Vecka 37 (36+0), loppisfynd och BB väska

Idag går vi in i vecka 37 (36+0), 28 dagar kvar till Bf. Jag väntar med spänning på måndagen då vi ska till Mödrapolikliniken. Får se vad de säger där. Håller tummarna för att de får svängt på den lilla i magen, då hon nu envisas med att inte svänga på sig själv. Jag antar att de tyngsta veckorna börjar nu. Jag känner mig som en flodhäst. Värst är nog då det är så obekvämt att både sitta och ligga. Att stå är inte heller bra för då får jag svullna fötter. Idag åkte stödstrumporna på direkt från morgonen, så på den fronten är det bättre idag. Några förvärkar eller sammandragningar tror jag inte att jag känt av ännu. Eller så kanske jag har gjort det. Svårt att säga då jag inte vet hur det ska kännas. Visst tynger det till och från i magen, men det är nog mest bebisen som rör på sig. Känner mest av huvudet som rör på sig, men visst känner jag små sparkar långt långt nere också. Antar dock att jag inte känner av sparkarna lika mycket som huvudet eftersom magen är mera uttöjd upptill där huvudet är. Så några problem med sparkar på revbenen har jag inte behövt ha än åtminstone. Vet dock inte om det är så mycket skönare med sparkar på urinblåsan, hehe. 
 
Igår blev det som sagt en runda på Combo. Denna gång kom jag ut med följande saker.
 
 
En virkad gardin för 2€, pyjamas 56 1€, klänning 50 2€, sommarhatt 1€, älskling mössa 2€, Tofslan o Vifslan dubbelsidig mumintallrik (tillverkad 2006-2007) för 18€, en randig långärmad blus för 1,50€, en lååång svart t-skjorta för 2€ samt fyra tidningar för 50 cent styck. Egentligen fanns det nog en till mumintallrik som jag kunde ha köpt, hade inte den heller, men den här har jag sökt efter i flera år, så fick bli bara en tallrik denna gång. 
 
Tidningarna har jag tänkt packa ner i BB väskan. Likaså morgonrocken jag fick till födelsedagspresent. Annars är det lite svårt att veta vad man riktigt ska packa ner i väskan, eller väskorna. Redan finns det nog en del saker nerpackade så som några ombyten bebiskläder, hygienartiklar, telefonladdare, amningströjor/linne m.m. Vet ju nog ungefär vad man kan tänkas behöva, men vissa saker kan man ju inte packa ner före det väl gäller. Har tänkt packa ner mjukisbyxorna och leggingsen jag använder mest varje dag, dessutom är det nog inte så smart att packa ner frukt redan nu då man inte vet om det går in i juli innan den lilla vill titta ut. Har på känn att jag skulle kunna packa med hur mycket som helst. En kylväska skulle också vara bra att ha med, jag som inte klarar mig utan turkisk yoghurt, hehe. Nåja, kanske jag klarar mig några dagar utan...
 
Så såna funderingar har jag idag. Imorgon blir det åter igen en tripp lite norrut. Närmare bestämt till Jakobstad för att hälsa på hos Malena, det blir säkert en trevlig dag!
 En bra födelsedag och lunch på Strampen

Det har varit en bra födelsedag idag, men det blev ingen sovmorgon. Klockan 7 vankades det frukost och paket, så var bara att stiga upp då. Måste dock komplettera med några smörgåsar, att bara äta sött på morgonen är inte riktigt min grej. Tårtan var dock god.
 
 
En present var jag själv med och köpte i helgen, nämligen en solcellslykta att ha på terrassen. I de övriga paketen fanns biljetter till KAJs pjäs Gambämark (som jag också var med och köpte), en lipps (som jag verkligen behövde, har endast en med målarfärg på från förut) samt en liten muminkanna.
 
 
På förmiddagen blev det ett bankmöte, fick mycket uträttat. Sedan bjöd Johnny på lunch på Strampen. Jag bjöd på glass efteråt. Riktigt smaskens!
 
 
Sedan åkte Johnny tillbaka till jobbet och jag åkte vidare till Johnnys kusin där jag fick välja ut lite mammakläder och amningskläder som hon inte längre behövde. Tusen tack! De kommer nog till användning! Sedan blev det en svettig runda på Combo (varför kan de inte skaffa luftkonditionering??). Trodde jag skulle svettas ihjäl bara jag kom in dit så måste köpa en vattenflaska före jag ens började min runda. Tur var nog det. Det blev en lyckad runda, men mera om den en annan dag. 
 
Fötterna är dock svullna efter en hel dag på språng, men det går väl över. Nu blir det snart ett besök till Målarbackan, sedan blir det säkert en kväll framför tv:n
 
En mycket bra födelsedag med andra ord. (Ifjol var jag ensam hemma och hade tråkigt då Johnny var i Stockholm på kurs)
 Kalashelg

Då var kalashelgen över för denna gång. På lördagen var Linda-Marie med familj hit på tårta och igår blev vi 14 personer sammanlagt fastän det var några som inte kunde komma. Tills lördagen hade de ju lovat bra väder så planerade att vi kunde sitta ute, vilket vi också gjorde. Igår var det kallt på dagen, blåste friskt, så tänkte att vi nog får sitta inne ändå. Som tur blev det lite varmare mot kvällen så den som ville kunde sitta ute. Perfekt väder för en kalashelg!
 
 
Denna gång blev det inte så många bilder tagna, men helt bortglömd var kameran inte. Tack för att ni alla kunde komma och tusen tack för alla fina presenter (även tack till de jag får nästa helg). Som vanligt blev det en del mumin och några ugglor, hehe. Och som vanligt är jag bara glad om jag får två likadana muggar, då kan jag använda en och spara den andra. Har jag bara en så vågar jag inte använda den ifall den skulle gå sönder. 
 
