Text på väggen

Har jobbat 7-15 idag. Sen for jag på zumba. Var inte så jätteroligt zumbapass som det brukar vara, men är också längesedan jag varit på det. Men kändes ändå bra att jag kom mig dit. 
 
Blev glad då jag kom hem och såg att Johnny hade längt upp lite mera saker som väntat på att komma upp på väggen. 
 
 
Nu har jag in en russinkaka i ugnen, ska bli gott!Nytt i lilla wc:n

Igår kväll fick vi äntligen upp krokar, hyllor och lite annat i lilla wc:n. Nu blev det riktigt mysigt. Tycker bättre om lilla wc:n än om badrummet där nere. Är mycket mysigare och finare där uppe, fastän badrummet nog är fint som det är också. 
 
 
Fattas ännu en lampa ovanför spegeln, men den har vi inte köpt ännu. Kommer väl upp någongång.Ljuskrona

Fyndade en ljuskrona på loppis idag. Den ska nog komma upp i badrummet. Hade ju nog tänkt ha en annan ljuskrona där, men denna var mycket finare :). 
 Nya madrasser

Idag tog vi äntligen tag i saken och köpte nya madrasser till sängen. De förra har varit dåliga lääänge, men att köpa nya är ju inte precis billigt heller. Vi köpte dock inte de dyraste men inte heller de billigaste, så får hoppas de nu håller åtminstone 10 år. 
 Promenad i skogen

Blev en höstpromenad i skogen nu på förmiddagen, skönt att komma ut lite. Nu är det dags för jobb igen, börjar nästan bli lite bråttom :).
 Slö kväll

Har mest latat mig ikväll, sett på olika inbandade serier. Blev inget gym idag heller då jag har sjukt i ryggen. Tror jag ska lägga mig på spikmattan och se om det hjälper, kanske för stunden. 
 
Förevigade huset i solnedgången ikväll. 
 
 
Imorgon blir det jobb 12.30-20. Sedan har jag lördag ledigt, sen jobb 7-15 igen på söndag. Hm Home

Surfade runt och hittade lite fina inspirationsbilder från Hm Home. Själv är jag svag för alla möjliga kuddar och dukar. Skulle nog kunna köpa det fina påslakansettet på första bilden också.
 
 Varit och simmat

Var skönt att vara och simma ikväll. Blev 1 km sammanlagt. Dessutom var jag på djupvattenjumppa. Har dock sjukt i ryggen ännu. Har haft det nu till och från i flera veckor. Igår tog det riktigt sjukt då vi körde till Seinäjoki. Borde som sagt nog köpa nya madrasser till sängen, men då de är så dyra. Men inte beror det endast på madrasserna heller, är nog mitt vanliga ryggont som spökar. 
 
Som tur fungerade nog våra sim-armband, fast de var flera år gamla. Tror vi senast var till simhallen nångång 2010. Nu ska det dock bli ändring på saken. Vi ska försöka fara 1 gång i veckan då det passar. Är ju svårt att planera in nån viss kväll, men en kväll i veckan ska väl nog gå.
 
Imorgon jobbar jag också 7-15, får se, kanske jag tar ut en halvtimme och far på jumppa som börjar kl.15...
 Höstpynt

Igår kväll höstpyntade jag lite inomhus. Hade köpt nya ljus i passlig höstfärg. Annars tycker jag inte man behöver höstpynta så mycket. Julen är ju snart här så då får man ju julpynta i stället :). 
 
 
 
 
Har jobbat 7-15 idag. Tycker jag har varit trött hela dagen så ikväll ska vi fara och simma till simhallen. Får hoppas våra 10 gångers armband gäller ännu, börjar vara något år sedan senast vi var och simmade.
 
 Loppisrunda i Seinäjoki

Hade en bra loppisrunda i Seinäjoki med Linda-Marie och Isac idag. Båda gjorde vi några fynd. Sammanlagt besökte vi fyra olika loppisar. Dessutom var vi också till Tokmanni, Hong Kong och en inredningsbutik. God mat åt vi förstås på Amarillo, var annars :). 
 
 
Jag fyndade en tunika och ett par korallröda skor på loppis.
 
 
 Finaste "vedapinon" i byn?!

Det gick snabbare än jag trodde. Nu är den färdig!
 
 
 Gardiner och dukar

Blev trött på att se på det gardinlösa fönstret på vinden så tvättade fönstret och satte äntligen upp gardiner. Hade inga passliga gardiner, alla är för långa, så blev kanske inte så snyggt, men det får duga.
 
