Gardinstänger

Sitter och funderar över gardinstänger. Egentligen skulle jag vilja ha gamla mässingsstänger, men de är så svåra att får tag på. Så om du har några mässingsgardinstänger som ligger hemma och skräpar så hör gärna av dig!

Tror att det blir att köpa någon annan sorts gardinstänger just nu. Sedan kan jag ju köpa mässingsstänger då och om jag råkar hitta några.

Här är några som skulle duga:

 

Ellos                                               Kodin Ykkönen

Är svårt att hitta någon gardinstång som duger, helst ska den vara vit, vill inte ha något guld på den...osv...

Får nog söka vidare och se vad som finns...


En "hemmadag"

Har varit hemma hela dagen. Har gjort lite hemmasysslor som dammsugit och diskat. Ja och så har jag nog sett på något avsnitt av Tre kronor också, är inne på femte säsongen nu, är så spännande :). Fint väder har det varit, funderade ett tag på att gå ut o gå men det längsta jag kom mig var till postlådan och roskis.Tog ner julgardinerna idag också, lade upp de vita spetsgardinerna som hängde där hela förra året, de passar så bra där, släpper in mycket ljus också.Nu ska jag äta egenhändigt lagad pizza, hade inte så mycket mat i frysen så då fick det bli pizza :).
Lister och lindrev

Är uppsatt lister lite här och där i huset. På övrevåningen har de satt en del golvlister, där är också de flesta fönsterlisterna uppe. På nedrevåningen har de börjat sätta upp taklister i köket, i köket är också fönsterlisterna uppe. Måste tapetsera och måla väggarna i alla andra rum på nedrevåningen innan vi kan sätta resterande lister.Var ju efter tre stycken "flätor" med lin igår. Idag har jag drevat stockväggen med linet. Räckte nästan till ena sidan, fyra flätor till borde räcka. Blir nog precis som jag tänkt mig.
Varit på snickarkurs

Har varit på snickarkurs ikväll. Blev irriterad genast jag kom dit då det inte finns tillräckligt många bord att breda ut sina saker på. Måste lägga mig ner på golvet och limma mina skivor då det inte fanns något bord som var ledigt eller tillräckligt stort. Borde ta med egna limtvingar också för de har bara begagnade, stora, otympliga tvingar vid kursen. Men något positivt med kvällen var att spånsugen fungerade så jag slapp hosta upp lungorna. :)

Nu ska vi se på "Familjen Annorlunda" från tv4, intressant program. Är ledig nu till torsdag kl.12 så får sova länge nu flera dagar :).
Amaranthe LIVE 28.1.2012

Här kommer en liten filmsnutt som Johnny spelade in då vi var på Amaranthe i lördags.
Trappoffert och lin

Det var lång väg från jobbet idag. Slutade 9. Sen for jag med Johnny och beställde offert på en trappa, får se vad den börjar kosta nu då. Är nog svårt att bestämma sig för hur trappan ska se ut, egentligen skulle jag vilja att hela trappan skulle vara vit, men då jag är ensam om att tycka det så måste jag väl kompromissa. Stommen och spjälorna blir vita, trappstegen och handledarna ungefär samma färg som golvet där nere (får se om vi ändrar oss). Är också mycket små detaljer man måste fundera på, jag vill ju inte att trappan ska se modern ut utan mera gammaldags.

Var också och beställde termostater till golvvärmen (tror jag det var, är inte så insatt i ämnet) :) Passade på samma gång på och fråga om de hade lin eller hampa som man skulle kunna lägga mellan stockarna på vinden. Fick med tre stycken "flätor" med lin nu så jag får testa, måste beställa mera då jag vet ungefär hur mycket som behövs. På Starkki hade de inte alls något lin medan de på K-rauta hade små påsar med bara lite lin i, blir nog billigast att beställa via rörfirman ändå.

Var sedan till gymmet på LadyBody och Korsetti. Länge sen sist! Får se om jag slipper upp ur sängen imorgon! :) Efteråt var jag så hungring så for och åt dagens pasta till GW-gallerian. Var på samma gång och såg om jag skulle ha hittat några skor, men fick fara tomhänt därifrån. Ja inte helt tomhänt, men några skor köpte jag inte. Hittade bl.a. en fin dörrmatta på Hemtex.
Iväg till jobbet snart

Snart är det dags för nattjobb 18-09. Men innan det ska jag se ett avsnitt av "Tre kronor" :). Inne i huset håller de på och sätter upp lister lite här och där, både där uppe och på nedrevåningen. Visar lite bilder imorgon.

Då jag slutar i morgon bitti ska vi fara till Korsholms trätjänst och diskutera trappor. Borde börja beställa trappan upp till övrevåningen snart. Sen blir det kanske ett besök till gymmet också.

Ha en bra kväll allihopa!
En kristallkrona

Har länge gått och beundrat en lampa på prisma, men varit för snål för att köpa den. Just före jul var den borta, någon hade köpt den. Hoppades förstås att jag skulle få den till julklapp, men det gjorde jag inte. Tror knappast att de har fler exemplar eftersom de inte hängt upp någon ny och jag har inte sett någon förpackning i hyllorna heller då jag sökt flera gånger. Ska se nu om de mot förmodan skulle hänga upp en sådan lampa nu då de har renoverat färdigt på prisma, man vet ju aldrig. Surfade runt lite och hittade lampan på Kodin Terra. Får väl fara via där då vi far till Uleåborg i början på mars.Den skulle passa bra ovanför vardagsrumsbordet :)
Promenad

Var ut på en uppfriskande promenad idag. Borde komma mig ut och gå lite oftare, men då det alltid blir samma väg jag går så blir det lite enformigt, men då man väl kommer sig ut är det så skönt. Mätaren visade -15 grader, men de närmaste dagarna har de lovat ännu kallare väder.Amaranthe på Royal

Godmorgon på er alla! Blev som sagt att vänta på att Amaranthe skulle börja spela igår kväll, klockan var väl ca 00.15 då de började, sen spelade de i lite över 1 timme. En bra konsert var det och lite känt folk såg man också :)
Johanna! :)

Blev som vanligt inte så många bra foton, bara en massa armar ivägen :)
Amaranthe ikväll :)

Snart är det dags att bege sig mot stan och till Royal där Amaranthe spelar ikväll. Får se hur länge man måste vänta innan de börjar spela, har på känn att det kan ta en stund för de skulle ha ett förband också. Hoppas på en rolig kväll! :)

Amaranthe - Amaranthine


Amaranthe - HungerMera lister samt lite golv

Idag har de satt upp lite mera lister runt fönstren på övrevåningen.


