Räta upp väggar och bubbelbadet beställt

Johnny och Jussi fortsätter där de slutade igår, nämligen med att räta upp väggarna på vinden. På onsdag ska elektrikern (förhoppningsvis) komma hit och börja dra el på vinden. Johnny var också och beställde kranar samt bubbelbad idag. Bubbelbadet blev väl lite väl dyrt, men nu är det beställt! Vi kunde inte köpa kranen till badet som jag ville ha för den kostade mellan 700 och 900 euro, så det fick bli en billigare variant.

Får se nu när rörmockarna kommer och installerar duschen nu då. De skulle komma då de har tid, så lite svårt att veta hur länge man får vänta då. Det tar väl 3-4 veckor innan bubbelbadet levereras, men det är ju ingen panik med det. Får nu se hur många veckor vi behöver vänta på det nya spegelskåpet, lät som 3 veckor. Och vi vet ju vid det här laget hur bra leveranstiderna stämmer. Så Johnny sa nog åt dem att de måste skynda på leveransen för så länge tänker vi inte vänta, så får se nu.
Vaccinationen avklarad! :)

Vaccinationen gick snabbt, men vägen dit var LÅNG! Whiskas mjauade i princip hela vägen. Då vi kom till Vallvik spydde hon och då vi kom till Kvevlax sket hon. Suck! Molly låg lugnt och stilla i sin bur och sa ingenting! Väl framme vid veterinären så ville jag ta bort tidningspappret ur Whiskas bur, då föll ju nån kakkaklönt på golvet så jag fick börja plocka upp dem! Själva vaccinationen gick ju bara på nån sekund och priset blev totalt 66,85€, hade tänkt att det skulle kosta mera, men nog var det tillräckligt dyrt för några minuters besök. Själva medicinen kostade bara nåt på 6€ per katt.

Hemresan gick betydligt bättre. Whiskas mjauade visserligen, men buren var helt ren då vi kom hem! Jippie! :) Molly var på pissnödig så hon hann knappt ut ur bilen innan hon hittade ett lämpligt ställe att göra sina behov på. Inte undra på det då hon inte hann gå på wc före vi for, jag ryckte ju bara tag i henne och la henne i buren då vi skulle fara.

Usch, har huvudvärk. Kommer från nacken och axlarna. Borde stretcha. Var inte bra jumppa idag för mina axlar och nacke. Och förstås har jag ju inte hunnit äta nåt ordentligt idag ännu, så inte undra på jag har huvudvärk. Tänker snart börja laga spagetti och köttfärssås lagom tills Johnny kommer hem.
Vaccination

Önska mig lycka till idag. Ska nämligen fara och vaccinera kissona. Bävar så inför att behöva åka bil med Whiskas för hon tycker verkligen inte om det! Hon spyr och skiter ALLTID då vi åker bil, ibland kissar och också. Men värst är det nog då hon spyr och skiter. Så får man sitta i den lukten då halva vägen tills man kommer fram dit man ska, nej bläää!

Har fått nerburit burarna från vinden, tänkte nog först att den stora buren får jag inte nerburit själv balanserandes på en stege, men jag lyckades. Nu gäller det bara att försöka ta fast katterna och få dem tvingade in i burarna. De har varsin bur, Molly en lite större och Whiskas en lite mindre. Egentligen skulle de väl nog rymmas båda två i den stora, men vi tar inte den risken att de börjas slåss där inne.

Har tid 13.15, men tänker fara på jumppa före det. Vilket betyder att jag måste köra fram o tillbaka. Ekonomisk körning? Nej, inte direkt, men då de inte har nån jumppa 14 tiden så blir det så här. Dessutom skulle jag ju inte ha kunnat fara efter vaccinationen heller och lämna kissona i bilen under tiden man jumppar. Man skulle ha bott i Smedsby idag så skulle det ha varit mindre körande av och ann och Whiskas skulle kanske klara bilfärden på 2 km. Men nu blir det istället 20km en väg och det klarar hon garanterat INTE utan att börja må dåligt!


Katternas vaccinations böcker/intyg


Inredningsdrömmar

Sitter och surfar runt och hittar en massa inspiration på hur jag skulle vilja inreda vårt hus. Vissa saker gå inte att förverkliga, medan andra är lite lättare att genomföra.

lantligt,miljögården,kuddar
Så här vill jag att vårt sovrum ska se ut. Vit säng, vita nattduksbord samt vita lampor med fina vita lampskärmarUngefär såna här handtag ska vi ha i köket. Hittade ju inga vid Puustelli som vi ville ha så tror vi ska köpa dessa från Clas Ohlson.


Åh vad fint! Speciellt tycker jag om lampkronan, matsalsbordet med en låda på sidan, lampan på fot, vitrinskåpet samt brädgolvet! Vill ha, vill ha! Bild från http://vitaverandan-anna.blogspot.com/


En vitmålad, eller i alla fall en moraklocka ska jag köpa (nån vacker dag). Bild från
http://www.charmantamarie.blogspot.com/
Ett sånt här liknande hörnskåp skulle jag vilja ha i vardagsrummet! Bild från http://envilsenloppa.blogspot.com/


Ett vitt GAMMALT skrivbord vill jag ha! Bort med mitt gamla vita 90-tals gjort av spånskivor!
Bild från http://hemlyckan.com/index.htm


Snygg inbyggd tvhylla! Vit-laserat golv skulle jag också kunna ha. Bild från http://litemerainredning.blogspot.com/Fantiserar om nåt liknande på lilla wc:n uppe på vinden. Har redan ett handfat med skåp som jag tänkt lägga dit. Men just nu vill jag inte alls ha skåpet. Tänk om jag skulle spara handfatet och lägga det på ett gammalt skåp?
Bild från
http://litemerainredning.blogspot.com/


Det tar sig!


Fattas kranar och sånt ännu, men SNART kan man duscha! :)


Möglig och rutten vägg

Min uppgift idag har varit att borsta/skrapa bort mögel från ena stockväggen där inne. Samt att smeta på mögelskyddsmedel. Trevligt jobb? Nej! För det första måste jag balansera på golvvasarna då vi ännu inte har nåt golv där uppe, sedan dammade det som bara vad (hade nog andningsskydd på), dessutom stank det så klor av medlet så man fick huvudvärk! Men nu borde möglet vara borta för alltid (får man hoppas).

Min kära stockvägg som jag skulle lämna framme måste tyvärr skivas fast då den var så dålig. Ruttet på varenda stock nästan, på flera ställen föll flera bitar bort och resten inuti var bara damm och smulades sönder till ingenting.


Ska nog lämna fram nån annan stockvägg, men denna såg så fin ut FÖRE man började röra vid den! Snyft!


Spegelskåpet

Vi hade ju beställt ett VITT spegelskåp med SVART insida via K-rauta från Svedbergs. När Johnny öppnade förpackningen igår (hade nog hämtat skåpet för en tid sedan), så var hela skåpet svart! ÅÅÅÅh man blir så irriterad! Tycker allting som man beställer är det nåt fel på!

Så nu blir det att skicka tillbaka skåpet och vänta på ett nytt. Duschhörnan var mot förmodan HEL denna gång, så det var ju positivt. Behöver inte skicka efter en ny sådan igen då.


Ett sånt här fick vi...men det skulle ju vara VITT!!!
Utvilad

Har 2 lediga dar nu :) Denna dag går väl nog i byggandets tecken gissar jag. Jussi kom nu hit innan jag ens hade stigit upp, med då steg jag inte upp före 10.30 heller. Sov otroliga 10 timmar inatt utan att vakna en endaste gång! Måste nog ha varit trött, somnade t.o.m på soffan direkt jag kom hem igår, såg med ett öga på Fångarna på fortet, men vet inte hur det slutade.

Nu borde man ju vara pigg då, men har sjukt i nacken o axlarna. Måste köpa en ny dyna! En annan sak som vi måste göra veckan som kommer är att fara och vaccinera kissona då de har kattsnuva i granngården. Visserligen är de nog redan vaccinerade, men det ska förnyas efter 2 år och den tiden börjar ha gått nu så bästa att fara och förnya vaccinationen.

Nej, nu måste jag nog klä på mig, kan inte gå omkring i mina röda grisbyxor hela dagen!


Midvinterfest

Har varit på Midvinterfest på Silveria ikväll som FDUV ordnade. God mat fick vi, fick t.o.m ta en sväng om till tonerna av Elvis. Var en trevlig kväll!


Broiler file fylld med soltorkade tomater, potatis och god sås.


Elvis!Lördag 29.1

Nästan all snö har nu rasat från taket. Johnny är ut med traktorn en sväng och plogar så vi kommer oss ut med bilarna. Fick nog ta den andra dörren ut imorse då den vi brukar använda inte gick att öppna pga snön.


Nu får det nog räcka till med snö! Snart rasar ju snön in genom fönstret.