 
Kände för lite förändring och strök två dukar och satte dem på köksbordet.
 
 
Bara det skulle blåsa lite mindre skulle jag gå ut och fortsätta med ved arbetet. Då vi blir färdiga ska jag lägga upp en bild på vad vi egentligen gjort av all ved. Tar väl nog några kvällar ännu innan det är klart.Stackars Molly

Inatt hände något som aldrig hänt förut, nämligen att Molly var ute hela natten. Det var dock inte självvalt, vi trodde att hon var inne, men så var hon tydligen ute. Blev ganska så överraskad då jag kl.6 imorse skulle släppa ut Whiskas och så kom Molly in! Va? Hur kunde hon vara ute då hon var inne?? Nåja, inte såg hon att ha lidit så mycket, men hungrig var hon! :) 
 
Många låter sina katter gå utomhus på nätterna, men vi har från första början haft den principen att de ska vara inne på nätterna, man vet inte vilka rovdjur som smyger omkring där ute i mörkret. Om katterna skulle vara ute på nätterna skulle åtminstone inte jag kunna sova ordentligt. 
 
 
 Solnedgång
Båtarna uppe

Idag tog vi upp alla båtar. Synd då det ska vara så kallt att fara ut med båt på hösten, annars kunde man ha i den längre. Men upp ska de i väntan på vintern. 
 Mor och dotter

Tur att vi har en ganska bred trappa så både Molly och Whiskas kan sitta på den samtidigt. Det går om de sitter på varsin ända :). Men sitter Molly på trappan och Whiskas ska gå ut så då blir Molly sur och fräser och morrar. Lyckades till sist få ut Whiskas idag då jag tog upp dörren allt vad det gick så hon fick springa förbi Molly.
 
i
 
Ibland kan de nog vara kompisar en stund, men det är nog ganska sällan  :).Dagens sysselsättning

 
Detta har vi sysselsatt oss med hela dagen. Nu blir det att åka på jobb, natt 2/2 kl.16-07.
 
Ha en bra lördagskväll!Jobb o jobb idag

Känns som man bara är hemma och vänder idag. Slutade 7 imorse och ska tillbaka till jobbet till kl.16 för den andra natten. Sov en stund då jag kom hem så jag nu ska orka. 
 
Mamma hade virkat en fin löpare åt mig tills jag fyllde i maj och nu har jag äntligen vågat lägga fram den, dock inte på matbordet för där blir den genast smutsig. Får hoppas den klarar sig lite länge på bardisken utan att få några fläckar.
 
 
 Orkidé

Har länge velat ha en orkidé, så idag köpte jag en vit fin en. Får hoppas den inte faller omkull då den är så hög.
 
 
Får se hur länge den blommar och att den blommar pånytt sedan.Vedklyv

Igår kväll var vi efter byns vedklyv, så nu går det lite fortare att klyva all ved som vi nu har att klyva. 
 
 
Till och med jag tyckte det var relativt enkelt, bara man fick på själva maskinen. 
 
Var ganska varierande väder igår kväll. Mitt i allt regnade och sen kom solen fram och sen regnade det igen.
 
 
Idag ska jag till natten till kl.16, jobbar dubbelnatt i helgen. Före det ska jag nog fara till gymmet. Skönt att jag handlade igår så slipper jag göra det idag :). En ram

Fyndade en ram på loppis idag, eller rättare sage en tavla, men det är bara ramen jag har tänkt använda. Vet inte vad jag ska sätta i ramen ännu, men har planer på att rama in svartvita gamla foton och hänga på väggen i något skede. 
 
 
Helt perfekt är den kanske inte, men det ska den inte heller vara. Tyckte det var ett fynd då den bara kostade 50 cent! En fin begravning

Var på begravning till Korsholms kyrka från jobbet idag. Var verkligen en fin begravning, en riktigt ordentlig begravning med kyrka, gravsättning och minnesstund. Alla fällde vi nog en tår eller två.
 
 
Tur med vädret hade vi också, till och med solen kom fram.SH´BAM

Har jobbat 12.30-19.15 idag. Sen for jag till gymmet på SH´BAM. Har aldrig varit på det förut. Var en riktigt rolig danstimme :). Alla rörelser hängde jag inte riktigt med i, men var nog roligt för det. Måste nog fara på det där igen! 
 
