta tills Johnny också vill gå och sova. Somnar inte fast jag lägger mig ner då tv:n är på bara nån meter borta.

Just nu håller de på och lägger brädor under de delarna av taket som sticker ut från väggen (vet ej vad de kallas, blev lite invecklat). Brädorna blir röda. Vanligtvis är nog dessa brädor vita, men tydligen hade nån bestämt att de ska vara röda så nu får de vara det. Då jag tänker efter skulle jag nog ha velat att de varit vita, men sak samma. Alla ribbor är också uppe på väggen. Inomhus har det inte hänt nästan något på nån månad förutom att väggen bakom kakelugnen har målats. Nångång inkommade vecka kommer de troligtvis och murar upp kakelugnen, ska bli intressant att se hur det börjar se ut då den kommer upp! :)

Ska nog lägga mig ner och slötitta lite på tv nu, känner att jag behöver vila. Kanske jag orkar klippa lite gräs senare, får se.


Skön kväll på Lillö

Oj vad skönt väder det var på Lillö! Vattnet var nästan spegelblankt och solen lyste från en klarblå himmel. I luften var det 26 grader men i vattnet endast 15.


Såg en sån här liten hare efter Lillövägen. Så gullig! :)Åt en god potatissallad samt grillad korv ute på altanen. Sen for vi ut och fiskade in i viken. Hann bara kasta nån gång och så nappade det. Dock gick linan av så fisken for iväg med mitt bästa drag! Nu byter jag nog ut linan eller köper ett nytt kastspö för nu har jag blivit av med 3 drag hittills i sommar! Fick ro iland och hämta Johnnys kastspö så jag kunde fortsätta fiska. Sedan nappade det några gånger, men fick inte upp nån fisk. Kanske lika så bra det så slapp man rensa! :)


Sista fotot på draget! Snyft!

Sedan blev ett dopp i det ganska kalla vattnet. Pappa hade eldat bastu, men det var så varmt där så det fick bli en snabb avtvättning för mej.

Måste väl snart gå och sova. Ska upp till jobbet till 7 imorgon.
Auktion

Var på Auktion till Oravais, men var inte där så länge. För det första var det KOKHETT, 33 grader! Och för det andra så fanns det inget jag behövde. Var bara en massa skräp och 70-tals möbler. Så for därifrån. Sedan fick jag order om att fara och söka efter en propp till båten, det var inte det lättaste men hittade till sist en på Motonet. Visste ju inte ens vad jag sökte efter eller hur de såg ut!

Är nog så skönt att sitta inne i föjset nu och svalka fötterna på det iskalla golvet. Snart bär det av mot Lillö. Ska bli skönt för där är det säkert lite svalare. Blir nog ett dopp också. Kan ju behövas i den här värmen.
Lördag

Får se nu om jag far på auktionen till Oravais idag eller inte. Tror nog att jag far. Iallafall far jag dit och ser vad de har, har de inget intressant kan man ju alltid fara hem. Ikväll ska vi fara till Lillö (har jag bestämt!). Jussi kommer väl nog hit idag så de ska arbeta lite.

30 grader har de lovat idag också. Oj oj, är nog nästan för varmt. Men man ska inte klaga, nästa vecka ska det bara regna och vara betydligt svalare.
Ingen båt i helgen

Har jobbat 8-16 idag. Sista timmen klippte jag gräset, det blev ganska så svettigt då det visade 33 grader i skuggan! Satt på med Johnny idag så slapp nöta på min bil ;). For och såg om båten var klar, men det var den inte! Tröga typer som inte får gjort någonting! De skulle se på den på onsdag, men idag en 15 tiden hade de först sett på den och konstaterat att varvmätaren nog inte fungerade (det var därför vi förde dit båten), och sedan hade de inte gjort mera åt det idag! Suck! Jag som hade tänkt vi skulle sätta ut båten i helgen, men där for det. Får bli nästa helg då, regnar säkert då med då ska den ut!
Första doppet!

