Påsken närmar sig

Påsken närmar sig med stormsteg. Vad ska vi klä ut oss till i år? Eller ska vi alls klä ut oss...ja det får vi se. Det blir ingen påsk utan påskbrasa, så på påsklördagen besöker vi traditionsenligt påskbrasan i byn. Då jag var liten åkte vi ofta runt till en rad olika brasor runt omkring i nejden då vi inte hade någon "egen" påskbrasa att fara till. 
 
Jag vid påskbrasan för 10 år sedan.
 
På påsken brukar vi också fara ut och äta någonstans. Flera år har det blivit mat vid Härmän Kuntokeskus, men ifjol gjorde vi ett undantag och for till Linds Kök i Närpes, får se vart det bär av i år. 
 
 
Fotot här ovanför är inte taget i år, så här mycket snö har vi inte på gården. Men vem vet, det hinner ju komma mer snö innan påsk.
 



Hittat i mobilen

 
En lördags kväll blev det ett besök till Trefaldighetskyrkan från jobbet, minst sagt en annorlunda kväll på jobbet. Vi hade inte sett det sista av snön för denna vinter, marken fägades vit flera dagar. Molly njöt av vårsolen på gården och jag såg häftiga glas på loppis (som vi följande dag måste åka och köpa).



Butiker vi tänker besöka i Tallinn

Vi ska för det första se oss omkring i gamla stan i Tallinn, KGB museet står också på listan. men lite shopping ska vi säkert också hinna med. Eller egentligen vill jag inte shoppa så mycket, brukar mest bli att jag går runt och ser i butikerna. Är ju nog lite snål, är ju inte precis en person som shoppar en massa märkeskläder. Är bortskämd med loppispriser och jämför allt med dem. Såklart det mesta i "vanliga" butiker är dyrt då. Men säkert kommer jag att komma hem med något ändå. 
 
Rocca Al Mare köpcentret som ligger lite utanför Tallinns centrum har vi tänkt besöka, går gratis buss dit från hamnen dessutom. Behändigt då vi inte tar med bilen. 
 
Köpcentret har jag inte besökt tidigare men bl.a. följande butiker vill jag ta mig en titt i : Debenhams, New Yorker (en av mina favorit butiker), Reserved, Blue Harbor, Finlayson, Home4you, Koduekstra, Muster Sisustussalong.
 
Stockmann måste vi förstås också besöka. Därifrån brukar jag dock oftast gå ut tomhänt, men alltid är det ju roligt att gå omkring och se på alla fina (och dyra) saker.
 
Kaubamaja är väl lite som Stockmann eller NK? Eller har jag helt fel? En snabbvisit dit hinner vi nog med. 
 
Bershka är en klädbutik jag aldrig besökt förut men som ser ut att vara mer i min prisklass. Kanske jag kan göra något "fynd" där.
 
Sedan får vi se vilka andra butiker vi hittar, hellre strosar jag runt i inredningsbutiker än i klädbutiker. Men helst av allt går jag förstås på loppis, men några sådana tror jag inte vi hinner med i Tallinn denna gång. 
 
Egentligen är de enkla nöjena bäst. Att bara gå omkring i gamla stan med kameran i högsta hugg är något jag ser framemot. 
 
Bilder från Pinterest.
 



En påsk igelkott

Årets påskgräs ser ut så här. En igelkott med taggar modell inte så taggiga. Det är faktiskt Johnny som har knåpat ihop den inte jag. Jag kände inte för att pyssla just den kvällen. Så värst många dagar tog det inte innan man började se de första stråna. 
 
 
För att göra igelkotten behöver du följande: gamla strumpbyxor, en påse påskgräs, en skål, jord, en sax, sytråd, kontaktlim och en tygbit, plastbit eller läderbit till ögon och näsa.
 
Först blandar man jord och påskgräs i en skål. Sedan klipper man ut en passlig bit av strumpbyxan till själva "kroppen". Lägg jord i strumpbyxbiten och knyt om med sytråden ordentligt. Sedan gör man fyra stycken fötter på samma sätt. Bara mindre förstås. Fötterna limmas sedan fast under själva kroppen. Klipp sedan ut ögon och näsa av material du har tillgängligt. Limma fast. Klart! Sedan gäller det att ta fram sprutkannan och vattna igelkotten varje dag så gräset växer ut.
 
 



Veckans loppisfynd

Den här veckan har jag rundat alla loppisar i Vasa som ingår i min loppisrunda, dvs, Fyndis, Ewa o Adam, Suvi kirppis och Brändö loppis. Några saker kom jag nog hem med. Bl.a. en bekväm mörkblå tröja, passlig vardagströja. Bara 4 euro kostade den.
 
