Ut o kört

Ikväll har vi varit ut och kört lite och kollat isläget i älven. Körde till Lillkyro sen via Vörå och sen hem. Ganska högt vatten var det, men ser inte ut att bli nån stor översvämning iår. På vissa ställen var det öppet vatten, medan isen på andra ställen var packad och på somliga ställen hade den inte rört på sig ännu. Får se när isen far helt och hållet. Slutligen blev det god mat på Tesses café :).
Nu ska jag nog slänga mig i soffan och se på något bra på tv, men gissar att jag nog somnar snart. Imorgon blir det jobb 7-15.
Andra varvet

Nu har jag målat sovrumsgolvet ett andra varv. Måste nog målas ännu ett tredje varv, men nu måste det torka ett dygn.Johnny och Jussi håller på och sätter upp de sista listerna bl.a. lister runt "källarluckan".


Rolig kväll!

Var verkligen en rolig kväll igår. Ni kan ju gissa vem som vann bowlingen...JAG! :) Men något pris fick jag inte. Sedan åt vi GOD mat på Fransmanni. Hade inte förväntat mig att det skulle vara så gott, passliga portioner var det också. Har nämligen alltid varit missnöjd då jag varit dit men denna gång var ett undantag.

Hade en skink tjuv här för en stund sedan. Hade lagt mina smörgåsar på bordet och sen då jag ser mig omkring så har Molly varit och tagit en skinkbit från smörgåsen och kastat ner den på golvet. Där satt hon belåten och smaskade i sig min skinka.Idag har jag tänkt måla sovrumsgolvet ett andra varv. Här i veckan målade Johnny o Jussi det ett första varv.

Skönt med fredag

Känner mig duktig då jag tog mig i kragen och for till gymmet idag :). Bäst att träna bort lite tills kvällen ;) Tänkte bli bråttom till gymmet då jag sov till lite före 10, men hann nog. Behövde nog två timmars extra sömn då jag bara fick sova fyra timmar på jobbet.

Tog in riset som lämnade igår och lade i en vas, ska väl nog lägga några fjädrar i lite senare.Kunde inte motstå att köpa lite tulpaner idag, bara för att det är fredag :)Snart får man börja förbereda sig för kvällen. Blir bl.a. bowling och mat med arbetskompisarna, blir säkert skoj! :)
Wc bytta och kökskran

Igår var de hit från rörfirman. Nu har vi en wc bytta i lilla wc:n. De satte också upp kökskran, men den är inte kopplad ännu. Får se om de kommer och fortsätter idag eller och det blir först nästa vecka.
Nu blir det en sväng till gymmet! :)
"Påsk"ris

Gick och plockade lite björkris och andra kvistar tillsammans med kissona. De plockade kanske inte så mycket ris, men de var bra sällskap ändå :).


Blev en rejäl bunt med kvistar. Lade hälften i en gammal mjölkbytta. Resten ska jag nog ta in.
Får se om jag påskpyntar riset sen närmare påsk...Nu är det snart dags för nattjobb 16-07.
Golvlister

Igår kväll kom alla golvlister upp i vardagsrummet. Så nu är vardagsrummet ganska så färdigt :).


Fattas en list nere vid dörren ännu...

Gardinstänger

Var till Clas Ohlsson idag och köpte några gardinstänger. De hade bara tre stycken i hyllan så resten måste beställas. Vi ska ju ha ca 20 st så tyckte nog det var lite dåligt då de bara hade tre i hyllan. Måste dock räkna riktigt ordentligt hur många vi faktiskt behöver. Ska vi lägga samma sorts gardinstänger i de små fönstren eller hur ska vi göra? Isåfall måste vi såga av stängerna lite för de hade inte någon kortare modell. Dessa går att justera, men de kan inte bli kortare än 1,20.
Frågan är också hur vi ska göra med fönstren bredvid ytterdörren samt balkongdörren. Vill ju nog ha gardiner där också, men ska vi köpa en lång som går ovanför alltihopa eller köpa två skilda? Vet inte ännu om jag vill ha gardiner framför balkongdörren. Ovanför terassdörren kommer det nog en gardinstång, vill inte sitta och se ut i mörkret då jag ska se på tv, vill nog kunna dra för dörren med någon gardin då.

På övrevåningen kommer det nog att bli lite knepigt då snedtaket kommer så nära fönstren...Säg nu, vad passar bäst? En lång gardinstång ovanför fönstren och dörren, eller två skilda stänger ovanför vardera fönster? (gammal bild) Ser ju likadant ut vid ytterdörren, men ovanför den vill jag inte ha nån gardinstång...
Vår i rabatten

Börjar se ut som vår i trädgården, men bara i blombänken invid uthusväggen. Är ännu fullt med snö i blombänken vid storstenen.

Grattis!

