En svalare vecka och stenarbete

Svalare väder blev det ju verkligen, faktiskt ganska skönt. Ingen vill ju sova i 26-27 graders värme heller. Nu borde huset vara väl genomvädrat. Det har ju inte varit något skäriväder de senaste dagarna, men ändå har vi varit till Lillö varje kväll, söndag, måndag och tisdag. Johnny har haft stenarbete i vattnet. Eller snarare gyttjan. Det var så lågt vatten så det var bäst att passa på och gräva undan några stenar som låg olämpligt. Wilmas mommo och moffa har också varit på Lillö varje kväll. På måndag var Inger också med och igår var Wilmas fammo och faffa med. Wilma löste korsord med Inger, det var roligt tyckte hon.
 
 
Min bil är också fixad! Igår åkte jag och besiktade den också så nu är det bara att tuta och köra. Får nu bara hålla tummarna att den håller ihop tills jag köper en annan. Men skönt att ha en bil som fungerar igen! Skulle nog känna oss lite fast om vi inte hade en bil att kunna åka iväg med nu då Johnny börjat jobba. Jag är som sagt lite rastlös och vill ogärna bara stanna hemma varje dag en hel vecka. Och för att ta sig någonstans behövs ju en bil (om jag inte vill gå sisådär 20 km för att komma till ett loppis, hehe). Så idag blev det en runda på Comboliina och Combo. Vi kom bara hem med en mjukis Lilla my för 1 euro. Bra så, vi behövde inget egentligen.
 
Imorgon kommer Wilmas kompis och hennes mamma hit en stund, det ser vi framemot!
 Sommaren då den är som bäst

Det har varit en bra vecka, med riktigt sommarväder. Även fast det skulle räcka med 22-23 grader för att jag ska vara nöjd. 30 grader är att ta i. Nåja nu blir det svalare väder. Denna vecka har vi varit mest på Lillö. Sov där natten mellan söndag och måndag och sedan från onsdag fram till fredag. Men också igår och idag har vi hunnit vara på Lillö. 
 
 
Wilma fick plaska i baljan vid stranden, flera gånger. Resten av tiden har hon mest suttit och lekt i sanden vid stranden. Jag har simmat flera gånger per dag. Riktigt skönt med ett avsvalkande dopp i hettan. Till och med Johnny tog sig ett dopp, för första gången på Lillö! Tänk att det skulle ta 18 somrar innan han vågade sig i, hehe. En gran bakom "tuppen" som blåst ner sågade Johnny till ved och på flaggstångens plats ser det nu ut så här.
 
 
I torsdags blev det kvällsmat på Bernys. Wilma fick smaka två franskisar och det tyckte hon var gott!
 
 
Någon promenad efter Lillövägen blev det också.
 
 
På fredag förmiddag åkte vi hem då jag skulle jobba resten av dagen. På lördagen åkte vi till Lillö igen över dagen. Vi tog oss en båttur via Replot hamn och Replotbron. Inte ofta det blåser ljumma vindar till sjöss. 
 
 
Idag blev det först loppisrace i Smedsby. Fyndade bl.a. ett par vinterskor åt Wilma. Kavat storlek 22. För bara 2 euro! Verkligen ett fynd. Får se sedan om de passar då vintern är här. Sedan blev det några timmar på Lillö på kvällen. Det var lågt vatten så Johnny satte en bilmatta på en sten i vattnet vid båten samt grävde runt lite i leran och kollade hur stora andra stenar var. Nu stod båten på botten, så någon båttur blev det inte idag. Wilma och jag lekte i sanden.
 
 
Nu är det slut på semesterdagar, ja i alla fall för Johnny. Jag och Wilma är ju hemma. Jag hoppar ju bara in och jobbar då och då. Ska jobba nästa söndag, men sedan har jag inte inplanerat några jobbdagar framöver, ännu åtminstone. 
 
Imorgon ska min bil till verkstan, får se hur länge det tar innan den är fixad. Borde egentligen sälja bort den direkt den är fixad så inget annat går sönder, men får väl nog vänta någon månad till innan jag köper en annan bil. På torsdag får jag och Wilma besök av Wilmas kompis och mamma. Nästa helg blir det kalas och jobb.
 