Nu är det tv:n och soffan som gäller för nån timme framöver. Imorgon är jag egentligen ledig, men ska på begravning från jobbet kl.10. 
 På tal om julgardiner

Har börjat tänka på julen redan, närmare bestämt på julgardinerna. Just nu så har jag bara de gardiner som är upphängda och vill ju nog byta gardiner till jul. Har fyra stycken sidogardiner (köpta i januari 2010 på 70% rea) som ska upp någonstans, men de måste nog fållas upp först för de är 240cm långa. Hade först tänkt ha dem i köket, men har nog konstaterat att jag inte kan ha några långa gardiner som släpar i golvet där. Vill ju helst inte att de ska hänga i kattmaten och så passar det helt enkelt inte. 
 
 
Någon typ av hissgardin skulle passa bäst, men har svårt att hitta någon som faller mig i smaken, kanske det dyker upp fler på nätet och i butikerna närmare jul, men kanske den här skulle duga...
 
(Från textilboden.se)
 
Tror inte jag vill ha helt röda gardiner i köket och vardagsrummet, de får nog vara vita eller lin färgade.
 
Vad tycker ni, ska det vara röda eller vita gardiner, eller kanske både och på julen?
 
Visst skulle det vara häftigt att ha gardiner gjorda av gammalt tyg också, men för det första har jag inte tillräckligt med tyg och för det andra tror jag inte mamma vill sy några hissgardiner (och det vill inte jag heller) :)
 
 
Som tur har jag ju några månader på mig att fundera ut vad jag vill ha för gardiner, men bäst att fundera lite på förhand för julen är här snabbare än vad man tror. 
 Inga torra aspar mera

Nu är alla 4 torra aspar ner sågade. Så nu har vi lite mera ved att stapla. Johnny och Jussi sågade medan jag och Gunvi bar bort ris. Fick ihop till en liten vedapino också, men finns mycket ved till att stapla ännu. Till sist började det ösregna så fick avsluta kvällens skogsavverkning.
 
 
Nu ska det bli skönt med bastu, och ska också bli skönt att få sova länge imorgon :).
 Höstpromenad

Var på en skogspromenad idag. Kom hem med några lingon, en del kantareller och säkert några älgflugor. Tänkte först att jag skulle plocka lingon, men hittade inte så mycket så vandrade omkring och sökte kantareller istället. 
 


Skulle nog ha fått ihop en del blåbär också för ännu fanns det stora fina bär lite här och där.
 
 
Såg också ett häftigt träd som jag skulle ha kunnat ta med mig hem, ja eller i alla fall kroken! :)
 


Upptäckte just att det nog har fallit ner ett träd här hemma, eller i alla fall en del av ett träd. Såg att en tredjedel av en torkad asp hade blåst ner. Synd. Nu försvann ett av mina favorit motiv, ser inte lika bra ut med ett halvt träd i mitten av de två andra.
 Gäsp!

Kom just hem efter att ha jobbat natt. Usch vad det blåste hårt igår kväll. Trodde nästan taket skulle blåsa bort! Här hemma hade grillen blåst omkull och några stolar blåst iväg, men som tur stod alla träd kvar.
 
Nu ska jag nog lägga mig ner i soffan och se på någonting bra på tv, kanske jag slumrar in en stund. Sen har jag inga planer för dagen, får väl ta dagen som den kommer. 
 
 Julkärvar

Igår hann vi just och just skära till några julkärvar innan lindon blev tröskad. Sex stycken kärvar blev det. Nu har nog fåglarna något att äta i vinter. Kissona hjälpte också till.
 Sedan fick vi besök av Mikki som stannade kvar på kaffe. Lite senare på kvällen blev vi hungriga och for till Tesses, men där hade de slutat servera mat för dagen, så blev grillmat från grillen i Kvevlax istället :). 
 
Idag börjar jag jobbet först kl.16, får se vad jag hittar på före det. Är inte precis så fint väder, så lockar inte att gå ut i alla fall.
 Dop

Idag var vi på dop. Det var Linda-Marie och Görans pojke Isac som blev döpt. Jag samt Görans bror var faddrar.Jag fick hålla Isac och det gick nog bra, han bara skrattade, men sen innan prästen hade talat klart blev han nog lite ledsen, han tyckte väl det blev för långtråkigt.
 
 
 
 
 
 
 Höstkväll på Lillö

Var till Lillö igår kväll. Badade bastu och tog mig ett dopp. Var 13 grader i vattnet så tog bara några simtag och sen in i bastun. 
 