Trevligt sedan då all snö smältar bort, men det tar nog LÄNGE innan snön i detta hörn ovan är borta då det knappt lyser nån sol dit. Kanske inte så bra heller då snön är så tätt upp efter väggen.

Idag har man fullspäckat program igen. Först till K-rauta, sen äta nåt och sedan till jobbet. Ikväll blir det midvinterfest från jobbet med några klienter, ska bli roligt! Har aldrig varit på det förr så. Blir mat och dans på Silveria :)


Rasande snö

Trevligt väder vi har därute! Regn! Nå ja, helst skulle ju all snö få smälta bort och så skulle det få bli sommar! Har börjat rasa snö från taket nu, får se om man alls får sovit nåt inatt eller om man ska vakna titt som tätt av knarrandet från taket.


Har rasat lite snö av ena taket redan. Väntar bara på resten.

Tur har man ju igen att man inte ska till 7 imorgon. Borde hinna skotta bort all snö som rasat ner före jag ska till jobbet till kl.13. Men helst skulle all snö få rasa av taket nu ikväll så man skulle få bort snön redan idag. Borde hinna till k-rauta och handla lite material imorgon också. Ska köpa några dörrar därifrån nu då de vid Skaala inte kunde laga sådana dörrar vi skulle ha!


Badrumstillbehör


Wc-pappers hållare som är köpt i Vuokatti i somras. Kommer snart att pryda väggen i badrummet (dvs om jag får sätta upp den) :)Termometer i liknande modell som saken ovan. Får se var i badrummet denna passar in.


Jobbat, zumbat och handlat

Rubriken säger allt! Det är vad jag gjort hittills idag. Var en rolig zumba timme. Träffade Åsa som jag inte sett på länge :) Efter Zumban måste man ju äta upp det man zumbat bort så det blev att fara till Mäckis!

Blir nog en lugn kväll, måste vila upp mig inför morgondagens dans ;) Ska på midvinterfest från jobbet :)


Jobba

Idag blir det jobb 7-15. Efter det tänkte jag vara effektiv (om jag orkar) och fara på Zumba. Sen måste det väl handlas lite också :)

Hoppas man hittar till jobbet i blåsten. Blåser mycket där ute idag!


Torkat damm i badrummet

Nu har jag polerat badrumsväggarna så de blänker! Men det ska väl nog torkas nåt varv till ännu innan allt damm är borta.Uppe på vinden fortsätter Johnny och Jussi att räta upp väggarna, vilket behövs! Bara de inte rätar upp dem för mycket så rummen blir för små!


Det mörka på väggen är mögelskyddsfärg (eller vad det nu heter). Var mögligt på väggen så de kapade bort delar av stocken och strök på mögelskyddet. Nån gång i tiden har det tydligen läkt in vatten.


Värsta väggen som är mest sned.Här får man vara ifred!


Lite bättre

Blev nog lite bättre ordning då jag städat hörnet. Tyngde in det som gick i lådor och skåp i bokhyllan. Det är ju desto råddigare där då, men det syns ju inte! :) Men plastblomman får stå kvar än så länge, den rymdes ingenstans. Den fick ju i alla fall en ny "kruka". Har ju ändå ingen användning för bastuhinken då vi inte har nån bastu ännu!Nu ska jag kasta in min andra burana för idag, har så huvudvärk ännu, känns att man inte sovit mycke inatt. Blir o vila en stund nu.


"Råddhörnan"

Har piggnat till lite nu, men bara lite. Fick ett ryck och plockade upp lite här inne. Dammsugaren skulle säkert behöva svepa fram över golvet en sväng, men får se hur det blir med den saken idag. Jag lider inte av lite skit i hörnen, och han jag bor med lider absolut inte alls av det! :)


Var ska alla saker få plats? Älgen borde få komma upp på taket, men det blir nog i ett senare skede. Påsen med Johnnys julklappar tynger jag väl bara in i nån låda. Den äckliga plastblomman ska också bortgömmas.

Har länge irriterat mig på "råddhörnan" vid bokhyllan. Där har vi länge bara staplat upp saker. Johnny har ännu sina julklappar i en ikeakasse, förhoppningsvis har han plockat ur den till nästa jul ;) Nu blir det alltså att reda upp lite i hörnet och lägga in lite saker i bokhyllan. Får se om jag får "intyngd" alla otympliga saker i nån låda så de inte syns. Får väl sedan höra att jag varit och "råddat" igen...


Då man håller på och reder upp lite hittar man ofta nåt annat att fördriva tiden med, som dessa tidningar!
Trött!

Hemma igen då efter 21.5 timmar borta. Var en fin begravning igår, men prästen skulle ha kunnat vara en annan. Han kunde inte helst läsa ordentligt och så sade han fel namn. Nej, nån bra präst var det verkligen inte!

Idag blir det väl mest att ta det lugnt, borde sova en stund nu, men får se om jag tar mig tid. Om det blir lite varmare kanske man vågar sig ut på en promenad senare.


Det blir en lång dag

Ja, det blir nog en lång dag idag. Först tänkte jag vara effektiv och fara på zumba kl.11, så jag får duschat o lagat håret ordentligt. Sen måste jag hinna äta nåt (vet ej när o var ännu). Kl.13.30 ska jag på begravning (jobbrelaterat), så det tar ju säkert några timmar. Börjar jobbet kl.16, men har ingen panik dit, men det blir ju i alla fall att fara direkt dit efter begravningen. Känns nog som om jag skulle jobba hela dagen fast man börjar först kl.16.

Nu borde jag se vad jag ska ta på mej, samt komma ihåg att ta med mej nattsakerna till jobbet redan nu då jag far, hinner ju inte hem mera idag innan jobbet.


Så här fint väder är det idag...


...men KALLT! Bilmätaren visar säkert ännu kallare! Vad ska man nu klä på sig??
Zumba!

Kom mitt i allt på att jag skulle fara på Zumba. Hade sjukt i nacken och sjukt i ögonen av allt sittande framför datorn. Zumban hjälpte! Nu är jag bara hungrig istället. Nej, men idag var det ett jätte roligt zumba pass, och det beror främst på ledaren samt att det var bra musik! :) Zumba är nog fortfarande roligt bara jag väljer rätt timmar med rätt ledare.

Nu blir det att äta sallad och en smörgås!

 
Utsikt

Så här fin utsikt var det genom terassdörren idag :)Whiskas på vinden

I morse hjälpte jag Whiskas att komma upp på andra våningen i huset, där har hon aldrig varit förr. Hon gick runt och såg lite och sen bar jag ner henne igen. Sedan ville hon gå in i huset igen, jag gick ut, kom in igen och då hade hon klättrat upp på vinden helt av sig själv. Men hon visste inte hur hon skulle komma ner :)


Spännande då man slipper att krypa under en massa konstiga saker


Bäst att se efter var man går så man inte faller ner


Hur slipper man ner?


Luktar konstigt!
En tisdag

Vaknade upp med en sjukling här hemma. Johnny påstår att han har feber, så han har väl det då. Fast nån termometer har vi inte för den har jag misstat bort. Om han säger att han är sjuk så måst han nog vara det för det är inte ofta han påstår att han är sjuk. Jag tycker ju ibland att jag är mer eller mindre sjuk hela tiden, men han klagar aldrig på sin krämpor.

Har just skottat hela gården, var drivor lite här och där. Har dock vägen kvar att skotta. Där var det många drivor. Måste också skotta bort snön som plogbilen sprutat in på vår infart. Men nu ska jag vila en stund. Blev så kallt om benen så de är alldeles illröda, men får väl skylla mig själv som inte klär på mig mera kläder. Men då tycker jag ju inte om vinterbyxor heller.

Medan sjuklingen sover i sängen så får jag väl ta och spela lite Sims, det är iallafall lite tystare än att se på tv. Inte lätt det här då en vill sova och en annan vill göra nåt annat då vi bara har ett stort rum.


En död älg på vägen

Kom just hem från stan. Just efter Stormossen såg jag en ÄLG liggandes på sidan av vägen! Var troligen nån som krockat med den. Just före jag såg älgen visade mätarställningen ....112 så jag tänkte för mig själv att vad ska nu hända?, och i följande sekund såg jag älgen liggandes på vägen! Tur att man inte for nån minut tidigare hemåt, och tur att inte Johnny for nån minut senare hem för han hade just kommit hem då jag kom hem och han hade inte sett nån älg på vägen.

Nej usch usch för älgar!
Glad! :)

Johnny har ringt till Skaala och klagat på innerdörrarna. Vi hade inte fått dörrarna som vi beställt! Han hade uttryckligen sagt att vi skulle ha skivdörrar med djupare speglar och frågat om de lagar sådana, och svaret var, ja det gör de. Först igår då de satte upp dörren såg man ju hur dörren såg ut. Det var ganska stor skillnad mellan dörrarna vi beställt och dörrarna vi fått.

