SNÖ, kycklinggratäng och andra funderingar

Här har vi snö i mängd och massor igen (har kommit ännu mera sedan bilden togs). Får se hur länge den stannar. Kompressorn i bergvärmeskåpet är nu bytt, allt borde fungera som det ska. Hoppas denna håller de utlovade 20-25 åren nu då.
 
 
Tycker nästan det här har blivit en matblogg, men måste ändå säga att vi åt så god mat igår kväll. Kycklinggratäng på ett nytt sätt. Johnny hade köpt en hel grillad kyckling, den skulle sedan tas isär och bitarna skulle sättas i en ungsform tillsammans med en massa andra godsaker. Slurp sa det och så hade vi nästan ätit upp hela gratängen. Receptet hittar du HÄR.
 
 
Banan är nog inte riktigt Lchf, men så strikta är vi inte. Passade faktiskt riktigt bra med lite sötma i gratängen. Och ja bananerna var ekologiska. Jag brukar faktiskt köpa helt vanliga oekologiska bara för att de är billigare, men denna gång gjorde jag ett undantag. Kanske de här är mindre besprutade, man kan ju hoppas. Ofta är det nog priset som avgör vad jag köper i matbutiken. Många i min bekantskapskrets är med i olika REKO grupper på nätet. I grupperna kan man köpa lokalproducerade råvaror. Jag är inte så insatt i ämnet, men så mycket vet jag att det är inget för mig, tyvärr. Jag tycker ändå det är bra att grupperna finns. Jag är tyvärr för lat, jag köper mat från butiken då jag har passligt att åka där via, kan inte ha några bestämda tider då jag ska åka och handla. Var och en får göra som de vill. Nog talat om den saken.
 
Nu är det snart hög tid att börja fundera över vad jag ska klä på mig idag. Ni vet, det eviga problemet då man inte har några kläder att ta på sig, fastän skåpet är fullt. Någon hellång klänning blir det dock inte, för det första äger jag ingen sådan och för det andra är det ju ingen bal jag ska på. Får väl bli jeans och någon tunika...det trivs jag bäst i.
 
Ja så var det loppisbordet som ska tömmas idag också. Var nog sista gången jag hade bordet i två veckor. Löns verkligen inte. Nog har jag sålt för summan som bordet kostade, men inte mycket mera än så. Första veckan gick nog bra, men som sagt inte den andra. Men jag kan ju förstås sälja saker ännu idag, så slutsumman vet jag ju inte ännu. Håller tummarna för att jag säljer bra idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0