Påskmiddag

Idag bjöd mamma och pappa oss samt Johnnys föräldrar på Påskmiddag. Före det hann vi faktiskt storstäda nästan hela huset också, så det kändes bra att få det gjort. Det bjöds på god mat och efterrätt, lite senare även kaffe med tilltugg. Någon mat fick jag dock inte med på bild, mest bara påskpyntet. 
 
 
Ikväll blir det en lugn hemmakväll. Ska vila så jag orkar jobba resten av påsken. Sover fortsättningsvis inte så bra om nätterna, vaknar hela tiden och har svårt att somna om. Då jag en gång somnar så sover jag inte djupt utan vaknar vid minsta ljud. Vet att det är vanligt med sömnsvårigheter vid den här tiden av graviditeten, men det börjar bli tröttsamt. Vet jag att jag är ledig tar jag ingen stress över att jag inte kan somna om, men har jag någon tid att passa på morgonen är det värre...
 
Nu ska jag med gott samvete mumsa i mig några påskägg, det är ju ändå bara påsk en gång om året.
 Några fler "bra att ha" saker

Det har nog blivit en hel del shoppande på senaste tiden. Förra helgen ordnades det "barnsaksloppis" i Laihia igen. Såklart var vi där tidigt på morgonen fastän jag egentligen skulle ha velat sova lite längre efter Umeå resan. Hade sett några bilder på vad som skulle säljas på loppisen, så det var några saker som lockade. Vi kom fram fem minuter efter att loppisen öppnade, två av sakerna var då redan sålda, men den tredje var kvar. På Ikea såg vi på matstolar, men jag konstaterade att jag inte vill ha någon "plastig" sådan, hur praktiska de än må vara. Hade istället siktet inställt på en traditionell en av trä. Det var just en sådan vi fyndade på söndagens loppis. Den ser nästan ny ut, inte några skråmor eller skavanker.
 
 
Några andra småsaker kom vi ju också hem med. 
 
 
Hela högen ovanför för ungefär en tia, inte dåligt det. 
 
Här om dagen köpte jag också en bärsele via ett Facebook loppis. Behövde bara köra fem kilometer hemifrån för att hämta hem den. Vet att vissa inte tycker om bärselar, men vad jag sist och slutligen tycker är svårt att veta före jag fått testa en "på riktigt". Det kan hända jag tycker den är det bästa jag köpt, eller så inte. Återstår att se. Lätt att sälja vidare borde den vara om den inte känns rätt. Känns också bättre att ha köpt en begagnad än helt ny. De är inte speciellt billiga i butiken har vi sett.
 
 
Nu är påsken här. Jobbar i princip varje dag, förutom imorgon då jag är ledig. Skönt med en ledig dag imorgon då det bara blev ca 2 timmars sömn på jobbet inatt. Sedan blir det morgontur lördag, söndag, måndag och tisdag. Imorgon är vi bjudna på mat till mamma och pappa. På lördag kväll blir det traditionellt påskfirande med påskbrasa här i byn. På söndag kväll är vi bjudna till min äldsta syster. En påsk med fullt program med andra ord. 
 
Önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK!
 Bland påskpynt och kissekatter

Idag åkte påskpyntet fram. Kändes ganska onödigt egentligen, vem ska se på det? Men fram kom det. Påskgräset sådde jag för fem dagar sedan, men det ser inte ut att komma upp nån grönska. Inte ens ett grönt strå ser jag. Annars brukar jag inte så påskgräs varje år, men i år blev det så. Typiskt om det då inte ens vill växa. 
 
 
Sedan gick jag ut för att påskpynta. Kissona kom förstås också med, nyfikna som de är. Ifjol var jag smart och sparade påskriset. I år var det alltså bara att plocka fram det ur uthuset igen och föra ut till vägen. Färdigt med fjädrar och allt. Tänk vad bra, så slapp jag gå till skogs och söka ris i all snö.
 
 
Nu är broilersoppan på spisen. Får ta det lugnt nu resten av kvällen tills jag ska på nattjobb först till klockan 21. Borde nog egentligen ta fram dammsugaren och dammsuga upp flera veckors katthår från soffan, men vi får se om jag gör det idag eller imorgon. Ingen brådska.
 En bra dag på stan

Igår blev det en dag på stan tillsammans med Sofia och Malena. Vi började med att luncha på Amarillo, det var såklart gott! 
 
 
Sedan blev det en kort runda på stan. Malena fyndade skor på rea. Varsin bakelse hann vi också äta. Såklart hann vi loppisfynda lite också. Det blev ett varv på Comboliina. Ingen av oss kom ut tomhänt.
 
