Julfest ikväll

Har tillbringat hela dagen hemifrån och ska så fortsätta. Var till frissan, slingade samt klippte håret, färgade ögonbrynen och till sist gjorde hon också en frisyr. Färgen blev jag nog nöjd med. Frisyren var jag tveksam till först, men ser nog bra ut nu :). Är inte så van med lockat hår! (ps håret är inte orange som det ser ut på ena bilden, är blixten som gör det)
 
 
Nu är det dags att ställa sig iordning. Ikväll blir det julfest från jobbet :).



Skylt

Hittade en fin liten "God Jul" skylt på loppis idag. Kunde bara inte motstå den. Får se nu var den ska hänga...
 



Äntligen lite snö

Några enstaka snöflingor dalar ner där ute. Kanske det blir vinter i år också? Kallt är det också, -6 grader och kallt har de lovat flera dagar framöver också. 
 
Idag blir det nog gymmet och något loppis. Sen nattjobb 16-07.
 
 



Lång dag!

Har jobbat 7-18 idag, nästan, for hem redan 17.30. De sista timmarna var vi på julmiddag hela boendet, på Vallonia.  Bra mat var det nog fast efterrätten, ris a la malta, föll mig inte i smaken. Sist och slutligen var det nog SKÖNT att få fara hem då vi ätit färdigt. 
 
 
Nu ska jag nog bara ta det lugnt resten av kvällen, tycker jag förtjänar det efter denna dag. Imorgon blir det jobb först från kl.16.



Årets första

 
Bakade årets första jultårtor ikväll. På Johnnys begäran blev de med äppel-kanel fyllning. 



Amarillo igen

Blev lunch på Amarillo (igen), med Linda o Isac idag. God mat var åt vi som vanligt. Isac var dock inte riktigt lika nöjd, han var nog säkert sur då han inte fick äta samma goda mat som vi :). 
 
Fyndade en kavaj på Seppälä också. Har sökt länge efter en och nu äntligen fick jag syn på en som passade. Blev köp direkt. Tror jag inviger den imorgon då vi har julmiddag från jobbet. 
 
Nu tror jag att det blir jultårtebak. Johnny ville visst ha jultårtor, så är väl bara att sätta igång och baka då. 
 
 
 



Hjärta av lingonris

Nu är första prototypen färdig. Blev ganska bra, men är inte helt nöjd. Den blev också större än jag trodde den skulle bli. Roligt med lite julpyssel!
 
Gjorde stommen av böjbar järntråd och sedan satte jag lite lingonris i taget och virade runt med samma tråd. Stommen kunde kanske nog ha fått vara av lite stadigare tråd, men man tager vad man haver.
 
 
Svårplacerad var den så den får hänga i badrummet än så länge. Får se hur länge den håller. 



Julfint

Efter att ha läst några jultidningar blev jag inspirerad av att göra lite jul-planteringar och då blev det så här: 
 
 
It´s just the beginning...blir säkert mera pyntat innan julen är här.



Breaking Dawn Part 2

Nu blir det snart bio med Anne. Ska se på Twillight seriens sista film "Breaking Dawn Part 2".
 
 
Ska bli så spännande! Har ju bara väntat ett år på att få se slutet. Har nog läst boken, men det var så länge sen så ska bli interssant att se hur det faktiskt slutar :). 
  



Skogspromenad med kissona

Tog en skogspromenad med kissona idag. De behöver ju motioneras de också. Tycker annars att de bara sitter på trappan en stund och sen vill de komma in, men idag var vi ute i skogen en timme alla tre. 
 
 
Plockade lite granris, lingonris och mossa. Såg också att videkissorna nästan slagit ut!
 
 
Var grått och dimmigt men var nog skönt att få lite frisk luft.
 



Spånsugen på plats

Denna dag har gått åt till att flytta spånsugen, från Johnnys föräldrar hit till oss. Jag har inte gjort så mycket, mest sett på. Nu är dock den stora saken på plats bakom uthuset. 
 
 
Så värst fin är den ju inte, tur att den inte syns så bra bakom uthuset :). 



Juleljus

Igår kom det upp lite juleljus runt omkring huset. Skönt med lite ljus i novembermörkret.
 
