Rimfrost överallt och mera förkylning

På lördagen vaknade vi till en fin dag. Det hade varit kallt på natten och rimfrosten låg länge kvar på gården. Wilma och jag gick ut och testade kameran på min nya telefon som tomten redan hämtat. Den fick helt klart godkänt 🙂.


Vi kokade lite soppa också, men det gick sådär då vattnet hade frusit till is ovanpå.


Den här veckan började med förkylning för Wilmas del. Fyra veckor hann hon vara på dagis innan en ny förkylning kom. Så det blir en lugn hemma vecka och inget dagis för lilla fröken.

Igår kväll kom jag mig iväg på lite välbehövlig egentid. Bara att sätta mig i bilen och vrida på musiken så högt jag vill är ju egentid bara det. Men åkte också via Fyndis och Rusta. "Behövde" shoppa lite annat än mat. På loppis hittade jag en del plagg åt Wilma bl.a. ett par hängsel vinterbyxor i storlek 104. En till Mamma Mu dvd film för hela 25 cent hittade jag också. Från Rusta kom jag hem med en ny större filt. Den gamla välanvända får jag nu kasta bort. Jag sitter ju alltid invirad i en filt i soffan, annars fryser jag. Påslakan för 8€ styck fyndade jag också. En bra kväll på fyndfronten blev det 😊.





En Halloween pumpa

Idag fick Wilma vara med och hjälpa till att gröpa ur en pumpa. Det tyckte hon var roligt! 🙂 


Den blev riktigt fin. Ännu finare blir den säkert då den lyser i mörkret på trappan.






Lekparkslek, första snön och en tur till bibban

En vecka har visst gått igen. Har jobbat onsdag till söndag. Nu har jag äntligen två lediga dagar. Sedan blir det jobb onsdag till söndag igen. Wilma trivs bra på dagis, nästan så hon kunde få vara lite mera där, men nu kör vi på 60 timmar i månaden till årets slut, sen får vi se. Den gångna veckan har vi hunnit besöka hela tre stycken lekparker (medräknat dagisgården). Edvinsstigens lekpark är ännu en favorit. Denna gång fick jag åka lite linbana också, Wilma tyckte det var roligt att se på, jag bara höll tummarna att den skulle hålla 🙈😅(och det gjorde den som tur).
 
 
På lördag kväll åkte vi alla tre till en lekpark i Veikars, nära Wilmas dagis. Har aldrig varit dit förut, men dit kan vi nog fara fler gånger. Sedan blev det lite lek på dagisgården också, men då hade det nästan börjat bli lite mörkt.
 
 
Den första snön kom i helgen. Inga stora mängder och allt är borta redan. Måste ta nån bild på jobbet. 
 
 
Idag blev det ett besök till bibban. Lämnade tillbaka en hel hög med böcker. Lånade nästan lika många.
 
 
Nu har vi läsning för den kommande veckan åtminstone ☺.
 



Den senaste veckan

Förra veckan kom och gick. Coronaläget i Vasa blev allt värre, så vi har mest hållit oss hemma förutom då vi varit på dagis och jobb. Vädret har inte varit det bästa, men visst har vi sett lite sol mellan varven också. Jag tog mig en promenad nästan varje dag förra veckan, välbehövligt efter att ha varit inne på jobbet hela dagen. Plockade en fin lupinbukett, fick lite midsommarkänsla.
 
 
Wilma var på dagis måndag-onsdag, sedan ledig resten av veckan. Vi har plockat fina löv, plaskat i vattenpölar i skymningen samt lekt i lekstugan. Lekstugan är inte riktigt färdig ännu, fattas en riktig dörr samt terrassräcken och kanske något annat, jag vet inte ☺. Men den ser så gott som färdig ut, borde gå ut och ta några bilder då solen skiner.
 
 
Igår blev det en långpromenad efter skogsbilvägen, skönt!
 
 
Har haft natt inatt. Nu får jag koppla av och göra vad jag vill i några timmar innan det är dags att hämta Wilma från dagis. Så nu  blir det att se på tv, fundera ut farsdagspresenter och kanske beställa nya jeans då jag har hål på två av fyra. 
 
Hoppas ni får en bra vecka!



Solnedgång och blågröna alger

Senaste helg åkte vi också till Lillö en stund. Johnny och Jussi hade haft fullt upp med att lägga plåttak på lekstugan, så vi kom oss iväg först mot kvällen. Då vi kom dit var bastun redan varm. Mamma och pappa hade just badat bastu. Så vi fick gå raka vägen i bastun då vi kom dit. Wilma satt gladeligen och plaskade i badbaljan på golvet. Med sig hade hon krokodilen och sköldpaddan ☺. 
 
 
Tyvärr var det inget badvatten i havet denna gång heller. De blågröna algerna har inte försvunnit sedan de dök upp i mitten av sommaren. 

Sedan värmde jag pizza åt oss och korv åt Wilma (hon ville förstås också ha pizza, så hon åt både och). Innan vi kom oss iväg hemåt var det redan mörkt. Som vanligt skulle jag gärna ha övernattat, men det blir väl nog först nästa vår igen, om vi inte kommer på andra tankar innan dess ☺.






Koka soppa och leka med löv

Det var tur att jag köpte många "Puppe kaniner"  från första början. Några har Wilma fått, men de flesta är köpta på loppis. En får bo på dagis. I bilen måste en alltid vara med. Nu är det visst skilnad på dem också, det har det inte varit förut. Någon är "mamma puppe" och någon "pappa puppe", flera "baby puppisar" har hon också. Ibland sover hon med en, ibland med alla.
 
 
Här om dagen räfsade vi lite löv och försökte hoppa i lövhögen. Det gick inte så bra, borde säkert ha varit en större hög. Då kastade vi lite löv istället ☺🍁. Sedan kokade vi soppa, men den blev lite vattnig 😀.

 
Nu väntar åtminstone Wilma på snön så hon kan testa sina "nya" skidor.





Förovningskalas, 50-års kalas och en sväng till Lillö

Det var fullt upp senaste helg. På lördagen satt jag på med några arbetskompisar och så åkte vi iväg till Kuortane för att gå på förlovningskalas. Sofia hade förlovat sig med sin Kaisu 💕. De hade bullat upp med en massa godheter (som tyvärr inte hamnade på bild, vi hade ju så fullt upp med att äta 😃), så vi rullade nästan därifrån. Tack för en fin fest och stort GRATTIS än en gång ❤. 
 
 
Jag hann inte ens hem via innan det var dags att åka vidare till nästa kalas. Det var Johnnys kusin som fyllde jämna år. Åter igen blev man bjuden på en massa gott. Wilma lekte och hade roligt med Rebecka. Det blev en lång men rolig dag.
 
 
Den helgen var det dimmigt på Lillö. Vi lekte lite där inne. Blåste bubblor ute samt lagade lite mat innan vi åkte hem igen. 
 
 
Det var en bra helg!
 



RSS 2.0