 
Till sist blev det GW Gallerian. En riktigt trevlig dag blev det och en god pratstund fick vi.
 
Tack för en fin måndag flickor!
 Ett skötbord och lite andra saker

Det är inte ofta vi handlar mycket på Ikea, men ibland händer det. Inte för att vi handlade överdrivet mycket nu heller, men mera än vanligt. 
 
 
Det blev förstås ett skötbord, en madrass till spjälsängen, skötbordsunderlägg samt två överdrag, 2 roskisar, madrasskydd, 2 kattskallor, påslakan, handdukar, "spytrasor" och ihopvikbara inläggslådor till skötbordet. Har jag glömt något nu? Ja, någon till liten sak blev det väl nog.
 
Igår kväll skruvade Johnny ihop skötbordet, det var nog inget projekt för mig, skulle nog ha gett upp före jag ens börjat, hehe. Bra blev det! 
 En eftermiddag i Umeå

Igår hoppade vi på Wasa Express och åkte över till Umeå. Johnnys föräldrar kom också med. Vårt mål med resan var Ikea. På vägen dit åt vi god mat på Skärgårdsbuffén. Då vi kom ut på öppet vatten gungade det ganska mycket så då var det nog skönt att bara sitta stilla och titta ut en stund. 
 
 
Efter 4,5 timme var vi äntligen framme och kunde köra in till Umeå och Ikea. Inköpslistan var färdig, men några saker lämnade bort p.g,a. utseendet och några andra saker kom till. Skötbordet var egentligen den största saken vi skulle köpa, och så blev det. Sedan fick vi just och just in allt i bilen. Hann in via Akademibokhandeln och Minimi Barnbutik i Avion också, men där hittade vi inget att köpa. 
 
Åkte istället vidare till Ersboda. Blev kaffe på Biltema och sedan en butiksrunda på ÖoB. Där hittar man alltid lite smått och gott. Mest gott denna gång, och shampoo. Sista stoppet blev Ica Maxi vid Strömpilen. Alltid ett måste då man åker till Sverige. På Ica Maxi finns ju allt. Där skulle jag lätt ha kunnat gå omkring i timmar, men så mycket tid hade vi ju inte på oss. Tomhänt kom jag inte ut därifrån heller. Sedan var det bara att hoppa i bilen och åka till hamnen igen. Riktigt lika stressigt som senast blev det inte, men visst kände jag en viss panik ifall vi skulle hinna med allt. Egentligen ville jag ju hinna med mycket mera, men visste ju att det gällde att välja ut några få butiker. 
 
Hemresan gick också bra, inte lika stora vågor denna gång. Åt middag i cafeterian, helt okej det också. Sedan bänkade vi oss i baren, eller vad man nu ska kalla det. Som tur var båten inte proppfull, så jag kunde med gott samvete ta två stolar och lägga upp benen på den ena. Ett band underhöll i några timmar. Ett äldre "kompisgäng" underhöll med sina "danssteg" på dansgolvet. Ibland låg de på golvet och mitt i allt kunde de dansa in i väggen. Ett gott skratt fick man sig emellanåt. Närmare midnatt var vi framme i Vasa igen. 
 
En riktigt rolig dag blev det, fastän båtresan gärna skulle få ta halva tiden. Vad jag köpte får ni se en annan dag.
 
 Fredagssvammel

Ledigt i fyra dagar, tänk vad skönt! Helt utan program kommer jag ju inte att vara, bl.a. morgondagen har jag länge sett framemot. På söndagen borde jag inte ha något inplanerat. I onsdags gick vi in i vecka 27, tycker veckorna går så snabbt. Börjar väl nog gå långsammare snart har jag på känn. Börjar kännas tungt att vara på jobb. Direkt jag måste böja mig ner känns det besvärligt. För att inte tala om att lyfta både människor och saker. Försöker dock att undvika tunga lyft så gott det går, men ibland är det svårt. Börjar också känna mig glömsk, skyller på graviditeten. Att jag inte sover så bra kan också vara en orsak. Så länge jag kommer ihåg när jag ska åka på jobb så är det ju bra, hehe. 
 
 
Vi har ju som sagt en vagga uppe på andra våningen som vi tänkte kan vara bra att ha som reservsäng, i alla fall en tid. Just nu är den dock upptagen av ett stort mjukisdjur. Måste nog hitta ett nytt ställe att placera mjukisdjuret på...kan bli lite trångt annars.
 
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig fredagskväll och en bra helg!
 
 
 Några fynd från förra veckan

Förra helgen blev det ju som sagt lite loppisbesök, igen. Nej jag är inte beroende, inte alls. Denna gång hittade jag faktiskt något i klädväg åt mig själv också. 
 