 
På sista bilden har jag fotat häcken framför huset (om nån funderar). Var lite svårt att fota i mörkret. 



Quriosa

Blev ett besök vid Quriosa. Fanns som vanligt mycket fint där, men man kan ju inte köpa allt man vill ha. Köpte ett kuddöverdrag samt siffror att sätta på adventljusen.
 
 
Till Lillö kom jag mig inte, Johnnys bil for inte ditåt :( Får väl fara själv imorgon då :). 



En grå lördag och nattjobb

Var verkligen en intensiv kväll på jobbet igår, hoppas denna kväll blir lugnare. Känner mig lite piggare nu efter att ha sovit en stund sen jag kom hem från jobbet, men man blir ju inte precis pigg av detta väder heller...
 
Ska fara en sväng till Quriosa idag, länge sen sist. Kanske far jag via Lillö och kollar läget också. Sedan är det bara att packa väskan igen för en natt till på jobbet. 
 



Intressant julläsning

Hittade lite intressant julläsning här hemma igår. Dessa tidningar blir aldrig gamla, alltid hittar man något intressant. Köpte en tidning på loppis idag också så nu har jag ännu mera att läsa. Perfekt kvällsläsning. Tror jag tar med dem till jobbet ikväll så har jag något att läsa före jag går o sova.
 
 
Nu var det alltså dags för nattjobb då. Ha en trevlig fredagskväll! Jag får ta fredagsmyset på söndag istället.



Till gymmet

Den enda lediga dagen denna vecka är över. Idag blir det jobb 16-07. Har dubbelnatt över helgen. Ska börja dagen med att fara till gymmet. Sen får jag se vad jag hinner med innan jobbet. 
 



Tro Hopp och Kärlek




Draperi

Nu är äntligen draperiet på plats i lilla wc:n, blev nog så bra! Precis som jag hade tänkt mig. Tog först flera månader innan tyget äntligen blev köpt. Sedan har mamma varit snäll och sytt draperiet. Om jag skulle ha sytt det själv skulle det nog ha varit annat än rakt :). 
 
 
Whiskas var snäll och hjälpte till att lägga upp draperiet. Misstänker att det inte skulle hänga sådär rakt om wc dörren skulle stå öppen. Whiskas tyckte nämligen det var roligt att krypa in bakom bakom draperiet och busa i hyllorna.



Randiga kuddar

Tycker så mycket om randiga kuddar. Speciellt gjorda av gammalt tyg. Mamma har varit snäll och sytt två kuddöverdrag av ett gammalt bolstertyg. Tack!
 
 
Kuddarna i soffan har också fått byta färg. Kudden i mitten har jag bara täckt med tyg och sedan nålat fast det på baksidan. Alla sätt är bra utom de dåliga! Har man ingen symaskin och tycker man inte om att sy så gör man så här :). Bra blev det också!
 



Några båtar kvar

Körde via Västervik strand idag. Var grått och tråkigt väder. Fanns nog fortfarande några båtar i vattnet, men de flesta var nog redan uppe på land.
 
 
Egentligen kunde man ha haft i båten ännu, men är nog säkert kallt att fara ut och köra i detta väder. Får väl vänta tills nästa sommar innan man kan fara ut en sväng med båten igen.



Gamla bilder

Är i Västervik just nu. Ska tillbaka till jobbet 15.15 så är ju onödigt att fara hem imellan. Hittade två gamla sommarbilder på mig här på datorn som jag tänkte jag kan dela med mig. Skulle ju nog få vara sommar nu. Observera den fina hatten :D.
 
 
Nu är det snart matdags. Ska efter loppispengarna idag också så får se vad det blev nu då.
 
 
 



Jobb o jobb

Som vanligt var det skönt med bastu efter en intensiv kväll på jobbet. Imorgon har jag delad dag, alltså 9.30-12 och 15.15-21. Ska därimellan fara till Västervik på mat. 
 
Nu blir det "Pengarna på bordet" (inbandat). Skönt att inte behöva stiga upp alltför tidigt imorgon.
 



Rihanna 22.7.2013 i Globen

YES! Får fara och höra på Rihanna nästa sommar. Johnny fixade biljetter igår. Blev inte precis första parkett, men det får duga :). Får hoppas man kan kombinera konserten med sommarsemestern, annars blir det att ta ledigt ändå.
 