Fick just reda på att våra nya grannar Catie och Jens har fått en pojke. Ett STORT grattis till ER! :)
Kyl o frys på plats

Har sovit som en stock inatt, tror inte jag vaknat alls under natten, skönt att få sova. Har haft besök av en granne nu på förmiddan. Visade runt henne i huset. Alltid roligt med besök :).

Igår kväll hade Johnny o Jussi flyttat kyl och frys på sina rätta platser. Var nog just o just att de passade, men det var väl nog meningen att det skulle bli lite tight också, vi skulle ju ha in så mycket som möjligt mellan terassdörren och köksväggen.Skyddsplasten är på ännu. Är väl lika bra att ha den på tills vi flyttar in så man inte skulle råka skråma skåpen.De har också lagt på täckskivorna nere på skåpen. Får se om de börjar med golvlisterna ikväll eller...Skulle också vilja ha in dörren till sovrummet så det skulle vara lättare för mig att måla golvet där inne. Om jag målar golvet före dörren är ditsatt så måste man hålla katterna borta från huset och det är inte det lättaste.
Solnedgång

Skönt att komma hem från jobbet, var en låång dag, fast den egentligen inte var längre än andra dagar. Har en ledig dag imorgon fast jag egentligen skulle ha haft natt, har natt to-fre istället för det var en som ville byta.

Var fin solnedgång nu då jag kom hem.Nu ska jag se på Maria Wern som kom igår, är säkert spännande! :)
Soff-funderingar

Ska jobba 12-20 idag. Såg att det var tre veckor sedan jag senast hade en "hoppartur", skönt då man inte behöver ha dem så ofta.

Sitter och funderar över vilka soffor vi ska köpa...

Håller IKEA soffor länge eller blir de dåliga direkt? Någon som vet?

Hittade faktsiskt en ungefär likadan soffa på Isku (som de som de har på IKEA), men priset är ju förstås ett helt annat på Isku.

FLORENCE
Soffa från Isku

Har dock bestämt mig för att några kritvita soffor köper vi inte, men troligen nog i någon ljus färg.
Golvet oljat ett sista varv

På söndag kväll oljade de in golvet ett sista varv. Resultatet blev nog bra, ännu lite ljusare och vitare.
Igår köpte Johnny färgen till sovrummet så får hoppas jag får måla det golvet och att ingen annan hinner före! :)Kvällens snickarkurs

Ikväll har jag fortsatt att slipa på stolen. Då kvällen var slut lämnade det inte mycket kvar att slipa :). Har ännu en stol kvar att slipa. Köpte ju gråblå färg att måla stolarna med, redan i somras, men nu funderar jag nog att de ska bli vita...får se...Nästa vecka borde det vara sista gången. Är nog nästan skönt. Brukar vara så trött på måndag kvällar så då vill jag helst vara hemma (sov faktiskt ½ timme då jag kom hem) :). Dessutom kan vi nog göra det mesta hemma med de maskiner vi har. Har dock varit bra att ha en kväll då man faktiskt har gjort något annat än renoverat huset.Nytt i blomlådan

Idag har jag jobbat 7-ans tur. Slutade egentligen lite tidigare, men klockan var ändå 14.45 innan man kom sig därifrån. Är slut både i huvudet och benen. Ska nog vila en stund, se på något bra på tv, innan det är dags att fara på snickarkurs.

I fredags köpte jag lite nya blommor till blomlådan utanför fönstret, tyckte vinterplanteringen hade gjort sitt så nu blev det så här:

Får se om de slår ut snart eller om de fryser bort...
Pågång inne i huset

Idag har det städats och plockats upp inne i huset. Nu såg vardagsrummet nästan stort ut, men bara nästan.
Igår oljade Johnny in köksbänkskivorna några varv samt slipade kanterna, så nu är det gjort! Idag hade han dessutom lagt spisplattorna på plats.Ikväll har de börjat olja in golvet ett sista varv, sen återstår det för mig att måla sovrumsgolvet nån dag bara vi får köpt färgen.
För tidig väckning

Usch vad trött man kan vara! Kom ju mig i säng sent igår och så skulle man ju dessutom vrida fram klockan en timme. Förstår mig inte på min telefon, det står automatisk tidsuppdatering av, men ändå ändrar den tid av sig själv. Så steg alltså upp en timme för tidigt, men kom på det ganska hastigt så la mig ner och försökte somna om, men det gjorde jag inte. Borde nog gå sova tidigt ikväll om jag ska orka upp till jobbet till 7 imorgon...

Var en ganska slö dag på jobbet, orkade inte göra så mycket extra. Får se vad man hittar på ikväll, blir väl inte så mycket.

