Ett sådant nyår och ingen bra start på året

Gårdagen blev helt okej ändå, fast jag måste jobba natt. På eftermiddagen lagade vi en nyårsmiddag här hemma, bara för oss två. Lite ville jag ju festa till det ändå. Jag lagade två enkla sorter med snittar, Johnny kokade musslor i vitt vin och jag fixade en pepparkakskladdkaka till efterrätt. Det blev ingen mangofromage, får ta den nästa nyår. Frågan var sedan vad vi ville dricka till. Passligt nog hade Johnny fått en stor 1,5 liters alkoholfri "skumppa" till julklapp. Den flaskan drack vi upp i ett nafs, det var gott och läskande. En liten nyårsdukning fixade jag förstås också, bara för att.
 
 
Året kunde dock ha börjat bättre. Tidigt på morgonen, då jag ännu var på jobbet, ringde Johnny. Tänkte nog att, vad har nu hänt, då han ringde så tidigt på morgonen. Molly hade varit ute hela natten och kom in först på morgonen. Hon var inte sig själv. Gick sakta och ville inte lägga sig ner. Röra henne fick man inte heller. Direkt jag kom hem från jobbet ringde jag veterinären. Fick ringa tre gånger, men inget svar fastän jag ringde till jouren. Då nästan en och en halvtimme hade gått ringde veterinären äntligen upp. Vi fick tid till mottagningen i Laihia direkt. Var inte så lätt att få ner Molly i buren, hon visade att det tog sjukt då vi tog i henne, men det gick till sist. Väl framme vid veterinären uppförde hon sig exemplariskt, förutom då hon kröp under skåpen och inte ville komma fram. Veterinären fick nog röra henne, men såg nog att hon hade ont. Troligtvis är inget brutet. Hon fick två sprutor värkmedicin samt recept på mera medicin. Med hjälp av en sopborste fick vi till sist fram en sur Molly som inte ville gå in i buren igen, men hon hade inget annat val. Åkte via apoteket och hem igen, utan att Molly sa någonting alls. Tur att det inte var Whiskas i buren, då skulle vi säkert ha fått torka spyor.
 
 
Vad som har hänt vet vi inte. Synd att hon inte kan berätta. Nu får vi nog klappa henne, men man ser att hon har sjukt och går inte riktigt normalt. Jag tror att hon antingen har råkat ut för någon bil eller något djur. Förstås kan det vara något annat som hänt, men som sagt svårt att veta. Några sår har vi inte sett att hon har, men då har vi inte fått titta ordentligt heller, men hon blödde åtminstone inte någonstans. 
 
Usch vilken början på det nya året, men vi ska hoppas att hon börjar må bättre och att hon inte har några andra fel. Hann halvt oroa ihjäl mig innan jag kom mig hem imorse. Nu börjar det lätta lite då jag ser att hon mår bättre, men ännu kan jag inte slappna av, hon är ju ändå vår "bebis", fastän hon är en stor kisse och stora damen. Måste då och då gå och kolla så hon mår bra där hon ligger. Nu hoppas jag att vi alla får sova gott i natt och att morgondagen blir bättre än denna dag. Jag är trött efter att ha jobbat dubbelnatt, Johnny är trött efter att ha sprungit och ropat på Molly hela natten och Molly är trött efter sitt äventyr. Möjligtvis är det bara Whiskas som är pigg här i huset, ja i alla fall just nu. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0