Så nu ska de troligen komma efter innerdörrarna och ge oss de dörrar vi beställt. Iallafall ska vi inte ha de dörrar som vi inte beställt! :) Hade ju redan vant mig vid tanken på att vi skulle ha dessa dörrar, men bra att Johnny ringde och klagade. Jag visste ju inte exakt vad vi beställt då det var han som gjort beställningen.

Väntar med spänning på hur de andra dörrarna ser ut. Om de ej skickar nya så får vi ju köpa från k-rauta då :)Drömmen om sommaren

Är ledig 2 dagar nu igen :) Skönt! Men vet inte vad jag ska hitta på. Vill att det ska bli sommar och varmt nu så jag skulle få börja måla om alla möbler :) Det ska bli vitt VITT! T.ex. sängborden (som jag gjort) tänker jag måla vita, tv bordet ska bli vitt, samt skänken som vi har mikron på ska också målas. Sedan finns det massor med fler möbler på vinden som behöver se mer än lite målarfärg, så de är ett projekt i sig.


Tycker inte om den nuvarande färgen!


Tv bordet (som Johnny lagat) ska också målas om det ska komma in i huset. Tycker om det då det är så mycket förvaringsmöjligheter och så ryms digibox,video/dvd samt playstation under. Vi kan inte heller köpa nåt nytt och större bord för då ryms det inte brevid spisen i vardagsrummet.


Den här skänken/skåpet tycker jag mycket om. Köpt på auktion för ett flertal år sedan för en billig peng. Har länge funderat om jag ska måla om det eller inte, men det ska nog bli vitt. Beslagen behåller jag. Vet inte ännu var i huset den ska stå, men säkert hittar jag väl nåt ställe.

Om huset var färdigt nu så skulle jag kunna måla här i föjset, men det går ju inte riktigt nu så man bor här. Så det blir väl att VÄNTA flera långa månader innan jag kan förverkliga mina planer.
Sovit på saken

Ja, nog duger väl innerdörrarna, har intalat mig att de får göra det. Men nog är ju ändå de gamla äkta spegeldörrarna finast. Eller hur?! Får väl bygga ut min gäststuga så jag får användning av de där :)


Den här tycker jag är fin, vår nuvarnade dörr in från tamburen till själva föjset.


Likadann som föregående men utan glas. Vår förra badrumsdörr.


Den nya badrumsdörren


Närbild

Det blir väl nog bra med de nya dörrarna. Men de såg nog bättre ut förr! Men det var ju bara det att förr i tiden var de inte så långa heller, så några 1.70, 1.80 eller 1.90 dörrar skulle vi inte kunna ha då Johnny är så lång. Eller visst skulle vi väl kunna ha, men det är ju inte så roligt att slå huvudet hela tiden heller :)
Bastu och dörr

Skönt! Nu är man nybastad och ren! :) Nackdelen är ju bara den att håret står åt alla håll imorgon, men har ju ingen brådska nånstans heller. Tycker ju nog bäst om att gå i duschen på morgonen så man slipper blöta ner halva håret igen på morgon för att få nån frisyr av det hela.

Dagens projekt inne i huset har idag bla. varit att lägga in dörren till badrummet, den nya dörren alltså. Måste medge att jag nog blev lite besviken då jag såg dörren på nära håll och i ljuset, den såg ju nog inte ut som den dörr jag trodde vi beställt. Men men, ska väl inte bara klaga på allt hela tiden. Den dörren jag trodde vi beställt hade nog djupare speglar, såg exakt en sån på k-rauta, så antog att den här såg likadann ut, men så fel man kan ha. Slutligen så ska vi alltså INTE köpa nåt som jag inte sett i verkligheten. Beror kanske lite på vad det är fråga om för sak, men men...

Visst duger innerdörrarna, men jag hade ju föreställt mej en annan sort, för jag hade sagt att exakt sådana dörrar som på k-rauta vill jag ha, men på ett platt papper är det nog lite svårt att se hur djupa speglarna på dörren är. Man lär sig av sina misstag får man väl säga. Borde ha köpt dörrarna därifrån. Blir bara på dåligt humör då jag tänker på dörrarna, så nu ska jag inte tänka på några dörrar mera idag!

Bild på dörren kommer upp imorgon.
Utfärd med mig själv till Lillö

Ingen ville komma med mig till Lillö idag, så fick ta bilen och fara själv då. Man blir alltid så avslappnad och lugn då man kommer dit, välbehövt efter att ha jobbat dubbelnatt i helgen. Vill att det ska bli sommar NU!!


Ingen var hemma. Möjligen nåt möss, men såg inget.


Björken stod kvar


Snön gick ju BARA upp ovanför knäna


Tak i badrummet

Igår lade Johnny och Jussi upp taket i badrummet. Är nog nöjd över mitt val av vit panel istället för "bastufärgad".


Gäsp!

Oj vad jag är trött! Ändå går jag inte och sover utan sitter här i soffan. Var så hungrig nu då ja kom hem från jobbet så måste äta innan jag bestämmer mig för om jag ska gå och sova en stund eller som jag ska vila/se på tv.

Har alltid tyckt om lugnet då jag kommer hem efter att ha jobbat natt, oftast vill jag inte gå och sova, njuter istället av att sitta i mörkret för mig själv och se på tv.

Har inga speciella planer för idag, får se vad man orkar göra. Det är ju ändå Söndag och det betyder VILODAG! :) (kanske inte här i huset, men...)


Nu är det nog vinter!


Idag...


Snöskottning efter nattjobb

Så har man kommit hem efter att ha jobbat natt då. Det första man gjorde i morse var att skotta snö, vilket jag sedan fortsatte med då jag kom hem. Måste säga att det nog var tur att jag inte skulle till 7 den morgonen det hade kommit rekordmycket snö, för jag tyckte inte det var trevligt att köra hem efter vallvikvägen idag som var oplogad. Idag hade det ju inte kommit SÅ mycket snö, så tänk vad hemskt det skulle ha varit att köra den vägen då de kommit ÄNNU MERA snö, nej usch. Hittills i vinter har jag haft tur, inga tidiga jobbmornar då nåt extremt har hänt. Men vänta bara, det kommer väl en sån morgon ännu.


Whiskas poserar vid snöskottan
Fastän det inte kommit jätte mycket snö inatt, så räckte det nog till! Det är inte tungt att skotta själva snön, men sen ska man hitta nåt ställe att dumpa snön på också. Tycker det får räcka till med snö nu!
Skottar snön till mitten av gården, sen får traktorn sköta resten och föra snön till skogs. Och nej, jag kör inte traktor, det är Johnnys uppgift.
Måste skotta ute vid vägen också. Då jag kom hem tog det i under bilen då jag svängde upp på gårdsvägen, var en stor kant i vägen. Så nu har jag roat mig med att försöka hacka bort det mesta av den, och lite bättre blev det nog.
Inget loppisbesök

Blev inget loppis besök. Dagarna blir så korta då man har en tid att passa, dvs. måste vara kl.16 på jobbet och hinna hem ett varv före. Men hann med gym, samt en snabb sväng via stan. Handlade dock inget annat än mat denna gång. Var och såg till Blossom där de har 40% rea på allt, men hittade inget, som sagt butiken i Jakobstad är MYCKET bättre!

Har nu ätit en fiskbit och lite sallad. Lagade också en god smootie, drack lite av den nu och så tar jag med resten till jobbet så jag har nåt att mumsa på senare. Ikväll kommer ju Solsidan från FST5! :) Bandar nog in det också ifall jag inte skulle ha tid att se på det på jobbet. Men efter det skulle det inte komma nånting att se på, trist då de inte kan visa nåt bra på tv en fredagskväll!

Nej, nu blir det att packa ner lite saker och sedan bege sig iväg till jobbet.

Ha en bra fredagskväll allihopa! :)


Fredag

Idag är det fredag, fast känns nog som måndag eller nåt liknande. Har inte varit så trevligt att vara sjuk de 2 dagar man haft ledigt, för nu kallar jobbet igen. Har dubbel natt 16-07 i helgen, men nog ska det väl gå bra det också.

Ska fara till gymmet till kl.11 på jumppa och efter det kanske en sväng till stan och nåt loppis. Börjar kännas nu att man inte varit till nån butik den här veckan (eller har jag det?) nej jag tror inte det, nå lika så bra har väl det varit. Då jag far och handlar mat kommer jag alltid hem med mycket mera än vad jag egentligen skulle handla, men då Johnny far så kommer han hem med det som jag sa och inget annat, så han borde egentligen alltid fara och handla :)


Duschat!