Vid detta fönster ryms det ingen golvlist.Var till Novafloor idag och såg på vårt golv. Det är nu behandlat med Osmo color och färdigt inpackat, vi kan alltså hämta det när vi vill. Då vi har lagt golvet behandlar vi det en sista och tredje gång med oljan. Vi fick med en provbit.Syns inte så bra, men ytan är skrovlig och ojämn, precis som det sa vara! :) Denna färg blir det i alla rum på nedrevåningen förutom sovrummet där det blir vitt.Ett besök till Quriosa

Var till Quriosa idag. Hittade nog saker att köpa för presentkortet och mer därtill.

I rummet där ute fanns en hel del fina saker.

Dessa saker fick följa med hem:
En fin dag

Ser ut att bli en fin dag idag, en kallt, -15 grader har vi här. Idag ska vi fara och se på golvet vi beställt/köpt. Blir också en sväng till Quriosa, ska se om jag kan bestämma mig för vad jag ska köpa för presentkortet.
Gårdagens lister

Igår kväll kom de första listerna upp på vinden. Alla lister är nu uppe i wc:n. De började också sätta upp lister i ena sovrummet.
7-15

Har jobbat 7-15 idag, har varit full rulle så dagen gick snabbt. Nu är jag ledig till kl.18 på söndag :). Får hoppas man slipper vara sjuk denna helg, min lediga helg förra veckan gick ju åt till att ligga på soffan. Ser framemot imorgon då vi ska på Amaranthe! :)

Nu blir det nog ett avsnitt av "Tre kronor" :)


Lister

Johnny har varit och hämtat en hel del olika lister som ska sättas upp på övrevåningen. Var lite svårt att hitta passande taklister till snedtaket, men han hittade till sist.


Vad ska jag köpa för presentkortet?

Borde fara till Quriosa nån dag. Fick ju ett presentkort till julklapp (eller egentligen är det bådas presentkort). Surfade in på hemsidan, hittade många saker jag skulle kunna ha...:)

Hjärta 2 Storlekar

Våningsfat 2

Knythisskappa Beige Korsstygn
Har 3 ex av denna gardin men skulle behöva en fjärde.

Dörrmatta Olivkrans

Lampa  Slipning Kantig

Kan nog inte köpa allt, men något av det här tror jag nog jag ska köpa, bara jag tar mig tid att fara ut till butiken :)
Sovmorgon

Var nog skönt med sovmorgon idag! Idag borde det handlas och packas upp. Kissona har ingen mat så måste nog fara och köpa så de inte svälter ihjäl ;).

Såg en sån här på gården just, hoppas inte nån av katterna också såg den...
Hemma igen

Då var man hemma igen. Var nog en trevlig Helsingforsresa, eller ska man säga trevliga kursdagar. Kanske nog man fick lite nya ideér.Hann vara till Kampen och Forum på lite shopping också :)Blev smaskig mat på kvällen också.Bodde på Cumulus Hotell Olympia, helt bra hotell, men ingen bacon fick man till frukost!

Nu ska jag koppla av framför tv:n, ska nog bli skönt med en ledig dag imorgon då jag får sova hur länge jag vill :)Packat färdigt

Tror jag har packat färdigt nu. Tar väl med mig för mycket som vanligt, men sist hade jag ju faktiskt för lite med mig så nu gör jag inte om det misstaget. Har skrivit en lapp också så jag minns vad jag ska packa i väskan i morgon bitti. Borde väl nog söka mig mot sängen snart, men har på känn att det inte blir många timmars sömn, somnar ju i alla fall inte före Johnny kommer o sover...Väckning 4.15...Tack Mia för att jag får sitta på med dig till stan! :)Tror inte jag bloggar något i Helsingfors, återkommer på onsdag kväll! :)


Gosiga kissor

Går bra att ligga o sova i klädskåpet! :)


8-16

Har jobbat 8-16 idag. Känner mig betydligt bättre än igår, men har fortfarande snuva o hosta. Tänker skippa snickarkursen ikväll, måste packa inför morgondagens Helsingforsresa. Ska på en 2 dagars kurs från jobbet. Men först blir det nog lite MAT! :)


Färdigtapetserat på vinden

Nu är tapeterna upp i andra sovrummet på vinden, vilket betyder att det är färdigtapetserat på vinden! :)


10 år sedan

Bläddrar igenom lite gamla album. Tänk vad 10 år kan gå snabbt! :) (Bildkvaliten inte den bästa då jag tagit foto av ett foto).


Presidentval

Här fortsätter hostande och snörvlandet, har dock ingen feber, men det brukar jag ju inte ha heller...

Idag blir det att fara och rösta, annars har jag väl inga planer för dagen, måste ta det lugnt så jag orkar fara på kurs ti och ons.

Nu hör jag att traktorn startar där ute, tur är nog det för jag har inte tänkt skotta nån snö idag :).Whiskas tycker om att busa i snön :)


Andra sovrummet

Så här ser det ut i andra sovrummet på vinden just nu.
Ena sovrummet på vinden färdig tapetserat

Nu är det färdigtapetserat i ena sovrummet på vinden. Tapetrullen som vi beställt kom igår, men den var dubbelt så dyr som de vi köpte från Prisma.Idag har de börjat tapetsera i andra sovrummet på vinden. Är lite knepigare då den tapeten är förklistrad och man måste dra den genom ett vattenbad. De andra tapeterna är non- woven tapeter där man lägger limmet på väggen och sen tapeten ovanpå. Lägger in en bild på andra sovrummet lite senare då de arbetat klart för dagen.

Idag har jag målat de sista lodräta stockarna på vinden. Dessutom målade jag också vardagsrumsväggen en sista gång.


Förkyld

Får se vad jag orkar göra idag, annat än att hosta och snyta mig. Måste väl få målat nån stock samt väggen i vardagsrummet. Usch, tycker inte om att vara förkyld!!En suddig bild på Whiskas får pigga upp den här gråa dagen.