 
Fina dukar kan jag inte få för många av, denna gav jag bara 2 euro för. Och jo, jag vet att den är ostruken.
 
 
En blomampel och en tidning köpte jag också. Får se nu bara var jag kan hänga upp ampeln, behövs nog en krok i taket...och det kan ju ta en tid innan jag får upp någon krok.



Torsdag på gården

 
Snön smälter sakta men säkert. De senaste dagarna har det dock gått sakta pga det kalla vädret. Whiskas busade på gården och mitt i allt flög två svanar förbi.



Lediga dagar och SEMESTER!

Som ni kanske vet älskar jag gamla flaskor, stora som små, genomskinliga som färgade. Den här stora gröna flaskan är ett gammalt loppisfynd. Den får flytta runt i huset lite då och då. Just nu får den stå på det runda bordet under trappan. Funderar bara om jag ska sätta något i den. Kanske det får bli lite påskris, men då måste jag nog flytta fram bordet lite för att riset inte ska ta i trappan...
 
 
Förresten...idag är det FREDAG och jag tog helg redan klockan 9 imorse. Har LEDIG helg och sedan SEMESTER! 12 lediga dagar, ska bli så skönt.



Påskpynt

Igår kväll påskpysslade vi lite, men det blev inte så lyckat, får göra ett nytt försök en annan dag. Berättar mera om pysslet då vi lyckats. 
 
Idag kände jag för att påskpynta så tog fram gula dukar och lite annat pynt. Egentligen pyntar jag inte så mycket till påsk, men en påsk utan pynt är ingen påsk. 
 
 
Idag är det en vecka kvar till påsk. Ganska passligt att pynta redan nu så behöver man inte städa undan allt direkt. I alla fall jag brukar tröttna på påskpyntet ganska snabbt efter påsk.
 
 
De här äggen av betong? fyndade jag på loppis ifjol, dock inte i påsktider så det är första gången jag pyntar med dem. Riktigt fina tycker jag de är. 
 
Har ni börjat påskpynta ännu? Eller kanske ni inte pyntar alls?



Svanpromenad i kvällssolen

Då jag kom körandes hem från jobbet såg jag en hel del svanar inte långt hemifrån. Måste såklart fara hem efter kameran och köra tillbaka och föreviga tillfället. De blev dock lite rädda då jag stannade bilen och gick närmare, lite bättre närbilder skulle jag ha velat ta, men svanarna var inte med på noterna.
 
 



Lopptorg i Helsingfors?

Ni som bor i Helsingforstrakten och läser det här. Vilka loppisar rekommenderar ni i staden och dess omgivning? Såg att flera lopptorg har stängt på måndagar, lite synd med tanke på att det är just en måndag vi har tänkt ta oss en loppisrunda.
 
En lista har jag nog påbörjat, men bäst vore det ju med lite mera bakgrundsfakta. Löns det att åka till just det lopptorget? Helst besöker vi lopptorg modell större med ca 200 försäljningsplatser eller fler. Visst finns det säkert många mindre lopptorg som också är minst lika bra, men denna gång hinner vi inte runda alla.
 
Nu vill jag ha just DINA tips!
 
 
 



Vitt på marken igen

Igår snöade det, idag snöade det. Hoppas det inte snöar imorgon. Blåser gör det också. Inget vidade kattväder heller. 
 
 
Några stora mängder snö har det som tur inte kommit. Whiskas tycker ändå att det är skönast att ligga i sängen och vila sig. Man kan ju bli våt om tassarna där ute. Igår kom Molly inspringandes med smutsiga tassar, ni kan ju gissa vart hon sprang, jo upp i vår säng förstås. Blev några fina tassmärken på påslakanet, hoppas de går bort i tvätten sedan. Orkade inte börja renbädda bara för några tassmärken. 
 
Idag har jag haft morgontur på jobbet, blir samma sak imorgon. Något gym har det ännu inte blivit denna vecka då jag inte känt mig helt frisk, får se om det blir en sväng dit imorgon eller inte. 



En charmig stol

Det lilla runda bordet vi haft i sovrummet fick nu flytta på sig. På dess plats lyfte jag in en gammal stol istället. Korgen med böcker är ett loppisfynd. Alla böcker är också köpta på loppis, dock är alla olästa ännu. Då jag läst ut dem lägger jag dem i bokhyllan eller säljer dem vidare. Blomkrukan i fönstret är också ett av otaliga loppisfynd.
 
 
Först hade jag tänkt måla stolen vit, men nu tycker jag om den precis som den är. 



