Färdigt målat

Får räcka med två lager färg. Whiskas hjälpte också till, men hon latade sig mest och njöt av solen. Hittade ett passligt hörn av gården där det var lä, kändes riktigt varmt då solen var framme.


Lediga dagar

Skönt med två lediga dagar! Är väl bäst att njuta av solen så länge den varar, ska väl bara regna de kommande dagarna. Tror jag ska ta och måla den ena stolen ett andra varv. Börjar vara en tid sedan jag målade första varvet...ganska exakt en månad sedan :).
Äppelträden i jorden

Ikväll har vi planterat äppelträden samt päronträdet. Mitt på lindon skulle de tydligen vara! Men nog blir det bra där bara gräset börjar växa runtomkring.


Mat på Bernys

Har jobbat 8-16 idag (fast for lite tidigare och handlade lite saker till jobbet). Dessutom har vi varit på mat hela boendet till Bernys idag. Fast jag blev nog lite besviken över maten. Salladen var enda som föll mig i smaken.Så nu blir det att äta mera mat! Sen blir det säkert att gå ut och se vad man hittar på att göra :).
God mat och äppelträd

Ikväll har vi varit och ätit god mat på Amarillo.Sökte också efter skor i stan, men hittade inga (som vanligt). Får väl använda mina mycket välanvända ballerinas tills jag hittar ett par nya.

Sen använde vi upp ett presentkort till och for till Plantagen och köpte två äppelträd samt ett päronträd. Ska ännu köpa ett äppelträd från Blomtorget som jag såg på ifjol som härstammar från Gerby. Nu gäller det att fundera ut var vi ska plantera träden...
Trädgårdsarbete

Satte mig på yttertrappan för att gosa med Whiskas en stund då jag upptäckte att stenhögen brevid stenmuren var borta! Det var på tiden!Irriterade mig på den hela förra sommaren. Så idag har jag varit ute större delen av dagen och fört bort en hel del tuvor med ogräs till skogs som vuxit på marken brevid stenmuren. Gräsmattan ska i något skede utvidgas fram till stenmuren, men återstår ännu att få bort mycket ogräs och sly innan gräset kan sås.

Såg till min glädje att häggen snart slår ut i blom. Vet inget som doftar så gott som just häggen!
28

Idag blir jag ett år äldre...känns ingenstans. Inte att jag har födelsedag heller för har ju firat och fått mina presenter redan. Ikväll ska vi ut och äta, blir säkert smaskens! :)

Idag fortsätter planeringen av sommarresan. Jag blir helt snurrig i huvudet då jag sitter och planerar...ska vi bara fara till Danmark och skippa Tyskland eller ska vi fara till båda två?? Ena vägen kör vi över Öresundsbron men vilken väg ska vi fara tillbaka? Borde boka NU så man faktiskt kommer sig hem sedan och det inte är fullbokat.

Rutten är inte heller bestämd, ska vi först köra från Stockholm till Göteborg/Varberg och ta båten över till Danmark därifrån, eller ska vi köra direkt till Köpenhamn från Stockholm? Tror nästan det blir Göteborg först för vill vara i Köpenhamn då det är helg för då är flera loppis öppna, he he :). Men det var ju det här med hur båtarna över till Danmark går...och hur länge tar det att köra från Sthlm till Gbg? Får nog fundera vidare...

Taket nästan färdigt

Nu är taket ovanför terassdörren nästan färdigt. Fattas väl några brädor undertill och lite andra småsaker, men funktionen fyller det i alla fall.


I väntan på nattjobb

Vart försvann sommarvädret? Kallt och blåsigt där ute. Idag har jag inga planer förutom att jag ska till nattjobb kl.16. Tror jag inte ska göra så mycket före det, möjligen planera sommarresan lite mera. Skönt att bara ta det lugnt också då det varit fullt upp hela helgen.
Kalas del 2

Ikväll har jag haft kalas del två. Fick många fina presenter, tack!Nu ska jag kasta upp fötterna i soffan och bara ta det lugnt och se på tv. Känns i fötterna och benen att jag inte gjort annat än sprungit fram o tillbaka hela dagen.En huggorm

På mammas begäran kommer här två bilder på ormen som de "klobbade" förr en dag på Lillö. Som tur slapp jag möta den krälandes mitt på gården. Pappa hade först sett den och huggit efter den, men trodde den slapp undan. Någon dag senare hittade han den död.
Har inget emot ormar, bara de inte kryper omkring på gården!
Skön kväll på Lillö

Igår kväll var vi till Lillö och njöt av det fina och varma vädret. Var varmare där än här hemma.