Häftig tapet

Känner mig ganska så förkyld ikväll, men har ändå målat några stockar, men det gick snabbt. Nu är det också färdig tapetserat i mittersta rummet på vinden. Blev nog bra fast jag var lite tveksam till tapeten till en början, bryter av det "gamla" med lite mera modern tapet. Resterande väggar i detta rum blir vita.
Piggare

Känner mig lite bättre efter att ha vilat en stund. Blev några avsnitt av "Tre kronor" samt nyaste avsnittet av "Vampire diaries". Whiskas har hållit mig sällskap, fast nu ville hon gå in i huset :)Måste nog gå upp och fota väggen (ej färdigt ännu), en bättre bild kommer senare.
Host host och ledig helg

Då var man äntligen hemma från jobbet då. Slutade 9 men for sen och handlade, både till Prisma och Cm. Hittade en tröja och en ljusslinga på rea på Cm, samt några fotoalbum som var billigare än vad jag trodde. Nu ska jag bara ta det lugnt tills Johnny kommer hem, se på något bra och vila. Blev inget gym idag då jag känner mig förkyld, så värst farligt är det inte ännu, men var via apoteket efter slemlösande hostmedicin samt finrexin så ska kurera mig nu och hoppas det inte blir värre.

Var upp på vinden och såg, de hade börjat sätta upp "gren" tapeten i mittersta rummet, blir nog faktiskt bra, fast det inte var jag som valde den tapeten (bara alla andra) :). Bild på väggen kommer senare ikväll.

Nu har jag LEDIG HELG! :)Skottat och målat

Behövde ju inte fara och söka efter nån tapetrulle, men istället måste jag fara och föra Johnnys dator som han glömt här hemma. For på samma gång via Suvikirppis men hittade inget jag behövde.

Har skottat hela gården och nu ser jag att det börjat snöa igen...hoppas inte jag behöver skotta snö imorgon då jag kommer hem från jobbet.

Har målat 5 stockar idag, 2 st tredje och sista varvet, 1 andra varvet och 2 första varvet. Borde nog få dem färdigmålade imorgon för färgen torkar snabbt. Blir nog att måla tredje och sista varvet i vardagsrummet imorgon också.Borde börja laga lite mat nu innan jag måste på jobb, jobbar 18-09. Får se sen om jag orkar fara direkt till gymmet efter att jag slutat, men det beror nog på hur det känns i halsen.


I jakt på en tapetrulle

Fick sova länge idag också :). Vet inte om det är damm jag har i halsen eller vad det är, har dock kännt mig halft förkyld ända sen snickarkursen. Får hoppas det går över tills nästa vecka då jag ska på kurs till H.fors.

Såg på Titanic 2 igår kväll. Kan verkligen INTE rekommendera filmen, visserligen var den kanske lite spännande emellanåt, men de dåliga specialeffekterna gjorde så man knappt kunde se filmen.

Idag borde jag fara och söka reda på en till tapetrulle, de tog nämligen slut igår. Får hoppas de har dem i hyllan någonstans för vi beställde dem från Prisma, men om jag inte minns fel såg jag dem på Hartman så måste väl fara dit och se. Behövde inte fara efter nån rulle, Johnny ringde just och sa att han beställt en från Hartman och den skulle komma imorgon.Tog bort alla stjärnor som hängde i fönstren igår. Såg så tomt ut så jag satte en lampa i ena fönstret. Skulle dock vilja ha en lampa i varenda fönster, men måste väl vänta tills jag kan lägga upp alla fönsterlampor (dvs måste vänta tills vi flyttar in).


Ikväll

Har målat väggen i vardagsrummet ett varv till, måste måla ännu ett varv innan det är färdigt.Har också slipat 2 stockar, får måla dem imorgon.I sovrummet såg det ut så här ikväll:

Mera foton

Har städat hela föjset, dammsugit och torkat golvet samt renbäddat. Känns bra nu då det är gjort! :) Nu har jag suttit och satt in mera foton i album. Fick en hel hög foton på posten idag. Får se när resterande foton kommer, borde nog komma nån dag denna vecka. Nu borde jag ta mig tid och skriva i albumen, kan nog hända att jag har glömt var vi var 2009, men ganska bra borde jag nog minnas. Är bara att ta fram kartan annars för jag vet nog vart vi varit på våra sommarresor bara namnet på städerna som jag kan ha svårt att komma ihåg...
En ledig dag

Har en ledig dag idag :). Telefonen ser ut att fungera, men litar inte riktigt på den ännu. Hoppas man inte behöver föra in den på nån service.

Idag har jag bara tänkt vara hemma. Får se om jag orkar städa, motivationen finns inte riktigt, men det borde göras. Fick dock tvättat golvet i badrummet igår sådär huxflux då jag såg hur smutsigt det var :).

Har ni föresten sett att det finns en Titanic 2 som kom ut 2010? Jag har inte sett den, och tror nog inte den är lika bra som ettan och nån Leonardo verkade heller inte att vara med så bara det gör ju den sämre! ;) Borde nog se ettan nån dag för den är såå bra, såg den bara 3 gånger på bio då den kom :). Men det ska ju komma en 3D version av ettan så den borde man nog fara och se på bio.

Målat råspont

Ikväll har jag målat några stockar på vinden samt råsponten i vardagsrummet (första varvet).I ena sovrummet på vinden har tapetseringen fortsatt.
Lyckas då med allt! :(

Jobbade 7-15.21 idag. Var och handlade till boendet, blev ganska mycket så var helt svettig då jag var färdig, pissnödig var jag också så skyndade mig att gå på wc då jag kom tillbaka till boendet...Vilket resulterade i att jag tappade telefonen i wc-byttan!!! Suck, allt lyckas jag med. Just nu fungerar den någolunda, men emellanåt är displayen upp o ner och texten konstig. Ska ha den på tork nu ikväll så det går inte att ringa åt mig!

Missödet med telefonen förstörde nog min dag :(. Men ska väl försöka lugna ner mig. Blir väl att måla lite ikväll, kararna ska säkert lägga upp mera tapeter.

