Profylaxkurs, mödrarådgivningsbesök och mammaledigt

Igår kväll åkte vi iväg till Nykarleby för att gå på Profylaxkurs, enkelt förklarat, lära oss om andning och avslappning under förlossningen. Det var riktigt intressant och givande, men fick rejält svullna fötter av att sitta på en obekväm stol  i ett kokhett rum. Det ordnades nog en kurs i Vasa också, men den var tyvärr full redan då jag fick höra om att det ens ordnas en kurs. Tyckte nog det var värt att åka hela vägen till Nykarleby ändå. Tror nog man lärde sig ett och annat, frågan är bara sen om man har nytta av det, det återstår att se.
 
 
Idag var den stora dagen här, dagen då min mammaledighet började! Som jag har väntat! Egentligen känner jag ingen större skillnad, ledigt har jag ju haft en ganska lång tid redan. men 22.5 är ändå ett datum jag gått och väntat på. Dagen som var så långt borta är nu plötsligt här. Började dagen med att åka till Mödrarådgivningen på de vanliga kontrollerna. Allt var bra, men bebisen ligger ännu i säte, fast det visste jag ju nog utan att någon behövde känna på magen. Kan ju se hur något, som med största sannolikhet är huvudet, rör på sig ganska högt uppe i magen. Fick ju tid till Mödrapolikliniken 4.6, så då görs troligen också ett vändningsförsök om läget fortfarande är likadant. Så det är bara att vänta och se. 
 
Har också fyndat hela FYRA par skor idag. Ja ni läste rätt. Jag som sällan hittar skor var och storshoppade på Citymarket idag, två av skorna var dessutom på rea så det gjorde ju saken bara bättre. Det blev två par tygskor (likadana som jag har från förut men som börjar ha sett sina bästa dagar), ett par ballerinas och ett par sandaler. Får bara hoppas att de passar nu då, har nog provat dem, men det är ju först då man börjar använda dem som man ser om de går att ha eller ej. Var också på jakt efter en klänning att ha på mig då systers flicka blir student, men någon klänning hittade jag inte. Tror inte det finns någon i hela stan. Får väl ta ett nattlinne på mig, hehe. Eller så måste jag helt enkelt ta något ur skåpet som just och just passar. 
 
 
Vilket skönt väder vi har idag igen! Sitter ute i paviljongen just nu och skriver. Lite blåsigt är det, men när blåser det inte? Den här veckan står det hela tre kalas på schemat. På torsdag kväll ska vi äntligen fira Linda-Marie som fyllde i april och i helgen firar jag min födelsedag i dagarna två som vanligt. Dessutom ska vi på öppet hus till Förlossningsavdelningen i helgen, det ska bli intressant!
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vi gick också profylaxkursen, och bara du tränar andning och avslappning hemma så är det super under förlossningen! Viktigast är ju att du är avslappnad under (och mellan) värkarna och inte spänner dig och får panik. Lycka till!

Svar: Tack! ☺
Caroline

2018-05-25 @ 07:52:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0