Hösten i bilder

 



Vardagen just nu

Dagarna går, snart är vi inne i oktober. Hittar inte tid till att skriva så mycket som jag skulle vilja göra. Jobb, en två-åring med mycket egen vilja, samt vardagen tar sin tid. Dessutom har jag också börjat få högt blodtryck till och från igen, så måste nog ta det lugnt de få stunder jag faktiskt hinner.
 
 
Wilma sover inte middagsvila i vagnen så ofta mera, i alla fall inte om jag går ur med henne. Får ofta ta bilen, eller så blir det ingen vila. Idag blev det dock ett undantag, därför har jag tid att sätta mig ner, jippie ☺. De senaste två veckorna har hon varit hemma från dagis pga förkylning, men jag tror nog hon kan fara igen imorgon (hoppas,hoppas). Hon har nog haft lite tråkigt här hemma vissa dagar. Dessutom är jag inte den bästa/säkraste bilföraren efter att ha jobbat natt. Somnade då vi kom upp på gården med bilen en dag då jag hade varit ut och kört så hon skulle sova 🙈. De sena kvällarna är tillbaka, igår somnade hon 23.30 igen, får hoppas vi får det svängt nu då hon ska till dagis igen. 
 
 
Efter stormen låg alla päron samt nästan alla äpplen på marken. Då blev det must tillverkning och nu är cidern på gång här inne.
 
 
Jag och WIlma har också hunnit besöka Edvinsstigen samt lekparken där bredvid, länge sedan sist.
 
Den här årstiden brukar jag oftast ha någon resa inplanerad, men så är inte fallet i år tyvärr. Jag skulle gärna vilja resa, samtidigt som jag är rädd för att resa någonstans för tillfället. Något roligt måste vi nog hitta på före jul, men några långa resor är det inte frågan om, kanske till Tuuri eller något liknande, vi får se hur läget är då. 
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av den soliga dagen. Var ju så varmt att jag kunde gå i t-skjorta ute ☺.
 



Årets värsta storm

Natten till torsdagen blåste det rejält. Det var inte frågan om något träd skulle ligga på marken då morgonen kom, utan vilket träd. Som vanligt då det stormar är det inte det trädet man trodde som blåst omkull. Denna gång låg en av björkarna på gräsmattan omkull. Dessutom hade det blåst av grenar av andra träd lite här och där. Vi hade klarat oss bra med andra ord. Inga träd över bilar eller hus.
 
 
Även på Lillö hade det stormat ordentligt. Många träd låg över vägen. Johnny och hans pappa åkte dit med motorsågen och tog bort en gran som låg över grannens väg. Får se hur länge träden som hänger över elledningarna får ligga kvar, dem får ju inte vem som helst röra.
 
 
Det var också ovanligt lågt vatten. 
 
 
Då man jämför med dagen före så hade vattnet verkligen "försvunnit" från den ena dagen till den andra.
 
 
I torsdags var Wilma och jag också ute på en biltur, för att Wilma skulle sova. Samtidigt var det intressant att se vad stormen hade ställt till med på andra ställen. Det är ju aldrig roligt då träd faller ner på mer eller mindre olämpliga ställen, men det är ändå häftigt vad vädrets makter kan ställa till med. Som tur har vi ju bara mindre stormar här i landet, orkaner och jordbävningar klarar vi oss bra utan. 
 
Årets värsta storm är alltså över, ja vi får hoppas att det var årets värsta och att det inte kommer en ännu värre. 
 



Höstplanteringar

Några blomamplar blev inte köpta i sommar, det blev helt enkelt inte av. Några sommarblommor köpte jag, men de har nu gjort sitt. Istället blev det nu lite höstplanteringar på trappan. Så här enkelt får det bli i år.


Tycker att september mest har bjudit på regn, men visst har vi sett solen också. Som sagt, fina ogräsblommor har vi ☺.


I natt har vi dock fått uppleva årets värsta storm, men mera om den en annan gång.





Hösten är här

Nu känns det verkligen i luften att hösten är här. Det har ju redan varit en frostnatt. Squashen och frilandsgurkorna mår inte så bra då det är kallt på natten, de börjar ha gjort sitt. Den här fina buketten fick jag av Sofia. Tyvärr syns det inte många solrosor på vår lindo, fastän det var meningen det skulle vara fullt av dem, något blev visst fel. Istället får vi njuta av gula ogräsblommor ☺.
 
 
Igår var vi till Lillö. Båten kom upp på land (vår båt kom ju inte alls ut i sommar), grillen och utemöblerna plockade vi in. Eller rättare sagt, Johnny och pappa hjälptes åt att bära in allt som skulle in. Jag plockade lite lingon och några havtornsbär. Mamma bjöd på mat och en god paj till kaffet.
 
 
En ny vecka är här. Jag jobbar ca 50 timmar denna vecka, så det blir inte så mycket tid över till annat. Men torsdagen är helt ledig i alla fall. Då har Wilma bjudit frömand ☺. 6-års kalas ska vi också på kommande helg. Säkert blir det något loppis besök också. De senaste helgerna har vi mest sprungit omkring på gårdsloppisar. Bl.a. i Sundom, Forskärr, Petsmo och Västerhankmo. Får se om vi hinner/orkar med några nästa helg.
 
Gymmet har jag besökt fyra gånger denna månad, mer än så har jag inte hunnit. Har ju inte varit dit/vågat mig dit (pga coronan) sedan MARS. Så det var på tiden. 
 