Rihanna har konstert i Helsingfors också, men dit ville ingen av oss fara. Är nog Globen som gäller!
 



Mysigt på övrevåningen

En regning dag igen...VAR ÄR SNÖN? Idag börjar jag jobbet först kl.15, men har en del att uträtta före det. Ska hämta loppissakerna samt fara till gymmet. 
 
Blev ganska mysigt på övrevåningen då jag satte en fönsterlampa i gavelfönstrena (vet ej om jag ska sätta nån julbelysning dit eller om det får vara bra så här). Ser ju nästan ut som om någon skulle bo på övrevåningen nu. Annars tycker jag det har varit så mörkt och tråkigt där. Nu lyser det nästan i varje fönster, riktigt hemtrevligt. Behändigt är det också då man bara kan trycka på en belysningsknapp där nere och så slocknar all belysning i alla fönster där uppe.
 



Snart är det jul...

Igår kväll kom alla stjärnor samt ljusstakar upp i fönstren.
 
 
Idag har jag satt upp julgardinerna i köket samt vid köksbordet.
 
 
En ljusslinga kom sig också upp.
 
 
Tomtarna får vänta ännu. Måste ju ha något julpynt att lägga fram lite närmare jul också.



Kort arbetsdag

Slutade jobbet redan kl.13 idag, skönt! Var en sväng via Adam o Eva, kom dock ut tomhänt. Var också till Suvikirppis och kollade läget. Hade sålt för 71€ fram till igår kväll. Helt okej, men mera saker skulle nog få fara. Ska hämta sakerna imorgon så får se då vad slutsaldo blir. 
 
Den här julgransbollen hittade jag på Indiska igår, kunde förstås inte motstå den.
 
 
Nu ska här julpyntas, bilder kommer sen ikväll! 



Julöppning 2012

Idag har det varit julöppning i stan. Var först dit från jobbet med några klienter, de tyckte det var roligt att få fara till stan. Sen då jag slutade jobbet kl.16 kom Johnny efter mig och så for vi till stan igen. Gick i några butiker samt var till Subway. Kl.18 var det dags för det traditionella fyrverkeriet, dock i regn detta år.
 
 
Trodde julstämningen skulle infinna sig, men icke. Kunde lika bra ha varit första maj då det regnade och så åt vi dessutom varsin bolla-glass. 
 
Julpyntningen är pågång här hemma som bäst, men nu blir det nog bastu så man får tina upp sig efter den våta och kalla julöppningen.



Jultårtor

Blev bjudna på glögg och jultårtor hos Mia o Tomi. Gott var det! :)
 



En bra lördag

Blev en bra dag idag. Var först till gymmet på Fit For Snow 45. Sen en sväng via Johnnys jobb och såg på nån 3D kossa :).
 
 
 
Sedan blev det amarillomat, lika gott som vanligt och såklart blev det garlic chicken för min del.
 
 
Gick i en massa klädbutiker, men kan konstatera att det inte finns något brett utbud av festkläder i stan. De klänningar jag provat har alla varit för småa upptill runt brösten, fastän jag provat största storleken som funnits. Hann bli smått irriterad, men så hittade jag en helt alldaglig klänning på Anttila som jag köpte. Den hade till o med korta ärmar också så behöver nog inte ha någon tröja till. Skulle vilja hitta en kavaj (ägen ingen), men det problemet tar vi en annan gång. 
 
Köpte också en ny resväska. Den jag har från förut är av tyg och mycket mindre än den jag köpte. Behöver inte vara rädd den här ska bli våt i första taget. Dessutom kan jag nu shoppa mera i Stockholm :). 
 



Gymmet nästa

Behövde inte hämta Johnny igår, han fick skjuts hem en 24 tiden. Men innan man kom sig isäng var klockan mycket. Blir nog en tidig kväll ikväll. Nu är det dock dags att fara till gymmet. Orkade inte fara igår så känner att jag måste fara idag nu då :). 
 
Får se om det blir lite shopping sedan. Borde ju hitta en julfestklänning, men vet inte om inspirationen att hitta en sån infinner sig idag. 
 



