Vandring till Märkenkall

Idag gjorde vi något som vi tänkt göra i flera år, vi vandrade iväg till Märkenkall. Var cirka tio år sedan vi senast var där. Denna gång tog vi bilen till Kuni, därifrån traskade vi iväg flera kilometer efter oplogade skogsvägar.
 
 
Då vägen tog slut följde vi Kunileden upp till "berget". Det var inte det lättaste att hitta leden, ej heller att följa den. För det första hade ingen annan gått där (endast någon älg), så vi fick gå med snö nästan upp till knäna i flera kilometer över stock och sten. På ett ställe, mitt inne i skogen, tänkte vi inte hitta tillbaka in på stigen igen, såg inga markeringar någonstans på träden, men efter säkert 20 minuters letande hittade vi stigen igen. På ett annat ställe trodde jag att jag skulle falla ner i ett hål då jag måste hoppa från sten till sten, och på ett tredje ställe trodde jag att isen skulle braka under mina fötter, men vi kom nog torrskodda fram till Märkenkall till sist. 
 
 
Väl framme vid Märkenkall kunde vi konstatera att vi borde ha tagit en annan väg dit. Från flera andra håll var det skoterspår uppkörda dit, men förstås inte från det hållet vi kom från. Trodde nästan inte jag skulle orka fram, så tungt var det att hoppa från sten till sten med en tung väska på ryggen. Kändes dock bra att ha orkat fram. Grillade varsin korv över öppen eld, det var riktigt gott!
 
 
Efter att ha ätit vår lunch var det bara att packa ihop och gå hemåt igen. Ett tag tänkte jag nog tanken att ta en annan väg tillbaka, men vi hade ju parkerat bilen i Kuni så den måste vi ju gå efter oberoende, så fick bli samma väg tillbaka. Gick dock betydligt snabbare att gå tillbaka då vi inte behövde ta fram kartan och fundera var vi befann oss. Såklart började solen skina då vi inte hade många meter kvar till bilen, men vad kan man, ja inte beställa vädret i alla fall. Sammanlagt blev det en promenad på 10,5 km.
 
Sist och slutligen blev det här en dag jag lever länge på. Vill ju ha lite äventyr i vardagen.

Kommentarer
Postat av: Helene

Va kul! :D

Svar: Javisst! :)
Caroline

2016-02-28 @ 17:32:14
URL: http://minttu.blo.gg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0