Satte ut lilla båten och jag var och kastade in i viken för första gången i år. En gädda nappade, men som tur släppte den så slapp man det bekymret :).
Nu önskas flera kvällar som denna, med ännu lite mera sommarvärme!
Sverige vann!

En av mina favoritlåtar, Loreen från Sverige vann ESC! Rätt låt vann nog i år :). Kanske man får fara till Sverige på ESC nästa år då man inte var till Helsingfors 2007.

Auktion i Storkyro 26.5.2012

Var och såg till auktionen i stan, men for snabbt därifrån. Konstaterade att där inte fanns något vi behövde. Dessutom var sakerna så dåligt utplacerade, så man såg knappt vad som fanns där. For vidare till Storkyro istället.

Auktionen i Storkyro hölls vid ett gammalt fint hus, precis som en auktion ska vara. Där fanns mycket gamla saker, träsaker, möbler, böcker m.m. Dock inte så mycket porslin. Gjorde inga fynd, men det gör inget, hade inte så myket pengar att spendera heller så lika bra att man inte hittade något man måste ha.


Igår

Auktionsdag idag

Tack alla som var här igår kväll, blev en lyckad kväll! Och tack för alla presenter! :) Lägger nog upp nån bild sen senare då jag hinner. Idag blir det nämligen auktionsdag. Börjar med att fara till stan och se om de har något intressant på auktionen där, får se sen om det blir en sväng till Storkyro också.
Kalas ikväll

Har jobbat 8-16 idag. Var så varmt och soligt väder, 20 grader, så vi promenerade till s-market på glass. Roligt då man har tid att göra något sådant ibland också.

Ikväll är det dags för mera gäster. Synd då det började regna nu, hade tänkt att man kunde vara ute, men blir väl nog att äta tårta inomhus nu.

Ha en bra fredagskväll allihopa! :)
En trevlig kväll

Nu for gästerna hem, en trevlig kväll hade vi, tack för besöket :). Nu är det dags att bänka sig framför datorn (antar att Johnny ska se på något annat på tv) och se på Eurovision Semifinal 2. Hejar på Sverige och Loreen.Imorgon blir det jobb 8-16 och sen mera gäster :).
Dagens

Detta har jag åstadkommit idag, plus lite annat också :)

Nu ska jag vila benen en stund innan kvällens gäster kommer :)
Ledig dag

Jag som tänkte sova länge idag stod utanför Prisma redan kl.9. Bäst att komma igång tidigt då jag har mycket att göra idag. Borde ha varit ledig imorgon så skulle det inte bli så stressigt idag, men det är som det är.

Nu ska här bakas, städas, tvättas och säkert en massa annat också :)
Tak ovanför terassdörren

Ikväll har Johnny fortsatt med att förbereda för taket ovanför terassdörren. Fattas ju dock terassen ännu och en trappa ut...men terassen bygger vi nog ett annat år tror jag, men man vet ju aldrig :)

Jag har fortsatt att rensa blombänken samt gjort lite andra trädgårdssysslor. Har ledig dag imorgon, då får jag äntligen sova länge! :)
Eurovision Semifinal 1

Såg ni på Eurovision Song Contest Semifinal 1 igår? Det gjorde jag! Tyckte att många bra låtar tävlade i den första semifinalen. Finlands låt var helt okej, men det var ingen överaskning att vi inte gick vidare till final, jag skulle i alla fall inte ha röstat på låten (om man skulle ha fått rösta på den alltså).

Här är mina favoriter som gick vidare från semifinal 1:

Ny frisyr

Slutade jobbet 12.30 idag, skönt att sluta tidigt! For direkt till frissan, så nu är håret lite kortare. Klippte det bara. Ska ju låta min naturliga hårfärg växa ut.

Ingen av oss förstår varför mitt hår skiftar i grönt på vissa ställen. Visserligen färgade jag ju från mörkt till ljust, men har färgat det flera gånger efter det och det är fortfarande grönt på vissa ställen, inte överallt och bara i vissa ljussken. Jag slår vad om att det nog är vårt källvatten (med järn i) som mitt hår inte tål. Jag drack ju först inte vårt vatten för jag tyckte det smakade så mycket järn, men nu har jag vant mig.Så här ser håret ut bakifrån :) Är lite kortare i nacken och längre framåt ansiktet. Hade gärna haft det ännu längre vid ansiktet men då håret var klippt i etapper där så var det ganska kort från förr. Är nog nöjd. Hade så slitna toppar att det var omöjligt att låta det växa ännu längre.
22.5.2012

Gick en runda i skogen vår.