Men först mat och något bra på tv.
Varit på snickarkurs

Ikväll har vi varit på snickarkurs. Från och med i år hålls kursen i finska högstadiet i Smedsby istället för i svenska högstadiet där den brukar hållas. Var nog mycket sämre på finska sidan. Få maskiner och spånsugen fungerade inte så får se nu då om man får ligga och hosta hela natten, kände direkt att jag egentligen inte skulle ha kunnat vara där inne så länge för jag började genast hosta. Tål nog inte damm så bra.

Började hyvla och såga till några träbitar som jag limmade ihop, ska förhoppningsvis bli en skåpdörr så småningom.

Imorgon är det dags för jobb, 7-15.21...


Dagens loppisfynd

Var en sväng via loppis idag. Hittade en Alfons bok samt 2 julgransprydnader av fattigmanssilver. Måste köpa boken, bara för att jag tycker så mycket om Alfons Åberg, får väl läsa den som godnattsaga åt Johnny, dessutom kostade den bara 1,50.Till nästa jul har jag tänkt göra en sån här (bild härifrån):Därför var det bra att köpa lite delar till den då jag hittade dem så billigt. Behöver dock köpa lite flera sileraktiga saker ännu innan jag kan sätta igång och göra lampkronan, men som sagt det blir först till nästa jul.


Håret

Var som sagt till frissan, resultatet blev följande:Var en tid sedan jag hade så ljust hår samt pannlugg, men trivs nog med det också! :) (PS, svårt att ta foto på sig själv så detta foto får duga).


Måndag igen

Fick börja dagen med att skotta snö, så hann inte fara till gymmet som jag egentligen hade tänkt göra då jumppan börjar 11. Ska väl plocka upp lite här inne i föjset, golvet borde verkligen tvättas, har väl nog inte tvättat det på en månad...men det får bli en annan dag. Har frissatid 12.30, ska färga håret ljusare och kanske klippa pannlugg (om jag vågar) :).

Ikväll är det premiär för snickarkursen. Vi får hoppas vi är anmälda. Anmälde oss till kursen i höstas men då blev den inte av utan de sköt fram den tills nu istället. Har inte sökt fram material ännu så hoppas vi har något att ta i händerna i kväll. Jag har tänkt laga en till skåpdörr till skåpet som hänger i verkstan för det har nämligen bara 1 dörr, vet ej var den andra är. Hela skåpet är ju nog ett renoveringsprojekt som säkert tar en tid att få färdigt.
Som ni ser så har skåpet ben under, så det har säkert inte hängt på väggen utan stått på golvet nångång i tiden. Har ett annat skåp som jag sedan har tänkt lägga ovanpå, får se om det passar. Men först av allt måste det här skåpet renoveras och bli vitt! :)


Vallvik revyn

Har varit på en bra och underhållande revy till Vallvik ikväll, man fick sig som vanligt ett gott skratt! :) Vann faktiskt 2 saker på lotteriet också, en lippis samt en sak som man ska lägga te i.

Nu ser vi på "Drakan", ett intressant program om militärlivet på Dragsvik. Ska bli skönt med en ledig dag till imorgon, då blir det frissabesök :)


Målat och tapetserat

Idag har jag målat två stockar/bjälkar och i ett annat rum har de första tapeterna börjat komma upp.Nu är också allt golv lagt på övrevåningen.
Sovmorgon

Passade på och sov länge idag. Sen var vi en sväng till Prisma och nyanserade en färgburk som vi köpt för länge sen, nu kan jag äntligen börja måla råsponten i vardagsrummet nån dag. Samma färg, äggskalsvit, kommer också på stockarna som vi rätat upp väggarna med på vinden, samt på de andra väggarna som blir vita (3 väggar i mittersta rummet på vinden, samt väggen i trappan).

Får se nu vad vi hinner göra före vi ska på revy till Vallvik ikväll...:)


Molly busen

Har varit på mat till Gunvi o Jussi ikväll. Nu blir det säkert nån film på tv, men först Hauskat Kotivideot. Ska bli skönt att få sova lääänge imorgon! :)

Molly och jag busade lite förr idag, här ser hon nästan lite farlig ut! :)
Dagens golv

Golvet är pågång i mittersta rummet. Snart är golvet lagt på hela övrevåningen! :)


Inget mera jobb idag

Då var denna arbetsdag slut! Oj så skönt. Har varit en stressig dag, eller i allafall har jag varken haft mat eller kaffe ro så ska bli skönt med lite lugn o ro nu. :) Är nu ledig två dagar framöver :)

Ska väl gå in och se vad som har hänt i huset idag, kanske golvet är pågång i mittersta rummet på vinden?


Favoritlåt :)

Min favoritlåt från 1993 (var 9 år då). Första låten jag bandade till kassett från radio och kan den nästan utantill ännu :) Blir aldrig trött på den! :)
I ljusets sken

Nu blir det fredagsmys i ljusets sken. Får se om det kommer nåt bra på tv, men jag tvivlar, tycker det kommer bara dåliga tv-program just nu. Får väl se på nån film som bandats in på digiboxen då. Imorgon är det dags för jobb 7-15, men sen är jag ledig söndag o måndag :).
Planeringsdag

Har varit på planeringsdag från jobbet hela dagen, men trodde nog jag skulle fastna i en snödriva då jag körde genom Vallvik. Dessutom tänkte jag inte hitta nån parkeringsplats i stan och sen visste jag inte var mötet skulle vara, men hittade till sist! Blev kanske lite klokare angående vissa saker som gäller det nya boendet, medan mycket kan ändras ännu innan det färdigt byggt. Var också på god mat till Rax :)

Tänkte nästan fastna i samma snödriva på väg hem, men det var bara att tynga på gasen och hålla tungan rätt i mun. Hem kom jag mig nog som tur var :) Blir nog en lugn kväll. Sov inte så mycket senaste natt då ventilen i taket föll ner 2 gånger, sen hade jag svårt att somna om så blev inte så många timmars sömn. Dessutom ska jag jobba 7-15 imorgon så borde gå sova tidigt (men vet ju att det blir sent ändå) :)


Snöigt och stormigt

Usch vilken storm det varit inatt, får se om det fortsätter hela dagen. Nu sticker jag iväg på planeringsmöte till stan, får se om man kommer sig fram genom Vallvik eller om man lämnar i nån snödriva! :)


Lilla wc:n idag

Var inte riktigt färdigt i lilla wc:n ännu. En del plattor var fogade men återstår ännu lite arbete innan alla är färdigt fogade. Ikväll har de börjat lägga upp takpanelen i wc:n.