Idag då vi var till Lillö skulle jag gärna ha stannat kvar över natten, men det gick ju inte. Får se om jag och Wilma kan vara på Lillö fastän Johnny åker på jobb någon annan dag, någon annan vecka. Är ju lite enklare om man har två bilar i skick. Borde också boka tid till sockerbelastning. Ett år efter förlossningen. Har ännu inte tagit mig tid att boka. Vill ju helst inte åka. Men måste väl. Jag som är som ett monster om jag inte får frukost direkt jag vaknar ser inte framemot 12 timmars fasta och sedan 2 timmar vid hälsocentralen utan frukost. Nåja, bokar ingen tid före jag vet när jag har en bil. 
 
Juli börjar gå mot sitt slut. Lite ledsamt egentligen. Känns som om sommaren snart är slut före den ens börjat. Men så är det ju alltid. Njuter ändå av att vara ledig. Förra sommaren var jag ju också ledig, men det räknas inte. Kunde inte njuta på samma sätt då. 
 
Nu ser vi framemot en ny vecka med lite svalare väder!
 "Under liten himmel" på Kyroboas

På tisdag kväll blev det teater för hela slanten då jag åkte till Oravais, eller rättare sagt Kimo, med Sofia och Malena för att se Oravais teaters uppsättning av "Under liten himmel". Pjäsen handlar om Maria Åkerblom som på på 1910-1920 talet startade en sekt som fick namnet "Åkerblomrörelsen". Det blev en riktigt givande teaterkväll. Pjäsen var mycket sevärd! 
 
 
Då vi åkte hem efter tio på kvällen fick vi se en magisk solnedgång och dimma.
 
 
Tack flickor för en fin kväll! 
 Alicedagen 2019

Varje år firar vi "Alicedagen" hos Johnnys föräldrar. En mindre variant av släktträff. Wilma var på bra humör och glad då hon hade någon yngre att leka med istället för mamma och pappa. Det bjöds på god mat och sedan blev det en promenad.
 
 
En riktigt fin sommarkväll som man sent glömmer.
 Körförbud

Dagen kunde ha börjat bättre. Åkte till besiktningen med min bil. Satte mig ner och läste dagens Vasabladet under tiden besiktningsmannen kollade bilen. Hade på känn att den skulle bli underkänd för ABS lampan började lysa igår då jag körde till Oravais. Lampan slocknade dock då jag startade om bilen. Efter ca 20 minuter kom domen, KÖRFÖRBUD. Suck! 😬 Bromsen hade gått i bottnen, läckage på något bromsrör. Dessutom var det någon styrstagsled som måste bytas. Fick också några mindre reparationsuppmaningar, det var några lampor som ej fungerade. Fick snällt gå ut och sitta i den kokheta bilen och vänta på Johnny. Verkstan som vi brukar föra bilen till då något behöver repareras öppnar efter semestern först på måndag. Får hoppas bilen står kvar vid besiktningsstation då så bärgningsbilen får köra den till verkstan. Började inte bärga hem den och sen hemifrån till verkstan på måndag. Får se om jag ändå måste köpa en "ny" bil före oktober. 

Loppisrace i Solf

Även på söndag blev det loppisrace. Denna gång i Solf. Över 40 gårdar var med och vädret kunde man inte klaga på, ja möjligen att det var FÖR varmt. Vi åkte runt till 10-12 ställen, sedan var klockan lunchtid för både oss och Wilma så då blev det pizza vid Fredrikas. Gott med något salt då jag redan mådde dåligt av värmen (och säkert för lite vätska). Efter lunchen började det bli hög tid för Wilmas tupplur, så bestämde oss för att åka hem igen. Vi fyndade ändå lite småsaker. En kattcollegetröja samt en låda med sandleksaker åt Wilma och en trälåda. Johnny köpte en tavla med Solf kyrka, men det var bara ramen han ville ha. Skulle gärna ha åkt runt till fler ställen, men det var helt enkelt för varmt för en längre loppisrunda.
 
 
Nya tag kommande helg då det ordnas loppisrace i Smedsby.
 Loppisrace i Maxmo skärgård och Isac 7-år

Lördagen började med Loppisrace i Maxmo skärgård. Wilma och jag åkte iväg på en loppisrunda. Hon sov sig igenom de tre första ställena, men sedan vaknade hon. Vi åkte så långt som till Österö, men inte till alla gårdar som deltog. Ställena var ju ganska utspridda, så tog en stund att åka mellan dem alla. Några småsaker hittade vi. 
 
På eftermiddagen åkte vi till Höstves för att fira Isac som fyllt 7 år. Wilma tyckte om alla ballonger som hängde lite här och där. Isac blev glad då han bl.a. fick ett par polis handklovar, då kunde han låsa fast sin mamma, hehe. 
 