Fin gardin

Hittade en fin gardin på nätet. Skulle kanske passa i sovrummet? Vet dock inte om jag har nån lust att beställa från nätet då det blev så fel med klänningen...men den här gardinen är inte från Ellos utan härifrån
 
Bild på Edith Röd
 
 



Ljus i Novembermörkret




Molly bra igen :)

Usch vilken kväll det var igår. Trodde Molly aldrig skulle vakna upp. Det skulle ta några timmar, sa veterinären, men hon vaknade upp först lite före 1 på natten, alltså 5½ timme efter att hon blivit nersövd. Jag kunde ju inte gå och sova före jag såg att hon var okej, så jag satt brevid henne tills hon vaknade. Sedan då hon började gå omkring gick jag och sova. Men då låg jag och oroade mig för att hon skulle vingla upp för trappan och falla ner...men till sist somnade jag nog. Vaknade kl. 4 av att Molly låg ovanpå mig och jag höll på och paja henne i sömnen :). Där sov hon sen resten av natten. 
 
Idag har jag jobbat 8-16, kändes som en lååång dag då jag bara väntade på att få fara hem och se om Molly fortsättningsvis var okej. Innan jag kom mig hem for jag en sväng via loppis, hade nog fått sålt några saker till. Sedan for jag via Kotipizza och så var middagen räddad!  Då jag kom hem satt Molly vid dörren och ville ut, var nog samma gamla Molly igen. 
 
Johnny är på nån slags inflyttningsfest vid Ämbetshuset ikväll, så blir väl att fara efter honom senare. Nu tror jag nog jag ska tända några ljus, njuta av min Kotzone och se på något bra på tv.
 



Synd om Molly

Ringde veterinären. Fick fara iväg till Laihia då dejourerande veterinären var där. Hon såg på tassen, men fick inte se så mycket innan Molly började sträta emot och morra. Därför måste hon sövas ner (finns det inget mindre drastiskt sätt, typ lokalbedövning?). Då kunde man se att hon hade ett sår vid ena trampdynan, men var mycket svårt att se före hon rakade bort lite hår. Var alltså inga farliga saker. Fanns heller ingen sticka eller annat i såret (som tur var). Molly fick dessutom lite antibiotika. Borde nog kunna gå ordentligt om ett par dagar sa veterinären. Nå det var ju bra.
 
Tur att det inte var något farligt. Oroar mig alltid för katterna, är det något med dem vill jag genast till veterinären, men är det något med mig själv drar jag mig för att fara till en läkare :). 
 
 
Efter några timmar borde hon vakna upp så ska väl sitta och vänta på det nu då. Bäst att se till så hon inte vinglar uppför trappan sedan :). 



Köpt biljetter

Har jobbat 8.30-16 idag. Var till stan med en klient på kläduppköp samt till Arnolds, roligt med sådana dagar!
 
Var just och köpte tågbiljetter till den 6.12 då jag ska till Stockholm med Mia. Tar tåget till och från Åbo hamn. Skönt att ha köpt samt betalat tågbiljetter, båtbiljetter och hotell färdigt.
 
Måste väl ringa veterinären ikväll. Molly haltar. Hon har gjort det nu flera dar, men jag tycker det bara har blivit värre. Hon har torkat blod under ena baktassen så vad hon har gjort och varför det tar sjukt är frågan. Då man tar i tassen morrar hon och fräser så är inte så lätt att se efter om man skulle se något heller. 
 
Igår köpte jag två fina julprydnader, ska väl egentligen hänga i julgranen, men den ena passade bra på skåpet :).
 



Dagens efterrätt

Hade flera bananer som hade sett sina bästa dagar så gjorde en milkshake av dem istället för att kasta bort dem. Blev banan-jordgubb milkshake med hallon ovanpå. Nam nam :)
 
 
Vikingline glasen passade utmärkt till detta ändamål. Sällan jag använder dem.



Sakerna på plats

Då var sakerna förda till loppis. Får se om jag ska ha dem där 1 eller 2 veckor, återstår att se.
 



Vill ha!

Oj oj vad fint skåp jag såg på Findit, men oj så dyrt...eller dyrt o dyrt...beror ju på vad man tycker. 300€ är nog ganska saftigt. Ett hörnskåp i denna stil skulle jag vilja ha. Så har du ett sådant överlopps så hör av dej! 
 