 
Idag är det en nya vecka igen. Jag känner hur magen växer. Mådde inte så bra igår på förmiddagen, men det gick över. Måste sitta bakåtlutad för att må bäst. Antar att det kunde kännas annorlunda bara hon i magen skulle vilja svänga på sig, men än så länge har hon inte gjort det. Den här veckan händer det också en hel del. Ikväll är det brandsläckargranskning  (och gratis kaffe och bulla) här i byn och sedan åker jag på vattenjumppa för sista gången. Imorgon är det min födelsedag så då blir det bl.a. lunch på Strampen, samt en del andra ärenden. Lite senare i veckan blir det en dag i Jakobstad och på lördagen ska vi på studentkalas. Skönt att ha några dagar då jag inte har planerat in något. Idag har jag hunnit vara ut på en promenad. Nu har jag inte tänkt göra så mycket annat än läsa en bok och njuta av finvädret fram tills kvällen. Tur att det lämnade lite pizza och paj rester från igår så behöver jag inte laga någon middag ikväll.Öppet hus vid förlossningen

Idag blev det ett besök till sjukhuset. Eller snarare till förlossningsavdelningen. De ordnade Öppet hus så man fick en guidad rundtur i små grupper. Hade tänkt att vi skulle behöva vänta länge tills det blev vår tur, men ca. en halvtimme måste vi vänta. Till en början såg det faktiskt bekant ut, hade ju varit dit förut då de tog bort polypen i vintras. Kom dock inte ihåg hur vi hade tagit oss dit den gången, nu vet jag lite mera exakt var avdelningen ligger. Var intressant att ta sig en titt in i de olika rummen. Johnny var väl mest intresserad av bastun, men den var vi tyvärr inte in i så kan inte säga om det var nån lyxbastu eller inte, hehe. Badkaret såg dock bekvämt ut. 

Sedan blev det en del "springande" i butiker. Innan vi sist och slutligen kunde åka hem igen x antal timmar senare. Snart blir det lite kalasande, mjukstartar med en lite mindre kaffebjudning ikväll. Imorgon blir vi några fler.
 
 Det blommar i varje vrå

Idag började jag dagen med att baka mockarutor Tre satser blev det. En sats blev både gluten och sockerfri, medan de två andra bara blev glutenfria. Borde kanske räcka. Har ännu en del som jag tänkt baka, får se vad jag orkar med. Finns ju nog att köpas i butiken annars. Förövrigt har jag inte gjort så mycket idag. Suttit ute och läst en stund. Gått runt gården ett varv. Konstaterade att syrén häcken har börjat blomma. Tidigt tycker jag. Men inte så konstigt då det varit så varmt väder. En bukett med häggblommor plockade jag också.
 
 
För tillfället blommar också körsbärsträdet, äppelträden occh päronträdet. Ja och så alla maskrosor på gräsmattan förstås.
 
 
Hade tänkt ta en promenad idag, men nej, orkar inte. Eller rättare sagt, har ingen motivation. Får väl gå några till varv runt gården istället. Dessutom borde här städas innan helgens kalas. Men först ska jag nog ta fram den spännande boken igen och bänka mig i paviljongen en stund till. Till middag blir det något grillat. Sedan hoppas jag värmen håller i sig och vinden avtar lite så vi kan sitta utomhus och se på film ikväll. 
 
Önskar er alla en fortsatt fin fredag!
 Bushumör

Det är ju bra att ha barnasinnet kvar. Molly och Whiskas är ju inte precis några kattungar längre. Så här ser det ut nästan varenda dag, och vem vet vad de hittar på då man inte ser på.
 
 
Man kan nog se vem det är som bestämmer. Whiskas hamnar oftast underst. Samma sak är det då det vankas mat. Lägger man bara mat på ett fat så glufsar Molly först i sig sin ranson medan Whiskas snällt sitter bredvid och ser på och väntar på sin tur. 
 
Det är ju bra då det har sällskap av varandra. Nog för att det finns annat sällskap på gården också. En svartvit katt smyger runt här mest varje dag och grannens frass är också en välbekant filur här på gården. Så länge det bara smyger omkring katter på gården så är det bra, de större "odjuren" får hållas i skogen. Helst ännu längre bort.Planterat i växthuset

Då var det äntligen planterat i växthuset. I år fick Johnny göra allt, jag satt på en stol och såg på, hehe. Just nu är det inte så värst bekvämt för mig att krypa omkring på marken, ej heller att stå och böja mig neråt. Det är ju bra då man kan hjälpas åt. Jag förde åtminstone bort skräpet efteråt. I år blev det två körsbärstomatplantor samt två gurkplantor. Dessutom planterade vi ut chiliplantan som fått växa här inne hela vintern. Det finns ännu plats för en planta i den ena planteringssäcken, får se om vi köper en till planta av något slag eller om det får vara bra så här.
 
 
Får hoppas de växer till sig och ger god skörd. Det blev inga vanliga tomater i år, tar så länge innan de blir färdiga. Fläkten är också på plats i växthuset, så genast det blir lite kyligare där inne så slår den igång. Får hålla tummarna att vi slipper frostnätter, men man vet ju aldrig. Får se hur länge det tar innan man kan plocka den första tomaten och gurkan. Väntar med spänning.
 