Sen har jag ägnat resten av eftermiddagen och kvällen åt att rensa blombänken, ännu är det inte färdigt, har en del på baksidan kvar.
Whiskas såg på och såg gullig ut :)
Havreflarn

Det här har nästan blivit en bakningsblogg, men bara nästan. I april o maj då vi båda fyller blir det mest bakat, bakar för hela året då. Är sällan jag är på bakningshumör, men måste erkänna att det är roligare då man har ett fungerande kök! :)

Idag blev det en plåt mockarutor samt en hel hög havrefarn!


Trött

Äntligen fick jag internet att fungera. Har försökt i 3 timmar, men fick till sist gå till föjset och stänga av alltihopa, så nu fungerar det :). Äntligen var de också och tömde slaskbrunnarna, och båda denna gång och inte bara ena som ifjol.

Är trött efter att ha jobbat dubbelnatt och ännu tröttare kommer jag att vara imorgon bitti då jag ska till 7, men den turen är självvald så är nog bara att orka. Sov en timme på soffan just så är väl liiite piggare. Tror jag ska baka en sats mockarutor till, har kokos nu så borde ha alla ingredienser.
Mockarutor

Har bakat mockarutor idag. Måste ha något att bjuda på då vi ska ha frömand tre kvällar denna vecka. Trodde jag hade alla ingredienser, men icke! Själva mockarutssmeten var det inget problem med ej heller glasyren, men då jag skulle garnera rutorna hittade jag varken kokos eller pärlsocker här hemma så fick bli utan nåndera då. Det är ju smaken som räknas, inte utseendet.


Bild härifrån. Där hittar du också receptet.
Bilen på service

Äntligen hemma! Slutade jobbet 7 imorse, men for direkt med bilen på årsservice kl.8. Vandrade sedan iväg till gymmet. Tur att det var nära så jag hade något att göra så länge.

Servicen skulle ta ca två timmar men tog tre. Så nu var man lite fattigare då. Dessutom borde bakre stötdämparna samt bromsvätskan bytas. Suck, skulle ha varit lika bra att de bytt dem på samma gång, men de måste ju fråga först innan de kan byta eftersom det skulle bli 240€ till! Ska se hur jag gör, tror jag far via en annan verkstad och frågar pris där först innan jag far dit pånytt, kan ju nog hända jag får det billigare.

Nu ska jag VILA så jag orkar med en natt till. Om exakt fyra timmar är det dags att fara till jobbet igen.
Gräs och potatis

Fick gräset klippt idag och utan problem dessutom! :)Nu är också potatisen satt och sallad och morotsfrön nere i jorden. Återstår ännu att sätta lite lök.Snart är det dags att fara till jobbet. Jobbar 16-07, har dubbelnatt. Ska med bilen på service kl.8 imorgon så blir väl att gå till gymmet så länge bilen servas.


På höga höjder

Var är solen nu då jag tänkte sätta mig på balkongen och äta frukost?! Nåja, får väl premiärinviga bordet och stolarna en annan dag då. Har planer på att klippa gräset idag, men är tveksam om bensinen räcker till, får väl se hur långt jag kommer och om gräsklipparen överhuvudtaget startar. Jag skulle ju vilja ha en ny eftersom jag inte alltid får igång den och så får den ofta för varmt så den stannar. Får se hur det går idag.


Kan du se Molly högt uppe i trädet?
Kvällens sysselsättning

Johnny har skruvat ihop balkongmöblemanget som vi köpte ifjol.Sen planterade vi åtta stycken syrén plantor och förlängde häcken. Måste köpa några till ännu.
Sen gick jag med jordfräsen och körde upp ett litet potatisland. Johnny måste visa hur man gjorde först eftersom det var första gången jag använde en jordfräs. Gick nog bra till sist :).
Auktion i Kvevlax 19.5.2012

Idag var vi på auktion till Kvevlax. Var nog en intressant auktion, var där enda till slutet. Köpte dock bara en "fyndlåda" för 25€. Fanns nog porslin som jag också skulle ha velat ha, med det var inte i perfekt skick och så hade jag redan vissa av delarna, så blev inget köp. För en billig peng skulle jag ha kunnat ropa in det, men det blev väl dyrt.


Detta var innehållet i fyndlådan. Det var främst ljuslampetterna jag ville ha.