Tog första doppet för iår ikväll! :) Var med William till Strömsö och simmade. Där var det mycket folk och kokhett. Tänkte inte få med William hem, men till sist lyckades jag.William frågade sen när vi far till Strömsö igen han och jag. Så det blir nog att fara igen nån dag! Bra då jag har en simkompis, Johnny kommer ju inte med så! :)


Varma vädret fortsätter

Har jobbat 7-14 idag, tog ut en övertidstimme. Dagen gick snabbt för vi hade mycket att göra! Ikväll tänker jag fara till Västervik och se om William vill komma och simma med mej. :) Tror jag var 1 gång till Strömsö förra året, och nu idag är det nog en sådan dag då det passar att fara och simma. Måste söka fram bikinin, eller simdräkten...vilken ska jag ta...får se...


Många knoppar på rhododendron busken som snart slår ut. (Här är bara en del av busken)
Värmebölja

Var till Stenhaga med Mia. Hon hittade lite kläder. Jag hittade också. Köpte ett par jeansshorts som jag ångrade att jag inte köpte igår. :) Sen åt vi god sallad vid Waynes Coffee också.

Nu har jag suttit och gått igenom foton från 2009 och framåt. Tänkte jag skulle skicka in och framkallas så jag får lägga in i album. Vill nog ha foton i album också och inte bara på datorn. Det är så roligt att sitta och bläddra i gamla fotoalbum! Det tar dock en stund att gå igenom alla tusentals foton. Kan ju inte famkalla alla! Jag har fram till sista augusti 09 i album, sedan framåt har jag alla på datorn. Har gått igenom hela 2009 nu och ska börja med 2010, tar ganska så många timmar så tror jag ska ta en paus nu och gå ut och njuter av vädret. Har nog varit varmt idag också. Visade 30 grader hela vägen till stan.
Onsdagsplaner

Ska fara efter Mia från jobbet idag och sen på lite shopping med henne. Jag behöver knappast handla nåt, men kan ju vara smakråd. :)

Funderar om jag ska fara på zumba eller inte. Ladyline har nya hemsidor så man kan inte se vem som drar timmen (eller jag vet iaf inte var det står). Men jag tror ju att det är den slöa så det lutar nog åt att jag inte far. Mycket skönare att vara ute i det varma och fina vädret än att svettas inomhus.


Vad är det här för blomma? Växer nära stenmuren.


En varm kväll

Var och hämtade sängen från Sundom. Den kostade 150€, men vi hittar nog inte nån billigare heller. Den jag sett på från IKEA kostar 399.


Sängen! Är nog nöjd! :) (botten finns nog också, men vi har inte lagt brädorna dit ännu.)

Har suttit ute nu hela kvällen sedan vi kom hem. Druckit nåt gott samt jordbrukat lite. Har planterat gurk och tomatplantorna. Johnny har spacklat skivorna bakom blivande kakelugnen. De hade ringt idag och tänkte komma och börja mura upp kakelugnen imorgon, men vi har ju inte målat färdigt skivorna ännu, så de ska komma nästa vecka istället.


Två blommor hade börjat blomma på stenmuren.


Fin och solig kväll! :)


Det tar sig!


Planterade en blomma i skon också! :)Shoppingrunda

For på en spontan shoppingrunda till Stenhaga. Köpte några toppar samt en klänning! Var också och köpte tomat samt gurkplantor, men glömde köpa jord.


Tycker sååå om toppen närmast i bild. Då jag såg den visste jag att den skulle jag köpa.


Den här klänningen satt så bra så måste köpa den fast den kunde ha varit en annan färg, men får väl variera mig lite och inte bara ha svart hela tiden!Ser ut att bli ännu en varm dag

Är ledig idag också. Vet inte vad jag ska hitta på. Är nog poolen som fattas på gården. Skulle vilja fara och simma någonstans, men det är så lång väg överallt. Borde också köpa fiskedrag så jag kan fara och kasta, men jag tror ju nog inte att de har några drag på Sale.

