En fastfrusen båt och allhelgona

Gårdagen började med soligt och kallt väder. Man blev på riktigt bra humör.
 
 
Äntligen hade vi passligt att åka och ta upp båten. Eller passligt har vi ju nog haft förut, men då har det ju varit så lite vatten så det har inte gått att ta upp båten. Så vi for efter båtkärran och sedan iväg till Lillö.
 
 
På Lillö var det vintrigt och isen hade redan lagt sig inne i viken. Det blev inte så lätt att få upp båten som vi hade trott. Dessutom gick ena åran sönder då Johnny hackade sönder isen för att kunna ta sig fram med båten. Nåja, det finns nya åror i butiken. Till sist fick vi dock upp båten på kärran och kunde köra hem den. Det var bra att pappa också var där och hjälpte till. Så här länge har vi aldrig haft ut båten förut. Lite väl länge blev det. Nu måste båten tina upp, hur det ska gå till vet vi inte ännu då de bara lovat kallt väder. Precis allt var ju fruset inne i båten, hoppas att vattenpumpen har klarat sig. 
 
 
 
Efteråt bjöd mamma oss på mat på Tesses café, där har de ju alltid bra mat, så även denna dag fastän salladsbordet var lite väl magert. Vi blev nog alla mätta och belåtna. Tack för maten!
 
 
Det var ju allhelgona så nästa projekt för dagen blev att åka med ljus till gravarna. Denna gång blev det Kvevlax, Gamla-Vasa och Vasa. Malax får vi åka till på jul, hade tyvärr inte tid med det denna dag.
 
 
Konstverket vid Brandstationen måste också förevigas.
 
 
Vid Gamla-Vasa gravgård fick vi se den nya plattan som August Simonsson fått. Den förra blev ju sönderslagen av vandaler i höstas så han behövde nog få en ny. Tror nog han blev nöjd med den nya och skinande rena plattan (även fast någon fågel redan hade gjort sina behov på den).
 
 
Sedan var det bara att åka hem och se på tv en stund innan nattjobbet kallade. Blev en lugn lördagskväll på jobbet.
 
Idag var det över 10 minusgrader då jag åkte hemåt, ser ut att bli lika fint väder som igår också.
 
 
Hoppas ni får en bra söndag, (tänkte säga lördag för så känns det idag, men konstaterade att det nog är söndag).
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0