Igår då jag sopade mellan några fönster på vinden så var Whiskas nyfiken på vad jag sysslade med. Då hamnade hon mitt i allt mellan fönstret, men det tyckte hon inte om :).
Ska väl gå in i huset nu och se vad de åstadkommit idag, tror nästan det är städning som pågår.
En trevlig eftermiddag med Sofia o Johanna

Blev en jätterolig eftermiddag/kväll med Sofia och Johanna. Gick i lite butiker, såg på skor, men hittade såklart inga passliga skor. Jo föresten, ett par hittade jag, men då hade de ju förstås inte rätta nummern. God mat åt vi på Amarillo.
Lite efterrätt blev det också :)
Sen satt vi en god stund på O´Malleys och bara umgicks samt lyssnade på bra live musik. Det här gör vi nog om, eller vad!? :)

Blev dock förvånad då vi kom ut då det snöade för fullt, hoppas inte det snöar hela natten så jag hittar till jobbet imorgon kl.8.
Ledig lördag

Har en ledig lördag idag, skönt. Ska träffa Sofia och Johanna i stan senare idag, ska bli skoj. :) Tror jag ska städa lite inne i huset först, vill ju flytta in snart.

Var till frissan igår, håret blev lite mörkare, mer likt min egen färg. Lämnade slingor av det ljusa som jag hade tidigare och så satte hon lite mörkare slingor också. Egentligen skulle det vara roligt att låta den egna hårfärgen växa ut, så får se nu om jag behöver färga hela håret nästa gång eller bara lägga slingor. Gick inte så bra att fota det så därför ingen bild. Lägger kanske in en om jag får taget en bra bild. Ni får njuta av en bild på Whiskas istället :).


Belysning i hyllorna

Nu har elektrikern kopplat belysningen till hyllorna i vardagsrummet. Köpte lamporna från IKEA. Häftigt då man kan välja mellan flera olika färger allt efter humör :).

Man kan också välja gult eller grönt sken.
Trappan på plats!

Nu är äntligen trappan till övrevåningen på plats. Fattas dock handledaren som ska vara fast i väggen ännu. Känns nästan som om man får flytta in snart! :)Den blev nog bra. Jag är åtminstone nöjd! :)
Tvättat bilen

Tycker jag fått gjort mycket idag, dammsugit hela föjset, tvättat tre maskiner med smutskläder samt tvättat bilen. Det sistnämnda dehövdes VERKLIGEN. Vet inte när jag tvättade bilen senast (som vanligt), men säkert nångång i höstas.Nu ska jag laga mat och sen blir det nattjobb 18-09. Har frissatid 12.30 imorgon så far nog inte hem före, blir väl ett besök till gymmet.
Läderjacka från loppis

Hann inte få något 10 euros presentkort till Cubus, de tog förstås slut rakt framför näsan på en. Var mycket folk där. Stod säkert 45 minuter och köade till provrummen. Sen då jag provat färdigt såg jag att jag troligen nog skulle behöva stå mer än 20 minuter i kassakön, så då tog mitt tålamod slut så jag köpte ingenting. Det var 30% på allt i hela butiken, men de har det imorgon också så kanske jag far dit en sväng igen.

Sökte efter skor i några skobutiker också, men hittar inte några skor någonstans. Har tre par som jag använder som jag lika bra skulle kunna kasta bort, bara jag hade ett par nya. Oftast är det så att jag hittar ett par, använder dem och bara dem tills de är helt söndriga, sen har jag svårt att hitta ett par nya liknande. Tur så blir det sommar snart, får väl gå barfota då om inte annat ;).

Hittade föresten en "läder" jacka på loppis här en dag, 15 € kostade den :).Nu har jag åtminsone en jacka att använda i vår/sommar/höst. Läderjackan jag använder nu är fodrad så den blir snart för varm att ha på sig.
Cubus öppnar i Stenhaga

Tur att jag läste Vasabladet igår så jag fick reda på att Cubus öppnar i GW-gallerian idag. Ska nog vara där klockan 10 och försöka vara en av de 100 första som får ett 10€ presentkort. Då HM öppnade så gick jag precis miste om presentkortet då hon som var före mig fick det sista.

Ingen trappa har dykt upp ännu idag, bara elektrikern, eller bara och bara, nog är det bra att han kommer också :). Hoppas verkligen de kommer med trappan i morgon, annars måste vi vänta ett flertal veckor till innan vi får den på plats. Men de skulle ju komma torsdag eller fredag så nog kommer de väl imorgon.


Bild från igår då de kommit lite snö, idag regnar det ju...
Elektrikern varit här

Idag har elektrikern varit här. Ännu har han nog en del saker att göra innan det är helt färdigt. Men det tar sig!

Upptäckte också att kristallkronan visst kommit på sin rätta plats där den ska vara, nämligen i sovrummet. Sovrummet är det enda rummet i hela huset där vi inte har spottar i taket. Äntligen kan man nu tända en lampa och slippa famla runt i mörkret.Skulle just se på tv, men blev sur då digiboxen bara bandat in en svart ruta IGEN, men som tur finns Top Model Sverige och Lyckan i LA på Tv3Play så nu ser jag på det på nätet istället. Som avslutning på en bra dag blir det snart bastu! :)
Dimma på Lillö

Var till Lillö med mamma o pappa idag. På vägen dit såg vi två svanar, måste stanna och fota :).
Var fint väder på Lillö, men dimma. Mitt i allt kom grannen och skulle ta ner några fula torra granar som vi stört oss länge på men som vi inte kunnat ta ner då de inte varit våra. Skönt att slippa träden!