Estniska leksaker från 90-talet

Då jag gick omkring i skrubben råkade jag få syn på mina gamla estniska leksaker. Eller gamla och gamla, från 1990-talet är de. Lite häftiga tycker jag att de är. Speciellt katten och kaninen med stora öron, de är mina favoriter. Jag har nog inte lekt så mycket med dem, då jag var yngre stod de mest som prydnad i bokhyllan. Var nog lite rädd om dem. Tyvärr har musen tappat sin svans. 
 
 



Planering pågår

Bara tre arbetspass kvar, sedan får jag semester! Oj som jag har väntat länge. Visserligen går jag miste om en massa söndags ersättning då jag får vara ledig på påsken, med det är smällar man får ta. Hellre är jag ju nog ledig. Nu pågår planeringen för fullt, vad ska vi se i Tallin? Var finns alla sevärdheter? Hamnade in på några loppissidor också, men tror det får bli en annan gång. Allt kan man inte hinna med. 
 
Före vi åker över till Tallin tänker vi stanna en natt i Helsingfors, mest nog för att jag ska hinna via något loppis, hehe. Ja säkert hinner vi väl in i någon annan butik också. Bokade just ett förmånligt hotell, och då menar jag verkligen förmånligt. Knappa 52 euro för en natt med gratis frukost och gratis parkering. Visserligen lite utanför stan, men ändå inte mera än ca 15 km från centrum. Passar oss perfekt!
 
Det är lätt hänt jag fastnar framför datorn hela dagen, så nu ska jag nog klä på mig och motionera dammsugaren lite. Något "vettigt" måste jag ju få gjort idag. 
 
 
Ni kan inte se några perfekt "puffade" kuddar för tillfället. Dessutom har Whiskas hittat en ny skön plats på en filt som blivit kastad på golvet. Tror nog hon snällt måste flytta på sig om jag ska kunna städa.
 



Struvor eller rosetter

Idag har Johnny lagat smaskiga "struvor". Eller s.k. rosetter med rosettjärnet han fyndade på loppis i Seinäjoki. Denna gång blev det dock på vanligt vetemjöl och med vanligt pudersocker ovanpå. Måste nog göra en sats till åtminstone till första maj.
 
 
Jag har spenderat dagen på jobbet. Ikväll blev det ett besök på Målarbackan. Som avslutning på veckan blir det såklart söndags bastu, ska bli skönt! Denna vecka började med magsjuka för min del, nu har jag jätte sjukt i halsen...vill inte börja den nya veckan med förkylning, får försöka dricka lite finrexin och hoppas det blir bättre!



Fjärilar på väggen

Igår då jag var på jobbet kom fjäril tavlorna äntligen upp på väggen. De här Ikea tavlorna köpte jag redan i november. Här i huset tar det oftast länge innan något kommer sig upp på väggarna. Man vill ju inte förstöra tapeterna i onödan med en massa hål. Nu får tavlorna hänga där tills vi tapetserar om, ja och det har vi ju inte tänkt göra på länge. 
 
 
Riktigt bra tycker jag det blev!



Throwback saturday

Tänk att det har gått hela 10 år sedan vi flyttade ihop och renoverade en lägenhet i Smedsby, känns nästan som igår.
 
 
Exakt på dagen för 7 år sedan befann vi oss i Tammerfors på en liten vårresa.
 
 
2010 var vårt hus ännu inte riktigt inflyttningsklart. Men även det hade sin charm. Man kunde läsa gamla tidningar som var fastklistrade på stockväggarna. Här med årtalet 1898.
 
 
Får se vad denna lördag har att erbjuda. Förutom jobb blir det nog inte så mycket annat gjort. Här borde städas, men det gör jag nog på måndag istället.



Inte som planerat men ändå en bra fredag

Denna dag blev inte som jag först tänkt mig. Hamnade att jobba på jobbet istället för att fara på planeringsdag med resten av arbetskompisarna. Nåja, det gick ju nog det också, men missade den goda maten. Efter ett nio timmars arbetspass svängde jag in via gymmet på "Better body". Det var inte lika svettigt som senast, kanske för att jag var färdigt svettig från jobbet. Nu kom jag just hem och snart ska vi hoppa i bilen och fara på pizzabuffé till Tesses cafe. Det blir säkert smaskens!
 
 
Den här helgen blir det jobb både lördag och söndag, men ska först till 14. 30 imorgon så det känns bra. 
 
Önskar er alla som kikar in här en fin fredagskväll!



Vitt vitt

Gårdagens loppisfynd blev en tunn vit tröja för 2 euro, Fyndade också en present, men den kan jag ju inte visa här, hehe. 
 
 
Johnny fyndade också några saker, bl.a. några figurer till en julkrubba.



Skrattar du åt mig eller?

 



Trädgården just nu

Jag dokumenterar flitigt vårens ankomst i trädgården. Är så roligt att kolla bakåt från år till år och jämföra. Det går ganska trögt framåt i blombänken, men vi är ju ändå bara i mitten på mars.
 
