Förra veckans äventyr

Jag har länge tänkt köpa en ny madrass till Wilmas säng. Förra veckan blev det äntligen av. Hon har hittills legat på madrassen som hon hade i spjälsängen, en 60×120 cm. Eftersom den gamla sängen hon sover i inte har samma mått i huvudändan som i fotändan, var det svårt att hitta en madrass som skulle passa. Det blev en 70×140 cm:s. Så den får hon sova på tills hon byter säng. Johnny måste skära bort lite i fotändan av madrassen så den skulle passa, men nu behöver jag åtminstone inte lägga en massa handdukar och filtar som utfyllnad 🙂. Samtidigt passade jag på och ändrade om lite i Wilmas rum. Datorn som stått på skrivbordet de senaste 10 åren och som vi inte använder, fick flytta in i skrubben. Nu kan Wilma sitta och rita och måla vid skrivbordet 👍.


På onsdag kväll var det för en gångs skull min tur att fara med Wilma på gympaskoj till Helsingby. Annars har jag oftast jobbat på onsdagskvällarna, men denna vecka hade jag ledig kväll 🙂. Tyvärr var Wilmas kompis sjuk, men det gick bra ändå.


På fredagen fick Wilma äntligen träffa sin kompis som hon inte sett på det här året. De lekte bra och hade roligt. Vi mammor hann ta en kaffekopp 🙂.


På lördagen for vi på loppis till Lillkyro. Vid kyrkan där bredvid fanns det massor av löv som man kunde leka med 🙂.


Det blev också en tur till Lillö på lördagen. Det blåste hårt men inne blev det varmt till sist. Vi lekte lite där ute, spelade spel, såg på tv och åt lite smått och gott.


På söndagen bjöd vi mamma och Johnnys föräldrar på mat. Det blev både förrätt, varmrätt och efterrätt, men endast förrätten fastnade på bild. Det blev kräftstjärtsmörgåsar till förrätt, pulled beef tortilla till varmrätt och hemlagad hjortronglass till efterrätt 😋


Nu är snart en till vecka slut. Vi närmar oss November med stormsteg. Men vad vi gjort den här veckan får du kanske veta en annan dag 🙂.




Saknar dig ❤️

Ett helt år har gått sedan du gick över till den andra sidan. Pappa jag saknar dig 😪❤️.





Höstfunderingar

Oktober börjar snart gå mot sitt slut. Det är lääänge kvar till sommaren. Mörkt ute och mörkare blir det. Nu börjar tiden man kunde hoppa över. Hoppa fram till jul och nyår och sedan spola fram lite till februari, mars då våren börjar närma sig. Men visst är hösten trevlig, på sitt sätt. Man kan tända en massa ljus och mysa i mörkret. Nu försöker vi som alla andra spara lite på elen, då är det perfekt att tända ljus istället på kvällen än att ha lampan tänd i taket då man ser på tv 🙂. Viktigt är ju förstås att komma ihåg att släcka ljusen sedan.


En del löv finns nog ännu kvar på träden, fastän en hel del redan fallit till marken 🍁.


Frostnätter är nu något som inte förvånar. Vinterdäcken är dessutom redan på, så nu kan snön komma. Även fast jag nog helst vill ha en mild vinter i år, med tanke på elpriserna 🙈.


För att ha något som muntrar upp i höstmörkret och något att se framemot, så ska vi boka en resa till Stockholm och Skansens julmarknad. Tänkte nog Rovaniemi och jultomten ett tag, men nej, det lockar inte lika mycket. Stockholm är ju ändå Stockholm, min favoritstad ❤️. Denna gång tänkte jag att vi åker från Helsingfors till Stockholm och sedan tillbaka från Stockholm till Åbo. Men vi får se hur det blir. 

Hoppas ni har det bra i höstmörkret 💛.






Goda kex och tusentals löv

En kväll tidigare i veckan kände vi oss riktigt effektiva. Istället för att bara se på tv, eller bygga pussel gjorde vi något helt annat. Vi bakade kex! Wilma hade fått med sig hem ett recept från dagis som hon absolut ville testa, så då gjorde vi det. Kexen blev jättegoda 😋.