Har varit till Västervik och duschat. Kände mig så äcklig och svettig så jag bara måste få duscha, lite knepigt då man inte har nån egen dusch ännu. Molly fick också följa med, inte i duschen, men till V.vik. Hon tycker bäst om att ligga i bakfönstret på bilen och se ut. Ibland ligger hon också i famnen på den som kör. Hon är van att åka bil. Förr då hon var mindre så tog vi ju med henne varenda kväll till Voitby, så hon vande sig. Men Whiskas är ingen van bilåkare, inte fast vi har försökt vänja henne har det gått. Hon börjar helt enkelt må dåligt, spyr, skiter eller kissar alltid då vi ska nånstans (ibland alla 3 sorter), så henne har vi alltid i bur då vi far nånstans.


Molly spanar


Tyckte det var mera snö i Västervik än vad det är här.
10 %

Johnny hade talat med dörrtillverkarna, alltså SKAALA, och krävt rabatt för att vi fick vänta så länge på dörrarna. 10 % skulle de dra av på räkningen, så det tycker jag ändå var ganska bra. Vi fick ju ungefär 3 innerdörrar gratis då :)

Om vi inte skulle ha fått nån ersättning skulle jag nog ha sagt åt alla jag känner att därifrån ska man inte ta dörrar, men nu blev det ju inte så. Men om vi skulle ha haft bråttom att flytta in i huset så skulle 3 månader nog ha varit för lång väntetid på dörrarna!

Men! Balkongdörren var ju nog INTE med sådant fönsterglas som vi beställt! Vi beställde klarglas på både terass och balkongdörren. Terassdörren har klarglas, men inte balkongdörren, då man ser ut genom den ser man suddigt. Så helst skulle jag ju ha bytt ut den, men det är nu som det är nu då den redan är insatt. Dessutom skulle jag nog hellre ha haft klarglas på balkongdörren och suddigare glas på terassdörren, men de går inte heller att byta för vi har olika sorters låssystem på dörrarna, vanligt balkonghantag på balkongdörren och vanligt ytterdörrhantad på terassdörren.


Balkongdörren


Terassdörren
Mår lite bättre

Har inte spytt sedan ett tiden, så känns lite bättre nu, men inte bra. Har ätit lite flingor nu så får se då. Har sett på Böda camping från tv5 Play nästan hela dagen, men nu var den serien slut, så får hitta på nåt annat att se på. Slumrade nog till en stund också.

Tydligen så hade fogmassan tagit slut, så han fick inte färdigt fogat idag, blir dock färdigt imorgon. :)


Molly uppe på klädskåpen igår. Hon hoppade inte upp själv, utan jag lyfte upp henne, sen visste hon inte hur hon skulle komma ner, så fick visa henne vart hon skulle hoppa, så då kom hon ner. Tänkte också börja gå lite vilt till då Whiskas såg Molly där uppe så måste ju hon också gå dit. Var nog bäst att flytta ner några vasar för säkerhetsskull.
Sitter inne och ser på snönBörjar vara snö upp till fönstret

Sitter här inne och mår dåligt samt ser ut på all snö. Idag är kakelgubben här och fogar det sista, hoppas inte jag smittade ner honom imorse då jag var in i huset, men visste ju inte då att jag skulle börja spy. Johnny tyckte jag får gå till skogs, men tror nog jag föredrar att ligga under filten i soffan. Han får ju gå till skogs han om han så vill då han kommer hem :)

Nu ska jag se på nån bra film och försöka dricka lite blåbärssoppa, nån jaffa hade vi inte.
Spyr!

Nej!!! Vill inte ha spysjuka då jag är ledig! Gissade ju nog att det skulle komma upp då jag mår som jag mår, och rätt hade jag. Får hoppas det bara är nån kortvarig variant av spysjuka, har ju kommit i kontakt med den sorten så det är ju inte konstigt att jag också får den.

Nu blir det nog bara att "tålla" in sig i filten, för fryser gör jag, samt att ta det lugnt idag!
Ännu mera snö

Suck! Hur mycket snö ska vi egentligen få i år, räcker det inte nu? I V.vik hade det kommit 25cm inatt, vet inte hur mycket det kommit här för Johnny hann ploga gården före jag kom på att jag borde ha mätt snödjupet. Fick visserligen vara ut och skotta gården jag också, för han hade fuskat tyckte jag, samt så hade det kommit ännu mera snö sedan han plogade.

Hade tänkt fara på Zumba kl.11, men konstaterade att vägen ut till riksåttan inte är plogad, så ville inte stressa iväg till gymmet då. Dessutom mår jag inte så bra, hoppas inte det är spysjukan, har trott ett flertal gånger att jag fått den, men hittills har jag klarat mej, men nu känns det inte bra. Fick i mej en joughurt, inte mera till frukost. Har för säkerhetsskull ett tvättfat i soffan ifall det skulle behövas, för så känns det. Whiskas funderar varför jag har fatet i soffan, hon tycker det är en bra sovplats!


Usch för älgar!

Usch, läste just på Vasabladet att det varit en älgkrock i Vallvik, som tur brukar jag inte köra just precis där det hade hänt, men älgar rör ju på sig. Vill inte se några älgar, speciellt inte i mörkret!

Har haft turen att inte möta på alltför många älgar i trafiken, men man vet ju inte när den dagen kommer då man tvingas ha närkontakt med nån. För två år sen då jag just hade köpt min bil så var det en älg som sprang över vägen då det var kolsvart, jag hann knappt se nåt som fladdrade förbi, först då den var på andra sidan vägen såg jag att det var en ÄLG! Satt nästan och skakade resten av bilfärden, OCH jag kör helst INTE längs Lillkyrovägen mot stan då det är mörkt för det var där jag såg älgen. 

Har ju faktiskt också sett en älg efter Vallvikvägen, inte så många kilometer hemifrån, men då körde inte jag, så blev inte lika rädd. Men vet inte hur jag ska ta mig till jobbet den dagen jag inte vågar köra nån av vägarna...får väl flyga då ;)


Tycker inte om älgar!
 
Pizza istället för gym

Orkade inte fara till gymmet efter jobbet. Ringde istället till J och vi for till K-Rauta för att se om badrumsmöblerna hade kommit. Spegelskåpet var där, men resten skulle komma denna vecka. Får se nu då om skåpet passar, då J mätte före vi beställde så skulle det lämna 1cm mellan spegelskåpet och duschhörnan.

Sen var vi så hungriga så det blev Kotipizza, och varsin Kotzone! Smaskens! Skulle kunna äta det varenda dag! ;) Fast då skulle man väl nog tröttna till sist.

Känns som fredag kväll då man är ledig 2 dar framöver, ska först till 16 på fredag så egentligen är jag ledig 2,5 dar :)


Mmm vad gott!
Jobb igen då

Ville inte stiga upp idag, var så varmt och skönt under täcket. Men måste man så måste man. Blir samma schema som igår, jobb och gym, fast idag blir det jobb 8-16. Tur att jag såg på arbetslistan igår att jag ska till 8, annars skulle jag nog ha farit till 7 :)

Ser framemot att vara ledig onsdag och torsdag :)


Lång dag och terassdörren insatt

Då får man till sist sätta sig ner i soffan efter en lång dag. Orkade till och med vara till gymmet efter jobbet :)
Nu blir det Rush Hour 3 och en smörgås.

Detta såg jag då jag kom hem:

Terassdörren var insatt! Så som jag har väntat!

17.1 09 och 10

Är så roligt att se bakåt i alla mappar med foton på datorn, försökte se vad jag gjorde nåt år tillbaka den 17.1 och kom fram till det här:


17.1.09 var jag till Jakobstad och hälsade på Malena, alltid lika trevligt :)


För exakt ett år sedan höll jag på och målade stenfoten i föjse...


...för ett år sen såg det också ut så här i föjse

Det här var så roligt så tror jag ska laga en kategori där jag lägger upp bilder på vad som hände för exakt ett eller två år sedan! :)


Ny vecka

Idag blir det inte mycket bloggande eller sittande framför datorn. Jobbar nämligen 11-19 idag. Om jag orkar sen efter jobbet tänkte jag fara till gymmet också, men får se det sen.

Kakelgubben är här idag och kaklar det sista, så bra! Får se hur långt han kommer idag. Denna vecka kan vi säkert börja lägga upp takpanelen i badrummet skulle jag tro. Såg också att det är 3 veckor sen vi beställde spegelsskåp, dusch samt lavoarskåp, så de borde ju komma denna vecka (eller egentligen förra veckan), får väl åka och se om de kommit in till butiken.


Sett från balkongen

Senast jag var uppe på balkongen var i somras nångång. Dörröppningen ut till balkongen har varit igenbommad med isolering och skivor då vi inte haft nån dörr att sätta dit, förrän nu. Nu är också snön bortskottad så det var lite lättare att röra sig där uppe.