 
Rester av fjolårets japanska lyktor ligger fortfarande kvar. Bara snön har smält och jorden tinat upp lite blir det nog att ta fram arbetshandskarna och rensa bort gamla blommor och annat ogräs för att ge plats åt sommarens alla blommor.
 
 
SMÄLT bort nu all snö!
 



Vårtecken i skogen

I skogen här bakom fanns det ännu en hel del snö, men några små tecken på att våren är på kommande hittade jag nog. 
 
 
Var skönt att få andas in lite frisk vårluft. Vädra bort alla "bobbor". 
 
 



Nummer 4/2015

För någon dag sedan damp det nyaste numret av "Drömhem och trädgård" ner i postlådan. Kunde inte ha varit bättre tajming. Skönt att få ligga i soffan och drömma om vår och sommar.
 
Lite inredningsispiration och trädgårdsinspiration så här på en onsdag i mars.
 
 
Nu fick jag inspiration till att göra påskpynt, eller åtminstone så lite påskgräs. Det är ju inte länge kvar till påsk, ska bli skönt med semester då.



Pinterest får underhålla i sjukstugan

Soffan har fått vara min vän idag, ja sängen också för den delen. Har sovit större delen av dagen då det inte blev många timmars sömn senaste natt. Magen mår nog lite bättre, men bra mår jag inte ännu. En hemsk huvudvärk har jag också. Borde försöka få i mig något annat än vatten och turkisk youghurt, men än så länge smakar det inte med något annat. 
 
Då man ligger hemma och har tråkigt händer det lätt att pinterest får stå för underhållningen. Idag blev jag inspirerad av allt man kan göra av gamla trästubbar. Nu skulle jag vilja ha ett bord och en pall gjorda av stubbar. Får se om jag får övertalat han jag bor med, hehe.
 
 
 



Trodde jag skulle klara mig

Trodde jag skulle klara mig, men nej. Har mått dåligt hela dagen, var nog på en loppisrunda och till gymmet en sväng, men kände mig inte på topp. Hann vara tre timmar på jobbet, sedan åkte jag hem. Hann bara klä av mig ytterkläderna och springa till wc, sedan kom det. Talar förstås om spysjukan. Usch och blä. 
 
 
Hoppas på en bättre dag imorgon!



Kalaskväll och ny vecka

Igår kväll blev vi bjudna på pajer och mycket annat gott hos Ulli. Spanade också in de häftiga guldfiskarna. 
 
 
Idag blir det en loppisrunda och en sväng till gymmet innan kvällsjobbet. Ser ut att bli en bra början på veckan!



Ett vårtecken

Idag måste vi stanna bilen och plocka in några videkissor efter vägen. Om det är något som säger att det är vår så är det nog videkissor. Såg nog att de hade slagit ut redan för flera veckor sedan, men först idag kom jag mig för att plocka några kvistar. 
 
 



Skogsarbete i solsken

Idag har vi fortsatt med skogsarbetet i Västervik. Stockarna av tallarna vi tog ner för några veckor sedan skulle nu flyttas. Med hjälp av traktor, några vajrar och pallgafflar gick det realtivt lätt att få stockarna flyttade från baksidan av huset ut till vägen och upp på traktorkärran. Sådär hastigt räknat kom jag fram till ca 90-100 årsringar på stockarna. 
 
 
Passligt väder var det också, solsken och klarblå himmel. Om någon timme blir det att bege sig till Västervik igen då vi ska fira min syster som fyller år imorgon. 



Lördagkväll

Denna lördag har jag spenderat 9 timmar på jobbet. Passade faktiskt på att vara ute med några klienter i solskenet också. Då jag kom hem hade Johnny grillat gott kött. Sedan blev det en promenad till Målarbackan där vi bjöds på kaffe. Sedan var jag så trött att jag knappt orkade gå hem, men nu ska det nog slinka ner ett chips eller två och kanske någon chokladbit lördagen till ära. Ikväll är det ju final i Melodifestivalen, ska nog kasta ett öga på den också, får se vem som vinner...
 
 



Favoritkrukväxten

Det är inte påsk ännu, men den här kaktusen har bestämt sig för att blomma ändå. Nog är de tacksamma de här blommorna, de kräver inte vatten så ofta (försöker komma ihåg att vattna dem en gång i veckan). Någon annan vidare skötsel får de inte. Ändå blommar de fint åtminstone två gånger per år. 
 
 
För tillfället har jag fem såna här kaktusar i min ägo. Några av dem har hängt med i flera år. Den ena är nog säkert 6-7 år. Visst har jag hunnit ta livet av några kaktusar, det är inte så svårt. För mycket vatten vill de inte heller ha. Helt klart en av mina favorit krukväxter. 