Ser nog ut att bli en VARM dag idag. Blev lite röd på axlarna och ryggen igår, men det är nog borta nu. Måste nog smörja in mig bättre idag om jag ska vara ute i solen. Katterna tycker inte riktigt om då det är så här varmt, de vill mest ligga i skuggan och vila sig.


Molly tycker det är skönt att vila sig i blombänken.

Ikväll ska vi fara till Sundom och se på sängen från anno.fi, om vi ska köpa den eller inte. Får se hur den ser ut i verkligheten.


Vinbärsbuskarna planterade

Nu är vinbärsbuskarna nedsatta i jorden. Får hoppas de växer bra där de är nu då! :)


VARMT!

Oj vad varmt det är där ute! Svårt att riktigt säga hur varmt då båda termometrarna är delvis i solen. Men den den ena visade 39,5 och den andra 30,5, men över 25 grader är det nog! Bara skönt tycker jag, fast det blir nog lite väl varmt om man är i solen.

Idag har jag klippt gräs, fast gräsklipparen stannade plötsligt och nu får jag inte igång den igen. Får hoppas Johnny får den att starta så jag kan klippa färdigt. Hade tänkt klippa där det är lite högre gräs, där jag har tänkt plantera vinbärsbuskarna, får se nu då om jag får gjort det idag eller inte.Mamma och pappa har varit här hela dagen, pappa har huggit ved och mamma lagat mat.

Finlandssvensk musik!

Finlandssvenskar kan också göra bra musik!
Sol och varmt hela veckan :)

Trött, men skönt att vara hemma från jobbet igen. Ledig nu tills torsdag morgon! :) Fint väder har de lovat också, passar mig riktigt bra då jag är ledig. 25-30 grader hela veckan låter precis lagom! Ska gå ut och klippa lite gräs (tycker jag gör inte annat) och på samma gång bättra på solbrännan lite ;)


Söndagen den 5.6

Idag har vi städat upp lite på gården. Kört bort stenar och annat skräp till skogs. Nu ska vi så gräsmatta där de fula traktorsspåren varit hela våren.Vi har också satt en till bänk med potatis. Förhoppningsvis får vi lite potatis innan hösten! :)I mitt grönsaksland börjar salladen sticka upp. Sedan vet jag inte vad som är ogräs och vad som möjligtvis kan vara morötterna som kommer upp ur jorden.Igår trimmade jag färdigt allt gräs för den här gången. Jag tycker dock att det är så fint med maskrosorna som blommar gult efter vägen, så de fick vara kvar. Kanske senare i sommar trimmar jag ner allt efter vägen.Snart är det dags för nattjobb igen, natt 2/2. Hoppas det blir en lugn natt! :)


TRÖTT!

Kom just hem från nattjobbet. GÄSP! Har väl fått sovit nån timme inatt, men de timmarna är lätt räknade. Antingen har jag hostat eller så har nån annan hostat så därför kunde jag inte sova. Får se nu om jag inte får en släng till av den här förkylningen, fastän den första inte riktigt försvunnit ännu. Men det skulle ju inte vara konstigt då alla hostar och nyser runtomkring en.

Var på ett trevligt studentkalas igår. Hann faktiskt sätta mig ner och äta lite smörgåstårta också. :) Skulle gärna ha stannat en stund till, men måste ju till jobbet.

Nu funderar jag om jag ska gå och sova i sängen eller om jag ska vila på soffan och slötitta på tv. Tror det blir det senare alternativet. Får sova imorgon då jag kommer hem från natt 2 på jobbet. Får ju vara ensam hemma då så får ju sova bäst jag vill. Ska söka fram hostmedicinen nu och komma ihåg att ta med den till jobbet sen så jag kanske får sovit nån till timme nästa natt.
Lördag

Då var det lördag då. Ska till jobbet till kl.16 så hinner inte göra så mycket före det. Dessutom har jag dubbelnatt, så det blir inte så mycket gjort imorgon heller. Måste fara och gratulera en student också, men det blir bara en snabbvisit. Nu tror jag att jag ska gå ut och trimma lite mera gräs, fast det känns nog i axlarna att jag bar på trimmern i några timmar igår.


