Promenad till Gubbgrund

I söndags bjöd mamma oss på mat. Sedan passade vi på att ta oss en promenad på isen i det vackra soliga vädret. Många andra hade tydligen samma tanke, så parkeringen där vi tänkt parkera var full. Vi fick parkera vid en Ekopunkt istället 🙂. Wilma satte sig i pulkan och så vandrade vi iväg.


Då vi kom fram till isen ville hon gå. Det var mycket folk i farten. De skidade, gick, skrinnade, åkte skoter och bil. Vårt mål var Gubbgrund, eller Ukkokari som det heter på finska. Har länge velat besöka stället, men vi har inte kommit oss dit före nu. På ön finns en restaurang både sommartid och vintertid. Sommartid kan man ta sig över med en repfärja och vintertid över en pontonbro då isen inte håller. Nu gick vi dock en omväg runt ön.



Köpte något smått att tugga på och njöt av solen. Där skulle jag ha kunnat stanna hur länge som helst och bara vara. Wilma testade också "karusellen" som fanns på isen framför restaurangen.


Vi lekte kurragömma också och allt var frid och fröjd fram till att Wilma ramlade, så då var det hög tid att vandra iväg upp på land igen.


Hoppas jag hinner ut på isen ännu en gång innan den är ett minne blott ❄.




Utfärd till Seinäjoki

I helgen blev det en tur till Seinäjoki. Mina resenerver blev inte helt och hållet stillade, men lite grann i alla fall.

Vi började med picknick i bilen på Ideapark parkeringen. Sedan gick vi runt hela Ideapark. Jag köpte skor för ett presentkort. Lite annat hittade vi också 🙂.



Vi var också via två loppisar och Sopuraha. Wilma fyndade bl.a lego på loppis.


Vi avslutade dagen med pizza vid Pizzabuffa vid Prisma. Hela 10 timmar var vi borta, men Wilma och jag satt nog nån timme och byggde lego sen då vi kom hem 🙂.


Roligt med spontana utfärder ☀️.





Grillning vid Botniahallen

Förra helgen njöt vi av finvädret och åkte och grillade till Botniahallen. Eller egentligen till skidspåret där bredvid. Var ju bara att gå några meter från parkeringen, över skidspåret och uppför en backe. Där fanns ett grilltak med bänkar. Vi saknade dock ett bord.


Det tog en stund innan veden hade brunnit ner och vi kunde börja grilla. Under tiden testade Wilma utegymmet där bredvid, på sitt sätt. Hon var ju lite för kort egentligen 🙂.




Sen var det gott med grillad korv och lite annat gott.



Det här gör vi om. Nästa gång åker vi och grillar någon annanstans 🙂.





Doft av vår på Lillö

I fredags åkte jag och Wilma till Lillö på picknick. Solen sken och det blåste från rätt håll, det var alltså lä på Lillö. Det hade förstås kommit en del snö sedan sist, så det var bara att börja skotta 🙂.


En hare hade hoppat före, men vi såg inte skymten av den 🐇.


Solen hade tinat upp låset och det droppade från taket. Solen värmde riktigt ordentligt för första gången på länge. Det kändes nästan som vår. Men det tar nog en tid innan all snö är borta. 


Vi åt vår picknick inomhus. Wilma ville inte äta ute. Det blev lite kallt om händerna. Sedan tog vi en kort promenad på isen.



Sedan blev vi trötta, så då var det lika bra att fara hemåt igen.






Magsjuka

Hoppas det är över för denna gång, det var en lång magsjuka, i alla fall för Wilma. Två dagar efter långledigheten hann hon vara på dagis. Tänk att jag visste det redan före. Att hon skulle bli sjuk redan efter någon dag. Tänkte på att lägga avgiftsfri period från dagis denna vecka, för hon blir säkert sjuk, men det gjorde jag inte. Nåja, lika bra så, hon var ju faktiskt på dagis igår. Men en hel vecka före det fick hon vara hemma. Började en natt förra veckan. Spyor i hela sängen 🤢. Kom två gånger. Paus till följande kväll, kom en gång. Paus i 52 timmar, sen spydde hon åter igen på natten i sängen en gång. Suck. Dessutom började jag också spy under helgen. För säkerhetens skull har Johnny fått ta två snabb coronatest på mig, med en dags mellanrum, men de var nog negativa båda två. 