En liten tjockis

Ibland har Molly det inte lätt, ska man inte ens få tvätta sig ifred?!
 
 
Inte undra på att hon ser lite sur ut.
 
Och nej, hon ska inte få ungar, hon är bara bortskämd. Har alltid varit det och kommer alltid att vara det. På sommaren brukar hon dock springa av sig en hel del.



I skymningen

Igår kväll tog vi en kvällspromenad, inte ofta det händer. Är så svårt att komma sig ut. Lättare blir det förstås mot sommaren då det är varmare och man inte kan skylla på att det är halt. Hann just och just se det sista av solnedgången. 
 
 
Idag blir det inte mycket tid hemmavid, ska hinna med gymmet och en sväng via någån butik före kvällsjobbet. Blir inget loppisbesök idag, fastän det är fredag, snyft. Får väl ta en runda nästa vecka istället, hann ju bara med Fyndis igår. 
 
Får önska er alla en fin fredag! Passa på och njut av solen ni som kan!



Lite bättre men ändå inte bra

Idag hade jag en riktigt trevlig eftermiddag på stan tillsammans med Madde som jag inte sett på vem vet när. Det är ju hela tio år sedan vi umgicks som mest. Oj vad tiden går. 
 
Köpte en ny glödlampa till kopparfoten. Den här var svagare, 40 watt och lyser inte lika starkt. Det enda problemet med den här lampan är att den är så skråmad. Det såg jag förstås inte i butiken, suck. Får se om jag orkar byta den eller inte.
 
 



Planering är a och o, vad finns det att se i Tyskland?

Vilket härligt väder vi har idag. Skulle det bara vara ca. 25 grader varmare skulle jag vara riktigt nöjd. Dagens planer är följande: gym, loppis samt träffa en kompis. Har med andra ord en ledig dag.
 
Nu är det snart bara två veckor kvar till min efterlängtade vintersemester, sedan får jag vänta tills augusti innan jag får sommarsemester. Sedan något år tillbaka har vi rullande system på semestrarna på jobbet, hittills har det fungerat bra tycker jag. Man vet från år till år vilken månad man har semester, skulle det knipa så går det att byta månad bara man hittar någon att byta med. I år är det alltså min tur att ha semester i augusti. Håller tummarna för bra väder då!
 
 
 
Nu är det ju dock en tid kvar till sommarsemestern, men hög tid att börja planera sommarresan. Egentligen borde man boka allt redan nu, men ännu har vi inte kommit oss för att göra det. Planering tar ju tid. Våra planer är ännu att vi ska ta oss till Tyskland, försöka att inte stressa av och an (som vi brukar göra), därför får vi nog räkna med att vara borta i nästan två veckor. Förstås, desto längre man är borta desto dyrare blir det. Saker som mat och boende kostar ju. Då vi reser runt ligger fokus på upplevelser, inte på shopping. Kläder och sådant kan man köpa här hemma. 
 
Vi siktar mot Berlin. Men vad finns det egentligen att se där? Har du varit dit? Nu vill jag överösas med tips på vad man inte bör missa. Kiel, Hamburg och Lübeck har vi sett, men finns det andra sevärda ställen i Tyskland? Var inte blyg nu, vad är värt att se och vad får vi inte missa?



Boktipset

Har just läst ut en bra bok som jag vill tipsa er om. Divergent heter den. Boken har också blivit film, den kom ut ifjol. Filmen var också mycket sevärd och spännande!
 
"I Beatrice Priors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.
 

Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Och under den hårda initieringsfasen som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

 

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först."

 

 
I serien finns två böcker till. Insurgent och Allegiant. Insurgent har jag men Allegiant fattas ännu i min bokhylla. I vår kommer också filmen Insurgent på bio. Såklart jag måste fara och se den då...men först ska jag nog läsa ut boken.
 
Ska bli spännande att se hur det hela slutar.



En annorlunda kväll

Var riktigt roligt att vara på babysimning igår, fastän jag var lite nervös. Ville ju inte dränka nån heller. Men alla kom vi upp med livet i behåll, hehe. 
 
Idag jobbar jag 8-16. Sedan blir det en ledig kväll för min del. Ska nog ta och testa mitt objektiv som kom på posten igår. Har haft det på garantiservice, fixat och klart kom det på posten. Men det tog ju nog väl länge innan det dök upp. Tog en bild så såg nog ut att fungera också. Ett halvt års garanti var det på garantiarbetet. Ska bli så skönt att slippa gå långt bort för att fotografera någonting på nära håll.
 
 
Hoppas ni alla får en bra onsdag!