 
Tunikan köpte jag redan tidigare i veckan medan jag hittade de två tröjorna senaste helg. Billigt och bra!
 
Nog kom jag ut med lite mindre kläder också, konstigt skulle det väl annars vara. Men tycker jag var riktigt duktig och kom bara ut med dessa plagg.
 
 
Mumintröjor och bodyn för 50 cent styck (oj oj vad billigt jämfört med i butikerna), kattklänning för 60 cent, tröja för 1,50€ och converce strumpor för 1€. 
 
Tidigare förra veckan hittade jag dessa saker på Fyndis. En muminmössa och sångbok för en billig peng.
 
 
Tänkte skriva att det inte blivit några loppisbesök denna vecka, men då skulle jag ljuga. Var faktiskt in till Folkhälsans loppis i Smedsby tidigare i veckan, men kom ut tomhänt därifrån. 
 
Jobbade natt till idag och imorgon har jag 7-15 (gäsp!). Ska försöka orka mig igenom morgondagen, sedan har jag hela fyra dagar ledigt. Har faktiskt tagit mig tid att vila till och från idag, måste bli bättre på det. Man behöver ju inte göra någonting precis hela tiden. Imorgon får jag ta itu med disken, tror inte den försvinner, hehe. Sitta i solen en stund

Dagen började med snöstorm, men som tur slutade det snöa. Nu på eftermiddagen har vi fått njuta av sol. Tog ut en stol och satte mig i solen och läste en stund. Molly hoppade upp i famnen och höll mig sällskap. Sedan ville hon knappt hoppa ner i snön igen, var ju så varmt i famnen.
 
 
Hade tänkt ta en promenad idag, men blir nog inte så. Vägen är oplogad så vill inte traska fram i snöslask. Har inte kännt av någon foglossning eller sjukt i ljumskarna på ett tag. Men har inte heller varit ut på någon promenad på länge. Är nog lite lat, men vill ju inte heller ha sjukt så tar det hellre lite lugnare. Springer nog av och ann på jobbet ändå. Ska försöka mig på en kort tur på crosstrainern istället. Sedan ska jag laga zucchinilasagne före jag åker iväg på nattjobb.
 Vårblommor

Det tar nog ett tag ännu innan de första vårblommorna kommer upp ur marken. Vem vet när all den här snön smälter. Därför tyckte jag att det passade bra med lite vårblommor inomhus istället. Vi är ju ändå i slutet av mars månad så lite vår är det ju ändå fastän det inte ser ut så utomhus.
 
 
Nu ska jag åka och luncha med Johnny. Sedan blir det kvällsjobb.
 
Hoppas ni alla har en bra dag!
 En vacker himmel

Igår kväll fick vi se en fin solnedgång. Tyvärr var det ingen sommarvärme för att njuta av den utomhus på terrassen.
 
 
Idag blev det ett besök vid Mödrarådgivningen. Allt var okej, så det var ju bra! Sedan blev det ett besök vid frissan också. Syns kanske inte så mycket, men flera centimeter av topparna försvann. Nu har jag bara tagit det lugnt här hemma. Sett flera avsnitt av några program på tv som jag inte hunnit se under den senaste veckan. Kvällarna blir så korta då jag somnar tidigt. Lite senare ikväll är det dags för vattenjumppa igen, veckans höjdpunkt.
 En helg på språng

Så var den helgen nästan slut. Igår var vi på språng mest hela dagen. Började med Combo, hittade lite smått och gott. Sedan åkte vi in till stan. Hade bokat bord på Amarillo. Det var sista dagen som de hade specialerbjudande på Texican Chicken, 10€ per person så bäst att passa på. Det var gott! Även fast Johnny nog skulle ha fått ner en till portion. 
 
 
Sedan besökte vi butiken Flying Tiger som äntligen kommit till stan. Det är nog en av mina favoritbutiker! Där kan man hitta alltmöjligt som man behöver, och inte behöver. På Clas Ohlson hittade jag nya solglasögon. Måste köpa nya varje år då de på något konstigt sätt alltid blir så skråmade. Undrar varför...månne för att jag slänger dem här och där. Nåja, ingen vits att köpa dyra, de håller inte bättre ändå. Två par byxor hittade jag på HM. Har länge varit på jakt efter ett par bekväma mjukisbyxor, mammabyxor alltså. Men inte hittat några. Kan inte ha byxor som går "under magen" tål inte såna fastän jag egentligen skulle kunna ha mina vanliga och inte dra upp dem så högt. Nej, bekvämt ska det vara! Vill ju inte ha låga byxor annars heller. Till sist åkte vi via Citymarket på vägen hem. Där hittade vi en söt tomtedräkt som var på rea.
 