Sedan gick vi ut och räfsade löv. Ingen favoritsysselsättning, men lite löv måste man väl räfsa varje höst 🤪. Att räfsa hela gården är i princip omöjligt, vill dessutom helst inte bli sjukskriven för sjuka axlar 😉. Så känner ingen stress över löven. Men att räfsa max en halvtimme var roligt. Wilma tyckte det var roligt att hoppa i lövhögen vi fick ihop 🙂.


Lite högre upp i skogsbacken finns det ännu mera löv, ja man ser knappt marken. 




Nu ser det ut att bli regnigt resten av veckan, men det finns inte så mycket att göra åt det 🙂. En ny helg är snart här igen, en jobbhelg. Men nog ska vi hinna till Lillö ändå 🙂.




Höst helger på Lillö

För två veckor sedan var vi en sväng till Lillö fastän jag jobbade dubbelnatt. Wilma och jag tog några selfies 😄.


Då var träden ännu inte så gula. Lågt vatten var det också.


Förra helgen sov vi på Lillö lördag till söndag fastän jag jobbade 7-15 på lördag och 13-21 på söndag. Man måste ju passa på att ta tillvara all ledig tid som går. Snart är vintern här och då kan vi inte sova över. Helst skulle jag ju vilja sova på Lillö året runt, helst varje helg, men det går ju inte 🤪. Måste nog isolera golv och väggar innan man kan sova här på vintern ❄️.


Då blev det också en joggingtur ut till Köklotvägen.


En promenad till fladan blev det också.


Igår kom vi till Lillö igen. Denna gång för att stanna två nätter. Får se om det blir de sista för denna säsong, eller om vi ännu sover en natt nästa helg. Jag vill ju som vanligt inte att villasäsongen ska ta slut. Försöker vara så länge det går, men då jobbar jag ju två av tre helger också, så är lite knepigt att hinna med allt 🤪.

Igår stormade det utomhus. 19 m/s vid Replotbron. Så vi höll oss mest inomhus och höll tummarna att inga träd skulle blåsa omkull. Inatt har regnet piskat på fönstren. Det blev betydligt bättre väder idag, fastän det blåst ganska hårt rakt upp ändå.


Wilma har kokat soppa på löv, sand och annat gott 🙂. Wilmas fammo och faffa har också varit här. Johnny och Jussi har satt in en ny ytterdörr. Det var på tiden. Jag tog en promenad till 60 skylten efter Köklotvägen. Sprang nästan hela vägen tillbaka 🥵🙂.


Det var verkligen fint höstväder idag.


På matfronten blev det ugnskebab och potatisgratäng till lunch. Till kaffet hade jag bakat en äppelpaj, men den blev tydligen lite salt 🙈. Johnny hade satt salt och socker i burkar men inte skrivit namn på burkarna 🙈. Tog dock ur båda burkarna men minns inte ur vilken burk jag tog mest 😅. Lite senare blev det hemlagad pizza, den blev smaskig 😋.



En hel del spel har vi spelat, allt ifrån Pippi lotto och Afrikas stjärna, till När då då. 

Dörren blev samma färg och ungefär samma mått som den förra, bara bättre lås och handtag 🙂. 


En fin solnedgång fick vi njuta av ☀️.


Nu blir det chips och Netflix 🙂.





Nattliga äventyr

I morse vaknade jag med ett ryck då det skraplade till i sovrummet. Whiskas var i farten. Sen hörde jag "pip pip" och tänkte att nu har hon antingen någon leksak eller ett riktigt möss. Det var ett riktigt möss. Usch då. Varför måste de komma in på höstarna? Jag fick kasta ut det döda mösset från balkongen. Nu ligger det på gräsmattan, borde kasta det till skogs.


Det var höstens första mössfångst inomhus. För någon månad sedan hade vi visserligen något i storskrubben, men det hamnade i fällan till sist. Oftast rör de sig bakom roskis i köket. Där får de hållas tycker jag, om de nu måste vara inne. Helst vill jag inte ha dem springandes över golvet, och absolut inte i sovrummet 😬. Tänk om jag skulle ha sovit på luftmadrassen där i hörnet, då skulle det säkert ha klättrat över mig. Nej usch, så hemskt. Nu vet jag inte om jag vågar sova på luftmadrassen mera (vilket jag gör om Wilma kommer till vår säng). 

Men Wiskas var åtminstone duktig 👍🐈‍⬛. Som tur hann hon inte hoppa upp med sitt byte i vår säng 😅.




RSS 2.0