 Auktion i Oravais och Bennäs 15.9.2012

Först for vi på auktion till Oravais. Där fanns lite alltmöjligt. Mycket järnskrot men också mycket intressant. Jag fick åtminstone det jag ville ha :). 
 
 
Detta köpte jag:
 


 
Sedan fortsatte vi till Bennäs där auktionen började först kl.14. Där fanns en hel del fyndlådor med kuriosa i samt en del möbler, men ingenting som jag behövde. 
 


Var nog en lyckad dag, kom ju inte hem med någonting som jag absolut inte behövde :).
 Auktionsdag

Idag blir det en auktionsdag :). Säkert en av de sista detta år. Brukar vara få auktioner under vinterhalvåret. Först far vi till Oravais och sedan vidare till Bennäs. Hoppas man gör något fynd!Spelkväll :)

Har lyckats få Johnny att spela både Labyrinten och Ticket to Ride. Kanske man borde mäta feber på honom snart?? Eller så är det bara pga att han druckit lite Hälge som han vill spela? :) Nöjd är jag iaf :). Sällan man får spela.
 
 Ljung

Nu är hösten här, också vid trappan. Köpte ljung idag och satte ner den i skon. Fick bli äkta vara denna gång, de ser ju nog ändå bättre ut än de som är av plast. 
 Jobbat färdigt för denna vecka

Då har man jobbat färdigt för denna vecka, tycker inte jag gjort annat än jobbat de senaste dagarna. Skulle nog inte kunna ha ett jobb där man arbetar bara dag och kväll, är nog skönt att arbeta en natt där i mellan. Men nästa vecka får jag jobba 3 nätter, är väl nog trött efter det också. Bäst är det med en blandning av dag, kväll och nattjobb. 
 
Ska på jobb först kl.16 på måndag, ska bli skönt med lediga dagar. Fast har nog program hela helgen, men bara roligt sådant :). 
 
Nu ska jag dricka något gott samt se på något bra på tv i skenet av ett ljus. Torsdagsmys.
 En överraskning

Igår kväll var vi ett gäng från jobbet som hade ordnat en överraskningsfest åt en som fyllde 40. Vi började med att skåla för honom ute på piren vid Åminne, sedan blev det god mat vid Åminne stugby. Var nog en riktigt trevlig kväll fastän vi inte var allihopa. Fint väder var det också :).
 Festen fortsatte sedan på annat håll, men jag var trött och for hem. Idag blir det jobb 12-20, sedan ska det verkligen bli skönt med 3 dagar ledigt!God choklad

Oj oj vad man kan vara trött! Har jobbat 7-15 idag. Skulle kunna gå direkt och sova, men ska ut med arbetskompisarna ikväll så hinner inte vila så länge nu innan det är dags att fara iväg igen. 
 
Ska nog äta en chokladbit eller två och slöa framför tv:n nu en stund innan det är dags att ställa sig iordning. 
 
 
Den godaste chokladen som finns! :)Mormorsrutor

Blev som sagt inspirerad av att virka mormorsrutor efter att jag läst i boken "Strömsö- De bästa bitarna".
 
 
I boken står det hur man virkar mormorsrutor till en pläd, men man kan ju göra vad som helst av rutorna. Behövs ju ganska många om det ska bli en pläd. Får se vad det blir av mina.
 
 
Hittills har jag virkat 5 stycken, får se hur många jag virkar innan jag tröttnar :)Igår kväll

Cyklade till Vera på kaffe igår kväll. Var dock lite mörkt sen då man skulle cykla hem då jag inte har någon lampa på cykeln, som tur hade Johnny en på sin.
 


Idag blir det jobb 12-20 för omväxlingsskull. Sitter och funderar om jag ska fara till gymmet före eller inte. Lutar nog åt att jag inte far, är så limin från igår. Dessutom vill jag virka några mormorsrutor till idag :).
 Bodypump

Jobbade 7-15 idag, var en lite annorlunda dag på jobbet igen. Efter jobbet for jag till gymmet på Bodypump, så nu är jag sjuk överallt! Var länge sen jag var på det sist så känns nog säkert överallt imorgon. Var en timmes pass, men skulle nog ha räckt med en halvtimme. 
 
 
Igår satte jag upp några höstblommor, dessa var dock inte äkta...eller ja, den här ovanför är ju nog riktigt ris men som är målat i två olika färger, blommorna nedan är nog av äkta plast.
 