Far på auktion

Idag ska vi på auktion till Kvevlax. Ska bli intressant att se om man kan göra några fynd. Fint väder är det så det är ju bra. Hoppas, hoppas jag hittar något fint! :)
Några år sedan :)

Maj 2005. Det grönskar i Smedsby.Maj 2006. Molly på utfärd till Lillö.Maj 2007. Mollys ungar 2 veckor gamla. Whiskas längst till höger.Maj 2008. Soligt och varmt 3.5. Samt fint väder på Lillö.
Maj 2009 sattes båten ut tidigt.Maj 2010 då såg det ut så här på vår gård och man slapp knappt in genom dörren.
Maj 2011 började huset se mer o mer färdigt ut på utsidan. Det var också mindre ogräs i blombänken än vad det är i år :)
Maj 2012 ser huset ut så här och vi firar att vi bott en månad i huset :).
Kortare dag

Slutade jobbet 13.30 idag, skönt med kortare dag! :) For sen en sväng via loppis. Hittade delvis en födelsedagspresent (dock inte åt mig själv), och ett par gardiner (5€). Var som vanligt mycket folk på Adam o Eva så det var lång kö.

Tråkigt väder är det idag, får se om det blir nån stenflyttning ikväll eller inte. Beror på vädret.Bastutomtarna har äntligen fått flytta in i bastun :)
Balkongräcke pågång

Idag har här bakats muffins, fast de blev inte lika bra som förra gången. Men de får duga. Dessutom har jag haft mamma och Gunvor här på besök ikväll.Johnny och Jussi håller på och lägger upp balkongräcket, blir nog bra! Synd bara då det inte fanns virke som impregnerats ifjol, då skulle vi ha kunnat måla räcket före vi lägger fast det. Nu måste vi vänta ett år innan vi kan måla det då virket var impregnerat iår, blir lite knepigt att få det målat, men det ska väl gå.Har varit skönt att ha en ledig dag idag. Jobb 7-13.30 imorgon då. Börjar kännas som att jag verkligen skulle behöva ha semester nu. Är visserligen inte så länge kvar, en månad ungefär. Ska nog bli skönt med fem veckor ledigt då. Fast skulle ju nog kunna vara ledig juni-augusti bara jag skulle få betalt för det :).
Sovmorgon

Skönt att få sova länge idag. Molly har sovit ovanpå mig sedan kl.7 imorse så jag behövde inte frysa i alla fall :). Nu är det dags för morgonmål, för Molly också. Hon sitter, som alltid, på köksbordet och väntar på att Johnny ska ge henne en ostbit eller två. Hon är ju inte bortskämd, kanske bara nå lite.

Får hoppas det regntunga vädret blåser bort. Tråkigt om det ska regna en sån här dag då det kunde vara soligt och fint.
En ljummen kväll

Vilken skön kväll det har varit, fast det har varit mulet. Kunde gå där ute utan jacka. Har varit ca. 17 grader idag på dagen, var väl nog lite svalare ikväll, men känns nog att det börjar bli sommar :). Jag har sysselsatt mig med samma sak som igår, nämligen stenplockning till stenmuren.Johnny har fortsatt såga och hyvla balkongräcket.Sen satte vi oss ner och njöt av den ljumma kvällen och att det är ledig dag imorgon.Nu blir det bastu! :)
8-16

Har jobbat 8-16 idag. Tycker man hann med mycket idag :). Skönt med ledig kväll och ledig dag imorgon. Dessutom fick jag bytt arbetstur så jag får vara ledig på lördag, jippie, då får man fara på årets första riktiga auktion som jag väntat på sedan förra sommaren. På sommaren finns det nästan inget bättre att göra än att fara på auktioner, är nog sååå roligt! Speciellt då man hittar något man vill ha, men annars är det också roligt att bara följa med budgivningen och se vad saker o ting börjar kosta.
Penséer och stenar

Kände för lite förändring ute vid vägen så riset åkte till skogs, mjölkhinken bars upp på gården och istället kom den mindre järngrytan på plats och några penséer i den.Sökte fram en stor kruka och satte dit några penséer och satte den brevid trappan :)I hinken i brunnen rymdes också en pensé.Jussi kom hit och plogade lite av lindon så nu går det bättre att sätta potatis.Jag har sysselsatt mig med att flytta stenar från denna hög till stenmuren. Blir inte så många stenar flyttade per kväll, men förhoppningsvis blir högen mindre och mindre.
Pelargoner

Tyckte det såg så tomt ut i fönstren i kvisten så köpte två häng-pelargoner.
Blev genast mycket bättre! :)


Ëffektiv idag

Tog en stund innan jag kom mig hem från nattjobbet. Slutade 9. Sen fick jag mycket uträttat. Var till o med och bokade tid för service av bilen, blir inte så billigt, men får s-bonus på det hela så det är ju positivt. Sen blev det en sväng till gymmet. Tur att jag hade gympåsen färdigt i bilen från förra veckan :). Kom också hem med lite mat och blommor.