 
Hann vara hemma ungefär en timme innan det var dags att åka iväg igen. Denna gång till Västervik på kalas. Det var min syster som fyllde år. Förutom tårta i magen fick vi också med oss en hög med baby kläder. Tack!
 
 
Idag har jag jobbat nio timmar, 8-17. Fötterna värker, men ingen huvudvärk åtminstone. Blir en lugn kväll. Imorgon har jag en ledig dag, men det är fullt upp ändå. Blir ett besök till mödrarådgivningen samt frissan. Tog tag i saken och bokade frissatid då jag inte klippt håret sedan september! Blir nog bara en snabbklippning av topparna. På kvällen blir det vattenjumppa. 
 
Vi går allt närmare april månad. Sista månaden som jag kommer att jobba före jag tar lite semester före mammaledigheten. Egentligen skulle jag nog ha velat spara all semester tills efter mammaledigheten, men blev ombedd att ta en del före, så gör det nu ändå. Ganska skönt det egentligen. Skulle ju kunna ta ledigt nu direkt bara jag fick. 
 
Hoppas den kommande veckan bjuder på lite mera vårväder, ingen mera snö tack!
 Snart bär det av till Umeå

Snart åker vi iväg på en liten tripp till Umeå. Det blir dock bara en dagskryssning denna gång. Jag som sa att jag aldrig ska åka på en sådan igen då det blir så stressigt...Får väl nog ta och planera inköpen noga, prioritera bort vissa butiker. Några loppis hinner vi nog inte med, tyvärr. Egentligen är det Ikea som lockar. Har nämligen tänkt köpa ett skötbord därifrån samt lite andra saker. 
 
Ett sådant här SUNDVIK skötbord har vi tänkt oss. Blir inget ihopvikbart. Dock kommer det att placeras på övrevåningen, får ej plats här nere. I rummet bredvid övrevåningens wc, där det tänkt att det ska stå. Att vi har sovrummet här nere är ju lite knepigt om man måste springa upp och ner för trappan nattetid, men det finns ju andra nödlösningar. Finns ju både säng och vagga på övrevåningen ifall man vill sova där uppe. Nu får det bli så här. Det som är bra med bordet är att man sedan kan använda det precis som en vanlig byrå, perfekt! 
 
Bilder från Ikea.
 
Andra saker som ska köpas är bl.a. madrass till spjälsängen (måste dock tas av lite då spjälsängen är kortare än de sängar som säljs idag), madrasskydd, spjälskydd, lakan och några förvaringslådor till lådorna i skötbordet. Säkerligen kommer jag nog hem med några andra saker också. 
 
Ica Maxi är ett annat måste. Där finns ju allt. Kläder, inredning, mat och mycket annat. Shampoo måste jag köpa (som om det inte finns shampoo i stan, hehe). En sån här dag skulle en bro över Kvarken inte vara helt fel. På fyra timmar hinner man inte med mycket, men ska försöka att inte stressa...lättare sagt än gjort är det väl, men försöka kan man alltid. Har ju testat på dagskryssning förut så nu vet vi hur lite tid man faktiskt har. Äta får vi göra på båten, det gjorde vi inte senast. Sedan måste jag förstås äta något mellanmål där emellan, får väl ta med en kylväska med mat så jag inte svälter ihjäl, hehe.
 
Ska i alla fall bli roligt med en liten resa.
 Den nya moderskapsförpackningen 2018

Idag kom de första bilderna på moderskapsförpackningen 2018. Det räcker säkert ännu en tid tills jag har den i mina händer. Om jag nu får årets låda eller om det blir fjolårets, ja det återstår att se.
 
 
I lådan finns en hel del fina saker. Totalt 64 produkter jämfört med fjolårets 53 produkter. Jag saknar dock uggle täcket/sovpåsen från fjolårets förpackning. I år är motsvarande med fårmotiv. Fjolårets var finare, men det är väl funktionen som är viktigast. Annars är innehållet ganska lika. Några saker är borta medan andra kommit till. Får man fjolårets låda och har beräknat datum efter 2.6 så tillkommer bland annat yllebyxor, ett täcke och matskålen. Så minst sagt spännande att se vilken låda som kommer på posten.
 
Mina favoriter är bl.a. dessa. Varmfodrade tossor, vantar och vantclips. Collageoverall, hjärtleggins, tallrik med skedar, body med katter på samt en fin filt.
 
 
 
Alla bilder från FPA:s hemsida.
 