 
Får se vad man hittar på ikväll, ska väl nog inte göra något allt för ansträngande. Ska väl fortsätta virka mormorsrutor som jag började med igår kväll...gick sådär...:)Roadtrip till Tuuri

Sa för några dagar sedan att vi ska fara till Tuuri på Söndag, och så blev det. Var en riktigt skön och avslappnande dag. Hittade både det ena och det andra, till och med några julklappar! :) Alltid bra att börja i tid så slipper man stressen senare (nog för att det ändå alltid lämnar någon klapp till sista minuten).
 


Är skönt med en ledig söndagskväll. Tillbaka till vardagen och jobb 7-15 imorgon.16 års kalas

Igår kväll var vi och firade Jens som fyllt 16 år. Förstår inte hur han kan vara 16 redan, jag var ju själv just så gammal...men men...tiden går. Stort GRATTIS än en gång!
 
 
Efter kalaset körde vi en sväng via Brändö, måste bara stanna och ta några bilder då det var så fin solnedgång.
 Första varvet

Idag fick jag äntligen målat skåpet ett första varv. Köpte ju färgen redan i juli, men har inte kommit mig för att måla före nu. Johnny tycker fortfarande att man kunde elda upp skåpet, men det tycker inte jag! Blir bara finare o finare nu då det får lite vit färg. 
 
 
Lådorna fick sig också en omgång med färg.
 
 
Skåpdörrarna är ännu omålade. Måste köpa gångjärn innan de kan målas. 
 
 "Nytt" på väggen


Skymningspromenad

Var ut på en cykeltur efter skogsbilvägen. Stannade och promenerade lite i skogen också. Hittade 4 kantareller. Sen blev det så skymt att jag inbillade mig att jag såg en björn (men det var nog en sten för den rörde inte på sig), så jag avslutade skogspromenaden för denna gång. 
 


En ledig fredag

Då var det fredag igen. Skönt med ledig helg! :) Är ledig idag också och slutade ju 7 igår morse så nästan 4 dagar ledigt blir det. Var på RPV o Vatsa till gymmet, Ulli var också där. Sen for jag och köpte presenten som jag skulle köpa igår. Kunde inte köpa den igår då de inte hade det jag skulle ha på Prisma. Var till två olika ställen idag och måste säga att man ska nog veta vad saker o ting kostar innan man handlar. En assiett var 4 € billigare på Halpa Halli än på ett annat ställe. Det blir ganska mycket pengar det då man köper flera!
 
Borde söka fram dammugaren idag också, men tror jag gör det senare. Just nu har jag ingen inspiration till att städa...hoppas den infinner sig senare. 
 
 
Helge ska upp på någon vägg, men frågan är var? Tror nästan det blir dörröppningen inne i sovrummet...vill ju inte han ska synas så bra, passar inte in om man frågar mig (fast det är jag som köpt tavlan), men där ovanför dörröppningen syns han knappt. Får nu se hur länge han får ligga på köksbordet innan han kommer upp på väggen...Nya byxor och en brasa

Var till GW gallerian idag och såg om jag skulle hitta några nya kläder, men hittade inte mycket. Men ett par svarta jeans kom jag ut med i alla fall. Annars tyckte jag inte att det fanns någonting alls som jag ville ha, bara fula färger och modeller. 
 
 
Var via loppis också, där hittade jag en fin scarf för 2€.
 
 
När jag kom hem tyckte jag det var så kallt här inne, bara 20,4 grader så tände en brasa :) Något positivt med mörkret och vintern som är på kommande är ju att man kan sitta framför brasan och mysa :).
 Några potatisar

Gäsp! Har jobbat inatt. Borde väl nog ha sovit en stund då jag kom hem, men lämnade att se på en bra serie istället. Frågan är nu bara vad jag ska hitta på för roligt idag då...Borde fara och köpa en present, kanske se på lite nya höstkläder.
 
Nu är alla potatisar upptagna ur jorden. Blev inte så mycket, men bättre än ingenting! :)
 
 
Ska bli skönt med några lediga dagar nu, ska till jobbet först till kl.7 på måndag :).Plommonträd

Vårt plommonträd som vi fick ifjol höst har tyvärr dött bort. I våras var det ännu grönt, men nu är det nu helt borttorkat.
 