På tal om det andra växthuset, alltså bygget nere på gräsmattan mot vägen, så går det just nu ganska trögt. Eller inget har hänt på den fronten ännu i år. Följande fråga är väl var man kan hitta det rätta virket och sedan själva stommen till växthuset. Vi har många gånger konstaterat att det mesta inte går att få tag på i Vasa. Någon brådska är det väl inte med själva bygget, vi får se hur mycket som blir gjort denna sommar. Jag har på känn att vi kommer att ha ganska mycket annat att pyssla med...
 Profylaxkurs, mödrarådgivningsbesök och mammaledigt

Igår kväll åkte vi iväg till Nykarleby för att gå på Profylaxkurs, enkelt förklarat, lära oss om andning och avslappning under förlossningen. Det var riktigt intressant och givande, men fick rejält svullna fötter av att sitta på en obekväm stol  i ett kokhett rum. Det ordnades nog en kurs i Vasa också, men den var tyvärr full redan då jag fick höra om att det ens ordnas en kurs. Tyckte nog det var värt att åka hela vägen till Nykarleby ändå. Tror nog man lärde sig ett och annat, frågan är bara sen om man har nytta av det, det återstår att se.
 
 
Idag var den stora dagen här, dagen då min mammaledighet började! Som jag har väntat! Egentligen känner jag ingen större skillnad, ledigt har jag ju haft en ganska lång tid redan. men 22.5 är ändå ett datum jag gått och väntat på. Dagen som var så långt borta är nu plötsligt här. Började dagen med att åka till Mödrarådgivningen på de vanliga kontrollerna. Allt var bra, men bebisen ligger ännu i säte, fast det visste jag ju nog utan att någon behövde känna på magen. Kan ju se hur något, som med största sannolikhet är huvudet, rör på sig ganska högt uppe i magen. Fick ju tid till Mödrapolikliniken 4.6, så då görs troligen också ett vändningsförsök om läget fortfarande är likadant. Så det är bara att vänta och se. 
 
Har också fyndat hela FYRA par skor idag. Ja ni läste rätt. Jag som sällan hittar skor var och storshoppade på Citymarket idag, två av skorna var dessutom på rea så det gjorde ju saken bara bättre. Det blev två par tygskor (likadana som jag har från förut men som börjar ha sett sina bästa dagar), ett par ballerinas och ett par sandaler. Får bara hoppas att de passar nu då, har nog provat dem, men det är ju först då man börjar använda dem som man ser om de går att ha eller ej. Var också på jakt efter en klänning att ha på mig då systers flicka blir student, men någon klänning hittade jag inte. Tror inte det finns någon i hela stan. Får väl ta ett nattlinne på mig, hehe. Eller så måste jag helt enkelt ta något ur skåpet som just och just passar. 
 
 
Vilket skönt väder vi har idag igen! Sitter ute i paviljongen just nu och skriver. Lite blåsigt är det, men när blåser det inte? Den här veckan står det hela tre kalas på schemat. På torsdag kväll ska vi äntligen fira Linda-Marie som fyllde i april och i helgen firar jag min födelsedag i dagarna två som vanligt. Dessutom ska vi på öppet hus till Förlossningsavdelningen i helgen, det ska bli intressant!
 Snabb visit på Lillö och lyxiga burgare

Då var ännu en helg förbi. Igår blev det en snabb visit på Lillö. Hjälpte mamma och pappa att ta dit en grill och föra bort den gamla. "Husdjuren", satt självklart på sin sten och väntade på något gott att äta. Det var ganska varmt, men lockade inte riktigt att ta sig ett dopp då det var fullt med pollen och skräp i vattnet vid bryggan.
 
 
På kvällen grillade Johnny hamburgare. Riktigt lyxiga burgare blev det denna gång med strimlad entrecote stekt på muurikkan. Mamma och pappa samt Johnnys föräldrar fick vara "försökskaniner", och det blev nog helt klart ett godkänt resultat. Riktigt gott, godare än senast vi lagade burgare. 
 
 
Tyvärr ville solen inte riktigt skina då vi satte oss till bords, men det var ändå så pass varmt så vi kunde sitta utomhus. Nu har också häggen slagit ut med full kraft, njuter av doften så mycket jag kan. Helst skulle jag ju samla doften i en glasburk och dofta på året runt, men då skulle det säkert inte vara riktigt samma sak. Nu doftar det verkligen sommar!
 
 Roadtrip norrut

Igår blev det en 12 timmars utfärd norrut. Först stannade vi i Bennäs där vi gick på Samlarmässa. Den var inget att hurra över, hade nog förväntat mig mera loppis och mindre antikt. Behöver inte fara på den nästa år åtminstone. Sedan åkte vi vidare till Kokkola där vi svängde in till två loppis. Vi fyndade båda två lite småsaker. Sedan blev det mat på Amarillo, var annars. Det var gott!
 
 
Då maten var uppäten åkte vi vidare till Ylivieska där det blev ännu ett loppisbesök innan vi svängde in på Kärkkäinens parkering. Tre timmar tog det för oss att gå igenom butiken. Så värst mycket köpte vi inte, men tomhänta kom vi inte ut därifrån. Mina fötter värkte, så efter en vända in till Prisma för att köpa lite ätbart var det bara skönt att sätta sig i bilen och åka hela vägen hem utan pauser. 
 
En lyckad dag.Vaggan färdigt bäddad

Idag blev det faktiskt en loppisrunda igen, via Brändö Loppis och Combo, men kom inte ut med mycket. Ett par gardiner för 1,50€ och en oanvänd dregellapp med ugglor på för 10 cent. Orkade inte sitta hemma hela dagen. Var en dålig natt inatt. Sov knappt efter klockan 3. Tog sjukt hur jag än låg och så var det cirkus i magen. 
 
