Blomkålspizza

Igår då jag kom hem från jobbet var det pizza bakning pågång. Denna gång testade vi en annan sorts pizza, nämligen blomkålspizza. 
 
Till en pizzabotten behöver du följande
 
150 g blomkål
1 ägg
1 äggvita
salt
 
Gör en dubbelsats om du vill ha två pizzor.
 
Mixa alla ingredienser till en jämn deg. Baka ut degen på bakplåtspapper (gnid gärna in bakplåtspappret med lite olja innan degen bakas ut). Förgrädda pizzabottnen på 200 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Lägg sedan på tomatsås och valfria ingredienser (det ska vara skinka och champinjoner på min). Lägg till sist på ost, oregano och andra kryddor. Grädda pizzan på 250 grader i 10-15 minuter. 
 
 
På bilden ovanför är pizzorna inte färdiga ännu, men tro det eller ej, de blev faktiskt riktigt goda! Mycket bättre än alla andra LCHF pizzor jag testat. Smakar inte bara mjöl som en del andra (kanske för att det inte finns något mjöl i den här pizzan.)  Bottnen blev kanske lite väl mjuk och degig, men efter att pizzan fått stå en stund blev den mera kompakt. Smakade som en pizza ska göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0