 
Detta skåp får nog glädja någon annan, har nog tillräckligt med skåp just nu. Dessutom finns det flera opåbörjade projekt i uthuset.
 
 



Färdigt!

Nu är jag så gott som klar med prissättningen av loppissakerna. Tog hela dagen! Ska väl nog prissätta några småsaker ännu imorgon, men får vara klar för idag. Mamma och pappa var hit en sväng på kaffe också, var skönt med en liten paus i skrivandet.
 
 
Så från och med imorgon kan man fynda alltmöjligt på bord nr 103 på Suvikirppis



Prissätta loppissaker

Är så gott som ledig dag idag. Slutade 7 imorse. Idag blir det nog mest att prissätta alla loppissaker. En stor del av sakerna är redan prissatta från förut, men med fel bordsnummer (från i somras). Synd att jag inte skrev lapparna med blyerts, skulle bara ha varit att sudda ut och skriva nytt bordsnummer nu då. Är väl nog bara att sätta igång nu så man får allt klart idag. 
 



En kudde

Hittade inget av intresse på loppiset vid Äggcentralen. For sedan vidare till Suvikirppis. Där bokade jag ett bord, ska föra dit sakerna på onsdag. Hittade också en fin kudde som jag inte kunde motstå att köpa. 
 



Dukarna på plats

Dukarna jag fick av Berit har nu hittat sina platser, i alla fall för tillfället. Tycker de passar ganska bra där.
 
 
Idag börjar jag jobbet först kl.16. Har alltså natt 16-07. Innan dess tror jag att jag ska fara via Suvikirppis samt loppis som de har i fd Äggcentralen i Smedsby denna vecka. Får se om man gör några fynd. Borde dessutom boka ett bord på Suvikirppis, men får se om jag får gjort det idag. Tar ju sin tid att prissätta alla loppissaker också, men allltid är det ju roligt med lite extra pengar.



Stenbrytaren

Idag var vi på mat till Stenbrytaren i Korsnäs tillsammans med Gunvi & Jussi o Tommy. Vi åt Western middag bestående av majssoppa till förrätt, revbensspjäll, plankpotatis, kycklingvingar, rostbiff och coleslaw till huvudrätt samt cheescake till efterrätt. Förrätten och efterrätten var bäst. Huvudrätten var lite väl kall och seg. 
 
 
Nu har jag just kommit hem från gymmet, var på Zumba 45 och Zumba toning 30. Nu ska vi på kaffe två kilometer längre bort mot byn.



Två busar i mörkret

Katterna tycker om mörkret, de är ju ändå nattdjur. Idag morse var det faktiskt Johnny som fick släppa ut Whiskas 5.30! Har nog inte hänt förr (eller på länge). 
 
Här busar kissona på gården i mörkret. Var lite svårt att fota med telefonen utan att de skulle få lysande ögon.
 
 
Molly syns lite bättre än Whiskas, av Whiskas ser man nästan bara ögonen :). 



Firat farsdag

Idag har vi firat farsdag i Västervik. Pappa fick en ficklampa och lite godis. Åt god mat gjorde vi också.
 
 
 
Nu blir det nog en lugn hemmakväll. Ska föreslå att vi ser på Svensson Svensson filmen jag köpte i Stockholm. Imorgon ska vi fira Johnnys pappa med att fara på mat till Korsnäs.



Dagens loppisfynd

Hann med allt jag skulle idag och gick en snabb runda genom Adam o Eva idag. Fyndade lite rödrandigt tyg (kan vara bra att ha nångång) samt ett litet svart fat av 1920-tals serien jag samlar på. 
 
 
Var tydligen inte samma sorts kaffefat som jag har flera av från tidigare, men det gör ingenting! Samlar på allt i denna serie.



Fredag och ledig helg igen

Då var det fredag igen, och ledig helg igen! :) Idag vill jag hinna med mycket. Ska först till några butiker. Sen blir det gymmet med Ulli. Sen får jag se om jag hinner en sväng till loppis också innan det är dags för jobb 13-20. 
 
Imorgon ska vi fira far, fastän det är farsdag först på söndag. Passar egentligen ganska bra, så får vi fira Johnnys pappa på söndag. 
 