Igår kväll tog vi in vaggan igen efter att ha tvättat ur den och fixat en lös del. Nu är den också bäddad och klar för att användas. Vaggan har vi tänkt ha som reservsäng ifall man vill gå upp på vinden och sova. Måste dock ha den övertäckt, annars blir den nog full med katthår ganska snabbt. Den ska inte stå där den står nu, måste möblera om lite först innan vi kan flytta den på dess rätta plats. 
 
 
Det bruna och det rosa kanske inte riktigt matchar, men vad gör nu det. Mammalådans madrass passade perfekt i botten på vaggan efter att Johnny skurit bort en bit av den. Spjälskyddet som jag köpt på loppis är ju egentligen tänkt till en spjälsäng, så det är lite för långt, men nog går det bra så här också. Vaggan köpte jag ju på auktion redan då vi bodde i Smedsby, när månne det nu var, kanske 2009? Äntligen kommer den snart till användning!
 Molly 13 år! ♥

Idag blir Molly stora damen, hela 13 år! Känns som igår då hon var en liten kissemisse. Såklart måste hon firas. Denna gång tog jag den enkla vägen och satte in presenten i en påse. 
 
 
Hmm, en present åt mig?!
 
 
Va! Är det en katt i påsen? Hade nog önskat mig något annat...
 
 
Finns det månne något mera i påsen?
 
 
Kanske det finns mera presenter längst nere i påsen? 
 
Tyvärr fanns det bara kattmatslådan i påsen, men sist och slutligen var hon nog nöjd med presenten ändå. Gladeligen smaskade hon i sig en påse mat.
 
 
Stort grattis gulle Molly! 
 Årets första cykeltur och två promenader

Igår tog vi årets första cykeltur. Lite sent kan tyckas, men det har bara inte blivit av före nu. Så värst behagligt var det inte, men det gick. Längre än till Målarbackan skulle jag inte ha velat cykla. 
 
 
Nu ser det ut att bli en paus med de varma dagarna. Faktiskt lite skönt kan jag tycka, men det behöver ju inte bli vinter igen. Det finns en hel del saker som borde bli gjorda inomhus och de sakerna blir inte gjorda då det är vackert väder ute. Kan hända vi åker och köper gurk och tomatplantor till växthuset idag, så inga temperaturer under nollstrecket tack. Helst nog varmare än noll grader också, annars blir det dyrt att värma upp växthuset, hehe. 
 
Både igår och idag har jag kommit mig ut på promenad. Inte illa det. Har inte blivit många promenader denna vår då jag tycker det är så tråkigt att gå samma väg dag ut och dag in. Igår blev det dock en tur längs skogsbilvägen. Lite spännande blev det då jag såg en död orm på vägen och så prasslade det i diket på flera ställen. Någon varg eller annat odjur såg jag dock inte. 
 
 
Idag gick jag fram och tillbaka till Marthagården i blåsten, ca 13 grader kallare än igår. Konstaterade att häggen blommar på flera ställen och så har det börjat grönska på åkrarna.
 
 
Idag är det också Mollys födelsedag. Hur det såg ut då hon fick sin present får ni se lite senare idag.
 Lite ett som annat

På senare tid har jag inte köpt riktigt lika mycket babykläder på loppis som jag gjorde ett tag. Det börjar ju som sagt vara fullt i hyllorna. Men samtidigt som jag kanske är på jakt efter något annat, så kan jag inte motstå att gå igenom babyklädshögarna på loppis. Då hittar jag förstås ett och annat som jag inte kan motstå, men då är det priset som avgör. Inga dyra plagg.
 
För någon vecka sedan hoppade jag i bilen och åkte till Seinäjoki. Mest var jag på jakt efter en amningsbh, det finns ju knappt några i stan. Så jag åkte raka vägen till en specialbutik där jag hittade en direkt. Visserligen lite dyr, men nu har jag åtminstone en ordentlig. Måste väl köpa några halvbra från stan sedan så jag har. Kan ju inte bara ha en. Nåja, ni kan ju inte tro att jag åkte hem direkt efteråt, nej, såklart blev det en avslappnade loppisrunda också. Rundade de vanliga loppisarna, men kom bara ut med två små plagg. Sammanlagt kostade de under en euro.
 
 
En annan dag kom dessa saker med hem från loppis. Hittade bl.a. en amningstunika och leggings åt mig för en billig slant.
 
 
En sak som jag varit på jakt efter ett tag hittade jag här om dagen, nämligen en sittdyna till matstolen. Visserligen ingen panik med att hitta en, men den kostade inte många euro. Glad blev jag då jag gjorde ett fynd.
 
 
Igår svängde jag in till Comboliina och Fyndis. Sökte egentligen efter ett par shorts åt mig, men kom istället ut med följande saker. En somrig blus för 1,50€, en fin gravid t-skjorta för 2€, en amningstopp för 2€, tre böcker och till sist en liten pyjamas storlek 62 för 50 cent samt en body storlek 62-68 för 75 cent. 
 
 
Oj då, tänkte nästan glömma att visa vad jag fyndade på Combo förra veckan. En fin liten t-skjorta för 50 cent, en mumintallrik som jag inte hade från förut för 15€ samt en älskling pipmugg för 3,5€. Sällan jag hittar något muminrelaterat nu mera på loppis. Skulle nästan ha behövt köpa den svarta muminpappa tallriken samt den blåa tuutikki tallriken också, bara för att de var så billiga, men kunde hålla mig ifrån att köpa, har ju dem redan.
 