 
Wilma har upptäckt bolibompa appen, bra underhållning, men man kan ju inte sitta framför en skärm hur länge som helst. Nu tror jag nog vi får hitta på något annat ☺. Idag och imorgon jobbar jag kväll. Wilmas fammo kommer hit och sköter på eftermiddagen. Imorgon får Wilma vara på dagis 9-13, fastän jag börjar jobba först 12. Då kanske jag hinner åka till gymmet en sväng före jobbet. Tanken är ju att hon ska vara på dagis 3 gånger per vecka och då blir det att hon nog får fara dit någon dag då jag jobbar kväll. Beror helt enkelt på hur jag jobbar och det är ju ganska så varierande från vecka till vecka. 
 
Hoppas ni får en bra vecka!
 



Sista lediga dagen och en duktig liten målare

Imorgon börjar jag jobba igen, semestern är slut. Tyvärr, skulle nog ännu ha kunnat vara ledig. Men visst ska det bli skönt med lite omväxling också. Får se då hur det går då Johnny ska föra Wilma till dagis och fammo och faffa ska hämta. Nåja, det går säkert bra, men jag vill ju ha koll på allt 🙈. 


Här hemma pågår målning av lekstugan för fullt. Inne i lekstugan alltså. Här om kvällen var Wilma duktig och hjälpte till. Som tur hittade jag kläder i skrubben som jag tänkt skänka bort. Det gjorde inget fastän det blev ganska mycket färg på dem ☺.


Nu ska vi passa på och gå ut och njuta av solen, det blir ju snart mörkt. Imorgon ska det visst regna, borde nog klippa klart gräset. Blir tredje kvällen jag klipper gräs, vi har ju en del att klippa. Ingen robotgräsklippare här inte 😀.





Villaavslutningshelgen

På fredagen åkte vi till Lillö redan på eftermiddagen jag och Wilma. Mommo och moffa kom också dit och på kvällen efter jobbet kom Johnny dit. Det var fint väder. Wilma lekte i sanden och plaskade i badkaret ute. Tyvärr var det ännu blågröna alger i vattnet, så jag kunde inte ta mig ett dopp. Senare blev det bastu. Wilma somnade ovanligt tidigt, redan 21.50. Så det blev en lugn kväll.
 
 
På lördagen tog jag mig en skogspromenad samt var och fiskade lite till fladan. Fick upp en liten abborre, men den rullade ner tillbaka i vattnet som tur var. Linan fastnade, så fick gå hem utan drag. Johnny satte upp fisken tillbaka på lidertaket. Den blåste ner i en storm och nu har pappa målat den så den är fin igen. Wilmas mommo och moffa kom dit och så åt vi lunch.
 
 
På eftermiddagen kom Peppe och Matti dit med båt. Wilma tyckte det var spännande att se på då de kom med båten. Sedan blev det kaffe på terrassen.
 
 
Efter kaffet åkte de hem igen. På kvällen kom Ulli & Ove, Cilla och WIlliam dit. Det var ganska varmt väder ännu på kvällen men solen hade försvunnit från terrassen, så vi åt på bastuterrassen istället. Lite trångt blev det, men det gick.
 
Det blev dock snabbt kyligare och knotten kom fram. Johnny, Wilma och jag gick in då vi ätit, resten drack kaffe ute. William smällde några smällare och så sköt de nån raket före de for hem. Sedan var det bara vi tre kvar igen. Inga ljus eller marschaller kom sig ut i år, men vad gör nu det. Vi gick ju in och höll oss inomhus resten av kvällen så lika bra så. Får tända dem ett nytt år. 
 
På söndag morgon var det spegelblankt. Vi tog oss en roddtur.
 
 
Sedan gjorde vi inte så mycket mera än packade ihop och åkte hem så Johnny skulle hinna göra något här hemma också. Det blev en bra, varm, och lite annorlunda villaavslutning ☺.
 
 



Första dagen på dagis

Då var den stora dagen här. Dagen då Wilma började på dagis ❤. Stora flickan. Det gick så bra. Var säkert värre för mig. Jag som är så kontrollerande av mig och måste veta allt hon gjort, hehe. Inte ett ord sa hon då jag for från dagis på morgonen, tog snällt dagistanten i handen och vinkade åt mig. Inga problem. Hade väntat mig tårar och svårigheter att komma mig därifrån, men icke. Bra så. Får ju hoppas att det inte var en engångsföreteelse. Tror dock inte att det kommer att gå lika smidigt alla dagar, men en bra början var det ju åtminstone ☺. 
 
Jag fick mitt i allt mycket tid och hann både städa och baka en paj då Wilma var på dagis. Måste erkänna att det var riktigt skönt att hinna göra lite måsten utan att bli avbruten hela tiden, hehe. Men nog saknade jag Wilma ändå ❤, var ju så tyst i huset. Tror nog att det här blir bra. Speciellt efter att jag har haft natt kommer det att bli skönt att Wilma är på dagis fram till 12, så hinner jag varva ner eller göra vad jag vill då jag kommer hem. Det blir bra för oss båda det här. Mamma får mera tid att varva ner och förhoppningsvis "ladda batterierna" och få lite mera tålamod och Wilma får umgås med andra än mamma och lära sig nya saker ☺.
 
 
Värre var det då vi skulle åka hem då "Puppe" inte fick komma hem utan måste lämna på dagis. Dessutom hade hon hittat en mjukiskisse, en likadan som hon har hemma, och den måste ju också lämna kvar på dagis. Som tur blev hon glad igen då jag tog fram en flaska mjölk ❤. Och här hemma väntade fem andra "Puppisar".
 



RSS 2.0