Balkongdörren på plats

Äntligen är balkongdörren inne. Utifrån ser den ganska ok ut, men inifrån ser den inte lika bra ut. Jag trodde den skulle ha spegelprofil på insidan samt spröjs på fönstret, men nej det hade den inte. Nå, jag får väl vänja mej, men jag tycker INTE den ser bra ut. Tänker lägga en gardin framföre så jag slipper se den sedan. Men nog blir det säkert bra, men då man har tänkt att det ska se ut på ett visst sätt så blir man lite besviken då det inte blev så. Som sagt, jag vill alltid se hur något ser ut i verkligheten innan jag kan säga om det ser ut så som jag vill.


Karmen sätts på plats


Dörren sätts in


Städat

Har städat klart nu. Har dammat, dammsugit och tvättat golven. Vet inte när jag tvättade golven sist, nångång före jul säkert. Blev trött på att se på allt skräp överallt. Men det tar nog inte länge innan Johnnys alla kläder ligger på golvet igen, det är nämligen hans sätt att torka kläderna på. Visserligen ett bra sätt, men inte trevligt att ha en massa mössor, handskar och tröjor liggandes överallt på golvet.

Nu ska jag sätta mig ner och njuta av att det är snyggt och prydligt runtomkring mej! :)


Slutet för pepparkakshuset

Nu är den röda bordsduken samt de röda tabletterna också undanstoppade. Ute är de röda mattorna och inne är de blå-vit-svart randiga. Det mesta av julen är nu borta. Återstår bara att äta upp pepparkakshuset nu. Johnny startade rivningen av pepparkakshuset till frukost, jag tyckte det var lite väl svårtuggat, så jag tror han får ha det för sig själv. Vill inte riskera att behöva fara till tandläkaren igen.


Taket har rasat inBadrummet just nu

Nästa vecka borde badrummet bli färdig kaklat. Just nu fattas bara kakel ovanför dörren. Sen ska det ju förstås fogas också. Innan vi kan sätta in dusch m.m måste också takpanelen upp.


Badrummet för nån dag sen. Här fattas ännu nedersta raden med kakel (den sattes upp igår)


Dusch hörnan


Ena fönstretBarr överallt!

Äntligen är julgranen ute, dock inte alla barr! Men de flesta synliga barr är iaf ute. Ja några är ju nog inne i dammsugaren, men de flesta sopades nog upp och kastades till skogs. Borde kanske tömma dammsugaren nån dag, tror den kan vara ganska full av barr.


Stympad gran, samt vår gröna vanligtvis svarta julgransmattaLoppisfynd och bio

Hade en mycket trevlig dag med Mia. Fyndade 2 kuddar på loppis. Åt god mat på Amarillo. Var på gratis bio och såg "Little Fockers", bra film! :)
'


Ledig lördag

Skönt att få sova så länge man ville idag, men det känns som det blev för länge. Gick o sova 23 o steg opp 9.30, det är nog nån timme för mycket för mej.

Usch, kändes kallt där ute idag då man sprang över gården i nattlinnet in på wc. Men glömde se vad mätaren visade.

Idag blir en rolig dag. Mia kommer efter mej om nån timme och sen ska vi fara och se till det nya loppiset som de öppnar i Smedsby. Efter det far vi till stan och äter nåt och 14.15 är det biodags! :) Bra att de visar filmen två gånger idag, skulle kännas onödigt att fara hem emellanåt och sedan behöva åka tillbaka till stan på kvällen. Men som tur såg jag att de visar filmen mitt på dan så då sparar vi lite bensin :)


Myskväll

Nu blir det glögg samt Solsidan från FST5!
Ha en trevlig fredagskväll!
Vindsbusen

Molly busar på andra våningen i huset varenda dag, men ännu har inte Whiskas vågat sig upp dit!Finns det månne några möss där ute?


Går lite osäkert neråt, men bara man tar fart så går det!


Fullt upp hela dagen

Idag har jag jobbat 7-15, dagen gick ganska snabbt. Var också ut o gick med några, men gick inte så bra då de var så dåligt plogat. Efter jobbet spurtade jag iväg till gymmet på Zumba. Var skönt att få gå i duschen lagom till helgen så behöver man inte fundera var man ska duscha imorgon :)

Var och handlade till S-market, mycket folk var det där! Nu har jag äntligen ätit, tortillas blev det idag, mums! Samt en Susette chokladpudding till efterrätt.

Ikväll ska jag bara njuta av att få vara ledig, samt att man har ledig helg igen! :)


Dörrarna inne

Ikväll har vi burit in alla dörrar in i huset. Som tur fick vi hjälp av Tommy o Gunvi. Har också skottat mera snö. Vägen höll på att driva fast så Johnny plogade den med traktorn.


Terassdörren,samt balkongdörren bakom


Innerdörrarna i en hög


Antikrundan!

Nu kommer ett av mina favoritprogram, nämligen ANTIKRUNDAN! Äntligen nya program! :)


Äntligen kom dörrarna!

Vi har ju "bara" väntat i 3 månader på att balkong/terass samt innerdörrarna ska komma. Först skulle de komma i Oktober, sen i December och senaste budet var på måndag. Ingen av dessa leveranstider stämde! Mittiallt kom det upp en lastbil på gården idag, antog direkt att det måste ju vara dörrarna, och det var det! :)
Var bäst att täcka över innerdörrarna då snön vräkte ner. Ska bli spännande att se hur de ser ut, har ju bara sett dem på papper förr så får se nu vad vi har beställt! Hoppas de ser ut som jag tänkt!

 

 
Oj då!

Skulle bara vila en stund på sängen med Whiskas, men så vaknar man upp en timme senare! Nå, ingen skada skedd, men nu är jag ännu tröttare än vad jag var före! Hade tänkt ha in kakelgubben på kaffe, men det blev så sent.Det tar sig!


Köket levererat!

Nu har köket levererats! Svårt att säga hur det ser ut samt om allt är med då det enda man ser är olika stora lådor som är staplade på varandra. Det ska monteras upp först vecka 8 så först då får man se hur det börjar se ut. Spännande!

¨
Köket inlastat i sovrummet


Kyl och frys
Spisen!

 
Motionerat färdigt för idag

Ho ho! Nu ska jag inte göra så mycket mera idag, eller iallafall inte på ett par timmar. Slutade jobbet 8.45 imorse. For direkt till gymmet, var i salen i 1,5 timme. Kändes otroligt nog inte så mycket i benen från igår då jag var på Zumba toning samt BodyStep.

Då jag kom hem var det bara att ta fram snöskottan o skotta snö. Som tur var hade Jussi varit och plogat gården imorse, så jag behövde bara skotta framför alla dörrar samt lite till. Får se om man måste gå ut o skotta mera sedan ikväll då det fortfarande snöar.

Nu har jag ätit. Ska slänga upp benen i soffan nu och spela lite Sims, det tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av! :)


Glad nyhet!

Fick just reda på att min kompis Malena födde en pojke igår! :) Är så glad för deras skull! Måste snart fara och hälsa på dem. Intressant att få se vem han liknar :)

Grattis till er Malena och Andreas!


Gym och jobb

Ska jobba 20-8.45 inatt för ovanlighetens skull! Tycker MYCKET bättre om sådana nätter än 16-07 samt 17-08 nätter. Får se hur nattskiften blir på det nya boendet som ska byggas...

Före jobbet tänkte jag vara lite aktiv och fara till gymmet. Funderar ännu över vilket/vilka pass jag ska fara på... blir oberoende så att jag måste gå ca.10 minuter före passet slutar om jag ska hinna duscha också innan jobbet.

Men, ha en bra kväll alla bloggläsare! :)


Lantlig lampskärm

Har länge sökt efter en, eller rättare sagt två vita lampor på fot med en vit lantlig lampskärm. Såg en på Blossom i Jakobstad före jul, men tyckte den var så dyr och så såg det ut som om det bara fanns 1 kvar så frågade inte ens om det fanns fler. Då vi flyttar in i huset ska jag iaf ha köpt 2 som ska vara på respektive nattduksbord.(bild från countrybymail.se)


(bild från
http://hemmalycka.blogspot.com, köpt på http://www.ambiance.se/)

Hittade också fina lampor/skärmar på http://www.ofeliashus.com/ Kanske man borde beställa från Sverige? Undrar hur dyrt det skulle bli?


Man kan också fixa en lantlig lampskärm själv om man är lite händig (vilket inte jag är då det gäller nål och tråd). Texten nedanför är tagen från Aftonbladet.

Att göra om lampskärmar är ingen större konst. Man behöver varken ha några större sykunkaper eller mycket material för att åstadkomma vackra skärmar med gammaldags touch.

 

Detta behöver du:

Lampstomme

Tyg, från exempelvis ett gammalt örngott eller underkjol.

Spets.

Symaskin eller nål och tråd.

Smalt band

Säkerhetsnål

Måttband

Nålar

Strykjärn

Tips:

  Se till så att tyget inte är alltför utslitet, för då kan det spricka när du syr i det.

  Om du har du en gammal lampskärm du har tröttnat på, kan du sprätta bort tyget och använda stommen.