 
Det var också invigning av terrassen samt försenad inflyttningsfest. Wilma gav terrassen godkänt, det gick bra att gå på den 😍. 
 
 
Stort GRATTIS än en gång!
 Äntligen lite varmare väder

Äntligen lite sommarvärme! Det blev en fina dagar på Lillö på torsdag och fredag. Bus vid stranden, bastubad och en tur med båten. Det blåste ganska hårt då vi var ut med båten. Som tur stannade Wilma kvar på land med mommo och moffa. Johnny fick testat båten, den går nog tillräckligt hårt, hehe. 
 
 
Idag åker vi på Loppisrace till Solf, men sen blir det Lillö igen. Skönt med sommar och sol!
 Mammas hjälpreda

Varje gång jag öppnar diskmaskinen hör jag då Wilma kommer smygandes till köket. Hon vill ju hjälpa till, men oftast är jag snabb och plockar in disken före hon har hunnit fram. Nu då hon har börjat gå allt mer så hinner jag inte alltid före, så här om dagen såg det ut så här. Hon plockade ur det som jag just hade plockat in. Det var också roligt att trumma med skedarna på ugnsformen.
 
 
Mammas lilla busunge ❤. 
 Lunch vid Åminne och kväll på Målarbackan

Igår bjöd jag Mia på lunch vid Åminne. En passlig födelsedagspresent. Är annars svårt att hitta något passligt åt en person som har allt eller inte behöver något speciellt. Alla behöver ju äta, förr eller senare☺. Regnet hängde tungt över oss, så vi satt inomhus. Sedan värmde solen skönt då vi ätit färdigt. Lunchen var riktigt god och salladsbordet över förväntan. Rekommenderas! Dessutom ingick det efterrätt och kaffe. 
 
 
Sedan blev det en sväng på Combo (länge sen sist). Hittade lite kläder åt Wilma samt ett par gummistövlar storlek 21. Har länge sökt efter ett par stövlar åt henne och dessa var helt perfekt, dessutom kostade de bara 3,50€. Bra att ha åtminstone på Lillö i sommar, och varför inte här hemma. Nu har hon börjat vandra runt mera här inne. Från vardagsrummet till köket kan hon lätt gå själv. Ännu kryper hon nog mest, men igår övade hon sig att gå mycket här hemma. Finns det mattor i vägen kryper hon. Därför har vi nästan inga mattor heller, de är bara i vägen och så finns ju risken att de lätt blir smutsiga.
 
Wilma fick en försenad födelsedagspresent av Mia och Tomi. Tusen tack! ❤ Det var en stor mjukis elefant, men den hamnade inte på bild den här gången.
 
 
Igår kväll blev vi bjudna på mat på Målarbackan. En runda i trädgården blev det också fastän det kom några droppar regn. Wilma satte sig i stora traktorn också, man kan ju inte bara leka med de småa traktorerna hela tiden ☺. 
 
 
En bra dag!
 
 Båten sjösatt och en helg på Lillö

I fredags åkte vi till Lillö och åkte hem först på söndag eftermiddag. Det blev en riktigt lyckad helg. Vi började med att åka till Fjärdskärs fiskehamn för att lägga ut båten. Det var på tiden. Det var dessutom första gången vi lade ut just den här båten, köpte ju en ny i höstas. Vi fick hjälp av Wilmas fammo och faffa och tur var det, skulle inte ha fått ut båten annars. 
 
 
Det blev en behaglig båttur fram till Lillö. Det blåste nog lite, men inte så mycket. Man märkte inte av vågorna lika mycket med den nya båten. Dessutom var det mycket bekvämare att sitta, ryggstöd hade jag också. Behövde inte känna någon träsmak i baken. 
 
Väl framme på Lillö tog Wilmas mommo och moffa emot oss. Sedan kom fammo och faffa dit också med Wilma. Ville inte ta med henne i båten i onödan. Det blev mat och lek utomhus mest hela dagen. Konstaterade att flaggstången såg rutten ut, så den hjälptes vi åt att ta ner, och tur var det för den var nog rutten (det var alltså ett träd och inte en vanlig flaggstång). 
 
 
Ett nytt trappsteg till uteplatsen blev också fixat då det förra gick mitt itu. 
 
 
Det blev en fin dag.
 
 
Följande dag blev det en promenad ut till bommen så Wilma skulle somna. Hon somnade ganska snabbt, inte undra på det då vägen är så hoppig. Hon är ju mest van med slät asfalt,(fastän vi bor "på landet"). Peppe och Matti och Jessica kom också ut en sväng. Senare kom också Wilmas mommo och moffa.
 