Snart får man börja putsa av komoden som ska modifieras lite. Ska ju komma ett handfat ovanpå :) Den får behålla den nuvarande färgen, blir nog bra då handfatet ovanpå blir vitt.
Fint väder igår

Måste fota himlen igår då det var så fint väder :)
En lång dag!

Har varit en lång dag idag. Började med tandundersökning kl.8, men tandläkaren var ju såklart försenad så slapp in kvart över. Som tur tog undersökningen inte så länge, sa att jag hade bråttom på kurs så de skyndade sig lite extra. Blev som jag trodde, åtminstone 1 visdomstand måste bort, den kommer rakt på den bakre tanden, hon såg till o med lite av den. Är nu i KÖ till både HVC och sjukhuset. Det ställe som hör av sig först så får operera bort tanden. Får se nu hur länge man får vänta!

For sen på kurs. Handlade om granskning och godkännande av fakturor samt reseräkningar...jag förstod inte så mycket, men hoppas det klarnar så småningom! :) Sen for jag via Prisma och Mäckis på lite mat. Funderade en stund om jag skulle orka fara till gymmet, kom fram till att jag nog orkade, så for dit en timme. Kl. 14 var det att söka sig till jobbet och jobba lite. Tog ut lite övertid och slutade lite tidigare, skönt var det!

Nu ska jag inte göra någonting alls, bara ta det lugnt så man orkar med planeringsdag från jobbet imorgon.


Eldat lite :)

Har städat i mittersta rummet på vinden ikväll så de får lägga golvet där imorgon. Fick också leka lite pyroman :)Snart blir det bastu. Sen måste man väl gå sova småningom så man orkar med den fullspäckade dagen imorgon, far 7.30 och kommer inte hem före 20.30...


Kakel och golv

Nu är i princip allt kakel upp på väggarna i lilla wc:n. Måste dock fogas ännu.

Igår kväll lades också golvet i lilla skrubben, Whiskas och jag var och inspekterade idag :)


Bokat hotell :)

Nu har jag bokat hotellrum på Eden i Uleåborg 3.3-5.3 då vi ska dit och höra på Nightwish. Ser framemot det! Mest är det nog hotellfrukosten som lockar, ja och badet, men förstås också konserten :).Innan dess ska jag dock på lite andra resor också. Ser ut att bli några fullspäckade månader framöver, men tycker ju om då det händer något! :)

Ska på kurs 24.1-25.1 från jobbet till Helsingfors. Sen blir det Ekenäs 16-18.2 då jag och Sofia ska och hälsa på Malena :).

Kul med lite variation till vardagen i vintermörkret! :)


Ledig dag med sovmorgon

Skönt med sovmorgon! Inatt har jag sovit ordentligt utan att vakna hela tiden. Idag har jag en ledig dag, ska nog bara vara hemma. Borde skicka iväg fler foton för framkallning. Hittade ett annat ställe där det gick betydligt snabbare att ladda upp bilderna. 400 foton tog 2,5 timme att ladda upp. Lite skillnad mot 500 foton och 8 timmar. Måste bara gå igenom några månaders foton till innan ja kan börja ladda upp bilderna och det tar ju en stund det med.

Idag är kakelgubben här. Allt kakel förutom bården var nu uppe, fattas dock fogmassan också. Men det tar sig! :) Är lite besvärligt med bården då den måste komma längre ut än själva väggen då det nedersta kaklet är så tjockt, men nog blir det säkert bra ändå! :)


Bubbelbad

Har tagit ett avkopplande och välbehövligt bubblebad i skenet av levande ljus. Lyssnade samtidigt på bra musik, var nog det bästa jag gjort på hela dagen :)
Sneda tänder

Var på tandröntgen. Visdomständerna såg nog ganska sneda ut. I alla fall den ena, den som jag brukar känna av, kommer rakt på den bakre tanden. Den måste nog ut så snabbt som möjligt (får man hoppas). Får nu se vad tandläkaren säger då jag ska dit på undersökning på torsdag...

Blir nog en lugn kväll, känner av att jag inte sovit något extra idag. Kanske jag kan hjälpa till med något inne i huset. Annars blir det väl nog att plocka undan lite mera julsaker.

Beställde tid till frissan idag också till nästa måndag, klippning och färgning. Vill ha håret ännu ljusare nu, får se om jag skulle våga klippa pannlugg, har inte bestämt mig ännu.
Golv i andra sovrummet på vinden

Igår kväll lade Johnny o Jussi golvet i andra sovrummet på vinden.
TRÖTT!

Så känner jag mig idag. Sååå skönt att komma hem efter 2 nätters jobb. Ingen som tjatar, ingen som ropar. Nu ska jag bara ta det lugnt och vila lite innan jag måste fara på tandröntgen 14.30. Får se då vad de säger, hur mina visdomständer ser ut. Egentligen skulle det vara skönt om de drog bort dem allihop, men usch, var nog inte så roligt då de opererade bort den ena för nåt år sen, så inget man ser framemot precis. Ska på tandundersökning på torsdag också, så blir kanske lite klokare då...


Liten promenad på tomten

Ville få lite frisk luft så tog en kort promenad på tomten tillsammans med Molly. Fint väder var det idag! :)Nu blir det att åka till jobbet igen för natt 2 av 2 16-07. Ha en bra kväll allihopa! :)


Mera golv

Nu är golvet färdigt i ena sovrummet samt storskrubben på vinden :).
Jobbat natt 1 av 2

Är hemma och vänder. Har jobbat inatt och ska jobba nästa natt också, vilket betyder att jag ska till jobbet igen kl.16. Tror inte jag orkar göra så mycket idag. Ska se ett avsnitt av "Tre kronor" nu, sen blir det nog en tupplur på soffan :).


Golvläggning på vinden :)

Råkade se att det låg tomma golvförpackningar inne i huset, de hade tydligen börjat lägga laminatgolvet på vinden! Snabbt går det dessutom! :)Ser nästan ut som olika golv då man jämför med bilden i mitten, men det är nog samma. Ser väl olika ut i olika slags ljus. Är nog nöjd, blir nog bra! :) Kommer alltså att lägga detta golv överallt på övrevånigen, också i skrubbarna (inte i wc förstås :) ).