Sedan blev det mat på Tesse´s café, var gott med mat då man var hungrig!
Nytt handfat

Igår då vi var till rörfirman kom vi fram till att vi nog inte hittar någon kran som vi vill ha. Istället ska vi nu byta handfat så vi kan lägga dit kranen som vi vill ha. Blir alltså en Seinäjoki resa någon dag nu då jag måste lämna tillbaka fatet (om jag hittar kvittot, hoppas det är kvar i lådan).

Johnny var efter handfatet som vi sett på K-rauta, som jag trodde var för stort, men det passade perfekt. Måste nog erkänna att det passar bättre än det som jag köpt. Jag har så svårt att kunna föreställa mig hur det ser ut på plats, var därför tur att han fick låna hem modellexemplaret så vi fick se om det passade. Nu tar det ca. 1 vecka innan vi får vårt fat.

Vi beställde den här kranen, passar på det nya men inte på det gamla handfatet:Får se hur länge det tar innan vi får den. De skulle ju komma från rörfirman denna vecka, men de får komma då de fått wc-kranen så får de laga allt samtidigt.
I väntan på trappan

Fick höra att de kommer och monterar upp trappan antingen på torsdag eller fredag, jippie! :) Det var på tiden! Som jag har väntat på en trappa upp till övrevåningen, ska bli skönt att slippa klättra på stegen.

Just nu ser det ut så här på övrevåningen:Dessutom borde elektrikern dyka upp nån dag och koppla i lite uttag här och där. I slutet på veckan kommer de också från rörfirman, de ska lägga in wc-byttan på vinden samt kökskranen i köket. Ska fara där via idag och fundera över kranen till lilla wc:n, vet ju inte ännu hurudan kran vi ska ha där.
Morgonpromenad

Blev en bra start på dagen med en långpromenad efter skogsbilvägen. Var lite halt på vissa ställen, men gick nog ganska bra att gå i alla fall. Passligt väder var det ju också :).
Tänkte att jag skulle se några svanar komma flygandes, men de lyste med sin frånvaro. Såg två i Smedsby igår, men då var ju förstås kameran långt borta.
Lång dag

Skönt att vara hemma efter en lång dag. Slutade jobbet kl.18 och for sen direkt till snickarkursen som höll på till 21. Nu ska jag nog se på något bra på tv och vila mina trötta fötter. Ska först till jobbet till kl.16 imorgon så blir nog sovmorgon.
Konstig arbetstid och taklister

Har konstig arbetstid idag, ska nämligen jobba 10.15-18, bara för att vi inte har tillräckligt med personal. Skulle egentligen ha börjat 7, så fick ju sova lite längre nu då :). Sen efter jobbet far jag direkt till snickarkursen, så det blir en lång dag.

Igår blev många taklister uppsatta. Alla taklister är nu uppe både i vardagsrummet, köket och mittersta rummet. Fattas bara nån list i sovrummet.


En kort promenad i skogen

Blev ingen lång promenad idag, bara en bensträckare genom skogen. Whiskas var också med, men det gick lite bättre för henne att gå på skaren än vad det fick för mig. Kunde gå nån meter, sen sjönk jag ner till knäna. Snön skulle nog få smälta nu så man kan gå ut och gå i skogen lite längre bort. Men har man tålamod så försvinner den väl nog snart...får man hoppas.

Färdig tapetserat i mittersta rummet

Igår kom de sista tapeterna upp. Är inte riktigt nöjd med de blå-randiga tapeterna, men de får duga. Kunde kanske ha fått vara en annan färg, men de e som de e nu. Nog blir det säkert bra bara man har möblerat rummet.
Tapetserade två väggar, resterande två förblir vita.

I vardagsrummet börjar Johnnys hyllor snart bli färdiga. Blev nog bättre än jag först trodde det skulle bli.
Belysningen är inte ikopplad ännu men snart ska ni få se hur fint de lyser.
En söndag

Ser ut att bli fint väder idag, kanske man skulle gå ut på en promenad...får se. Nu är alla tapeter uppe i hela huset. De har nu fortsatt med att lägga upp fönsterlister. Sedan finns det nog en hel del tak- och golvlister som ska upp. Ännu har vi inte hört något om trappan, har gått 3 veckor sen vi beställde den, får hoppas de hör av sig snart.

Ikväll ska Johanna komma hit så måste nog plocka upp lite här inne före det. Vet inte vem som är här och råddar hela tiden för inte kan det ju vara jag själv...eller kanske det nog är jag ändå...:).
Födelsedagskaffe

Har varit på födelsedagskaffe till Ulli ikväll. Det var trevligt :). Nu blir det lördagsmys framför tv:n med lite chips och coca-cola. Får se hur länge det tar innan jag somnar i soffan...