Tacksam över att få en sådan här låda helt gratis är jag förstås. Oberoende vad den innehåller och oberoende om jag får årets eller fjolårets låda. Säkert kommer det mesta att komma till användning förr eller senare. Nu väntar jag ännu mera på dagen då lådan äntligen anländer. 
 
Vad tycker ni om den nya moderskapsförpackningen? 
 Drivor

Efter tre morgonturer är jag trött och har huvudvärk. Mina nerver har jag nog lämnat någonstans, hoppas jag hittar dem igen, hehe. Är ganska så lättretlig. Bäst är det om jag inte behöver svara på någonting. Skulle nog inte ha orkat en fjärde morgontur så den lediga dagen imorgon är verkligen välbehövlig. Efter en panadol och lite ätbart känner jag mig lite bättre nu, men ska nog inte göra annat än laga mat och se på tv ikväll. Lägga upp fötterna på tv-bordet och bara ta det lugnt. Helst skulle jag vilja ha lite chips, men får vänta till helgen med det. 
 
De senaste dagarna har det kommit mera snö. Jag som trodde våren var här, men icke. Idag har det också blåst och drivat en hel del, så imorse skulle vi inte ha kommit oss till jobbet om inte Johnny tagit fram traktorn och plogat vägen. Nu då jag kom hem var det också drivor efter vägen, men jag kom mig över dem.
 
 
Mot skogen är det nu stora snöhögar. När hade vi så här mycket snö senast, 2010 månne?
 
 
Önskningar inför morgondagen: en natt med mycket sömn, att solen skiner, inte mera snö, lagom vind och ett gott humör.
 En bra ledig helg

Det blev en riktigt bra ledig helg. På lördag blev det ett besök till Laihia. Där hade de loppis i en skola. Där såldes barnkläder i alla storlekar, skor, leksaker, tillbehör och mamma kläder. Vi kom inte tomhänta ut därifrån. Förutom några klädesplagg hittade jag också muminpåslakan och ett "spjälskydd" (eller vad det nu heter). Spjälskyddet ska vara i vaggan. Ska köpa att bredare till spjälsängen. De sistnämnda kom dock inte med på bild. Jackan hittade vi på ett annat loppis.
 
 
Var också och hämtade ut en gratis låda med babytillbehör från Lastentarvike. Där fanns bl.a. bjöjor, nappflaska och tutt (napp). På kvällen blev det 40-års firande hos några vänner. 
 
Söndagen spenderades mest hemma. Blev dock en tur till Stenhaga. Kvällen tillbringade vi på Målarbackan. Johnny tillverkade lite drickbart, dock färdigt först om flera månader. Vi kunde också konstatera att det läckte ut bromsvätska ur min bil, så den förde de till en verkstad lite senare på kvällen. Som tur fick jag låna Johnnys mammas bil så jag kom mig till jobbet idag morse. Bilen står nu på gården igen och borde vara fixad. Var inte något större fel som tur var. Har ännu inte hunnit köra den så får se nu om allt är okej då jag ska köra till vattenjumppan.
 
Håller tummarna för att bromsarna fungerar som de ska och att inga röda lampor lyser.
 Britax Go Big

Här om dagen kom den sista delen till vagnen, liggdelen. Vi fick vänta ett tag på den då den inte fanns i butiken just då, men vi hade ju ingen brådska. Vi köpte alltså en Britax Go Big från Vaunula utanför Seinäjoki. Till ett bra paketpris fick vi allt det som vi behöver: Själva chassit (alltså stommen), liggdel, sittdel och babyskydd med tillbehör som Britax Baby-Safe i-Size Flex Base (del som sätts fast i bilen och som man bara klickar på babyskyddet i).  Dessutom följde det med regnskydd, myggnät samt täcke och kudde.
 
 
Jag hade först ingen aning om vilken vagn vi skulle köpa. En sak var dock säker, några små framhjul fick den inte ha. Den fick inte heller vara vit. Det är alltså mest utseendet jag har funderat på. Johnny googlade fram vilken vagn som var bäst i test, och så blev det denna. Den har inte riktigt lika stora framhjul som bakhjul, men ändå betydligt större än på de andra Britax modellerna. Testade flera andra modeller i butiken, valet föll ändå till sist på den som vi tänkt oss från första början. Även om den var den dyraste av dem alla. Den kändes dock bäst.
 