 



En torsdag i November

Skönt att äntligen sätta sig ner i soffan! Tog en stund innan jag kom mig hem idag. Jobbade först 8-16. Var en bra dag, hann vara ut och gå med några klienter i det fina vädret också :).
 
 
Efter jobbet blev det träffis med Johnny på mäckis. Sen for jag på jakt efter farsdagspresent samt gardiner, hittade varkendera, måste fortsätta söka present imorgon före jobbet fast jag egentligen inte hinner. Sen blev det gym, Bodystep 60. Var otroligt svettigt, ej lika roligt som timmen igår för de spelade sämre musik idag. Musiken gör nog mycket! 
 
Just nu har jag en gullig Whiskas kisso som ligger i famnen och kurrar, hon försöker visst äta upp datorn också, men det får hon inte! :)
 
 
Snart blir det bastu, skönt!



SH´BAM

Kom just hem från jobbet. Tog ut lite övertid och for på SH'BAM till gymmet. Höjde humöret rejält! Är så roligt med dans av olika slag, ungefär som zumba. De borde ha timmen oftare och nån förmiddag också och ej endast två kvällar i veckan. 
 
Nu blir det något bra på tv innan det blir läggdags. Till jobbet igen kl. 8 imorgon.
 



Vitt igen

Vad glad jag blev då jag såg att det är vitt på marken igen. Räcker väl inte länge tills det är borta igen, men i alla fall :).
 
 
Blev mycket lättare att leva igår efter tandläkarbesöket. De spolade rent gropen där visdomstanden suttit samt lade på nån gel. Just nu känner jag ingen smärta alls. Får hoppas det håller i sig. Ibland kan man behöva göra proceduren flera gånger innan det blir bra sa tandläkaren. Hoppas det räckte med en gång! Gropen hade helt enkelt varit för torr, därför hade det tagit så sjukt.
 
Idag blir det jobb 12-20. Egentligen ganska skönt att veta vad jag ska göra idag, tycker jag inte gjort annat än suttit i soffan de senaste dagarna då jag varit hemma. Borde ta mig till gymmet nån dag denna vecka, men har hittills inte haft lust pga värk, men kanske det blir av på fredag förmiddag före jobbet, får se.



Om exakt en månad :)

 
Bilder: Egna samt googlade
 
Om en månad far jag och Mia till Stockholm. Jag kan aldrig få nog av staden. Denna gång blir det nog lite mera shopping och såklart Skansens julmarknad. Roligt att ha något att se framemot!



Gjutit platta

Idag tog Johnny ledigt från jobbet för att gjuta en platta som spånsugen ska stå på. Bäst att passa på innan vintern kommer.
 
 
 



Fel klänning!!!

Är ingen bra dag idag. Var efter Ellos paketet till Siwa. De hade skickat FEL SORTS KLÄNNING!!! Åååh vad man kan bli irriterad! Dessutom var den slutsåld så går ej att få den mera heller. Suck, jag som trodde jag hade julfestklänningen fixad, men nej. Gäller bara att få den returnerad och pengarna tillbaka nu då, hoppas det lyckas, har aldrig skickat tillbaka något förr. Postavgiften på 8.10€ får man väl inte tillbaka. 
 
Dessutom hade jag (ivrig som jag var) rivit sönder förpackningen ganska mycket, sedan läste jag att man ska returnera i samma förpackning, så nu har jag använt silvertejp och hoppas det duger som det är nu.
 
Ringde tandläkaren idag också. Har fortsättningsvis sjukt efter visdomstanden. Ska på koll 13.30. Skönt att få det fixat. Säkert är det väl ingen fara, men inte roligt om det skulle vara nån infektion där. Hoppas jag hittar till tandläkaren. Ska nämligen inte till sjukhuset eller HVC, utan till Högstadiet! 
 
Ja ja, nog om alla bekymmer, hoppas du har en bättre dag och att resten av dagen blir bättre.
 
 
Jag ser då ingen likhet...!
 