En grå dag och eluttag

Var är finvädret i dag nu då? Trist då det är grått väder ute då man skulle ha tid att gå ut o gå. Men måste nog städa lite istället. Ser nästan ut som ett bombnedslag här. Sitter och räknar timmarna tills jag måste på jobb...5 timmar kvar nu innan jag börjar, måste nog göra något vettigt innan dess! :)Glömde ju att visa eluttaget som kommer i bardisken. Går att föra ner det under skivan så det bara syns en svart cirkel, sen då man vill använda uttaget är det bara att trycka lätt på cirkeln så kommer uttaget upp igen. Ganska praktiskt eller vad? :)


UNO

Blev bjuden på mat hos svärförädrarna ikväll, Lilly & Ingmar, Lennart & Gurli kom också dit. Vi stod fast vid traditionerna och spelade som vanligt lite UNO, var ett helt år sedan man spelade det senast, men var lika roligt som vanligt :)Nu blir det lite chips och en film :)
Bardisken

Idag har byggandet av bardisken satt igång på allvar, nu är den ju så gott som färdig. Men vi kan inte sätta fast skivorna ännu före alla maskiner är ikopplade.

På den sista bilden är skivorna bara lutade mot väggen, blir nog säkert bra bara det blir färdigt! :)


En kylig dag på jobbet

Har jobbat 7-15 idag, dagen gick snabbt! Var ut och gick med en klient också i det fina vädret, men var lite väl kallt, -10 grader visade mätaren just då, då jag kom hem visade bilmätaren -17! Usch, tycker inte om då det är kallt ute, räcker med -10.Nu ska vi tydligen till Gunvi o Jussi på mat, skulle ju nog ha haft en pizza bit i kylen...men får äta den sen senare ikväll :)


Bastukväll

Har haft bastukväll ikväll. Borde nog ta ett dopp i bubbelbadet nån dag också, börjar vara en tid sedan sist. Måste dock flytta på torkställningen innan man kan bada för den står nämligen i badkaret. :)

Nu blir det att se på ett nytt avsnitt av Vampire Diaries, som jag har väntat! :) Imorgon är det dags för jobb 7-15.


Fint väder på Lillö

Var med mamma o pappa en sväng till Lillö idag. Var så fint väder att man skulle ha kunnat stanna länge där och bara se på solnedgången.Julgranen utkastad!

Nu är julgranen äntligen utkastad! Fick faktiskt ut den själv, men klippte av alla kvistar först så det inte skulle barra hela vägen ut.Visst blev den fin?! :)


Sovmorgon igen

Blev sovmorgon idag också, jag steg visserligen upp för en timme sedan medan vissa andra just stigit upp :). Idag MÅSTE julgranen ut, orkar inte se på den längre. Annars har vi väl inga planer för dagen, känns som om det är söndag fast det bara är fredag, beror väl på att jag ska till jobbet till 7 imorgon.
Trettondagsafton

Var på mat till Ingvald och Vivi-Ann ikväll, tack för den god maten! :) Stackars Ludde katten hade ett stort sår som var omplåstrat på ena tassen så han var lite sur då han inte fick gå ut, men annars var han gosig och tänkte inte lämna min famn :).

Spelade också ett nytt spel "Vasa torg", var nog lite väl invecklat...


Loppisrunda men inga fynd

Var på en loppisrunda idag till Suvikirppis, Eva & Adam samt Fyndis, men gjorde inga fynd. Var förövrigt ganska tomt i hyllorna, men det trodde jag ju också.

Ikväll är vi bjudna på mat till Johnnys morbror. Det blir nog säkert gott, hungrig som man är! :)


År 2011 tillbakablick del 3/3

Augusti

Semesterresan tog slut och vi for hem igen.Denna månad firade vi William som fyllde 5. Var på flera auktioner bl.a. i Vörå, Maxmo coh Malax. Ropade in ett fint gammalt skåp. Hann också besöka Konstens natt.Satte upp kokar och medicinskåp i badrummet.Spenderade ett roligt och minst sagt händelserikt dygn på Malenas villa i Larsmo :)Oljade in bastun, dränerade runt huset och gäststugan, huset började se färdigt ut (iallafall från utsidan).Var på Juthbacka marknaden i 10 timmar och gjorde en del fynd :)Spenderade en del tid på Lillö med att vara ut med båten och utforska nya ställen.Fyndade fina saker på slaskhögen bakom gäststugan.Firade villaavslutning på Lillö med bra väder, kräftor och många raketer.

Avslutade månaden med att ha gårdsloppis hos Mia.
September

Vandrade mycket i skogen och försökte hitta kantareller, men hittade bara nån enstaka.Firade Jens 15-års dag (systers pojke). Oj vad alla blir stora! :)Hade loppis för andra gången hos Mia. Denna gång kom det mera folk och vi blev av med en hel del saker :)Såg ut så här på vinden.Fyndade ett FINT bord på Findit :)Tog upp båten. Med närmare eftertanke skulle man ha kunnat ha i den lite längre...For till Vanda och bodde på hotell en helg. Gick på loppis och var och simmade till Flamingo Spa. Njöt av den sista sommarvärmen, 22 grader 30.9!
Oktober

Hälsade på Malena,Andreas och lilla S i Ekenäs. Besökte Fiskars bruk.Började måla takbjälkarna på vinden. Skorstenen kom upp och vi eldade i kakelugnen för första gången.

Bjöds på god mat hos Linda :)Var och såg på golv samt började grundmåla väggarna inne i huset.

November

Köpte tapeter och funderade på kakel.

Färgade håret ljusare.Var och såg en underhållande show med Scandinavian Hunks tillsammans med Linda och Johanna :)Började se mer och mer färdigt ut på vinden.