Fick leta fram ett spel ur mitt presentskåp så vi skulle ha något att sysselsätta oss med. Heffaklumpspelet. Wilma tyckte det var roligt. Lite tröttare än vanligt har hon förstås varit och dåligt med aptiten, men ingen feber. För att inte lämna framför tv:n och plattan i en vecka har vi försökt göra något annat här hemma. Fint väder njöt vi av någon dag. Kastade snö på varandra och lekte ute 🙂. 


Nu då hon för tillfället är frisk (ja för hon blir ju med all säkerhet förkyld snart har jag på känn), så har hon inte dagisdag före onsdag. Typiskt. Idag skulle hon ha velat fara till dagis, men får snällt umgås med sin mamma istället 😅. Måndag och tisdag kommande vecka är jag ledig, så då får hon också vara hemma. Tror nog hon börjar få långtråkigt. Får försöka hitta på något annat, inte bara vara hemma. Vi får se vad vi hittar på 🙂.




Skidkul i mörkret men till fots

Dagarna går så snabbt så nu är det väl redan flera veckor sedan vi var på "mörkerskidning" till Västerhankmo. Wilma ville inte skida, så då blev det att gå efter skoterspåret bredvid skidspåret istället. Wilma satt i pulkan.


Till en början gick det inte så bra att gå i spåret, man sjönk ner hela tiden. Men sedan gick det bättre. Det var mysigt med alla facklor och ljus efter vägen.


Det var lite hoppigt och skuttigt för Wilma innan vi äntligen kom oss fram till korvförsäljningen. Där var det mycket folk. Korven var dyr, så vi köpte ingen. Wilma åkte lite snöskoter istället, eller satt på en kälke efter en skoter.


Sedan promenerade vi tillbaka till dagis där vi hade startat. På dagisgården hade de "Mjukisdjurspårning". Det var roligt, men vi hittade inte det sista mjukisdjuret, kanske han hade sprungit iväg? 🙂



Det blev en rolig kväll 🙂.





Första gången på HopLop

I lördags var det en historisk dag. Wilmas första besök på HopLop! 🙂 Hon fick "presentkort" dit till julklapp, och redan före det hade jag tänkt att vi skulle åka dit. Coronaläget har ju dock gjort sitt, vi har helt enkelt inte kommit oss iväg. Nu var det äntligen dags. Jag bokade en tid, sedan var det bara att fara dit.


Det var snöoväder ute, så passade riktigt bra med några timmar lek inomhus. Wilma har länge frågat när vi kan fara till något lekställe, hon har sett liknande på plattan. Äntligen gick önskan i uppfyllelse.



Det gick inte så bra att klättra uppför vulkanen, varken jag eller Wilma slapp upp 😅. Kanske en annan gång. Wilma testade nästan allt, men vägrade åka i någon rutschbana. Det var bara jag som rutschade 😅. Men inget måste, hon är ju lite försiktig av sig. Jag tror det skulle ha varit ännu roligare om hon haft en kompis med sig och inte bara mamma och pappa.


Wilma var riktigt duktig och åkte bil helt själv. Vi hoppade på studsmattorna, spelade innebandy och gjorde en massa annat roligt också. Lunch åt vi också där. En annan gång äter vi nog hemma, blev väl saftigt då någon dryck inte ingick i måltiderna. Annars helt ok hamburgare. Dock för småa enligt Johnny, och visst, för över 10€ / måltid hade jag nog förväntat mig mera.


Får se när vi åker dit igen 🙂.





RSS 2.0