  Tänk på att wattantalet som anges på foten gäller för originalskärm. Så använd dig av en glödlampa med låg watt, 15 watt räcker gott till mysbelysning.

Så här gör du:

Börja med att mäta ut hur mycket tyg du behöver utifrån hur stor stomme du har. Lägg på ca 15 cm på höjden för att ha sömsmån samt kunna göra ett rynkhuvud.

Ta sedan omkretsen på stommens nedre del plus nästan det dubbla (i vårt fall var stommen 70 cm så vi använde ett örngotts fulla bredd) Stryk tyget och zick-zacka runt om de klippta kanterna. Vänd tyget räta mot räta och vik ner den övre kanten så pass att du får den önskade höjden på rynkhuvudet, nåla och sy en söm vid zick-zack kanten. Sy en till söm, ca 1,5 cm ovanför den första sömmen så att en kanal bildas. Nertill på skärmen viker du upp en fåll på 1 cm och nålar sedan upp på tygets baksida. Om du vill ha spets nertill kan den nålas fast på en gång och därefter sys en söm längs med hela kanten.

Gör ett hål framtill mitt på kanalen och trä därefter i bandet med hjälp av en säkerhetsnål, dra åt bandet så att tyget rynkar sig och trä därefter skärmen på stommen. Knyt åt bandet och jämna till rynkorna.
Delad dag

Har just varit på personalmöte, tycker det var länge sen vi hade det sist! Ska tillbaka till jobbet till kl.20 då jag har natt.

Var sen och handlade lite till CM. Måste fara via loppis också. Idag var det lite mera saker på hyllorna än sist jag var dit. Folk har väl kommit igång nu igen efter julen. Köpte en dvd film som jag nog sett förut, men den är så bra så måste köpa den!


Bra film!

Nu ska jag steka en rödspättefilé samt laga lite sallad. Bäst att passa på att äta fisk då inte Johnny är hemma! :)
Julen nästan ute

Har städat bort alla tomtar. Tagit ner ljusstaken. Plockat ner stjärnorna från fönstren. Bytt ut nästan alla juldukar. Plockat bort allt pynt från julgranen (förutom ljusslingan). Har dock inte kastat ut julgranen eller bytt duk på köksbordet. Julgardinerna får hänga kvar ett tag till, de är ju ändå inte röda med tomtar på.


Snart ska den ut!


Sitter i mörkret

Sitter här i mörkret, nja, nästan iaf. Sålänge det är ljust ute är det ju inte kolsvart inne. Vill inte ha på lysrören då de drar så mycket ström. En elräkning på 250€ för en månad är nog för mycket. Visserligen jämnar det väl ut sig  då man har mindre el-räkning på sommaren (förhoppningsvis), men ändå!


Drar mycket ström! Dessutom kan man inte bara lägga på 1 utan 3 igången. Allt som allt har vi 9 lysrör i föjse, men brukar bara ha på 3.

Får börja söka fram/köpa en massa små lampor så man ska se nåt nu. Men vi går ju mot ljusare tider som tur är! Har nog flera ljusstakar samt den här:

Lyser ganska bra då man har på alla ljus. Det är ju bara det då jag inte får ha på den, för Johnny tycker det blir för varmt. Får passa på och elda då jag är ensam inne nån kväll då!

 
Granen den växer

Vår gran växer så det knakar, alltså inte julgranen utan den här:


Vår fina granplanta som vi fick på Skansen! Om några år är det en julgran...eller rättare sagt om ganska så MÅNGA år...

Har nog tänkt plantera den i en kruka, men ännu har det inte blivit av.


Blä!

Nån (läs Molly!) har spytt i min säng! Såg visserligen inte så mycket spyor, kanske Johnny inbillade sig. Men han sa iaf att hon hade spytt på mitt täcke, så han hade skrållat ihop täcket o kastat det på golvet. Trevligt. Fick renbädda idag då. Behövdes nog ändå. 

 
I tvätten med julsängkläderna!


Skönt med renbäddad säng! Men usch vad ful säng vi har. Innan vi flyttar in i huset ska vi köpa en ny, samt nya madrasser, har jag bestämt!
Vita golv

Söker efter vita golv, men hittar inte riktit det jag vill ha, Möjligen skulle nåt av dessa från Ikea duga...


Ikea Markland (laminat) 29,94€/m2


Ikea Tundra (laminat) 8,95/m2


Står inget om de passar med golvvärme...Annars är det ganska svårt att säga hur golvet skulle se ut i verkligheten, tycker inte om att beställa saker som man inte vet hur de faktiskt ser ut. Vill ju bla. veta hur skarven på golven ser ut, vill att golvet ska se ut som om det var vanliga brädor på golvet.

I sovrummet på nedrevåningen ska golvet bli vitt. Sedan får vi se vad vi lägger för golv på övrevåningen, knappast parkett iaf.

Egentligen skulle jag vilja ha ett högblankt golv, men hittar inget som är den nyansen samt ser ut som ett trägolv. En möjlighet skulle ju vara att lägga ett golv och sedan måla det högblankt vitt, men det blir nog för invecklat. Tänkte först att det inte behöver se ut som ett trägolv med breda plankor, men har nog kommit fram till att det är så jag vill ha det.

Men det räcker ju nog ännu FLERA månader innan vi lägger nåt golv, så har ju en tid att fundera över saken...
Jobbet nästa!

Har varit på LadyBody och Korsetti idag. Var också en sväng via Minimani. Nu har jag bara slappat lite här hemma. Ena kakelgubben är här och arbetar idag, men inga dörrar har jag sett skymten av ännu...

Nu blir det att söka sig mot jobbet, blir jobb 16-07 inatt.

Ha en bra kväll!
Golv...

Fantiserar om vilka golv vi ska ha...


Fint brett plankgolv. Från Novafloor


Golv från Kährs


Laminat från K-Rauta (Cello)

Vill ha vitt golv i vårt sovrum, men har ännu inte hittat nåt som jag vill ha, får söka vidare...
Tänk om!

Det var ju tur att vi överhuvudtaget alls slapp ut imorse. Tänk om snön skulle ha rasat av alla tak och vi inte skulle ha fått opp någon av de 3 dörrarna! Då skulle man ha varit tvungen att krypa ut genom utedasset! Men som tur blev det inte så! :)


Skulle inte vara så trevligt att krypa ut här...skulle väl inte rymmas heller utan fastna fast :)
Snööööö

Har rasat snö av taket hela natten så jag har vaknat hela tiden med ett ryck. Känns som om jag inte sovit inatt, fast jag har väl nog gjort det. Misstänkte ju nog att det skulle vara fullt med snö utanför dörren då vi steg upp, och det stämde!


Här slipper inte många bilar ut


Gick inte ens att ta upp dörren!Som tur hade vi en traktor. Ännu mer tur var ju att det inte hade rasat snö av ena taket, så Johnny fick ut sin bil. Om inte han skulle ha fått ut sin bil skulle vi inte ha fått igång traktorn (då den måste få ström från bilen). Ännu mer tur var ju nog att jag inte måste till 7 till jobbet. Skulle inte på något sätt ha hunnit för det tog en timme att få bort all snö.


Våra gulle "bejbisar"De ser lite sura ut! :)


Slut på lediga dagar

Har skottat snö idag igen, mycket tyngre än igår då det var blötsnö idag. Johnny skottade med traktorn och jag för hand. Sen for vi till Västervik på mat och där har vi nu varit hela dagen, Gunvi&Jussi o Tommy var också dit.
Nu blir det bara att ta det lugnt och se på tv.

Nu var det också slut på lediga dagar :/ Skulle ha kunnat fortsätta vara ledig länge till, alltid hittar man på nåt att göra. Men imorgon har jag 16 natt så får ju sova länge på morgonen iaf :)
Rundvandring i huset

Just nu ser det ut så här i huset:


Så här ser det ut då man öppnar ytterdörren...


...och så här.


Mittersta rummet


Badrummet


Sovrummet på nedrevåningen


Köket


Vardagsrummet


Vägen upp till andra våningen


Gamla tapeter som fortfarande hänger kvar på stockväggen


Mittersta rummet uppe på vinden


Wc


Skrubb


Ena sovrummet upp på vinden


Andra sovrummet på vinden


Skrubb/sovrum


Den här stockväggen ska lämnas fram...


...liksom den här väggen...


...och den här väggen.Spökvandring

http://www.vasabladet.fi/spokvandring/default.html

Spännande! ;)


En kväll på Målarbackan


Spelade UNO hela kvällen. Jag skulle ha kunnat fortsätta hela natten! :)


Såg på "Fångarna på fortet" också!
"Livet på Björkasbackan"

Tyckte det var dags för lite förändring, därför blev det nu en ny header. Efter mycket om och men vill säga. Jag är ju inte så teknisk av mej och så har vi inga bra bildhanteringsprogram på datorn, men till sist blev det ungefär som jag tänkte. Kommer säkert att ändra bilden flera gånger framöver nu då jag vet hur man gör (om jag minns det sen någomera) :)
Tapeter

Vill ju att det mesta ska vara vitt i vårt hus, MEN nog vill jag ha lite gammaldags tapeter också. Sitter som bäst och läser en massa inredningsbloggar och kom på så sätt in på en tapetsida där jag hittade flera intressanta tapeter.