Julpyntade, var på julöppning och på flera julmarknader, men kände ingen julstämning trots det.December

Började fixa till fönstersmygarna.Var på Kvinnornas julmässa och hittade fina dörrkransar.Var på personaljulfest. For till Åbo och bodde en natt på hotell samt var på julmarknad.Träffade Sofia och Malena och åt god julmat på Kantarellis.Firade jul på ett lite annorlunda sätt i år då det blev att jobba natt julafton till juldagen men hann nog fira lite jul i Västervik före det. Juldagen spenderades dock som vanligt i Lappfjärd, sen den traditionella julklappsutdelningen hos svärföräldrarna. Den 28.12 firade Johnny och jag att vi varit tillsammans i 10 år samt 6 år förlovade! :)Nyåret firades hemma hos oss med Mia och Tomi. Var nog bästa nyåret på länge! :)Har nog sist och slutligen varit ett bra år! Hoppas 2012 blir minst lika bra! :)
Barrande gran

Sov enda till 10.30 idag, så skönt att få sova så länge jag ville! :) Igår började jag klä av julgranen så nu står den där helt "naken". Är lite problematiskt att få ut den på egen hand, men den kom sig inte ut igår kväll så får se om den kommer ut idag. Syns knappt att vi har en svart julgransmatta, just nu ser den mera grön ut :).Innan man har ut den misstänker jag att det är barr lite här och där. Hade nog velat ha in den att tag till, men den var genomtorr så nu åker den nog ut!

Rasade lite snö från taket igår kväll, som tur slapp man skotta bort den nu på morgonen.Det var nog ingen jätte hög, men bort ska den i alla fall.

Idag får det bli en loppisdag. Har inte varit till något loppis sedan nångång före julen. Oj nej, får nästan abstinens besvär, jag som brukar springa på loppis varje vecka :) Får se nu om det alls finns några saker där eller om alla hyllor är tomma.


Året 2011 tillbakablick del 2/3

Maj

Gjorde en hel del annat än renoverade denna månad (även fast vi nog renoverade en del också).

Firade första maj med att vara till torget (som vanligt) och se på ballonger, bilar, marscher samt äta årets första boll-glass.Målade kökssoffan vit! :)I början av maj såg huset ut så här:I slutet av maj så här:Blev bjudna på god mat då vi firade Lindas 27-årsdag (fast hon egentligen fyllde i april)Löven började slå ut och man kände att det snart var sommar.Träffade Sofia och Malena och var på en utfärd till Purmo och Lunda Gård.Köpte ett skrivbord som jag hittade på Findit, fick kasta ut det gamla spånskivsskrivbordet.Lister på utsidan av fönstren började komma upp.Var på en avkopplande Stockholms resa med Johnny, Mia o Tomi :)

Fyllde 27 och firade i dagarna två :)


Juni

Var och fiskade med Mia till forsen (enda gången på hela sommaren)Gjorde ett grönsaksland och satte potatis.Köpte en "ny" säng, blev så nöjd! :)Var och simmade med William (systers pojke) till Strömsö.Kakelugnen sattes upp.Var på flera auktioner bl.a. till Oravais och Malax.Lagade en midsommarstång på jobbet. Firade midsommar hos Mia o Tomi. Midsommardagen spenderades på Lillö.Var på mat till Hästöskatan, sen blev det en spontan avstickare till Kalajoki :)


Juli

Tog i princip paus från allt renoverande i Juli och njöt av sommaren istället. Hann med en hel del.

Träffade Sofia och Malena, var på ett flertal auktioner (den bästa auktionssommaren på LÄNGE), bl.a till Bergö, Yttermark, Petsmo och Vörå. Firade också Mias 30-års dag.Var på Loppisrace till Purmo, var en upplevelse :)Byggde balkongtrall.Hade utfärd till en holme och åt goda jordgubbar.Städade ur uthuset och förde bort x antal släp till Stormossen.Var på Kristinestads sommarmarknad.Var med Mia till Jakobstad på storloppis.Var på bostadsmässa till Kokkola.Sedan var det dags för den årliga semesterresan. Detta år gick den till Sverige. Körde ner till Skåne och sen upp via Malmö och Göteborg. Var en händelserik och rolig resa :)

Fortsättning följer imorgon :)


Fotona kom

Idag fick jag hem fotona som jag beställt, snabbt gick det! :) Gick dock inte så snabbt då jag skulle ladda upp och skicka iväg beställningen, tog BARA 8 TIMMAR!!! Tänkte nästan ge upp, men till sist gick det.Förstår inte varför det alltid ska ta så länge att ladda upp bilderna. Har någon nåt tips? Ska man beställa från något annat ställe eller är det bara den tröga internet uppkopplingen som gör att det tar så länge. Vad jag vill minnas tog det nog 4 timmar i Smedsby att ladda upp ca 500 bilder och då hade vi ändå 8 megas internet uppkopplig mot bara nån mega här i Voitby. Nå har ju kommit ikapp lite nu, fram till midsommar 2010...så har ju nog en del att framkalla ännu, men det får nog bli en dag då jag har bra tålamod :)


Året 2011 tillbakablick del 1/3

Då var det äntligen dags för en tillbaka blick över det gågna året. Som ni säkert förstår så gick det mesta i renoverandets tecken, men lite annat hann vi också med :).

Januari
Badrumsbyggandet fortsatte och man kunde äntligen föreställa sig att det skulle bli färdigt nångång. Äntligen skulle man få en egen dusch och slippa duscha vid gymmet eller hos svärföräldrarna som vi gjort i över ett halvt år.   

Renoveringen fortsatte också i resten av huset, såg ut så här på vinden: 

Fick också veta att min kompis Malena fött en pojke, var glad för hennes skull! :) Våra egna "bejbisar" hittade en ny sovplats på vinden, nämligen på golvisoleringen :).Både terassdörren samt balkongdörren kom på plats. Det gjorde föresten badrumsdörren också, men den bytte vi ju ut senare. Hade beställt alla mellandörrar (om jag minns rätt), men de var fel sort, tänkte nästan inte få lämna tillbaka dem men efter MÅNGA veckors väntande blev vi äntligen av med dörrarna och kunde köpa rätt sort från ett annat ställe.   

Däremellan hann jag vara ut på en biltur med Molly, hon tycker bäst om att ligga bak i bilen eller så i famnen då man kör :)Köket levererades också denna månad, men sattes in i sovrummet i väntan på montering.Det var mycket snö och kallt i Januari, fick lite problem en morgon då jag skulle ut med bilen då snön hade rasat ner från taket. Var också ut och körde en sväng till Lillö och såg på all snö.