 
Johnny upptäckte för en tid sedan att det kommer upp ett nytt skott alldeles bredvid. Frågan är nu bara om det är den rätta sorten som kommer upp eller inte. Antar ju att trädet blivit ympat och består av två olika sorter, en sämre och en bättre. Är väl bara att vänta och se om det helst överlever vintern. 
 Dagens

Känner mig lite bättre idag, så blir att fara på jobb 16-07 inatt. Var just på en promenad i skogen med Whiskas, var skönt med lite frisk luft efter att man suttit inne i två dagar. 
 
Hittade några smultron påväg till postlådan!
 


 Det blommar

Den här blomman fick jag då jag fyllde år i maj. Den har nu blommat flera gånger. Ganska konstigt egentligen då de St Paulia jag brukar ha aldrig lever särskilt länge. 
 


Kanske beror det på sorten, att den här är en lite annorlunda sort, vem vet. Eller så trivs den helt enkelt där i mitten på matbordet där den får tillräckligt med ljus, men inte så starkt solljus...Jag är i allafall glad över att jag har EN blomma som blommar, resten är bara tråkiga grönväxter och nån kaktus som blommar ibland.Fjärilar

Är hemma idag och vilar upp mig, har fortfarande stegring och sjukt i magen. Får hoppas det känns bättre imorgon. Ska väl fortsätta se något avsnitt av Secret Circle och bara ta det lugnt.
 


Såg några fina fjärilar igår och kunde inte låta bli att fota dem :).Var ännu flera, men dessa två fastnade på bild. Visst är det en nässelfjäril och en påfågelfjäril?Tack :)

Även en liten sak kan göra någon glad! :) Tack Mia!
 Vilodag

Slutade jobbet 7 imorse. Hade feber igår kväll, men ingen feber ännu idag, bara stegring. Blir nog att ta det lugnt idag och gosa med kissona och se på något bra på tv. Men renbädda sängen är ett måste, vet inte när jag senast renbäddat så nu är det verkligen dags! Måste nog tvätta nån maskin med kläder också så man har några kläder att ta på sig :)
 
 
Whiskas har hittat en skön plats att sova på, nämligen ovanpå sittdynorna och paviljongtältet. Tydligen är det slut på sommaren nu då Johnny tagit bort tyget från paviljongen, kvar står nu bara själva stommen.Höstmarknad på Stundars

Var på höstmarknad till Stundars idag. Köpte två grisar, inget annat. Men alltid roligt att gå omkring och se på de gamla husen. 
 Några gårdar nära Stundars hade gårdsloppis, men fyndade ingenting där heller.
 


Snart är det dags att bege sig mot jobbet, jobbar 16-07 inatt. Hoppas på en lugn kväll för känner att jag är påväg att bli förkyld :(.Cykeltur

Var ut och cyklade en sväng ikväll. Inga långa vägar, men skönt att komma sig ut i alla fall. Har knappt cyklat alls i sommar.
 
 
 
Måste dock ta min "reserv" cykel som jag ropat in på en auktion en gång för det var punktering på ena däcket på min vanliga cykel. På så sätt fick vi ett mål för vår cykeltur. For efter lite grejer att lappa däcket med till Gunvi o Jussi. Var också in via Mia o Tomi och såg på skåpet de nyligen köpt. Sedan hälsade vi också på hos Dennis och såg på det nygjutna golvet i uthuset samt den fina bastun som nu var färdig i boden. 
 
 
Nu blir det nog bastu och ett bad i bubbelpoolen :)Öppet hus på Strömsö 1.9.2012

Idag var vi på öppet hus till Strömsö. Var ganska många andra som också ville besöka Strömsö. Har inget minne av att det skulle ha varit så där mycket folk senast de hade öppet hus. 
 
Man fick inte ta bilen enda fram så vi parkerade ute på piren vid hamnen. Var skönt med en liten promenad i regnet, fast jag blev våt och kall om fötterna. Kändes nog att hösten börjar idag, var bara 11 grader. 
 


Var en timmes kö in till huvudbyggnaden, så vi ställde oss inte i den kön. Var in i alla andra hus istället. Egentligen hade vi ju sett allt förut, men var nog intressant att se det vi såg ändå, fast vi inte var in i huvudbyggnaden. 
 
Nytt sedan sist var olika skyltar som berättade lite om olika delar av området. Omklädningsrummen hade också fått sig en rejäl uppfräschning, de kunde dock ha valt lite andra färger tycker jag.
 


Inne i bastubyggnaden
 
 
'

Iskällaren
 


 
Gårdshuset
 Lusthuset
 

RSS 2.0