Bl.a. dessa (för pilen över länkarna och högerklicka på musen, välj "öppna i nytt fönster") :  


http://www.durosweden.se/sv/tapethittaren/tapethittaren-app?csState=WallpaperSelectionState&csCollection=3646&csWallpaper=3668


http://www.durosweden.se/sv/tapethittaren/tapethittaren-app?csState=WallpaperSelectionState&csCollection=3646&csWallpaper=3664

http://www.durosweden.se/sv/tapethittaren/tapethittaren-app?csState=WallpaperSelectionState&csWallpaper=4112

http://www.durosweden.se/sv/tapethittaren/tapethittaren-app?csState=WallpaperSelectionState&csWallpaper=4128


Vet inte ens om de säljs här, men nog tror jag man kan få tag på den sort man vill ha på nåt sätt. Nu ska jag surfa vidare och söka efter mera inspiration :)

 

 
Skottat snö

Nu är snön skottad, nästan överallt. Orkade inte skotta ut mot vägen, det får nån annan göra :)


Snö

Hade en trevlig kväll igår fastän alla inte mådde så bra, men än så länge är vi friska iaf :)

Idag är det väl mest byggande som står på schemat...vet inte vad jag ska göra. Tvätta borde jag göra,vet inte vem som fyller tvättkorgen! ;)

Kom nog en del snö igår, tur att vi har traktor så ingen av oss behövde gå med snöskottan och skotta hela vägen. Det är ju bara det att traktorn skulle behöva en ny akku, varenda gång man ska startar den så måste man starta bilen också så traktorn ska få nån ström.

Fast nu tror jag nog jag ska gå ut och se om jag hittar nån snö att skotta. Jag tycker ju om att skotta snö (men inte hela vägen), men alltid är det nån traktor som hinner före!


Ska också gå och gräva fram mina islyktor, de e väl igensnöade pånytt för inga ljus lyste nu på morgonen iaf.


Parkeringsgrottan

Idag då jag var till stan parkerade jag i Torggrottan då det var så fullt i CM grottan. Så långt allt bra. MEN sen tänkte jag inte slippa ut då jag skulle därifrån. Satte i kortet säkert 20 gånger i maskinen, och det kom bara ut tillbaka, stod nå "kortti virhe". Sen bytte jag apparat och den spottade också ut kortet tillbaka. Sen ÄNTLIGEN efter "sjuttioelva" gånger tog den plötsligt emot kortet och bommen kom opp och jag kunde köra ut.

Typiskt att sånt här ska hända då man har bråttom hem! Molly var ju inne i huset hela dan, hoppas inte hon gjort sina behov nånstans...

Nu städa lite och sen får vi frömand.

Ha en bra kväll allihopa! :)


Dagens program

  •  GYM

  •  TRÄFFA JOHANNA

  •  HANDLA

  •  DAMMSUGA, TVÄTTA GOLVET

  •  LAGA MAT

  •  STÄDA LITE TILL

  •  LAGA NÅT GOTT

  •  FÅ FRÖMAND

HOPPAS JAG INTE GLÖMT NÅT SOM JAG SKULLE GÖRA IDAG…
Nytt jumppa schema

Fredag igen! Tycker det just var fredag o julafton, fast det var 2 veckor sen...tiden går snabbt! Ska fara till gymmet på RPV och LabyBody. Skönt att fara på nå timmar också o inte bara vara i gymmet. Såg på deras nya schema för jumppa timmar...

VARFÖR KAN DE INTE HA NÅN JUMPPA TIMME KL:11 VARJE VARDAG???? Kanske man borde gå o klaga.

Ofta då jag har ledig dag eller ska till natten så skulle jag känna mig mer motiverad att far till gymmet om de skulle ha nån jumppa timme att fara på då. Dessutom är det ju zumba på onsdag kl.11, det far jag inte på mera då det är så slött, helst vill man ju bli ens lite svettig. Då återstår bara måndag och fredag förmiddagar...Kanske man borde byta gym? Men då blir det dyrare...Stannar väl nog kvar ett tag till...
Så kan det gå


Så här kan det gå då man är lat och lägger en roskispåse utanför dörren och inte i roskis vid vägen. Såg den skyldige - en stor FRASS som sprang iväg med en hel hög frusna korvar! Han var här igen ikväll och sökte efter mera, men han fick gå tomhänt härifrån.


Skön dag

Först var vi till Rax och åt. Var inte så mycket folk där så det var riktigt skönt att sitta där o äta. Sen for vi till Tropiclandia, där var det desto mera folk, men inte i den gemensamma bastun, där var det lugnt. Blev som vanligt att vi satt mest i bastun, men nog simmade vi lite också :)
Nu blir det att bänka sig framför tvn och se nån film.


Tropiclandia?

Sitter o äter morgonmål. Var skönt att få sova så länge man ville idag. Det är också en byggfri dag idag för Jussi är borta så då betyder det ledigt för Johnny :) Man måste nog ha nån byggfri dag ibland om man ska orka.

Jag sa att vi skulle kunna gå till skogs o grilla korv, som vi gjorde en gång för kanske 5-6 år sedan och inte har gjort sedan dess...men nej, det passade inte. Istället tycker Johnny att vi ska fara till Tropiclandia. Nå jå, nog duger väl det också, fast jag börjar bli lite trött på stället då de inte kan förnya sig, har sett ganska likadannt ut där inne så länge jag kan minnas. Eller så har man bara varit dit för ofta. Vi har ju en tendens att besöka alla möjliga bad som liknar Tropiclandia och jämföra vilket som är bäst. Bäst bad då man ser till antalet bastun är nog Holiday Club Katinkulta i Vuokatti, där hade de t.om. rökbastu där ute!

Funderar om man skulle boka in oss på nåt badhotell ett veckoslut då jag har vintersemester sen...men får se...skulle vilja fara längre bort nångång också, som t.ex. paris eller london...men det skulle ju vara en fördel om man var lite rikare än vad man är...


Holiday Club Katinkulta. Dit kan jag nog fara igen! Men kanske inte idag :) Är lite lång väg...
Mätt!

Har varit på mat m.m. till Holmis ikväll. Hade ju ätit före vi for dit, så nu e man nog mätt! Fast några chips går nog ner för jag blev sugen på nåt salt nu. Ska se lite på Göta Kanal 2 nu innan vi går o sova. Får ju sova lääänge imorgon. Skönt!


Mat...

Ska laga mat nu, tänkte pröva på det här:


http://www.recepten.se/recept/koettfaerslimpa.html
Har aldrig lagat det förr så får se hur det går. Hade inget ströbröd heller så mixade lite vanligt bröd...får se hur det smakar...:)


Skattekortet

Skattekortet kom igår och som vanligt är det samma problem...

MÅSTE JAG HÖJA SKATTEPROCENTEN ELLER INTE?

Har suttit en timme nu och försökt kolla och gå igenom om jag måste höja eller inte. Varför ska de laga det så invecklat? Har också varit inne på nätet och försökt ändra där, men testade det förra året och gav upp även denna gång. Förstår ingenting! Brutto hit o dit o alltmöjligt annat...suck...

Tror inte jag ska fortsätta fundera över skattekortet mer idag, blir bara irriterad.
Nästan semester

Tänkte om jag skulle fara på Zumba idag...men nja...tror inte det. Har tröttnat på det. Speciellt då det bara är den ena o samma som drar zumba på onsdags förmiddagarna. Man blir inte helst svettig på den zumban. Det var bättre förr! Så nu får jag se om jag far via gymmet senare på eftermiddagen, måste ändå fara o handla för nån har druckit upp mjölken och då köpte jag 3 liter i förrgår...
'
SÅÅ skönt att vara ledig nu till måndags eftermiddag! Känns nästan som lite semester...men det skulle inte skada med några månaders semester nu heller...men får väl vänta till sommaren...Har ju vintersemester vecka 7, men e ju nog ganska fisit med bara 1 vecka. Borde få fler semesterdagar så man skulle kunna ta flera veckor ledigt på vintern också, inte offrar jag mina 23 semesterdagar på sommaren och tar längre semester på vintern heller (brukar spara 5 dar till vintern). Man borde ha 38 semesterdar istället för 28! Ja, eller 50 skulle ju också passa bra! :)Året 2010 del 4/4

OKTOBER


Huset såg ut så här...


...och isolering av huset pågick


* Bestämde mig för att börja bloggaVar med Johanna på gratis 3 rätters måltid på Silveria, facket bjöd :)


Whiskas busade inne i lekstugan :)


Kapade ner häcken framför huset


Huset blev färdig isolerat


Spenderade en del tid på gymmet. Om inte annat så för att få duscha!