Nytt i vardagsrummet

Blev ett gympass efter nattjobbet. Kändes dock överallt att jag var på Bodypump igår innan jobbet. Nu sitter jag i soffan och testar det nya surroundsystemet som dykt upp i vardagsrummet. Fyller jag år idag? Nej, gör nog inte det. Tror nog det var någon annan här i huset som ville ha ett nytt, men men, kan konstatera att det är mycket bättre ljud och bättre bas i de här högtalarna. 
 
 
Nu ryms dock inte mina lådor där på sidan av tv:n...måste hitta ett nytt ställe att placera dem på. De är ju inte så diskreta och osynliga de här nya högtalarna om man jämför med de gamla...men man vänjer väl nog sig. Huvudsaken det är bra ljud! Tv bordet som Johnny snickrat ihop för x antal år sedan borde nog få se lite färg, har tänkt på det länge. Får se om vi får något gjort åt saken i sommar. 
 
Ikväll ska vi på babysimning tillsammans med Linda, Isac och Felicia, ska bli spännande!



Vår, men inte riktigt här ännu

Det blommar både i London och i Stockholm, men här hemma är det nog en tid kvar innan de första vårblommorna slår ut. Åtminstone här på vår gård brukar de vara ganska sena då snön ligger kvar så länge. Idag kunde jag dock se små små gröna stjälkar som är påväg upp ur marken, kanske det ändå blir vår här snart också. 
 
 
Tror nog vi får snö ännu denna vinter, det brukar ju alltid komma ett bakslag. Ifol trodde jag också att vi hade sett det sista av snön i början av mars, men sedan tog det inte länge innan det var vitt på marken igen. I år gör jag inte om misstaget att plantera ut blommor för tidigt. Eller jag ska försöka att hålla mig. Ifjol frös vårblommorna jag planterat i krukor vid trappan. 
 
 
Gick en runda runt gården idag. Snön och isen har smält med rasande fart, men ändå har vi mera snö på gården i år jämfört med samma tid ifjol. Såg att buskar och träd har knoppar. Väntar så tills de första löven slår ut, då är det vår. Får se hur jordgubbslandet och de nyplanterade ekarna har klarat sig, det har ju ändå varit en ganska mild vinter. 
 
 
 



Mango cheesecake

Botten:

150 g mandelmjöl
30 g fibrex
45 g hasselnötsmjöl
150 g smör
3 msk sötningsmedel
kanel
kardemumma
(pepparkakskrydda)
 
Fyllning:

400 g philadelphia ost
250 g mascarpone
1 dl sötningsmedel
2 tsk vaniljpulver
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2 burkar mangopuré (barnmatsburkar)
lite limesaft
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mandelmjöl, fibrex, hasselnötsmjöl, sötningsmedel och kryddor. Smält smöret och blanda i det i mjölblandningen. Rör ihop till en smet. Platta ut smeten i en form (ca 28-30cm) med löstagbar kant. Grädda bottnen tills den får en gyllenbrun färg, ca 10 minuter. Låt svalna helt.
 
Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter. Vispa Philadelphia, mascarpone, sötningsmedel och vaniljpulver tillsammans i en skål. Smält gelatinbladen i en kastrull med ca 1msk vatten. Ta kastrullen av plattan så fort det har smält. Låt svalna lite. Vispa ner gelatinet i ostmassan.
 
Blanda ner mangopurén och limesaften. Vispa grädden till ett hårt skum och vänd ner det i ostmassan. Häll smeten i kakformen och låt kakan stå i kylskåp ca 4 timmar eller längre. 
 



Loppisfynd och mera gäster

Idag blev det ett besök till simhallen. Länge sen sist. Blev dock inte så mycket simning, blev vattenjumppa istället, riktigt svettig blev man! Sedan blev det en loppisrunda. Hittade två pocket böcker på Suvi-Kirppis. På Adam o Ewa fyndade vi två korgar/backar eller vad man nu ska kalla dem. Jag köpte den med Coca Cola reklamen på sidan.
 
 
Visserligen skulle en trälåda med coca-cola reklam ha varit häftigare att hitta, men hade ingen sån här från förr heller, så får vara nöjd med den. Vem vet hur dyr den kan bli...om typ 100 år.
 
Ikväll har vi också haft gäster. Johnnys föräldrar blev bjudna på hemlagad kebab. Riktigt smaskens! Cheesecaken kunde vi ju inte äta upp själva, så efter maten blev det kaffe med dopp. 
 
 
Har varit en riktigt bra helg. Kommande vecka händer det också en hel del. Ska bl.a. på babysimning, träffa en kompis jag inte sett på länge och så ska vi fira min syster som fyller år. Blir nog en rolig vecka!