 
Nattningarna blev lite besvärliga (tog ca 2 timmar) och hon har tuggat på bitringarna och ena fingret (som blev riktigt uppsvällt), mest hela tiden. Är nog tänder på gång. Som tur fick vi panadol som vi kunde ge till andra natten och då somnade hon lite bättre.
 
 
På dagen var hon lite tröttare än vanligt, men busade nog ändå och lekte i sanden.
 
 
Mommo matade fåglarna. Det var intressant att se på tyckte Wilma.
 
 
På söndagen blev det premiärtur för Wilma i roddbåten. Tänkte det var bäst med lite mjukstart, så tog roddbåten istället för vår båt. Wilma tyckte det var roligt att se på alla fåglar som flög och kring, det gick riktigt bra.
 
 
Sedan packade vi ihop och åkte hem igen. En riktigt bra helg. Det gör vi snart om.
 Måndag på stan och lunch på strampen

I måndags åkte vi hemifrån redan före 9 på morgonen. Det var dags för 1-års fotografering vid Seppälän Valokuvaamo. Det gick riktigt bra, Wilma var så duktig ❤. Nästa vecka får vi se bilderna, men fick nog tjuvkika lite och där fanns nog många bra bilder. Kommer att bli svårt att välja bland dem alla.
 
Sedan gick vi en kort sväng på stan innan vi vandrade iväg mot strandpromenaden så Wilma skulle somna. Det tog inte länge innan hon sov.
 
 
Sedan chansade vi och gick in till Strampen för att äta lunch. Tänkte att hon vaknar säkert, men som tur gjorde hon inte det, så vi fick äta vår lunch i lugn och ro. Skönt. Det var riktigt gott! ☺
 

 
Då den lilla damen vaknade efter 1,5 timme var det dags för mat för henne, så vi gick till Espresso house. Vi köpte varsin is latte och Wilma åt sin mat. Det var första gången vi besökte caféet och det var inte sista gången. Sedan blev det lite mera shopping innan vi åkte hem igen. Det blev en hel dag på stan. En riktigt bra sådan. 
 
På tisdagen hade vi mamma-barn träff i Tölby. Idag och igår har jag jobbat. Imorgon är det äntligen fredag. Denna helg blir det en Lillö helg.
 "In i dimman" med Sofia

Igår kväll åkte jag och Sofia till Replot för att gå på sommarteater. Ifjol blev det ingen teater för min del, men i år ska jag se hela två pjäser. Vädret var inte det bästa, men ofta då man åker på sommarteater så är det så. Vi var väl klädda och filtar hade vi med oss, men ändå blev det lite kallt. Borde nog ha haft vinterskor på mig och långkalsonger. Det blåste 12 m/s då vi åkte över Replotbron så det blåste alltså ganska hårt också. 
 
 
Teatern "In i dimman" var bra, men bättre pjäser har de haft genom åren. Roligt hade vi i alla fall och goda sockermunkar fick man. 
 
 
Tack Sofia för en rolig kväll!
 Solig söndag på Lillö

Det riktigt varma sommarvädret lyser med sin frånvaro. Då vi åkte till Lillö igår visade termometern 14 grader då vi kom fram. Dessutom blåste det ganska hårt. Som tur blåste det inte rakt upp och solen tittade fram så till sist blev det ändå riktigt varmt på stranden på Lillö. Vi började med att laga lite mat. Sedan trimmade jag gräs medan Johnny och Wilma lekte där ute. Tog fram lite sandleksaker. Wilma lekte i sanden på en filt för första gången.
 
 
Wilmas moffa kom också ut en sväng. Det blev kaffe och sedan bastu innan han åkte hem igen. Jag och Wilma tog oss en kort promenad. Det tog inte länge innan hon sov. Då jag skulle gå på "tuppen" hörde jag hur det prasslade i riset bredvid stigen. Ni kan ju gissa vad det var, en ORM! Den for snabbt ner i ett hål, men sen då jag gick tillbaka var den framme igen. Gick efter Johnny som fick gå dit med en spade, ormen smet dock skadad ner i hålet igen. 
 
 
Sedan tog jag mig en simtur innan bastun. Det var inte så varmt, men simmade en bit ändå. Sedan badade vi bastu alla tre. Klockan var 19.30 då vi åkte hem igen. Det blev en heldag på Lillö, en riktigt bra sådan.
 Släktträff i Påskmark

Igår åkte vi iväg till Påskmark på släktträff. Ni som inte vet var Påskmark ligger så kan jag upplysa er om att det är nära Tjöck och Kristinestad. Vi hade inte så bråttom dit, ville ju att Wilma skulle sova, så körde Strandvägen ner. Det kom lite regn, men sedan klarnade det upp och blev varmt då vi kom fram. 
 