 
Så mycket mera har jag ännu inte hunnit bekanta mig med vagnen. Men jag hinner ju. Hur bra den sist och slutligen är vet man ju först då man använt den ett tag. Behändig att vika ihop är den åtminstone. Tyvärr har jag för för gammal bil och basen som babyskyddet ska sättas fast i passar inte i min bil, dock i Johnnys. Ska jag lägga in babyskyddet i min bil måste jag spänna fast det med säkerhetsbältet. Hur man gör det är en annan fråga. Nåja, jag lär väl mig till sist. 
 
Skönt att ha allting klart på barnvagnsfronten åtminstone. Nu fortsätter jakten på skötbord.
 Några fynd och bilen på "upptining"

Igår efter nattjobbet lyckades min planering helt och hållet. Hade till och med gjort upp en lista så jag skulle komma ihåg allt jag ville göra före jag åkte hem. Veckohandlade på Prisma, köpte kattmat på Minimani och sedan for jag på vattenjumppa till simhallen. Eller ska vi säga pensionärsjumppa. Ja så kändes det. Jag var nog yngst. Men bra jumppa var det ändå. Efter simningen var jag förstås hungrig, hade ju nog varit det redan någon timme redan, så det var hög tid för lunch. Lunchade vid simhallens café, buffén bestod av en massa gott så mätt blev jag. Till sist på min lista stod det Combo. Var ju inte dit förra veckan, oj oj, hemska saker. Så nu måste jag åka dit. Kom förstås inte ut tomhänt därifrån heller. 
 
 
Hittade en Bamse klänning med en fin body under för sammanlagt 1 euro! Glad blev jag också då jag hittade parfym åt mig själv. I flera års tid har jag endast använt denna sort och så hittar jag en nästan oanvänd flaska för bara 4 euro. Kostar ganska många gånger mera att köpa i butiken. Så bra! 
 
Lite foglossning (eller vad det nu är) har jag dock gått och lidit av nu några dagar. Det blev förstås inte bättre av att jag tog en promenad i torsdags. Fick till sist börja gå riktigt sakta. Är nog bättre med vattenjumppa. Men ännu klagar jag inte, det kunde vara värre. 
 
 
Igår körde vi ner min bil i Johnnys föräldrars garage. Som tur behövde inte jag köra ner för den branta backen in i garaget. Kan nog hända jag skulle ha tagit ena väggen med mig. Johnny tyckte också det såg ut som om jag inte har någon bromsvätska. Ska hoppas att bromsarna börjar fungera bättre nu då bilen blir upptinad och vi fyller på bromsvätska. Frågan är ju bara varför det inte finns någon vätska kvar. Läcker den ut någonstans eller har jag helt enkelt använt upp den. 
 
Nu har jag en ledig helg framför mig. Idag är dagen fylld av roligheter medan morgondagen ännu är oplanerad.
 
Önskar er alla en trevlig helg!
 Vintermuggen nu i min hylla

Har länge tänkt att jag ska köpa fjolårets vintermugg, men inte kommit mig för. Det var samma sak ifjol, det blev nästan bråttom. Då jag såg att de inte längre fanns till salu på Prisma så tänkte jag att NU måste jag verkligen köpa en före de slutar sälja dem i alla butiker. Man vet ju aldrig. Ibland säljs de länge, ibland kortare tid. Fjolårets sommarmugg finns fortfarande till salu i vissa butiker. Brukar dock vara annorlunda med vintermuggarna. Skålar brukar man kunna hitta, men inte muggar. Igår åkte jag in till stan för att "tina upp" bilen (bromsarna krånglar ännu). Hittade vintermuggen och måste försås köpa en. Visserligen vill jag ha två, men börjar med en. 
 
 
På lite bättre humör blev jag då jag köpte muggen, fastän det inte hjälpte med att tina upp bilen en timme i källaren. Fortfarande lyser handbromslampan och jag måste tynga bromsen i botten för att det alls ska bromsa något. Inte roligt. Måste köra försiktigt och hoppas på att inte behöva tvärbromsa. I helgen måste vi nog göra något för att tina upp bilen. Hjälper inte det måste jag nog boka tid tid någon verkstad. 
 
Idag blev den solig promenad, har också hunnit med en del här hemma. Ikväll blir det nattjobb.
 En dag med kattsällskap

Igår blev det en dag här hemma. Kissona var nog glada för lite sällskap för de sprang ut och in som de inte gjort på länge. Lämnade att stå och se på snön. Tar nog länge innan all snö har smält. Känns väldigt avlägset att om två månader börja så någonting i odlingslådorna då det ser ut så här just nu. Men vem vet, snön kan ju smälta snabbt.
 
 
Whiskas funderade om hon möjligtvis skulle sopa trappan, men ångrade sig. Jag plogade upp gången till terrassdörren så hon lättare skulle kunna springa mellan dörrarna, men använde hon gången? Nej. Hon gick förstås tätt intill husväggen där det nästan är barmark. Får väl använda gången själv då. 
 