Februari

Började med att fira mammas 70-års dag med brunch på Astor, den brunchen glömmer jag inte i första taget eftersom det var min första någonsin.Belysningen i badrummet och kvisten kom upp :)
Färgade håret ännu lite mörkareVar ut på vinterns enda ispromenad med Mia, skönt var det!Var och hälsade på Malena, lilla S och hunden Rock till Jakobstad.
Målade om nattduksborden, äntligen blev de vita! :)Hade en veckas semester och då passade vi på att fara en helg och bo på hotell i Tammerfors. Var också och simmade till Eden i Nokia.Bubbelbadet kom och köket monterades upp.


Mars

Gjorde en "installation" av ett gammalt fönster samt en ljusslinga, blev mycket nöjd med resultatet, nu kan jag ha "julbelysning" året om :)Golvskivorna på vinden sattes på plats, senare kom golvvärmen.

Johnny köpte ny bil då den förra läckte ut olja hela tiden.Började sätta upp takpanel på nedrevåningen och huset såg ut så här från utsidan.

Krockade med en roskis så bilen fick några skråmor! :)Besökte inredningsbutiken Quriosa för första gången, varför har jag inte varit dit förut?Kände att våren snart var här och satte mig ute i solen och läste en bok.
Bastun var under uppbyggnad och Whiskas hjälpte till :)
April

Golvet fogades i kvisten efter att ha varit ofogat ett antal månader. Bastun blev färdig och bubbelbadet invigdes.

Golvgipsskivorna sattes ovanpå golvvärmeslingorna på vinden.Såg på översvämningar och islossning, men missade den riktiga islossningen pga jobb.Bron i Vallvik rasade och vägen var avstängd några dagar.Skåp kom upp i badrummet.Påsken kom och Johnny fyllde 29. Födelsedagsbarnet tog en cykeltur klädd som känguru och det var nog en och annan byssbo som funderade vem det var :). Var också på påskmat till Härmän kuntokeskus samt på en utfärd till Hunurinjärvi. På kvällen blev det som vanligt påskbrasa.Började också lägga upp panel på huset, började se mer och mer färdigt ut.Var på årets första riktiga auktion och ropade in två fina stolar.Fortsättning följer...Ledig till lördag :)

Känner mig lite utvilad nu efter att ha sovit nån timme på soffan. Tänkte nästan inte skulla slita mig från "Tre kronor" som jag såg på men tröttheten tog över till sist.

Vilket väder vi har. Nu snöar det igen, blidsnö dessutom, får hoppas jag slipper gå ut och skotta snö idag, det ser dock inte ut som om jag skulle slippa. Får väl gå ut och bygga nån snölykta istället :)

Är ledig till lördag morgon kl.7. Ska bli skönt att vara lite ledig, får väl vila upp mig inför nästa vecka då jag har desto mera jobb framför mig.


Gulliga kissor, mor och dotter, men de ville inte riktigt samarbeta, skulle ju ha båda att titta in i kameran samtidigt! :)


Just nu

Igår kväll lade kararna också upp skivor runt öppningen till köket/vardagsrummet. Blev genast mycket finare! :)Väggen blev "bara" 28cm bred!Sett från andra hållet ser det för tillfället ut så här.Råsponten ser lite ut som en bastuvägg just nu men tror nog det blir bra bara den får lite vit färg.


Mera snöskottning

Då var mötet avklarat. Var på gym efteråt, kändes nog bra då jag "tvingade" mig att fara dit, känns alltid bra efteråt. Men borde ha tagit en annan vinterjacka idag, trodde jag skulle smälta då jag var och handlade efter gymmet!

Nu är det snöskottning som står på schemat. Visserligen regnar det, eller är åtminstone plusgrader, så snön smälter väl nog troligen bort, men vem vet om det fryser på inatt. Ute vid vägen måste det åtminstone plogas så man slipper ut med bilen, egentligen borde jag skotta hela vägen, men får se vad jag gör.


Iväg på möte

Oj vad det har snöat, men nu regnar det :( Får hoppas det inte fryser på nu då vi har gården oskottad. Ska fara iväg på möte till jobbet nu, sen blir det gym och sen jobb igen, men behöver först fara till 20.15 till natten idag :).


Pärlspont och krönlist

Ikväll har det också kommit upp pärlspont på den omtvistade väggen i köket. På samma gång hade skåpet kommit en bit från väggen samt en krönlist kommit upp på högra sidan av skåpet. Förvånad blev jag! Men jag fick ju som jag ville :).Är en tejpbit uppe till höger på krönlisten, ska väl tas bort då listen torkat färdigt.

Förut stod ju skåpet intill högra väggen, då såg det ut så här:Blev nog bättre nu då skåpet kom en bit från väggen och krönlisten sticker lika långt ut på båda sidorna :).
Taklister i badrummet

Äntligen är det dags att sätta upp taklisterna i badrummet. Har ju varit enda saken som fattats sedan badrummet blev färdigt i våras, men nu är de på väg upp! :) Blev vanliga fyrkantiga lister, var lättast att få dem på plats än om vi skulle ha valt större och bredare som i resten av huset.


Äntligen lite snö

Roligt med lite snö igen, får se hur länge den får vara kvar denna gång. Slutade jobbet kl.9 imorse. Började se på en film då jag kom hem, men kom fram till att det var skönare att sova en stund, så sov ca.2 timmar. Nu har jag just varit ut och skottat hela gården, tyckte nästan det hade kommit mera snö i Smedsby, men svårt att säga då det var lite drivor här och där.
Nu ska jag gå igenom lite foton, borde väl "framkalla" några tusen foton innan jag kommer ikapp till dagens datum, vet dock inte om några tusen räcker till, kan vara mera. Tror de sista fotona i albumet är från 2009...


Nyårsdagen

Var ut på en promenad med Mia o Tomi igår. Är sällan vi är ute och går, men på nyårsdagen är det ett måste.

Först gick vi den 2km långa vägen in mot byn, sen blev det en tur till forsen, alltid lika fint där. Sedan var det bara att traska vidare hemåt igen. Då vi kom till oss var vi alla så snåla på pizza så det blev att hoppa i bilen och fara till Tesses Café.


Börjar året med att fara och jobba

Har hunnit med en lång promenad samt pizza på Tesses café idag. Nu är det dags att fara och jobba lite natt, slutar 9 imorgon bitti. Bilder från promenaden kommer upp imorgon :).
Nyåret i bilder

Här kommer lite bilder från gårdagen, var nog en bra kväll! :)


RSS 2.0