 
I helgen blir det mera loppisbesök, men fram tills dess ska jag försöka hålla mig. På lördag ordnas det loppis i Solf Uf. Samma dag ordnas det Antik och Samlarmässa i Anders Wiklöf Arena i Bennäs. Jag vill helst fara på det sist nämnda, men vi får se. Ifjol skulle jag också ha velat fara på samlarmässan, men tror jag jobbade då, eller så hade jag något annat förhinder. Intressant låter det i alla fall med upp till 300 försäljningsbord, ett större loppis med andra ord.
 Värmen och trädgården

Igår kom äntligen beslutet att jag blivit beviljad moderskapspenning och föräldrapenning. Har väntat på beslutet i två månader och började nästan bli nervös då mammaledigheten börjar om en vecka. Skönt att slippa fundera över den saken längre.
 
Njuter så gott det går av värmen, men måste faktiskt erkänna att det emellanåt blir för varmt. Men ska inte klaga, det blir ju svalare om några dagar. Får svullna fötter ganska snabbt i värmen. Idag hade jag stödstrumporna på då jag var på en loppisrunda, men det var inte så behagligt. Först tjocka strumpor och sedan långa leggings ovanpå. Blev ganska så varmt. Strumporna åkte dock av direkt jag kom hem, kan ju inte svettas ihjäl. Även i sovrummet skulle det få vara lite svalare, varför har vi ingen luftkonditionering i huset kan man undra. I natt blir det nog bara påslakan och inget täcke.
 
Nu har det kommit upp ännu fler blommor i blombänken, tog en fotorunda igår för att föreviga det fina i trädgården just nu.
 
 
Idag var jag alltså några timmar på vift, imorgon blir det nog en hemmadag. Finns så mycket jag skulle vilja göra i trädgården just nu, men som jag inte kan göra. Är nog bara att gilla läget. Johnny klippte gräset igår och idag, det var ganska högt på vissa ställen. Nu har det börjat fläkta lite svalare i paviljongen, har visat 40 grader på terrassen i solen idag, men var nog säkert något på 30 grader inne i paviljongen i skuggan. Har spenderat hela eftermiddagen och kvällen utomhus, läst lite och haft besök. Ikväll får det nog bli filmkväll här ute igen, lockar inte att gå in i 25 graders värmen, men måste väl nog göra det till natten ändå.
 Morsdagshelgen

Det har varit en bra helg även fast vi inte hunnit vara hemma så mycket. På lördagen blev vi bjudna på mat på Målarbackan. Sedan blev det ett besök vid Bocks där vi såg på dansuppvisning och prisutdelning. Tommy kom på tredje plats i kula. 
 
 
Även på lördag kväll njöt vi av den ljumma sommarkvällen utomhus i paviljongen. Först en halv ett tiden hade vi sett klart på både en film och två avsnitt av Ullared. 
 
 
På söndagen firade vi morsdag. Först med Johnnys föräldrar. Det blev mat vid Vasklot Matservering. Efteråt blev det minigolf. Johnny vann den här gången.
 
 
På kvällen åkte vi till Västervik för mera morsdagsfirande. Mamma fick bl.a. en fyr av glas samt en Stugbok av mig. Vi blev bjudna på smaskig tårta.
 
 
En riktigt bra helg med andra ord.
 Fina saker vi fått

De senaste månaderna har vi, eller rättare sagt den lilla i magen, fått en hel del fina saker. Jag minns nästan inte riktigt vad jag visat upp här, men dessa saker har i alla fall hamnat på bild.
 
 
Hela vägen från Sverige har vi fått dessa fina stickade plagg. Det är en av Johnnys mammas bekanta som stickat.
 
Från Turkiet fick vi följande saker av Johnnys mamma och pappa.
 
 
En fin filt som Johnnys mamma gjort.
 
 
Sommarkläder som mamma inte kunde undgå att köpa åt den lilla. Så hoppas det blir varmt även senare i sommar.
 
 
Här om dagen då Tea var hit hade hon med sig en fin sak som hon sytt. Ett praktiskt skötunderlägg med fickor, passligt att ha med sig då man är på vift.
 
 
Har nog ännu fler saker i skåpet som vi fått, men som tyvärr inte kommit med på bild. Några plagg är till och med mina egna, som jag använde då jag var liten. 
 
Tusen tack för alla fina saker vi fått! ❤ 
 Försommar kväll

Vilken bra kväll det blev igår. Johnny slutade jobbet lite tidigare så klockan var inte mycket då vi kunde avnjuta smaskiga grillspett på terrassen. 
 
 
Sedan solade vi och läste en stund, måste ju njuta medan det varar. Sedan förstorade Johnny blombänken nere på gräsmattan runt stenarna. Han planterade också dit några rosor som han fick då han fyllde år.
 
 
Molly hade det skönt och busade vid päronträdet. Jag var dock inte så glad då hon vässte sina klor på trädet, såg dessutom inte ut att vara första gången hon gjorde det.
 
 
Sedan blev det "filmkväll" utomhus. Eller film och film, vi såg på flera avsnitt av Ullared tills klockan var lite över 23. Lite ätbart måste man ju också bunkra upp med om man ska orka sitta flera timmar. Turkisk yoghurt morgon och kväll skulle jag inte klara mig utan, men det duger endast med Valios yoghurt, de andra smakar äckligt. Fredagen till ära blev det lite popcorn också, men bara med lite lite salt.
 