Nu gäller det att städa det sista och invänta frömand. Småkusinen från Sverige kommer på besök.
Blåsigt

Tror nästan man blåser bort idag. Har varit och lyft upp roskistunnorna två gånger idag, tänker inte lyfta upp dem en tredje gång!

Konstaterade att avloppsbrunnarna börjar vara så gott som fulla igår. Vattnet rann mycket trögt ner golvsilen i duschen också. Så nu gäller det att antingen hålla sig så länge det går (alternativt använda ute-wc), inte tvätta några kläder ej heller diska, alltså använda så lite vatten som möjligt tills de varit och tömt brunnarna. Får ju hoppas de kommer inom den närmaste framtiden.

Var ut och räfsade bort de sista stenarna från gräsmattan. Gick också min vanliga runda runt på gården och konstaterade att allting börjar nog sakta men säkert vakna till liv efter vintern.Saker in och saker ut

Igår kväll bar jag en massa saker från föjset in i huset. Johnny bar i sin tur in mera av sina saker in i föjset. Han väntar bara på att få börja snickra snart, men först måste ju alla andra saker bäras ut därifrån.En av fönsterlamporna kom också upp i fönstret.Idag ska jag till jobbet först till kl.18. Blir väl nog att städa lite innan det.
Morsdagsfirande

Idag bjöds vi på morsdagslunch på Dallas. Tack! Gott var det!Sen bjöd mamma på ännu mera ätbart i Västervik. William hade också dukat fram ett delikatessbord, men det var knappt någon som var snål på godis efter den goda och mättande pizzan. Han hade också plockat fina tussilagon åt mommo.

Sedan fortsatte firandet hon Johnnys föräldrar där vi också blev bjudna på kaffe.
Frukost på balkongen

Har avnjutit en god frukost på balkongen. Var riktigt varmt och skönt. Godast var nog de smaskiga jordgubbarna.Är morsdag idag. Då brukar vi ofta fara ut och äta för att fira mamma. Idag ska vi också ut och äta, men detta år blir det pizza istället. Jag klagar inte. Pizza är ju gott! :) Sen blir det kaffe o tårta i Västervik. Ska nog i något skede fara och fira Johnnys mamma också.
Gammalt skåp

Idag har vi fört in flera maskiner och andra saker i föjset, fast det ännu inte är tömt på saker som ska in i huset. Tog traktorn till hjälp då det var så tunga maskiner och tur var det för jag ville inte bära några tunga saker över gården.

Tog också ner skåpet skåpet som jag ska renovera från väggen i verkstan. Efter lite, eller ganska mycket övertalning fick jag hjälp att bära ut det. Var inget trevligt jobb då hela skåpet var fullt, och då menar jag fullt av skit. Riktig skit alltså. Var skit från svalorna som bott där i flera år och säkert lite möss-skit också. Usch blä! Hade nog en halsduk för ansiktet då jag sedan sopade rent skåpet, men känns nog som om jag har damm i halsen ännu.Ena brädan i bakstycket lämnade fast i väggen för skåpet var fastspikat i väggen, tror nog det blir att sätta en ny bräda dit för den såg ganska äcklig ut den som lämnade i väggen.

Krävs nog åtskilliga timmars arbete innan jag kan bära in skåpet i vardagsrummet, men det behöver ju inte bli färdigt idag heller. Har hela sommaren på mig. Nu är skåpet åtminstone nerlyft (som jag tjatat om i säkert ett år), så nu kan jag börja putsa och fixa det när helst jag har lust.

Finns nog dörrar och lådor till skåpet också. Den ena dörren lagade jag i vintras på snickarkursen då skåpet saknade en av dörrarna. Lådorna ska också rengöras och putsas, annars var det inget större fel på dem. Har en övredel till skåpet uppe på föjsvinden. Det är ett skåp med glasdörrar. Tror att de hör ihop men har inte testat ännu. Ska bli intressant att ta ner det någon dag och se om de passar ihop.
Smaskens!

Har just ätit den enklaste, men godaste efterrätten man kan äta. Nämligen glass med färska jordgubbar samt vispgrädde. Slurp sa det och så var det tomt på tallriken! :)
Jobbat inatt

Hade en trevlig kväll på Vallonia från jobbet igår. God mat fick vi! :) Skönt dock att bara jobba en natt denna helg och inte två som förra helgen. Så nu är jag ledig till måndag kväll.