Första snön kom


Fyllde igen alla "diken" på gården


NOVEMBER


Golvet i kvisten påbörjades


Bergvärmepumpen bars äntligen in


Ytterdörren kom även den äntligen på plats!


Var på skogspromenad med Johnny, Mia & Tomi


Var på julöppning till stan


Var på Stundars julmarknad


Var ut o gick i det fina men kalla vädret


Julen närmade sig


DECEMBER


Var på julfest och frös


Var till Stockholm på Skansens julmarknad


Fixade julklappar


Var till Jakobstad med Sofia o träffade Malena. Gjorde ett besök till Tonttula.


Var till Tuuri med Mia, köpte bl.a Sims3 som jag tänkt köpa länge


Lyktan som Johnny gjort blev färdig


Kakling av badrum samt bastu påbörjades


Firade jul med Kalle Anka


Nyår firades som vanligt vid LahtisFågel inne i huset

Just då jag var inne i huset på wc så hörde jag konstiga ljud på vinden. Spöken? Nej, det var en fågel som flög omkring där upp på vinden och inte slapp ut. Den stora fråga är ju, hur slapp den in? Huset borde ju vara såpass tätt nu så att inga fåglar kan komma in som de gjorde förr, nån skorsten har vi inte. Möjligen skulle den väl kunna ha kommit in genom nåt av ventilationshålen som går upp genom taket...men de såg nog ut att vara täta de också...

Det tog en stund innan jag fick ut den, fick öppna upp flera fönster innan den förstod att fönstret var uppe.

Nu har jag ätit en smaskig bit av pizzan som lämnade igår. Tänkte nu fara en sväng via loppis o sen till gymmet innan jag ska jobba 16-07 inatt...MEN sen är jag LEDIG enda fram till kommande måndag kl.16 då man ska till natten igen! :)
Skivor på väggarna i sovrummet

Nu är det första lagret av skivor på i nästan hela sovrummet. Sedan antar jag att det kommer ett lager med gipsskivor ovanpå.
Badrummet kaklasVäggarna i duschen


Det närmar sig...


Snart kommer köket! Men det ska installeras först vecka 8.
Pepparkakshus

Dan före nyårsafton, alltså 30.12, kom Johnny på att han inte hade plockat ihop sitt pepparkakshus som han köpte i Stockholm. Så då blev det att hastigt lägga ihop det! Visst, han kunde kanske ha sparat det till nästa jul...MEN...då skulle han ju inte kunna äta upp det nu!


Ganska litet är det ju, men säkert gott ändå!Måndag

Blää, mår inte sådär jätte bra, inbillar mej att jag blivit smittad av spysjuka, men det är bara att vänta och se och hoppas man har fel! Tur att man inte hade natt tills idag på jobbet iaf :)

Jobbade 7-14.27 idag, 7 turorna går som tur oftast snabbt och det gjorde den även idag :) Var sedan o handlade och nu är man hemma. Tänker laga pizza, får se vad det blir till då mjölet räckte just o just, skulle egentligen ha behövt lite till, men då det var loppu slut så var det så. Blev en kletig massa, ska snart försöka få degen utbredd på bakplåtspappret, känner på mig att det inte kommer att gå så bra då jag skulle ha behövt mera mjöl...

Hade tänkt fara till gymmet, men nu blev det inte så då jag inte mår bra idag. Har också varit yr hela dagen, bäst att bara ta det lugnt ikväll. Ska först till natten imorgon.

Fick en trevlig tandläkarräkning på posten idag, nå så farligt var det väl inte, mycket värre skulle det ha varit om jag gått privat. Men jag tycker det är många stora räkningar som ska betalas just nu i årsskiftet, som om folk skulle ha mera pengar då fast det oftast är tvärtom! Dessutom var förfallodagen på räkningen 31.12.10! Och den kom IDAG! De hade skrivit den 15.12, tydligen lång väg från Smedsby till Voitby...


Slö Söndag

Har inte gjort så mycket idag. Mest sett på film, städat lite. Mamma & pappa samt Inger & Hasse var hit en stund ikväll på kaffe. Det var trevligt med lite annat folk här. Nu har jag spelat Sims i nån timme. Johnny for hem i bastun, men jag ville inte fara med. Var i duschen i går kväll på jobbet så.

Imorgon blir det jobb 7-14.27 för att vara exakt!


Fel ordning?!

Varför kommer inläggen upp i fel ordning på bloggen? Jag skrev färdigt del 2 av året som gått idag, men ändå visar bloggen inlägget som att jag skulle ha lagt upp det igår, fast jag endast påbörjade inlägget igår, men jag publicerade det först idag!

Samma sak med del 3, publicerade det EFTER inlägget som visas före! Kan man inte skriva en del av ett inlägg, spara på utkast, och sedan skriva klart inlägget en annan dag, och sedan publicera inlägget så att det kommer upp som det nyaste inlägget på bloggen?? Nu kom inläggen som jag sparat upp på den dag som jag börjat skriva inläggen, inte på den dag som jag publicerat dem!

Nån som förstår sig på detta?


1.1.2011
Dimma


Min nya spark!
Året 2010 del 3/4

JULI


Takplåt och pärtor togs bort från taket


Utbyggnaden av taklyktorna påbörjades


Var ut o gick efter skogsbilvägen


Var på marknad till Kristinestad, gjorde många "fynd"


Njöt av semestern och tog båten ut till en holme...


...så här fint väder var det!


For på vår årliga bilsemester, detta år blev det...


Vuokatti...


...Bomba...


...Koli...


...Joensuu...


...campade också i Kuopio......och besökte Bostadsmässan!


AUGUSTI


1.8.10 såg huset ut så här


Njöt av det fortsättningsvis varma och soliga sommarvädret på Lillö


Dränkte min kamera i coca-cola så det blev inte mycket fotande några månader framöver. Använde delvis min gamla som fungerade ibland (med tog suddiga foton), samt en annan kamera som inte heller var den bästa.


Var på Juthbacka marknad en hel dag och gjorde många fynd, detta var dock årets bästa fynd- KRYDDBURKAR (hade 2 av samma serie från förr)


En av de få gångerna jag fiskade denna sommar. Min enda gädda, som slängdes i igen.


Rökte räkor i rökugnen...jättesmaskiga blev de!


Villa-avslutningen avslutades med god mat samt fyrverkeri


SEPTEMBERTakplåtarna sattes på platsFor på Kårkullas jubileumskryssning till Stockholm från jobbet


Stockholm!Huset började se bättre o bättre ut


Whiskas busade i träden


Började lägga upp skivor i den blivande duschen samt badrummet (hålet ska bli en hylla i duschen)


Tog upp båten lite tidigare än vanligt i årJobba inatt

Nu var det dags för jobb igen då. Håller på att laga del 2 av året som gått, men det kommer upp imorgon nångång då jag skrivit klart inlägget.

Ha en bra kväll! :)


Året 2010 del 2/4

APRIL


Påsken firades såhär...


...och så här!


Tommy fyllde 30 och bjöd på mat åt oss allihopa


Våra fönster kom!


Huset såg i ett skede ut så här


Johnny fyllde 28 och vi for till Stockholm på "Äntligen hemma mässan"


MAJ


Bordet som jag renoverat blev färdigt


Rensade ur lite skräp ur uthusen


Detta var vår wc.


Hittade en stor sten som måste bort


Gården såg ut så här...


...och så här...


Firade Ulli o Oves 40-års dag vid Sommarbo


Började se skymten av stenmuren då vi högg ner ett flertal träd


Firade min 26-års dag i föjset fast vi inte flyttat dit ännu

JUNI


Jessica blev student!


Molly var finklädd med slips


Ännu fler träd fälldes ner


Vi flyttade från Smedsby där vi bott i 5 år...Whiskas ville hjälpa till...


Grunden till den nya kvisten påbörjades


Vi flyttade in i föjset


Midsommarafton firades i Voitby...


...och midsommardagen på Lillö
Nytt år

Så var det 2011 då. Hoppas det blir ett bra år. Igår kväll var vi hos Johnnys. Kvällen gick snabbt,vi åt, vid 23 tiden var ut den årliga vandringen och sedan var det dags för lite fyrverkeri. Klockan var 01.30 då vi kom hem. Ett helt okej nyår, men bestämde mig för att nästa år (eller iår) ska nyåret firas här hemma och inte nån annanstans! Får hoppas huset är relativt färdigt om ett år då! :) 

Idag ska vi väl inte göra så mycket. Sitter o äter frukost och ser på en film. Johnny har inte stigit upp ännu. Men kl.17 måste man vara på jobb igen. Hoppas det blir en stressfri kväll, stresade upp mig så igår så...


Lite bilder från igår...

Den årliga nyårsvandringenRSS 2.0