Vid forsen igår.


Fin kväll vid forsen

For med Mia och kastade till forsen. Där var det varmt och fint, borde ha tagit shortsen på! Nån fisk fick vi inte, men det gör ingenting. Var en fin sommarkväll! Kändes som om sommaren äntligen har kommit nu! :)


Varit till gymmet samt solat idag

Var till gymmet på RPV och LadyBody. Var nog tungt, kändes att man inte varit till gymmet på två veckor! Annars var det mycket folk i farten idag. Tänkte nästan inte slippa ut i rondellen vid Cm i Stenhaga, kom så mycket bilar och då var ju klockan bara 12.30, tänk vilken rusning det ska vara 16 tiden idag då. Nej usch!

Var och köpte en ros åt Tomas. Måste komma ihåg att fara och ge den imorgon före jobbet. Synd att jag börjar jobbet redan kl.16, annars skulle jag ha hunnit på studentkaffe. Men hoppas nån är hemma som kan ta emot rosen iallafall.

Nu har jag suttit ute och solat samt läst en bok. Hittade ett hörn där det inte blåste så mycket så det blev riktigt varmt! :) Nu ska jag klä på mig lite mera och gå ut och se om jag får igång grästrimmern. Får se om jag orkar någon lång stund. Trimmern är så tung att bära på och så får man så varmt då man måste ha långbyxor, långärmat och gummistövlar på sig.
Ledig idag

Är ledig idag :) Tror jag ska fara till gymmet, har inte varit dit på 2 veckor då jag varit förkyld. Har nog ännu snuva, men nu får det räcka! Betalar ju ändå för att gå där.


Plockade lite blommor på gården igår! Blev en fin bukett!


Snart får vi sjösätta båten!

Under tiden som jag var på Lillö fixade Johnny iordning båten så nu är den snart färdig att sjösättas. Var något med varvmätaren bara som nån måste se på, men annars är allt klart för sjösättning. :)Nu har vi just varit i bastun och nu är det dags att se på "Vid Australiens gräns" som är ett intressant program om tullen vid Australiens flygplats.


Kakelugn

Ikväll var det hit en gubbe och tog mått till kakelugnen. Så nu är den beställd! Själva ugnen är jag inte så nervös för hur den kommer att se ut. Skorstenen funderar jag nog hur den kommer att se ut då den ska vara 3 meter hög på utsidan. Den kommer ju så långt nere på sidan av taket och då måste den gå så högt upp så den kommer högre upp än nocken. Kommer nog att se lite konstigt ut då det kommer upp ett 3 meters rör på sidan av taket...men det blir som det blir. Röret (eller skorstenen) blir ju samma färg som taket så det är ju bra iallafall. Det blir ju alltså ingen riktig murad skorsten utan ett rör istället.


Ungefär så här ska den se ut. Vit och med guldfärgad lucka. Luckan ska dock vara delad i två så det blir två luckor som man öppnar upp från mitten och utåt. (Bilden blev dålig då jag fotade av ett papper)

Inom juni månad ska de komma och lägga upp själva ugnen. Sen får vi vänta en tid innan de kommer och lägger upp skorstenen, men senast i augusti skulle den fixas. Får hoppas dessa tider stämmer nu då. Vi sa att vi vill ha det färdigt före vintern, så hoppas på det då! :)


Avkopplande dag

Var avkopplande att vara till Lillö. Synd att vi inte bor vid vattnet. Jag skulle kunna bo på Lillö året om bara för att vattnet är så rogivande.Var och kastade till fladan, hann kasta en halv timme, sen fastnade draget i en sten, den vanliga stenen såklart. Flera drag har fastnat där genom åren, men då man inte ser stenen är det svårt att undvika att kasta på den. Fick till sist dra av linan, tydligen skulle jag behöva en ny fiskelina då det bara gick att dra av den. Tur att inte storgäddan nappade och drog av linan. Då skulle jag nog ha blivit sur! Så nu sitter linan fastbunden i en sten och väntar på att jag nångång under sommaren ska komma och försöka få loss draget från stenen.