Foto: Mikaela Lahti
 
Det var släktträff från Wilmas faffas sida. 48 personer var samlade. Träffen började med välkomsttal och lite musik. Sedan blev det mat. Några tävlingar och roligheter blev det också emellanåt samt allsång och lite mera musik. Johnny (och jag) vann en frågesport, priset var en chokladplatta.
 
 
Till sist blev det kaffe och rabarberkaka. Sedan var programmet slut. Man fick stanna kvar och umgås och man ville. Wilma började bli trött och vi hade ju ändå över en timmes bilkörning hem, så vi bestämde oss för att åka hem efter kaffet. Det var en riktigt rolig släktträff, tänka sig, inte visste jag att Johnny nästan är en ryss, hehe. Han härstammar i alla fall därifrån på den ena släktgrenen inte alls så långt tillbaka, intressant. 
 Ettåringen och rådgivningsbesök

Rådgivningsbesöket
Igår var det dags för rådgivningsbesök, två månader sedan sist. Vågen visade 10,7 kg (hon hade gått upp 400g sen sist), hon var 77,6 cm lång. Fick frågan om hon säger några ord. Mamma säger hon mest hela tiden. "Dää" har hon också börjat säga de senaste dagarna, alltså där. Pappa säger hon också ibland. Sedan säger hon säkert en hel del som vi inte förstår, eller vet vad hon menar.
 
Den här gången var det dags för hela 3 stycken vaccin. I båda låren och ena armen. Wilma var duktig. Såklart grät hon då det stack till, men det gick snabbt över. Sedan fick hon en badanka då vi skulle fara hem. Nästa rådgivningsbesök är vid 1,5 år och då blir det även ett besök hos läkaren.
 
Sovrutinerna
Vad har annars hänt på en månad? Mer och mer börjar hon övergå till bara en tupplur på dagen, men det varierar. Vanligtvis sover hon mellan 1,5-3 timmar på dagen, uppdelat på en eller två gånger. Tiderna har varierat från dag till dag nu på sommaren då vi varit på språng. Till natten somnar hon ca. 22. Några enstaka dagar har hon somnat redan 21. På morgonen vaknar hon oftast kring 8 just nu. Hon började sova bättre då hon fick flytta till eget rum. Eller så är det bara vi som inte hör då hon är vaken ☺. Har babyvakten i rummet så hör ganska bra nog när hon vaknar, förutsatt att man själv inte sover alltför djupt.
 
 
Utveckling
I förrgår tog hon några staplande steg framåt, sedan satte hon sig ner. Några steg sidledes har hon också tagit. Idag tog hon också några steg mot mig då vi satt på golvet. Ska bli intressant att se när hon börjar gå riktigt på riktigt. Ännu kryper hon eller så går hon upp efter möbler och köksinredning. Står utan stöd gör hon hela tiden. Hon kan sätta sig ner då hon står utan att ta tag i något. 
 
Ännu har inga fler tänder dykt upp. Men den tredje och fjärde tanden nere är nog inte långt borta. Hoppas de spricker fram snart.
 
Hon förstår mycket. Vi hjälps åt att tömma ur tvättmaskinen och föra blöjan i roskis. De vanligaste djuren vet hon namnen på och muminfigurerna är favoriter, speciellt Lilla My. Hon vet ofta vad hon inte får göra, men försöker ändå göra det hon inte fick. 
 
Favoritsaker
Favoritsaken just nu är ljudböckerna. Eller musikböckerna. Pippi och Svenska barnvisor kan hon höra om och om igen. Helst ska någon av dem snurra hela tiden. Hon har också kommit på hur man ska göra med ringarna som man staplar på varandra. Traktorerna leker hon med hela tiden. Det är också roligt att lägga saker in i något. Ofta hittar vi "Puppe" i bilstolen. Knappar är också roliga att trycka på. Kattmatspåsarna kan man också leka med. Lilla "puppe" sover hon alltid med.
 