Gäster en lördagskväll

Igår kväll hade vi fin frömand från Böle. Det var full rulle som vanligt så Molly och Whiskas höll sig undan. Det blev traktorkörning på köksbordet och inventering i skrubben. Dessutom lyckades Johnny med cheesecaken han bakat, blev riktigt gott!
 
 



Lchf pizzabullar

Här kommer ett recept på goda pizzabullar som är lätta att frysa in och ta fram då man är sugen på något salt. 
 
8 st ägg
1 dl vispgrädde
1 dl keso (grynost)
1 dl riven ost
1 tsk bakpulver
salt
peppar
oregano
paprikapulver
vitlökspulver
 
Blanda ihop alla ingredienser. Lägg sedan i valfri fyllning i smeten. Jag valde champinjoner och skinka som jag skar i mindre bitar innan jag rörde ner dem i smeten. Häll upp i muffinsformar och grädda i 25 minuter i 175 grader. Receptet ger cirka 20 st. pizzabullar.
 
 



Lördagsmorgon

 
 
Skönt med lördagsmorgon och en mysig sprakande brasa. Igår kväll gjorde vi något vi aldrig gjort tillsammans förut, vi var på dans. Arvingarna spelade på Waskia. Gick faktiskt riktigt bra att ta sig en sväng om. Kvällen avslutades lite senare på O´malleys. Blev en riktigt rolig kväll!
 
 
Nu ska här bakas. Ikväll får vi nämligen gäster. Det var flera månader sedan vi hade kaffegäster senast, tror det var före julen någon gång. 
 
Önskar er alla en fin lördag!
 



En plåtburk med fint motiv

Måste bara visa vad annat jag köpte idag. Har länge gått och sett på dem i butiken, men egentligen tyckt att det är onödigt att köpa en. Idag kunde jag inte hålla mig länge, bara måste köpa en ifall de snart slutar sälja dem. Nu undrar ni säkert vad jag talar om, och jo, det har med mumin att göra. Ni har väl sett de fina blåtburkarna på kexhyllan? Det var förstås en plåtburk med muminmotiv jag köpte.
 
 
Det var dyra kex, men då kexen är uppätna får man ju förvara något annat smått och gott i burken. 



Vårblommor och fredag

Idag fick de första vårblommorna flytta in. Får se nu hur länge de håller. Men det finns ju alltid nya i butiken. 
 
 
Efter nattjobbet blev det gym i en timme och jumppa i en timme. Efter det kände jag mig lagom mör. Nu är jag på städhumör, tror också jag ska baka något. Känns riktigt bra med fredag och ledig helg!



Baka baka liten...

Idag bakade jag Johnnys favorit kex, nämligen American cookies. Har skrivit om dem förut, så receptet hittar du här. De är både lätta och snabba att laga. Passligt att röra ihop om man vet att man får gäster. Har man inte hasselnötter kan man ju blanda i någon annans sorts nötter eller varför inte lite kokosflingor. 
 
 



Hej mitt vinterland

Ett vitt täcke har brett ut sig över hela gården. Då menar jag förstås att det har snöat inatt. Lite snö gör ingenting, men direkt det är vitt på marken känns det som full vinter igen. De lovar visserligen minusgrader nu de kommande nätterna, men till och med 8-10 plusgrader på söndag. Misstänker att den här snön snart är ett minne blott. 
 
 
Idag ska jag till tandläkaren, inte så att jag ser framemot det precis. Får se vad de har att säga där. Något hål skulle visst lappas också om jag inte minns fel. Sedan får jag lov att köra hem igen, vara hemma ett antal timmar innan det är dags att jobba de sista timmarna för denna vecka. Slutar 9 imorgon bitti. 
 
 
Varje gång jag går i en matbutik sneglar jag på alla vårblommor. Ännu har jag inte köpt några. Misstänker dock att jag köper hem någon liten pärlhyacint eller liknande till helgen. Får se. Det enda problemet med vårblommorna är ju att de blommar ut så snabbt. De borde nog stå lite kallare för att hålla bättre, men kan ju inte ha dem utomhus ännu.



Mera fattigmanssilver

Igår jobbade jag 8-16, idag blir det 14-21. Före jobbet har jag tänkt hinna en sväng via gymmet också. Förra veckan då jag gjorde flera fynd på loppis hittade jag också den här ljusstaken med glaskupa upptill. Passar perfekt i min samling. Fastän "fattigmanssilver" är lite ute just nu så har jag inte tröttnat. Guld, koppar och mässing må vara mer inne, men sist och slutligen är det silver jag gillar mest. Är likadant med smycken, jag tycker silver är snyggast. 
 
