Vinter eller vår?

Idag har jag hjälpt våren lite på traven med att hacka is. Gick en runda runt gården på samma gång som jag en gång var ute. Kunde konstatera att det såg våraktigt ut runt huset, men lite längre bort från gårdsplan såg det nog mera ut som full vinter. 
 
 
Såklart hade jag sällskap av Molly och Whiskas också. På tal om Whiskas så har hon inte sprungit på lådan så många gånger sedan igår och ser nog pigg ut. Hon kan förstås ha passat på att göra sina behov utomuhs idag, men såg inga blodsår i lådan imorse så hoppas hon är på bättringsvägen. Igår kväll lurade jag henne att ta medicinen genom att sätta en bit av en "godis" ovanpå, hon åt upp båda två. Imorse gick det inte lika bra. Försökte på samma sätt, men icke. Försökte sedan att linda in tabletten i en liten korvskiva, det gick inte heller. Fungerade inte heller fast jag satte in tabletten i en annan bit mat. Till sist var det bara milt tvång som gällde, efter en stund hade hon nog svalt tabletten, men det var inte lätt. Får se hur det går ikväll.
 
Någon som har några tips på hur man ska få en katt att ta medicin i tablettform? Tycker vi har provat allt genom åren.
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vi ger vår katt tablett 2 gånger per dag sen nåt år tillbaka. Hon kämpar fortfarande emot, dock inte lika våldsamt som i början. Men det som funkar bäst tycker jag, det är om man inte böjer upp huvudet utan har kattens ansikte rakt fram då man sätter in tabletten (eller trycker ner tabletten rättare sagt) och så om det ej går på första försöket, brukar jag jättesnabbt efter jag tryckt in tabletten ta i morrhåren eller dra lite lätt då sväljer hon automatiskt. I början var vi två som gjorde detta moment, nu har jag blivit snabbare på handen så ja klarar det själv 🙂

Svar: Tack för tipset! Ska testas ikväll! :)
Caroline

2017-03-20 @ 17:52:39
Postat av: Linda

Jag använder en spruta vart man sätter tabletten å sen så "skjuts" den in å håller fast munnen en aning.... tvångsmedicinering e d absolut men d e d nog med alla katter! :) jag sku bord ha en som du kan lån å test, kan sök fram den 😊

Svar: Okej, har inte hört talas om nån sån metod förut. Igår kväll testade jag att lägga in tabletten med hennes ansikte rakt framåt, men hon satte ju bara upp huvudet hela tiden så det gick inte alls. Tog dock bara några sekunder så hade jag fått tabletten i henne ändå, så det gick smärtfritt igår kväll. Får bara hoppas hon är lika lydig då Johnnys föräldrar ska ge tabletten, kan hända de får springa några varv inne i huset först för att ens få tag i henne :). Int behöver du sök fram den där saken, men tack ändå! Kan ju fast fråg på apoteket om de har nå tips :).
Caroline

2017-03-20 @ 20:38:09
Postat av: Petra

Vilken fin hylla du har på gården! Är det mannen i huset som gjort det?

Svar: Tack! Jo det är nog han som har gjort den 😊
Caroline

2017-03-21 @ 09:44:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0