 
Måltiderna
Under vår resa till Sverige slutade jag skriva upp hur mycket och när hon ätit. Det har jag hållit på med sedan hon föddes, alltså nästan ett år. Hade så fullt upp på resan så det blev bara inte av. Nu har jag fortsatt så. Stressar faktiskt inte lika mycket med maten då jag inte skriver upp. Nu ska vi ju sakteligen börja övergå till vanlig mjölk, men ännu dricker hon nog ersättning. Har börjat blanda i lite vanlig mjölk i ersättningen, men tar det sakta. Vatten dricker hon inte så mycket av, några slurkar per dag, så då gäller det ju att ge ersättning istället. Försöker bjuda vatten lite då och då, men oftast vill hon inte ha. Till frukost äter hon fortsättningsvis någon sked gröt eller turkisk yoghurt samt lite bröd, eller en grötklämmis samt ersättning. Oftast äter hon inte så mycket, dricker mest. 
 
Sedan blir det mellanmål eller lunch före hon tar sin tupplur. Det beror lite på vad klockan är. Lunch äter hon någongång mellan 10.30-14. Till mellanmål blir det dricka och en fruktklämmis. Till lunch och middag brukar hon äta plockmat så som: morot, broccoli, blomkål, potatis, makaroner, avocado, tomat, ägg, kött/broiler bullar, fisk. Ibland känns det ganska enformigt. Nu får hon ju egentligen börja äta mera samma mat som vi, men vi äter nog inte så mycket husmanskost som hon borde äta (speciellt inte sommartid, då det blir mycket grillat och sallad), så blir nog fortsättningsvis att koka egen mat åt henne. Ibland går en matklämmis ner.
 
Något mellanmål hinner hon oftast med innan middagen. Middagen brukar bli ganska sen, men allt mellan 16.30-19, det varierar. Kvällsgröt/yoghurt äter hon 20.30-21 tiden samt ersättning.
 
Nästa månad blir det ingen månadsrapport. Tror jag väntar till 1,5 år och summerar vad som har hänt på ett halvår. Antar att mycket kommer att hända, så får se om jag minns allt. 
 
Vår lilla älskling är ju nästan stor nu ❤.
 Loppisrace i Nykarleby

I söndags åkte vi till Nykarleby på loppisrace. Trodde att Wilma skulle somna i bilen, men icke. Hon satt mest och pratade för sig själv. Snabbt gjorde jag ett fynd, ett par blåa kavat sandaler storlek 21 för 8€. Sedan blev det inga fler fynd, bra så. Det var ju främst sandaler jag var på jakt efter.
 
 
Mitt i rundan blev det matpaus uppe i vattentornet. Hissen var trång men annars ett perfekt ställe att pausa på. Wilma åt sin mat och vi köpte crêpes, gott var det!
 
 
Wilma somnade då vi hade några ställen kvar att besöka. Som tur fick vi henne flyttad i bilstolen utan att hon vaknade. Det blev en riktigt rolig och lyckad loppisrunda. Nästa gång man får fynda på loppisrace i Nykarleby är först om två år, men det ser vi framemot.
 Wilmas 1 års kalas ❤

Hela helgen har vi firat Wilmas födelsedag. Hon fyller ju 1 år idag. Hipp hipp, HURRAAA! Stora damen! Tänk att hon blivit ett år redan. Kan knappt tro det. Hon föddes ju just. På lördag kväll kom hennes mommo och moffa, fammo och faffa, farbror Tommy, kusin Jessica, Ulli & Ove och kusinerna Jens, Cecilia och William. Hon fick många fina presenter. Wilma var nöjd och glad hela kvällen, fastän hon inte hade sovit sedan 13.30. Försökte nog ta en andra tupplur, men hon somnade inte. 
 
 
Wilma fick smaka tårta för första gången. Hon åt en halv jordgubbe och lite till, alltså inte så mycket, men smakade, det gjorde hon. Mjölk och fruktklämmis smakade bättre. Det blev en bra kalas kväll.
 
Igår kväll fortsatte kalasandet. Linda-Marie med familj kom på kalas. Wilma lekte snällt med dem allihopa. Roligt då hon har kunnat börja leka med andra barn, förut har hon mest sett på då större barn har lekt med varandra. Även denna dag uteblev den andra tuppluren. Börjar nog luta åt bara en tupplur per dag, men beror förstås på när hon vaknar på morgonen och när hon tar sin tupplur på dagen. Wilma var på gott humör ändå och orkade leka hur bra som helst.
 
 
Ännu en bra kalaskväll blev det. Wilma tackar för alla presenter. Nu har vi kalasat färdigt här i huset för en bra tid framöver. Nu väntar vi istället på alla kalas som vi får fara på ännu i sommar. 
 RSS 2.0