Nygammalt i hyllan

Bytte ut tallrikar i tallrikshyllan. Hade vita IKEA tallrikar där förut, men det var inte så praktiskt att ha dem där då man vill använda dem dagligen. Dessutom passar det nog bättre med gamla arabia tallrikar i hyllan! :)
 
 



Lite frisk luft och sol gjorde gott




Femte november

Ska till jobbet först till kl.16 idag. Har ingen aning vad jag ska göra tills dess, men har nu åtminstone renbäddat sängen, alltid något. Är så grått och trist väder så har inte lust att göra så mycket, var är solen?? Hoppas det kommer snö snart. Den som kom har ju redan smält bort...
 
 
Precis då jag frågat mig var solen är, kommer den fram bakom molnen :) Kändes direkt lite bättre!
 
 
 



En ledig söndag

Idag har vi knappt gjort någonting alls, inte jag i alla fall. Skönt med en sån dag. Värker ännu i käken och tänderna efter visdomstandsutdragningen i tisdags, klarar mig inte utan värkmedicin ännu. Hoppas det går över snart. 
 
Johnny har förberett lite för spånsugen som ska placeras på baksidan av uthuset. Först måste det dock gjutas en platta som den ska stå på.
 
 
Måste väl att förbättra gräsmattan nästa år igen...
 



Stenen

Den här stenen står nu mitt på gräsmattan. Den ser inte så fin ut just nu med all lera, men till nästa sommar är den nog avtvättad.
 



Det lyser!

Nu lyser stenen ute vid vägen :).
 



Stämningsfullt i dimma och mörker




Allhelgona

Idag är det allhelgona. Traditionsenligt ska vi fara med ljus till gravarna. Hoppas att det börja skymma då, blir alltid lite mera stämningsfullt i mörkret.
 
 
Idag firar man på vissa håll också Halloween, fastän den rätta dagen var 31.10. Det är nog en högtid som jag aldrig direkt har firat, men ibland är det nog roligt att klä ut sig.
 



Grävmaskinen på besök

Ikväll har det grävts ner kabel till stenen med husnummern på. Får se nu när det börjar lysa bakom siffrorna. Måste säkert kopplas lite först.
 
 
 
Nu har vi också en stor sten mitt på gräsmattan, fråga mig inte varför, är Johnnys projekt. Ska säkert bli en blombänk runtomkring. Bild kommer en annan dag.
 
Ha en trevlig fredagskväll!
 
 



Skåpet på plats!

 
Nu är äntligen skåpet som jag renoverat på plats! Var inte lätt att få upp det på vinden, men med lite hjälp så gick det! :) Blev nog bra! :)
 
 



Gardin bekymmer

Vilken färgs julgardiner passar i sovrummet? Brukar ju har röda gardiner i alla fönster (nästan) då det är jul, men tror inte det skulle passa riktigt i sovrummet...eller vad tycker ni?
 
 
Gardinerna som nu hänger i sovrummet känns för sommaraktiga och skulle nog vilja byta ut dem, de har ju ändå hängt där sedan april. 
 
Ska jag satsa på vita gardiner? 
 
Tror inte det skulle passa med någon gardin med stora mönster eftersom det inte skulle matcha tapeterna...
 
 
Oberoende så måste jag köpa nya gardiner, eftersom jag endast har de som nu hänger där. Har bestämt att jag endast byter gardiner i köket, vardagsrummet, mittersta rummet där nere, sovrummet samt i mittersta rummet där uppe. I de resterande rummen får det duga med de gardiner som nu hänger där, har ju inga andra att sätta dit heller. 
 
Vad gör ni andra? Måste man byta gardiner överallt bara för att det blir jul?



Städat!

Nu var här städat, både uppe och nere. Känner mig nöjd! :)
 



Spegel, Spegel

Har nu sett klart hela första säsongen av "Mirror, Mirror", en barn och ungdomsserie från 1995. Det började med att jag såg att jag hade ett avsnitt inbandat på en gammal videokassett, men ville ju se hela serien från början. Var inte lätt att hitta, men hittade serien på youtube, indelad i flera klipp, ett avsnitt var två klipp. Glad blev jag då precis hela säsongen fanns där! :) Gå in på: http://www.youtube.com/watch?v=EHlm7dQJ-9Q&feature=plcp om du vill se serien. I alla fall jag blev lite nostalgisk för det här var min favorit serie då jag var yngre, och den var fortfarande lika bra och lika spännande. 
 
Nu ska jag försöka hitta säsong 2, håll tummarna för att jag hittar den :)
 



RSS 2.0