Ronja var nog hemma :)
Snälla snö SMÄLT

Har hjälpt våren lite idag genom att hacka is och breda ut lite snö. Det smälter nog ganska hastigt just nu, väntar tills gården är helt is fri så man slipper vara rädd för att halka då man springer över gården på natten till wc:n.
Är dock fortfarande mycket snö kvar på gården. I alla fall på gräsmattan. Tar väl en tid ännu innan det är dags att klippa gräset, sjönk ju bara ner till käna i snön...

Ikväll ska vi på födelsedagskaffe till Ulli som fyllde igår. Får hoppas Ronja (katten) är hemma också, brukar vara roligt att busa med henne :).


Tapeter i mittersta rummet

Nu är tapeterna på väg upp i mittersta rummet på nedrevåningen. Är likadanna tapeter som i vardagsrummet bara att dessa går i blått och de i vardagsrummet i begie.
Jag har varit flitig och äntligen fått lackat det sista på stockväggen. Lacket tog ju slut då jag lackade väggen för nån månad sedan. Skönt att ha det gjort nu!
Fredagskväll

Sitter och väntar på att Mia ska komma hit, lyssnar samtidigt på bra musik från Radioseven. Vill önska alla en trevlig fredagskväll! :)Kunde inte motstå att köpa denna kaktus idag, hoppas blommarna orkar slå ut :)
Äntligen fredag!

Tog en stund innan jag kom mig hem från jobbet idag. Slutade 9. For direkt till gymmet. Efter att jag svettats färdigt blev det butiksrunda som slutade vid Suvikirppis. Fyndade en svart tunika för 5€. Konstaterade dock att man nog måste ha någonting under den för den hade ganska stor v-ringning :).Nu borde jag egentligen äta något, men känns onödigt att proppa i sig något nu då jag ändå ska laga pizza senare. Tar en banan och hoppas jag klarar mig på den en stund :).

Tror jag ska sätta mig i solen en stund och läsa en bra tidning, är ju riktigt fint vårväder ute! :)
Nästan rena golv

Har i princip städat hela dagen. Kände mig på sånt humör så bäst att passa på då. Dammsög i föjset samt städade inne i huset. Till sist tvättade jag några golv på vinden. De är dock fortfarande dammiga, men det värsta försvann nog. Väntar tills trappan kommer på plats så man kan börja föra ner allt skräp från vinden, då först kan jag städa ordentligt. Sen väntar jag ju förstås på att få börja möblera på vinden :).
Nu är det dags att laga lite mat. Sen jobbar jag 18-09 inatt...
Molly och simbyxorna

Ska till jobbet först till kl.18 idag, skönt. Har börjat dagen med att städa wc samt renbädda sängen. Får nog fortsätta med att dammsuga. Har helgen ledig så ser framemot det! :)

För att tala om något helt annat så här kommer några foton på Molly som tycker om att ligga på våta simkläder. Är säkert klorlukten hon blir tokig av :). Ett tag försökte hon krypa in i Johnnys simbyxor också, men lyckades inte. (Har inte varit o simmat nu utan biderna är tagna då vi just kommit hem från Uleåborg).


Mmm vad de luktar gott!


Försök inte ta mina simbyxor!


Bäst att jag lägger mig ner på dem så ingen kan ta dem.
Sovrummet färdigtapetserat

Ikväll har de tapetserat färdigt sovrummet. Snart får jag måla golvet vitt! :) Men måste nog köpa färg först.


Kaffekoppar

Har jobbat 7-15 idag. Sen for jag via Fyndis. Fyndade faktiskt två kaffekoppar av arabia serien jag samlar på. Skulle nog ha fått köpa 6 st om jag velat, men det skulle ha blivit så dyrt och så var de alla inte i perfekt skick så köpte endast två.Har inte sett kaffekoppar av denna serie till salu någonstans förutom på en auktion för något år sedan. Blev så glad då jag hittade dem :).
Mörka tapeten uppe

Nu är den mörka tapeten uppe i sovrummet. Nu återstår bara två väggar som ska tapetseras med den ljusa tapeten.


Nya färger

Träffade Linda på stan. Fick höra lite roliga nyheter :). Blev mat på Amarillo (var annars). Tog garlic chicken idag istället för garlic steak, var nog lika smaskigt. Jag som inte skulle köpa något hittade förstås ett par jeans, men det behövde jag för kastade ju bort säkert sju par som var söndriga både här och där så då lämnade det inte många byxor kvar i skåpet. Kände våren i luften så köpte lite våraktiga nagellack.Var också till rörfirman och beställde wc-bytta samt kökskran. Vet dock inte ännu vilken kran vi ska ha i lilla wc:n, beror lite på om man kan lägga en förlängningsdel på kranen jag vill ha, men de skulle ta reda på saken så får se...
Stadsbesök idag

Usch vad det blåser idag! Whiskas funderade flera gånger om hon skulle gå ut, men gick till sist. Molly bara morrade då hon såg mot dörren. Hon hade visst besök av nån frass igår, såg inte vem, men det var sånt oväsen där ute och sen kom hon inspringandes med stor svans. Såg igår kväll att hon ser ut att ha sjukt någonstans, möjligen i ena bakbenet/tassen. Ska ta mig en närmare titt idag och se om jag ser något sår eller liknande. Just nu ligger hon och sover så vill inte störa henne då.