Har inga speciella planer för idag, men imorgon är det ju morsdag så då blir det att fira det.
Lite förändring

En till grå dag. Var är solen?? En sak som är positivt med regnet är ju förstås att det grönskar snabbare där ute :). Kissona vill knappt heller gå ut, bara på trappan och sen in igen.

Kände för lite förändring och strök ett lakan och satte det som bordsduk. Tycker det blev bra!

Ska till jobbet till kl.16 idag. Sen ikväll ska vi på Boccia supé samt dans till Vallonia med några klienter, ska bli roligt med en lite annorlunda fredagskväll på jobbet.
Kalaskväll

Har varit och firat Linda ikväll. Bjöds på smaskig hemlagad smörgåstårta! Romeo och Evita stod för underhållningen.


Evita med ufo-ögon :)
Fryser man så fryser man

Måste elda lite så jag inte ska frysa!
Bokat båtresa till Sverige

Kom just hem från nattjobbet, skönt att jobba bara 21-09. Hade tänkt fara till gymmet direkt efteråt, men tröttheten tog över. Ska ju bort ikväll så ska nog passa på och göra något här hemma idag.

Igår bokade jag båtresa över till Sverige, vi far 24.6 och kommer tillbaka 1.7 eller egentligen är vi hemma först 2.7. Denna gång blev det Silja Line för det blev hela fyra euro billigare än med Viking. Får se då om vi kommer oss så långt som till Tyskland eller om det bara blir Danmark. Måste planera om hela resan då allt som jag planerat försvann då det blev något fel på datorn. Tar ganska så länge att göra om allt, suck.

Nu ska jag nog slänga mig på soffan och bara ta det lugnt en stund.


Vårblommor

Solen hann nästan försvinna innan jag kom mig ut och plantera blommorna, blev därför så gråa bilder då jag fotade med telefonen. Den tar annars bra bilder, men då det är lite mörkt så blir bilderna sämre.
Lite gult blommar det runt stenen, lade ner några gamla lökar ifjol och tydligen kom de flesta nog upp.


Grävde bort ogräs, stenar och annat skräp och förlängde blombänken ut till knuten. Ny jord på. Nu fattas bara blommorna! :)


Dagens fynd!
En helt vanlig onsdag

Började dagen med personalmöte, vi fick till och med sluta lite tidigare, tack för det! :) Så nu har jag hunnit vara via GW-galleria, Blomtorget samt S-market. Ska gå ut och plantera lite blommor snart, men först ska jag nog ha MAT! Får se om jag får sällskap av Whiskas där ute idag igen, man vet aldrig.
Stressig kväll

Usch vad trött jag är efter kvällens arbetstur! Inte roligt att springa benen av sig. Ska bli skönt med bastu nu. Imorgon blir det personal möte 9.15-12, samt nattjobb 21-09, tycker om såna nätter då man får fara sent i jobb :).


Mollys nya kompis :)
Cykeltur till Saarensivu

Var passligt väder för en cykeltur idag, blåste nog lite, men det gick bra ändå. Får se nu om jag har sjukt där bak imorgon, tror nästan det :).
Ingen ledig dag

Blev ingen ledig dag idag som det var tänkt. Ska jobba 16-21. Där for en ledig dag då. Eller kväll. Tur att jag ska först till 21 på jobb imorgon kväll så man får någonting gjort. Egentligen är det ingenting som det är någon brådska med, men skulle vilja ha upp fönsterlamporna, tavlor på väggarna, krokar,hylla samt spegel i lilla wc:n osv. sådana saker som jag inte får gjort själv utan en hjälpande hand. 


Skivan på skåpet har vi fått på. Var dock inte det enklaste att få dit den. Fattas tyg framför ännu.

Denna årstid ser man dessutom vad som skulle kunna göras ute på gården. Bara jag skulle ha en liten grävmaskin skulle det gå snabbare :). Skulle vilja ha bort högen med stora stenar som finns brevid stenmuren och flytta dem stenmuren. Dessutom skulle det vara bortgrävt en massa sly där brevid stenmuren och sått nytt gräs. Såg igår att det snarare är en mossmatta vi har, inte en gräsmatta. Men får se om man får någonting gjort åt det i sommar, brukar bli så att man bara tänker på vad som skulle kunna göras, men att sen få gjort det är en annan sak.

