Att ha planer

Ett av mina favoritställen på gården är nog gäststugan. Hur ogästvänlig den än är just nu så kan jag inte få nog av att gå in dit och fantisera om hur det kunde se ut där. Vet inte om vi tar tag i projektet i sommar eller om det får bli en annan sommar, men någongång ska gäststugan bli färdig. Tänker mig för det första fönster, gamla fönster, just nu är där bara tre gluggar. Sedan gammalt plankgolv, en liten kamin i ena hörnet och stockväggarna framme i den delen som består av stockväggar. 
 
 
Överallt ligger flaskor och skräpar. Flaskor som jag grävt upp bakom gäststugan där det tidigare fanns en slaskhop. Det är inga antika flaskor, men de flesta ska jag nog tvätta och spara.
 
 
Ifjol på gårdsloppisen fick vi sålt en del tegelstenar (vissa är gamla, andra nyare), men tror nog vi ska behålla resten, får se. Vill ju ha en skorsten på stugan också. Frågan är bara om vi ska använda nya eller gamla tegelstenar, jag har ingen större lust att sitta och hacka löst gammal puts från de gamla. Vill ju att det ska gå undan.
 
 
Är roligt att ha planer, tänk vad trist om allt var färdigt. Är väl nog så att man alltid kommer på något nytt som borde göras. Förra sommarens projekt var ju terrassen. Denna sommar blir projektet nog en entrétrappa, sen får vi se om det blir något gjort på gäststugan. Tur att man har en händig kar, fastän gäststugan är mitt projekt misstänker jag att jag inte kommer att få gjort så mycket där på egen hand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0