Idag blir det träffis med Linda på stan. Ska bli trevligt. Kanske vi hittar något gott att äta också. Är nog inte i behov av att shoppa så mycket just nu. Har farit tillräckligt med pengar denna månad redan.

Borde ta och printa ut lite papper på vad vi ska ha för kranar och dylikt så vi kan beställa dem från rörfirman. Är lite osäker på hurudann kran vi ska ha i lilla wc:n. Det borde vara en ganska hög, men har inte sett en enda en som jag vill ha. Frågan är om det går att sätta en förlängning på kranen som jag egentligen vill ha...


Vill ju ha den här kranen till lilla wc:n... I alla fall ska det inte vara nån som ser modern ut.
Varit på snickarkurs

Har varit på snickarkurs ikväll. Sågade till den stora limträskivan som jag köpte idag. Tänkte just o just få in den i bilen då jag var ensam och köpte den, men lyckades till sist. Nu blev den mer hanterbar då den delades mitt i tu. Ska ju bli en bordsskiva. Slipade kanterna lite så nu ska den bara tappas fast i själva stommen. Modifierade också hyllan som jag köpte på Biltema, nu ska den bara målas vit.

Nu ska vi se på Miljonjakten som vi bandat in från Sveriges trean. Sen blir det säkert något annat spännande program. Har inte så bråttom isäng då jag har ledig dag imorgon också.Köpte lite nya tulpaner idag :)
Lampskelett

For en sväng till loppis idag på samma gång som jag var till gymmet och på lite andra ärenden. Hittade en "lampskärm" eller skelett. Inspirerades av Äntligen hemma där de gjorde en lampa av ett lamskelett. Får se om jag bara lägger en lampa i och hänger upp den som den är, eller om jag hittar på något annat. 

 
Ledig måndag

Skönt med en ledig dag. Tror jag ska tvinga mig iväg till gymmet idag, var en tid sedan sist. Borde också fara och köpa lite material till kvällens snickarkurs.

Har suttit i två timmar framför datorn nu och planerat lite för sommarens semesterresa, satt flera timmar igår också och funderade. Borde nog bli reseplanerare eller något liknande för jag kan sitta i timtal och planera, tycker det är så roligt. Planerar att fara till Tyskland, men hur är en fråga. Lutar nog åt att vi måste köra genom Sverige både dit och tillbaka för båt från Helsingfors till Rostock är nog uteslutet då det kostar över 700€ 1 väg! Där ingår inte mat heller. Jämfört med att det kostar ca 260€ tur och retur Åbo-Stockholm samt 120€ 1väg Trelleborg-Rostock. Visserligen måste man köra Stockholm-Trelleborg och det är ca 650km, MEN det blir nog betydligt billigare än båtresan H.fors-Rostock.

Nog om reseplaner nu. Måste väl klä på mig om jag ska komma mig iväg nångång :)
Snart är det påsk

Var till Prisma med Mia för en stund sedan. Passade på att köpa lite nytt i blomsterväg.
Tycker dock inte om den gula krukan, får se om jag kommer på något bättre och finare att sätta lökarna i...

Nu blev det mycket bättre :)
Vardagsrummet färdigtapetserat

På förmiddagen blev vardagsrummet färdigtapetserat. Var ju bara två väggar som tapetserades.
Nu på eftermiddagen började de tapetsera vårt sovrum. Blir tre ljusa och en mörk vägg.Vann rätt låt igår?

Nu talar jag alltså om Svenska Melodifestivalen förstås. Det var nog en av mina favoriter som vann, Loreen med Euphoria. Lyssna och njut.Andra blev Danny med låten Amazing, också en bra låt enligt mig.Egentligen tyckte jag nog att David Lindgrens låt Shout it out var bättre än Dannys.Jag tyckte också att Dead by April var bra, men de passade kanske inte in riktigt i Melodifestival sammanhang.
Handtag till "källarluckan"

Igår fräste Johnny ut ett hål i källarluckan och skruvade fast handtaget. Nu får man snart börja förvara potatis och lite andra saker där.Tapetsering pågår

Idag har de börjat lägga upp tapeterna i vardagsrummet. Gick inte riktigt som de ville, men det går sakta men säkert framåt. Får hoppas tapeterna täcker till då de måste kassera en bård.
Nu är det snart dags för mig att styra kosan mot jobbet igen, ser framemot två lediga dagar (nästan 3) efter denna natt.
Njuter av solen

Molly och Whiskas passar på att njuta av det soliga vädret. Whiskas hittade t.o.m. lite gräs att tugga på :).