Fiskelinan fastbunden runt en sten.

Blåste dock hårt vid villan, men vid fladan var det lite lugnare. Kändes inte lockande att gå och simma. Tror det blir först till midsommar i år igen som första doppet tas.


Hälge hade vaknat ur sin vintervila.


På spisen grillade vi myror. Vi åt dock inte upp dem! :)


Far till Lillö :)

Slutade 7 imorse. Gick och sova direkt jag kom hem för jag var så trött. Sov 2,5 timme så nu borde jag vara lite piggare!

Ska fara till Lillö med mamma och pappa idag. Har velat fara och fiska nu i flera veckors tid, men har inget kastspö här hemma, det finns på Lillö. Så ringde och fågade om de ville fara till Lillö idag, så nu kommer de efter mig snart. Annars skulle jag nog ha farit själv om ingen skulle ha haft tid. Johnny ville inte komma med så han får göra vad han vill idag. Jussi skulle inte heller komma hit.

Får hoppas det är fint väder nån dag ibörjan på nästa vecka så man kan fara till Lillö och vara där en hel dag och njuta av sommaren! Nu skulle jag också vilja ha ut båten, men får väl ha tålamod och vänta tills den dagen kommer då Johnny har tid att lägga ut den. Måste få ut båten till Lillö före vi kan lägga ut båten i älven eftersom den ena båten står på båtkärran och vi behöver ju båtkärran då vi ska lägga ut den andra båten också.
En timme kvar...

...tills man ska vara på jobb. Det är sällan man börjar 20.15, vanligtvis börjar man ju 16 eller 18 så skönt att få vara hemma ikväll och inte behöva jobba båda kväll och natt. :)

Har hunnit tvätta fönstren i föjset. Blev liiiite renare, men det ser inte ut som om jag tvättat dem då man inte kan tvätta mellanfönstren. Där mellan finns både spindelnät och döda flugor. Men huvudsaken man ser ut! :)

Så, dags att förbereda sig för nattjobb då. Slutar 7 imorgon bitti och sen är jag ledig till lördag kl.16 då jag igen ska på nattjobb.


Burkar i hyllan

Har fyllt burkarna jag köpte i Stockholm med makaroner, spagetti och ris! Passar riktigt bra där i hyllan tycker jag. :)
Regn regn...och lite åska

Trodde det skulle bli en solig dag, men nej, det bara regnar. Har inget att göra då man inte kan vara ute. Visserligen kan man ju dammsuga, men det lockar inte riktigt. Har just varit på personalmöte. Sen blev det en sväng via loppis men hittade ingenting intressant. Blev hungrig så for in via Minimani och köpte en sallad, den fick nog godkänt.


Ser kanske lite slemmig ut, men det var en god fisksallad! :)

Hörde att det mullrade imorse, så drog ur datorn ifall det skulle börja åska ordentligt. Lite knepigt är det nog då jag inte kan dra ur tv:n och digiboxen för då bandar den ju inte in några program. Får hoppas bara inte åskan slår ner då :). Mittiallt på mötet så brakade det till, så i Smedsby åskade det nog ordentligt, men det var över ganska snabbt. Får hoppas det inte åskar mera idag, tycker inte om åskan! Dessutom ska jag jobba inatt, men ska först till 20.15 så vill inte att det åskar inatt heller!


RSS 2.0