 
Även denna kväll bär vi ut datorn för att se på något bra program. Helst skulle jag ju vilja se Eurovisionen, men då jag skulle vara tvungen att titta på den ensam så blir det nog bäst om jag ser på den imorgon istället, då kan jag ju spola förbi de låtar jag inte vill lyssna på. Dessutom är det ju slutet av Eurovisionen som är bäst, att se hur alla röstar och vem som vinner. Låtarna har jag redan hört. Vem tror ni vinner? Jag tror på Israel, men tycker nog att Finlands låt också är bra även om jag inte tror vi har chansen att vinna hela tävlingen. Spännande att se hur det går.
 Mödrarådgivningsbesök + läkarbesök i vecka 33+2

Igår på förmiddagen blev det ett besök vid mödrarådgivningen samt ett besök hos läkaren. Nog är det konstigt, fastän jag känner mig ganska lugn så visar blodtrycket och pulsen på något helt annat, haha. Blodtrycket var snarare lågt då jag mätte hemma på morgonen, då jag väl kommer in till rådgivningen är det helt andra värden, för att inte tala om pulsen som var något på 70 hemma och 134 då jag suttit där på en stol i tio minuter. Nog är det underligt hur kroppen fungerar. Som tur känner jag mig själv vid det här laget och också rådgivningsdamen har lärt sig att det bara är så, inget att göra åt den saken. Huvudsaken blodtrycket inte är konstant högt. Nåja, alla vanliga mätningar genomfördes. Sedan var det dags för ett läkarbesök. Om jag inte minns fel var senaste gång i februari, men då till en helt annan läkare. Det blev inget långvarigt besök, allting såg nog bra ut. Så värst många frågor hade jag inte. Den enda saken som oroar mig lite är att bebisen fortfarande ligger i säte. Jag har dock bestämt mig för att inte föda ut någon bebis med fötterna före, om så är fallet då det väl gäller så får det bli kejsarsnitt. Ja även om jag helst skulle vilja föda normalt. Läkaren skickade i alla fall in en remiss till sjukhuset så jag får åka på förlossningsplanering. Så nu är det bara att vänta på den tiden och se vad de har att säga på sjukhuset. Jag försöker säga åt den lilla som ligger i magen att hon skulle nog kunna vända på sig, helst direkt, men ännu har mina övertalningsförsök inte lyckats, hehe. Hoppas på det bästa
 
 
Här får ni en smygtitt på mig och min mage. Har knappt tagit några magbilder så ni får nöja er med denna, hehe. Nu för tiden ska det tas magbilder typ varje dag, ja i alla fall varje vecka, men det är inget som jag har gjort. Kanske jag ångrar mig sedan, kanske inte. Det är ju ändå slutresultatet, alltså personen som ligger inne i magen som räknas. Inte själva magen i sig. Nu då värmen har kommit har jag lite svårt att veta vad jag ska klä på mig. Använder mina leggings modell kortare, men skulle gärna ha ett par shorts att använda. Konstaterade att det inte fanns många plagg i min sommargarderob som går att använda just nu, bara några klänningar/tunikor. Får nog fara på jakt efter sommarkläder på loppis någon dag, känns lite dumt att köpa splitternya kläder då de inte kommer att användas så länge.
 I odlingslådorna, grönska och helg igen

Även igår och idag har vi fått njuta av sommarvärme. Igår blev det som sagt en hel dag utomhus. Johnny sådde i odlingslådorna, jag hjälpte till att skriva namn på skyltarna. Jag försökte börja rensa lite i jordgubbslandet, men det gick sådär. Kan inte stå med huvudet neråt och obekvämt att stå på alla fyra, en rad fick jag åtminstone rensad. De flesta jordgubbsplantorna har klarat sig i år, till skillnad från ifjol, men någon enstaka ser nog helt brun ut. 
 
 
Nu grönskar det på allvar i träd och buskar, nu skulle man vilja stoppa tiden.
 
 
Molly och Whiskas njuter också.
 
 
I natt blev det en natt med lite sömn. Vet inte om det var gårdagens utevistelse som gjorde att jag hade sån hemsk huvudvärk och sjukt i nacken hela kvällen och natten. Idag känner jag inte av någon huvudvärk (ännu), bara nackont. Så misstänker att jag kommer att somna på soffan ikväll, ja förutsatt att vi inte tar ut datorn och bänkar oss i paviljongen och ser på film där. Nu är grillspetten på grillen och salladen färdig, ska bli gott med lite mat!
 
Önskar er alla en trevlig och solig helg!Sommarvärme

Vilken varm dag vi hade igår! 23 grader och sol i början av maj, inte ofta det händer. Får passa på och njuta så länge det varar, blir nog säkert svalare ännu denna månad. Ser ut att bli varmt även idag. Frågan är bara när man ska våga plantera ut något i växthuset. Vet ju hur det kan gå då man har för bråttom. Får nog vänta en tid ännu. I odlingslådorna kan vi nog säkert så när som helst, men ännu har det inte blivit gjort. Jag tänkte för mig själv igår att nog är det ju skönt att ha så här fint väder då jag har semester, och då slog det mig, ja det är ju därför det är bra väder, jag har ju semester, hehe. De senaste åren har det alltid varit bra väder då jag haft sommarsemester, ja förutom kanske ifjol då men då var det ju kallt mest hela tiden. Så passa på och njut av värmen ni som kan medan den varar! 
 
 
Igår hade jag också besök av Tea och barnen. Hon fyllde jämnt i april, men hade inte hunnit gratta henne ännu, så nu fick jag äntligen en chans till att göra det. Vi satte oss där ute och drack saft och åt bullar, blev en riktigt trevlig stund. Roligt att ni kunde komma!
 
På kvällen testade vi Johnnys nya "leksak". En muurikka brännare med panna. Underredet är ett gammalt bygge. Hade vår gamla elgrill där då vi bodde i Smedsby. Nu är elgrillen borta och underredet har fått ett nytt liv. Blev riktigt gott med varma grönsaker stekta i pannan. Någon dag måste vi testa att steka plättar i den.
 