Tror bestämt jag ska ta mig en cykeltur nu. Hoppas det inte blåser så mycket :).
En ovanlig kväll

Denna kväll har vi bara umgåtts, dock inte enbart med varandra. Först tittade Mikki in en sväng, alltid trevligt med oväntat besök. Sen hann vi bara äta lite smått och så for vi och överlämnade en 50-års present åt Johnnys föräldrars granne som fyllt år. Besöket blev längre än planerat, men en trevlig pratstund hade vi och gott bulla fick vi.

Nu blir det nog ett avsnitt av Alcatraz som vi missade förra veckan då de sände två avsnitt efter varandra, så vi måste banda in reprisen istället.


Dessa fick komma in i huset idag. Nu ska jag bara hitta nån bra plats åt dem. Frågan är också vad de använts till, är de skärbräden eller vad är de?
Denna dag en solig dag

Har fått gjort en hel del idag, nästan så jag inte minns riktigt allt jag gjort.Det går ju att förena nytta med nöje, tråkigt men nödvändigt att stryka, skönt att få vara ute i solen :)Nja, passar kanske inte riktigt...dessutom spärrar gardinen i mitten eftersom där är en klyka som gardinstången ska vila på (syns inte så bra från den här vinkeln)...Får hänga där tills jag hittat något bättre.
Var ut och räfsade samt plockade bort lite skräp från gården. Såg att det kommit upp massor med små blommor i gräsmattan runt granen på gården.

Får se om vi får upp fönsterlamporna i fönstren ikväll, hoppas Johnny köper krokar så man kan hänga upp lamporna.
Lediga dagar

Skönt med lediga dagar! Är ledig idag och imorgon. Har endast natt ons-to och fre-lö denna vecka :). Idag borde man vara ute och njuta av det fina och soliga vädret, hoppas jag hinner det senare. Först har jag lite saker att bära in från föjset, plocka upp porslin, sätta upp gardiner m.m m.m. Borde nog ha sysselsättning för idag.


Den fina kudden som mamma sytt av mitt tyg. Tack!
13-års kalas

Har varit på 13-års kalas till Cilla ikväll. Tänkte nästan hamna att hoppa på studsmattan, men det räckte till sist med att jag såg på då William hoppade istället :).

Detta fick hon av oss:


Födelsedags "barnet"


Roligt att hoppa tycker William
Ronja var också hemma


Cilla och en kompis hade bakat goda cupcakes
Gardiner på vinden

Har satt upp lite gardiner i fönstren på vinden idag. Fönstren borde också tvättas, men det tar vi en annan dag. Har ju hela sommaren på mig :).

Alla gardiner är köpta på loppis. De två första i Salo och den sista köpte jag just i stan på loppis. Den sista var förstås för lång, borde vara ganska korta gardiner på vinden kom jag underfund med då gardinstången nästan var på samma nivå som mitt huvud. Kanske 1,80 skulle räcka till på längden? Den här var 2,10.
Trött!

Usch vad jag är trött efter två nätters jobb. Ska lägga mig ner på soffan och se på något bra program, får se om jag somnar eller inte. Har inga planer för dagen, men ikväll ska vi på 13-års kalas :).
Auktion vid Åminne folkpark

Idag hade de auktion vid Åminne för att försöka rädda föreningen som gått på minus. Bättre väder kunde det ha varit, men var nog mycket folk i alla fall. Ca 400 saker hade skänkts till föreningen som nu skulle säljas. Fanns faktiskt bättre saker än jag trott där, men ändå mycket "skräp".Johnny hittade inget intressant så vi var bara där ca. en timme. Säkert skulle man ha kunnat göra något fynd då de flesta saker gick billigt. Fanns dock inte något som jag behövde. Ser istället framemot sommaren med alla bra auktioner.
Jobbat natt 1/2

Kom just hem från jobbet, var en ganska lugn kväll och natt. Ska pånytt till jobbet till kl.16 idag. Före det ska vi till Åminne på auktion. Får se om det finns någonting att se på där. Folk har ju fått föra dit saker som ska säljas, så då brukar det oftast vara en massa skräp, men man vet ju aldrig. Får hoppas man gör något fynd. Börjar verkligen bli dags att fara på någon bra auktion, har ju väntat sedan förra sommaren!God morgon hälsar en morgontrött Whiskas!
Gymmet och loppisfynd

