Fröbröd och mandelknäckebröd

Blev två plåtar med knäckebröd, två olika sorter. Testade två nya recept.
 
 
Fröbröd
 
ca 18 st
 
2 ägg
3 dl riven ost
1 msk majonnäs
2 msk gräddfil
1 ½ tsk bakpulver
ca 5 dl frön (t.ex.pumpakärnor, solrosfrön, sesamfrön och linfrön)
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser och lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Skär brödet i rutor. Förvara i en påse, håller ca 5 dagar. Det går också bra att frysa brödet.
 
 
Mandelknäckebröd
 
1 dl mandelmjöl
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
2 msk smält smör
½ dl vatten
½ tsk salt
 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandelmjöl, linfrön och sesamfrön. Blanda sedan i de andra ingredienserna. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter. Stäng av värmen och låt knäcket stå kvar i ugnen i 30 minuter eller tills det är torrt. Bryt knäcket i bitar. Förvara i en burk, håller ca. 1 månad. 
 

Den första sorten blev riktigt bra. Den andra blev kanske lite tunn och gick lätt sönder. Båda smakade riktigt gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0