 
Ikväll ska vi fira Johnnys pappa, får se vad vi hittar på före det. Blir nog säkert en ute dag idag också, skönt!
 69 stycken bullar

Idag har jag gjort något jag inte gjort på läääänge! Ja jag minns inte när jag bakat vanliga bullar senast. Kanske då vi bodde i Smedsby? De få gånger jag bakat bullar på senare år har det blivit Lchf bullar. Idag blev det nog en sats sådana också, men tänkte att jag ska försöka mig på att baka vanliga också. I över fyra timmar stod jag i köket och bakade. Nu känns det i fötterna. 
 
 
Det blev 14 Lchf bullar och 55 vanliga. Känner mig nöjd med dagens projekt. Goda blev det också. Nu har jag färdigt bakade bullar tills jag fyller, måste bara lägga dem i frysen nån vecka. 
 
Efter allt bullabak satte jag mig i solstolen och läste en stund. Sedan blev det lite räfsning. Nu är middagen uppäten och det är dags att gå ut och njuta av finvädret igen.
 Firat Cilla

Även idag har det varit en fin dag. Lite mulet från morgonen, men sedan kom solen fram. Jag tog en kort promenad i skogsbacken och så blev det en omgång med räfsan på gården. Tog dock på krafterna så blev bara en skottkärra full med löv idag, men bättre än ingenting. 
 
 
Då solen kom fram satte jag mig i solstolen och solade en stund samt läste lite. Det har dock blåst hårt här idag också så fick lite problem med att hålla paviljongtyget på plats, den ena delen blåste ner. Sedan blåste dragkedjorna upp på alla sidor hela tiden så fick springa där av och an och dra ner dragkedjorna flera gånger. Ville ju inte att myggnätet skulle blåsa sönder då vi för en gångs skull har fått upp det nya nätet, denna dag klarade det sig åtminstone. Får se hur det ser ut innan sommaren är slut. Det är ju nog få dagar det inte blåser här på backen.
 
Ikväll har vi firat systers flicka Cecilia som blev hela 19 år. Hon fick två muminglas av oss. Grattis än en gång!
 
 
Imorgon har jag inga planer, skönt det då det händer något varje dag resten av veckan. Nu blir det Farmen VIP på tv.
 Årets första blommor planterade

Ville få det lite vårfint i trädgården. Det är ju ännu inte riktigt dags att plantera ut sommarblommorna. Nu blev det så här.
 
 
Det blev inga blommor på trappan ännu, blommorna räckte inte till. Måste kanske ta och köpa några till. Grodan som brukar stå i blombänken kom sig också ut.
 
 
Ännu finns det en snöhög kvar på gården, men misstänker att den nog är ett minne blott om en vecka.
 
 
Idag har vi fört två släpkärrslass med skräp till Stomossen. Skönt att bli av med lite skräp, speciellt alla stora pafflådor och styroxbitar som låg och skräpade. Ännu finns det nog mera skräp kvar att föra bort, men det får bli en annan gång. Kan hända det tar flera år ännu innan vi kommer oss dit med det, hehe. Vet inte vem som radat upp sådär många pafflådor i vedlidret, tydligen har vi köpt sådär mycket saker som varit inpackade i lådor. Men då var det ju nog pafflådor som blivit sparade i många år. Det är tur att vi har stora uthus då det också finns saker som jag skulle vilja slänga, men Johnny tycker kan vara bra att ha. Finns nog säkert saker som han vill slänga men som jag vill spara också. Huvudsaken det blev lite mera utrymme nu så vi får börja rada upp en ny hög med pafflådor...eller så inte.
 
Hoppas ni fick en bra helg. Visst har det varit varmt, men hos oss har det blåst rakt upp så det har ändå varit lite kyligt. Det ser dock ut att bli en solig och fin vecka så vi får hoppas vinden avtar.
 
 Megaloppis och öppet hus

Dagen började med Megaloppis i Botniahallen. Ifjol köpte jag ingenting, men i år kom jag faktiskt ut med några saker. Hittade förstås lite mera babykläder för en billig slant, men köpte också ett badstöd för bara två euro. Åt mig själv hittade jag en klänning för hela en euro samt två skålar. Visserligen var skålarna med silverkant, jag samlar ju på saker i serien med guldkant, men måste ha dem ändå. Använder faktiskt den svarta serien ganska ofta då vi har gäster, så nu har jag två små skålar passligt för t.ex. små kex eller nötter.
 
 
Sedan blev det ett besök vid Stormossen där det ordnades öppet hus. Vi åkte dit mest för att man fick gratis korv samt kaffe och syltmunk. Var precis det jag behövde då jag kände att jag måste ha något smått att äta ganska direkt. Vi åkte också på en guidad bussrundtur runt området, det var intressant.
 
 
Tyvärr hade vi inte med oss något skräp att slänga, det finns ju nog hur mycket som helst här hemma. Får se om vi tar tag i det projektet imorgon eller om det får bli en annan dag. 
 
Nu på eftermiddagen grillade Johnny hamburgare åt oss och så planterade jag lite blommor. Hur det blev med blommorna får ni se imorgon. Nu är paviljongtaket och väggarna uppe. Snart är också "partybelysningen" runt paviljongen på plats, alltså de lysande bollarna. Ikväll är det nog ännu för kallt för att sitta ute, det blåser ganska hårt och rakt upp. Men det räcker nog inte många dagar innan vi har första "sitta ute och se på film kvällen". 
 
 
 Kanske sommaren snart är här?