Var på Rpv och LadyBody på gymmet. Får se nu om jag är lika sjuk i hela kroppen denna helg som förra. Var en sväng till Eva o Adam också. Hittade bl.a. lite julklappar! En fin ljusstake fick också följa med mig hem. Har länge sökt efter någon liknande, men bara hittat dyra i butiken, denna kostade endast 5€ :).Snart är det dags för nattjobb, 16-07, hoppas motivationen infinner sig då jag kommer till jobbet, just nu skulle jag bara vilja ligga och lata mig i soffan resten av kvällen :)
Testat metalldetektorn

Igår kväll testade vi metalldetektorn för första gången. Var spännande! Men några stora fynd hittade vi inte, bara nån spik och lite annat metallskrot.Ja och så hittade jag en halv käke av något djur, ingen aning vad för sorts djur, men mitt i allt låg den där framför mig, hittade den alltså inte med metalldetektorn.Var lite knepigt till en början att komma på hur man riktigt skulle använda detektorn, men till sist hittade vi ju lite skrot. Lite svårt är det dock att avgöra på vilket djup "fyndet" ligger fastän detektorn nog visar på ett ungefär.Jobbar dubbelnatt över helgen, så ska till jobbet till kl.16 idag. Tror jag ska fara till gymmet nu och kanske en sväng till loppis :).
Besök hos "grannarna"

Ikväll var vi ut på en liten promenad och hälsade på våra blivande nya grannar inne i skogen, fast de bor inte inne i skogen ännu, men snart. De små blev glada över sina presenter, i alla fall den äldre, vet dock inte med den yngre, men förhoppningsvis blev nog han också glad :). Var upp och såg till bygget deras också. Fastän det är bara ett stenkast ifrån oss var det första gången vi var dit. Äntligen hade Johnny tid att göra något annat än bygga! :)

Vi promenerade hem den snabbare vägen, alltså över "lindona". Gick nog betydligt snabbare än den riktiga vägen. Säg bara till när vi får komma på terassinvigning! :) 
 
Chokladmuffins

Vet inte vad som tog åt mig idag, men mitt i allt kom jag på att jag skulle baka, alltså jag sa BAKA. Inte likt mig alltså. Hittade ett recept på chokladmuffins på nätet och satte igång.

Mia tittade in en sväng och enligt henne blev nog resultatet godkänt :).En blåsig torsdag

Vilket blåsigt väder vi har! Var ut med Molly och kollade läget, men jag tyckte det blåste kallt. Borde räfsas på gården, men får se om jag alls vill gå ut i blåsten igen.

Är ledig idag, men har inga speciella planer. Tycker jag kännt mig så stressig de två senaste dagarna så ska nog bara ta det lugnt idag så jag orkar med dubbelnatt över helgen.
Nytt i blomsterväg

Pärlhyacinten hade sett sina bästa dagar så den fick fara i roskisen. Blev så tomt i lådan så jag måste köpa en miniros! :)


Skåp i lilla wc:n

Tog ut övertidstimmen från igår och slutade kl.14. Skönt att sluta så tidigt! :) Har redan hunnit handla, lägga igång en tvättmaskin, plockat undan i köket, fört ut roskis samt bäddat sängen, och klockan är bara 15.45. Har hela kvällen ledig :). Ja morgondagen också för den delen.

Vet inte hur många gånger jag ska behöva gå och stänga vedliderdörren, har gjort det nu fyra gånger sen jag kom hem. En gång hann jag bara gå från kvisten in i sovrummet och dörren stod på vid gavel. Är väl blåsten som bråkar med mig, eller så är det nån annan :). Nu får dörren i alla fall stå öppen en stund.

Här kommer de utlovade bilderna på skåpet i lilla wc:n. Det ska ännu komma en skiva ovanpå. Ska inte ha några dörrar på skåpet utan endast ett vitt draperi framför.Whiskas tyckte det var ett bra skåp :)
Kistan på plats

Var god mat på Tesses, proppmätt blev man! Nu har Johnny börjat lägga upp skåpet under snedtaket i lilla wc:n (bild kommer imorgon). Jag har börjat fylla linneskåpet samt kistan som Johnny lagat, med sängkläder och dylikt. Nu ska vi se på Alcatraz som vi bandade in igår, spännande serie!Imorgon blir det jobb 7-15.
Lång arbetsdag och första maj

Äntligen är denna arbetsdag slut! Har stressat hela dagen så nu är jag aldeles slut! Huvudvärk har jag också. Vi kom oss till stan med nöd och näppe från jobbet, men hann inte vara så länge då vi hade så lite folk i jobb. Dessutom blev det en timme övertid.


Nu ska det bli gott med mat på Tesses Café, det har jag nog gjort mig förtjänt av idag. :)
RSS 2.0