En solig lördags morgon

Känner mig lite piggare efter att ha sovit en stund efter nattjobbet. Fick visserligen sova ganska bra på jobbet också så tror nog jag orkar med en till natt :).

Har inga planer för dagen, ska ju till jobbet igen till kl.16 så hinner inte med så mycket. Ska nu först se vad de menar göra inne i huset, om det är något jag kan hjälpa till med eller inte.

Hittade en bra sida på internet igår där man bl.a. kan se på Top Model och andra bra program, så såg några avsnitt av nyaste America´s Next Top Model All Stars.
Dags för nattjobb

Börjar bli dags att fara till jobbet. Jobbar 16-07. Skulle egentligen inte orka eller ha nån lust, men så är det ibland...

Såg föresten att julkaktusen i badrummet snart slår ut i blom, ovanligt att den blommar igen, den blommade ju just före jul. Tycker den är så fin med sina vita blommor.
Ha en bra fredagskväll! :)
Detaljer


Fredag

Fredag idag och jag skulle ha fått sova hur länge som helst, men steg upp 8.30. Behövde inte sova ensam inatt fast Johnny var borta, Molly sov på hans plats :). Idag ska jag till jobbet kl.16, får se vad jag hittar på före det.
Garderober

Då vi var till Ikea såg vi bl.a. på olika garderober. Behöver en garderob till sovrummet, mittersta rummet där nere samt kvisten. I kvisten ska vi ha skjutdörrar framför bergvärmepumpen, expansionskärlet och alla rör samt framför el-skåpet. Vi vill kunna hänga upp lite kläder i en del av garderoben, men det kommer att bli framför el-skåpet, så får se hur det blir.


Här framför kommer det skjutdörrar. Har dock inte hittat de rätta dörrarna ännu.

Skulle vilja att dörrarna såg ut ungefär så här:eller så här:Men de är nog för dyra så får se vad det blir till sist. Är svårt att hitta några som ser bra ut...

I detta hörn i sovrummet vill vi ha en hörngarderob.Tror det blir att köpa den från IKEA, plocka ihop flera delar och sen för Johnny lägga till nån krönlist eller liknande så det ser lite mera gammaldags ut.

Som dörrar hade vi tänkt oss dessa (spegeldörren i mitten).I mittersta rummet på nedrevåningen har vi tänkt oss två garderober med en sittplats i mitten, samt några små skåp ovanpå, hittar ingen bild på det men har det i en tidning...någonstans...:) Här är i alla fall väggen i hallen där garderoben ska vara.
En kväll för mig själv

Oj vad trött man kan vara idag. Blev väckning redan 5 och jag somnade väl inte före 1 inatt så blev inte många timmars sömn, dessutom vaknade jag ju 10 minuter före klockan ringde. Förde Johnny till flyget till kl.6. Han skulle på kurs till Helsingfors, kommer hem imorgon kväll. Sen for jag direkt till jobbet. Nu är jag hemma och tänker ha en lugn och skön hemmakväll för mig själv (förutom katterna då).

Köpte en "mikro"pizza åt mig så den ska jag snart mumsa på. Sen tänker jag nog spendera resten av kvällen framför tv:n och datorn, se på lite program som inte Johnny vill se på. Känns skönt att jag städade igår, behöver inte tänka mera på det denna vecka. Blir att jobba natt hela helgen så har ju nog tillräckligt att göra då :).
Nytt på bordet

Ändrade om lite på bordet och till sist blev det så här.

Och så hade vi en vit soffa

Bestämde mig för att testa hur det är att ha en vit soffa. Måste ju veta före vi köper en (om vi köper). Tog ett lakan, och vips hade vi en vit soffa! :) Får se nu hur länge den hålls ren...


Städdag

Idag blir det nog en städdag, behövs verkligen för ingen har städat här på flera veckor. Borde kanske hinna ut på en promenad också, men får se, är ganska halt och tycker inte om att gå ut och gå då man måste spänna sig hela tiden. Får se först om jag slipper upp ur soffan för Whiskas ligger här i famnen min och sover :).
Nightwish LIVE

12-20

Började dagen med att vara till tandläkaren kl.8. Sen for jag hem en sväng och sen tillbaks till Smedsby för att jobba 12-20.

Har nog varit fint väder idag! Snön har verkligen smultit under de dagar vi varit borta, syns bra på gården där gruset/gräset börjat synas.


Är ledig imorgon :). Nu ska jag vila mina trötta ben framför tv:n och dricka en sockerdricka.
Golvet lagt i sovrummet

Golvet i sovrummet blev färdiglagt i torsdags så nu är allt golv lagt i hela huset. Golvet ska oljas in ett sista varv före det är helt färdigt men i sovrummet målas golvet vitt.