Då var det fredag åter igen. Veckorna bara susar iväg. Nu är det mitt i allt maj månad. Känns ju som om det just var julafton, nästan i alla fall. Imorgon är det dags för Megaloppis i Botniahallen igen. Något jag gått och väntat på i flera månader. Inte sagt att jag hittar något att köpa, men man vet aldrig. Det är mest stämningen och förväntningarna före man "rusar" in i hallen som är bäst. Ofta brukar det vara ganska höga priser på loppiset i Botniahallen. Så man ska inte ha några höga förväntningar. Hoppas ändå på att göra något fynd. 
 
Idag ser det ut att bli en regnig dag igen. Inget uteväder för mig. Då man går in och kollar väderleksprognosen för de kommande tio dagarna så ser det ganska bra ut, förutom idag då. Annars visar det 15-20 grader och halvklart till full sol, håller tummarna för att det blir så då. Då är det ju nästan sommarväder, ja i alla fall finländsk sommar. Jag skulle inte klaga om sommaren kom tidigt i år, bara den inte försvinner lika snabbt. 
 
 
Kissona tycker också om då det blivit varmare väder. Då kan de t.ex. sola i fågelbadet, förutsatt att det inte finns något vatten där. Att bada är inte riktigt deras favoritsysselsättning. Eller vad vet jag. Whiskas har vi aldrig duschat. Molly duschade vi nångång då hon var liten, men det var ingen trevlig upplevelse, hehe. 
 
Hoppas ni får en bra helg!
 Semester!

Idag började min semester. Sommarsemester kan man också säga, men så mycket till sommar är det ju inte riktigt ännu. Tar inte ut hela semestern, det lämnar ungefär hälften som jag planerar att ta sedan då föräldraledigheten tar slut nästa år. Mammaledigt får jag om cirka tre veckor. Maj månad är liksom april månad en hektisk månad med många födelsedagar och annat program. Jag känner dock av att jag inte riktigt orkar med lika mycket program på en dag som jag brukar göra, bättre då om det händer något smått varje dag, än allt på en gång. De senaste dagarna har det blivit en liten tupplur på eftermiddagen/kvällen, känner att jag behöver det. Det blir ju inte precis bekvämare att sova om nätterna med en växande mage. Dessutom har jag ju en som ligger och snarkar på ena sidan om mig och en annan som ligger och kurrar på andra sidan, hehe. Nåja, det är ju bara att lyfta ner Molly, men det har jag inte hjärta till, hon måste ju få sova på sin plats. Överlag sover jag ändå ganska bra just nu.
 
Förra veckan började det grönska och blomma på allvar i blombänkarna. Äntligen är den långa vintern förbi. Nu skulle det gärna få börja grönska ordentligt i träden också, men sedan går det fort. Det är just den tiden då den första grönskan slår till med full kraft som man skulle vilja behålla resten av sommaren. Får försöka passa på att njuta av maj månad.
 
 
I år kommer det kanske att vara lite mera ogräs i blombänkarna än vanligt (inte för att blombänkarna någonsin varit helt ogräsfria), men lite av fjolårets utblommade växter har jag fått bort. Är inte riktigt bekvämt att krypa runt på alla fyra i blombänken just nu, senare i sommar tror jag dessutom att blombänken inte är högsta prioritet. Blomma kommer det ju att göra ändå. 
 
 Årets första kräftskiva och första maj

Igår kväll firade vi Valborg i lugn och ro här hemma. Kissona var förstås också med. Det blev årets första kräftskiva på terrassen. Hade köpt en förpackning med kräftor då de var på specialpris i höstas, nu var det dags att äta upp dem tyckte vi. Till efterrätt blev det glass med jordgubbar, smaskens även det!
 
 
Idag åkte vi förstås ett varv via första maj torget. Köpte dock inget där. Sedan såg vi på då veteranbilarna körde förbi torget. Har blivit en tradition att se på dem varje år. Ja det är ju nog en tradition att åka till torget varje första maj också, har bara missat det något enstaka år p.g.a jobb. 
 
 
Det var vanligt första maj väder, blåsigt och kallt. Dock ingen snö. Jag var vinterklädd med vinterjacka, stickatröja, dubbla byxor och mössa. Kallt hade jag ändå. Efter bilparaden åkte vi raka vägen till Lillö. Mamma och pappa var redan där. Sedan kom Ulli, Ove o William dit också. Johnny agerade grillmästare. Det bjöds på smaskigt kött, fyllda champinjoner, potatissallad och vanlig sallad. Kaffe, äppelpaj och lite annat smått och gott till efterrätt. Fick dock inte någon bild på maten, jag var så hungrig så den försvann direkt, hehe.
 
 
Då vi ätit klart började det regna. Vi åt ju ändå inomhus, så regnet störde inte oss så myket, blev ingen brådska att bära in allt åtminstone. Termometern visade hela 3 grader utomhus då vi kom dit, men då vi åkte därifrån var det lite varmare. Inomhus var det ungefär lika kallt till en början, om inte kallare, men efter att pappa eldat lite blev det nog lite varmare. Jag var dock fortsättningsvis vinterklädd från topp till tå, kallt hade jag ändå. Fick dock upp värmen i bilen på vägen hem.
 
Det blev en lugn och skön Valborg och första maj. Nu hoppas jag på varmare väder igen! Börjar nämligen bli lite knepigt att knyta mina skor, så längtar efter att kunna använda ballerinas som jag bara kan sticka in fötterna i. Hittills har jag gått omkring i vinterstövlar här hemma, konstaterade att jag tydligen har kastat bort alla gummistövlar...måste nog köpa ett par nya i något skede.
 
Hoppas ni fick en fin Valborgshelg!
 RSS 2.0