 
Idag jobbar jag dagen lång, med en liten paus på tre timmar mitt på dagen. Det blir alltså först personalmöte på förmiddagen och sedan jobb 15-21. Sedan jobbar jag natt torsdag till fredag. Hoppas jag orkar jobba natt. Kändes nästan som om krafterna tänkte ta slut senaste jobbnatt, det var lååånga 15 timmar. Slutar 9 på fredag morgon och sedan har jag ledig helg. Ska bli så avkopplande med nästan tre lediga dagar. Det behöver jag.
 Förvaring av små kläder och skötbordsfunderingar

I lilla wc:n på övrevåningen förvarar jag hittills alla babykläder. Var de ska förvaras senare har jag ingen aning om. De här hyllorna var de enda som var lediga. Har satt kläderna i storleksordning så det är lättare att hålla koll på vad man har. Just nu finns här mest i storlek 62. Men också mindre och större plagg. Minsta längst upp och största längst ner. Handdukarna som funnits i mittersta hyllan fick flytta längst till höger. 
 
 
Det var visst någon annan som också var intresserad av att se vad som finns på hyllorna. Kanske en bra sovplats? Än så länge har dock ingen lagt sig ner på kläderna, som tur är. Men någon har nog varit dit och kollat läget för filten som mamma gjort låg på golvet en dag. Brukar för det mesta ha dörren på glänt till wc:n för annars blir det lätt dålig lukt där då den inte används så ofta. 
 
 
Ännu har jag inte fått moderskapsförpackningen. Har nog ansökt om den, men det skulle tydligen ta ganska länge innan jag får den p.g.a. en lagändring. Tippar på att ha den i mina händer först i slutet på april eller början av maj. Visserligen ingen brådska att få den tidigare, men jag är ju så nyfiken på vad som finns i den. Är det fjolårets eller årets låda jag får? Enligt den nya lagen så kommer innehållet i lådan att innehålla produkter värda 30€ mera än förut. Lägger de då till en produkt värd 30€ eller lägger de dit flera olika som tillsammans är värda 30? Ja det får vi se. 
 
Vi funderar också över var ett eventuellt skötbord ska få plats. Ska det vara ett ihopvikbart (skulle ta minst plats) eller ett som står där det står. Råder ju lite utrymmesbrist så vet inte riktigt hur vi ska göra. Här i lilla wc:n skulle det finnas ganska gott om utrymme bara inte taket skulle ta emot. Bänken ovanpå hyllorna skulle vara idealisk...om man vore några decimeter kortare. Taket är ju som lägst just där. Det finns heller ingen vägg där vi skulle kunna "hänga upp" ett skötbord. Tvättmaskinen och torktumlaren står dessutom ovanpå varandra inne i ett skåp, så inte heller där ovanpå kan vi lägga skötbordet. Det ser nog ut som om skötbordet måste placeras på övrevåningen, men var vet vi inte ännu.
 
Finns det någon som har skötbordstips? 
 Tvätta inte bilen på vintern...

Bilbekymmer idag igen. Bilen startade dock galant då jag åkte hem från nattjobbet. Tänkte först åka via Stenhaga, men då butikerna inte öppnat ännu så åkte jag hem. Dessutom var jag hungrig. Inte lyckat att gå i butiker då man är hungrig. Egentligen borde jag väl ha gått och sova då jag kom hem, efter en natt med lite sömn var jag inte speciellt pigg, men som vanligt hade jag inte tid med det. Hela förra veckan hade jag velat fara och köpa nya underkläder, men inte hunnit med det. Idag skulle det bli gjort! Åt äggsmörgåsar, tvättade lite kläder, plockade i diskmaskinen och såg halva Farmen. Sedan åkte jag iväg igen. Hittade det jag skulle vid GW Gallerian. Inte visste jag att cafét där har stängt. Får se om det kommer något motsvarande dit, synd annars. Bra mat har de haft där.
 
Sedan kom jag på den briljanta idén att fara och tvätta bilen. När blev det tvättad senast? Möjligtvis i somras, minns ej. Nåja, den blev skinande ren, men borde nog inte ha åkt och tvättat den. Körde vidare till Comboliina. Efter en timme kom jag ut med en bok. Startade bilen, körde iväg någon meter. Nog gick det trögt! Bilen bara slirade. ABS lampan lyste. Jaha, något fel på bromsarna. Lämnade att stå mitt i en korsning. Fick bilen åt sidan och sedan kunde jag backa bakåt så jag kom lite på sidan om. Troligen var det bromsarna som frusit p.g.a. att jag varit och tvättat bilen. Fick till sist ringa bärgningsbilen, det gick inte att köra framåt. Suck! Som tur fick han loss knackat bromsarna utan att behöva bärga bort bilen. Dock lyste handbromslampan hela vägen hem fastän handbromsen inte var på (vad jag kunde se iaf.). Nu skulle det ha varit bra med ett varmt garage, men bilen ryms nog inte in i föjset, tyvärr. 
 