Uleåborgresan i bilder

UleåborgTorneå/HaparandaKemi
Uleåborg

Nightwish konsert i Uleåborg 4.3.2012
Inköp

På begäran kommer här bilder på det mesta som jag köpte under Uleåborg resan. :)


Svarta byxor 19,90€ och väska 9,90€ från Cubus


Böcker, 49kr, 49kr och 69kr


Stor PENTIK glasburk från loppis 5€


Spetsgardiner från IKEA


Film 79kr


Billiga fotoalbum från Biltema


Hylla från Biltema


Ljusmanschetter 50cent styck från loppis


5 stycken fönsterlampor som ska hänga i fönstret, från Gränsboden i Haparanda, 13€ st


Ljussläckare från ABC


Limsa från Sverige (köper alltid sockerdricka då vi far dit) :)
Nightwish konsert ikväll :)

Idag har vi varit till två loppis samt lite andra butiker här i Uleåborg. Fyndade en fin stor glasburk på loppis :). Nere vid stranden vid hotellet har de haft olika aktiviteter i helgen. Var ner och såg på några fina renar.Ikväll ska vi på Nightwish konsert, hoppas man slipper köa länge. Körde där förbi förr idag en 11 tiden och då satt det redan ett par stycken där och väntade...har man lite att göra så har man...:)
Biljard

Var nog skönt att vara och simma ikväll också, fast det blev inte lika länge som igår. Nu sitter vi och ser på Melodifestivalen andra chansen på SVT Play på datorn. Var nog tur jag tog med datorn :). Ja Johnny sitter nog o läser Kalle Anka, så det är nog egentligen bara jag som ser på Melodifestivalen. Men Sean Banan såg han på :).

Då vi sett klart på programmet blir det nog ett parti biljard eller två. Spelade lite igår kväll också och då såg det ut så här:
Får se vem som vinner ikväll? :)
Utflykt till Haparanda o Kemi

Idag startade vi tidigt och for över till Sverige och Haparanda. Där var vi till ett flertal butiker samt IKEA. Vi for ju nog främst över till Sverige för att köpa sockerdricka. Köpte en back. :) Synd då de inte kan sälja det i Finland. Fyndade nog lite andra saker som fönsterlampor från en inredningsbutik samt några billiga böcker. På Ikea köpte jag bara gardiner. Såg mest på vad vi ska köpa senare i vår. Hade ju ingen släpkärra med nu så blir att fara en sväng till Tammerfors om några månader.
Sedan var vi till Kemi och till Snöslottet (lägger upp fler bilder på slottet senare).Nu ska vi gå o simma! :)
Bad i ljusets sken

Var och simmade 3 timmar ikväll. Var verkligen avslappnande och skönt. Dessutom hade de specialkväll, de hade tänt hundratals värmeljus samt spelade lugn musik.


Framme i Uleåborg

Startade 10.15 imorse. Körde till Ylivieska och Kärkkäinen. Där träffade jag Sofia! :) Hon var och shoppade. Var också via ett loppis, men gjorde inga fynd. Blev en 3 timmars paus allt som allt då vi åt också. Sen fortsatte vi mot Uleåborg. Nu har vi just kommit fram. Ska ta det lugnt nu en stund innan vi går och simmar till badet.
Mot Uleåborg

Nu återstår det att packa ner tandborsten och lite andra småsaker. Sa att vi ska starta före 10, men tror inte det lyckas då Johnny inte ens börjat packa ännu. Det tar visserligen lite länge för mej att packa...så vi får se :).

Nu har vi 324km framför oss, gör ett stop vid Kärkkäinen i Ylivieska, de har visst ett loppis där brevid också :)

Ska väl nog försöka skriva några rader då vi kommit fram om nu Johnny tar med datorn, vill inte använda internet på telefonen eftersom det är såååå dyrt sedan jag tog bort internetpaketet från telefon.
Golvet påbörjat i sovrummet

Nu är golvet pågång i sovrummet också, inte mycket kvar av golvet att lägga nu :).
Ledig 4 dagar :)

Oj vad skönt att få vara ledig fre-må, känns i benen efter att ha arbetat 6 dagar i rad. Imorgon far vi ju dessutom hit: och på söndag ska vi på konsert och lyssna på dessa :) :Nu ska jag gå in och se hur det går inne i huset, golvet är visst pågång i sovrummet. Sedan måste jag nog packa lite.


Första vårdagen

Tänk att det redan är Mars! Inte länge tills sommaren är här :). Det skulle få vara April-Maj nu så jag skulle få inreda huset, men måste väl ge mig till tåls ett tag till.
Idag ska jag jobba 12-20, så hinner inte göra så mycket här hemma idag. Borde packa det sista, men det gör jag imorgon, dessutom har vi ju ingen brådska imorgon heller.
RSS 2.0