 



Testa nytt schampo

Igår fick jag åka via Roparnäs för att hämta ut ett paket från R-kiosken. Lite irriterande att inte få hämta paketet från posten, men vad kan man. Paketet jag hämtade ut kostade mig inget. Har fått möjligheten att Buzza för en ny hårvårdsserie, "Dove Oxygen & Moisture". Ska alltså testa schampo och balsam och sedan berätta vad jag tycker om dem. Fick dessutom några mindre provexemplar, 5 st schampo 50ml och lika många balsam tuber. Hårvårdsserien är speciellt lämpad för de med tunt "nordiskt hår". Typ sånt hår som jag har. Vill du ha ett provexemplar? Hör av dig isåfall. Skickar dock inget per post. 
 
 
Har ännu inte hunnit testa det. Ska bli spännande att se om det blir mitt nya favorit schampo eller inte.



Nödvändigt och icke nödvändigt

Var en sväng in till stan idag. Köpte lite nödvändiga saker och kanske lite onödiga saker. Fotoalbum stod högst på listan. Var hittar man billiga och bra fotoalbum? Köpte ett från Clas Ohlson, det var lagom dyrt. På Biltema hittade jag billiga album, men frågan är om kvaliteten är den bästa. Köpte en gång album från Biltema, det höll inte länge. Den här gången köpte jag en annan sort därifrån, så får se nu om de håller.
 
 
Måste också köpa en sak som jag länge gått och sett på, nämligen den här lampan med tillhörande fot från Clas Ohlson.
 
 
Själva foten är jag nöjd med, men lampan...den är häftig men är 60 watt och dessutom lyser den för starkt. Får se om jag byter ut den i något skede.



10 saker du kanske inte visste om mig

Blev inspirerad av en annan bloggare att göra en lista på saker som folk kanske inte vet om mig. Ja, fastän de som känner mig kanske nog vet om det mesta av det här. Var ganska svårt att komma på saker som folk inte vet om, jag menar allt vill man ju inte berätta. Här kommer då en lista på 10 saker du kanske inte visste om mig. De är inte satta i någon viss ordning, utan bara i den ordning jag kom på dem. 
 
1. Jag skulle vilja ha en sportbil. En låg bil med tonade rutor, bra ljudsystem, stora fina fälgar ja hela köret. Kanske inte så praktiskt, men man får ju drömma.
 
2Någon gång i mitt liv vill jag ha en hund
 
3Jag skulle snart fylla 21 då jag flyttade hemifrån.
 
 
4. Jag har färgat håret sedan jag var 12 år.
 
5. Jag har spelat blockflöjt, piano och gitarr, men det var länge sedan.
 
6. Många säger att jag har ovanligt långa fingrar.
 
7. Jag har aldrig varit till södern. Så långt söderut som till Schweiz har jag varit.
 
 
 
8. Jag tycker INTE om långklänningar (vissa undantag finns väl kanske).
 
9. Jag har alltid drömt om att bo i ett rött gammalt stockhus på landet. Något nybyggt hus har jag aldrig velat ha (fastän det blev totalrenovering för oss). Drömmen gick i uppfyllelse 2012 då vi flyttade in i huset
 
 
 
10. Kan inte göra något åt det, men matematik och speciellt procenträkning är något jag verkligen inte gillar.
 

Kanske du redan visste allt det här om mig, kanske inte...



Söndag och första mars

Blev en riktigt rolig söndag. Fastän jag var hur trött som helst efter att ha jobbat dubbelnatt. Vid Veikars skola ordnades en må bra dag, så vi svängde in där via. Ville inte gå på några behandlingar så besöket blev ganska kortvarigt, såg en gullig gris och köpte lite fårkorv. 
 
 
Någon mat orkade vi inte laga, och fårkorven räckte inte till, så Tesses café fick stå för maten idag. Det blev en pizza för mig och en biff för Johnny. Då vi skulle fara därifrån svängde bilen norrut. Mitt i allt var vi framme vid Powerpark. Besökte köpcentret utanför parken. Där fanns två inredningsbutiker och en klädbutik, samt något café, flera matställen och en matbutik. Lyxade till det med varsin smaskig jordgubb-cheesecake glass.
 
 
Nu blir det nog soffan resten av kvällen och bastu lite senare. Solen skiner där ute, men har ingen ork att gå ut och göra något, känns att jag har jobbat 54 timmar denna vecka. Ser framemot en ledig dag imorgon.
 



Kuddöverdag och en mugg

I fredags fyndade jag flera saker på loppis. Blev en riktigt lyckad loppisrunda. En av sakerna ska jag modifiera lite först innan jag visar den här, ni får vänta med spänning! För övrigt fyndade jag bl.a. två kuddöverdrag (konstigt nog) samt en mugg från Bloomingville.
 
 



RSS 2.0