Nu ska jag snart susa iväg igen. Är ju måndag och vattenjumppa. Denna gång tar jag Johnnys bil. Min får vila lite. Inte roligt att köra då en röd lampa lyser på instrumentbrädan. Tänkte nästan inte orka fara på jumppan, men ska nog fara ändå, bilbekymret tog på krafterna. 
 
Imorgon har jag en ledig dag, ska bli skönt!
 
 En helg i mars

Helgen börjar gå mot sitt slut. Känns inte som om jag fått gjort så mycket denna helg annat än jobbat, men så är det ibland. I fredags efter jobbet blev det ett besök vid simhallens gym tillsammans med Johnny. Senast jag besökte ett gym var i december, så jag kände mig ganska klumpig. Gick på löpbandet, crosstrainade lite och tränade armarna. Var lite svårt att veta vad jag kunde/vågade göra. Bäst att ta det lugnt. For också och köpte en ny akku till min bil. Hoppas bilen startar bättre nu då! Hade varit förutseende och gjort hembakad pizza redan på torsdagen så vi hade varsin bit kvar att äta då vi kom hem, tur det, för jag var vrålhungrig!
 
Igår blev det också jobb 8-16. Även för Johnny blev det en arbetsdag så då vi båda jobbat klart för dagen åkte vi och handlade och på vägen hem blev det en matbit. Var trött då jag kom hem så jag vilade 1,5 timme. Sen var klockan nästan åtta, så då var det bara att sätta sig framför tv:n några timmar innan det blev läggdags igen. 
 
Idag bjöd Johnnys föräldrar oss på mat vid Juthbacka. Det var riktigt gott! 
 
 
Blev dock trött på hemvägen så nu får vi se om vi alls får städat idag, eller om jag ska vila resten av eftermiddagen så jag orkar med nattjobb i natt. Här borde dammsugas, men kanske jag ger dammsugaren åt Molly istället, hehe. Dessutom borde vi köpa en ny dammsugare, men det får bli en annan dag.
 Den första vårmånaden

Tänk att det är mars redan! Vart for januari och februari? Får se om det blir en vintrig månad eller om vintern släpper sitt grepp. Hellre en lång vår än en jätte lång vinter. Visserligen får sommaren nog börja redan i maj, men vi ska inte ha stora förhoppningar. 
 
Igår blev det en promenad i solskenet. Har varit dålig på att komma mig ut nu då det varit så kallt. Har ju inga utebyxor som passar! Så därav också en orsak varför jag väntar på varmare tider. Lite över tre kilometer blev det. riktigt passligt. Får se hur det känns imorgon eller i övermorgon. Kändes bra att få lite frisk luft samtidigt som lite motion. Annars är det nog mest crosstrainern som används och då får jag ju inte så mycket frisk luft precis. 
 
 
Idag och imorgon jobbar jag 8-16. Har nattjobb söndag till måndag. Skönt med ledig kväll idag och imorgon!
 Jag vill också ha en tröja med ugglor på

Ni kommer säkert att trötta på alla bilder av barnkläder, men här kommer några fler loppisfynd. En likadan lila tröja med ugglor på skulle jag också vilja ha. Den här är dock lite för liten för mig, tyvärr. Tröjan i storlek 62/68 gav jag 2€ för, Pyjamasen med Piff och Puff på kostade 2,50€ (storlek 80) och Polarn och Pyret jeanskjolen i storlek 68 gav jag 4€ för. 
 
 
I lilla wc:n på övrevåningen har vi ju en hylla under snedtaket. Där har vi hittills bara förvarat några handdukar som vi inte använder. Nu har de dock fått flytta på sig lite och jag har radat alla små kläder på hyllorna och sorterat dem enligt storlek. Bilder får ni se en annan dag. Vet ju att det är lite dumt att bara ha allt i en storlek, så köper lite i alla storlekar om jag hittar något billigt och snyggt. Som jag redan sagt så är det ju nog lite som ett beroende det här med små babykläder, men värre beroenden kan man ju ha! Misstänker att hyllorna kommer att fyllas på ännu mera innan sommaren är här.
 RSS 2.0