Kakelugn

Ikväll var det hit en gubbe och tog mått till kakelugnen. Så nu är den beställd! Själva ugnen är jag inte så nervös för hur den kommer att se ut. Skorstenen funderar jag nog hur den kommer att se ut då den ska vara 3 meter hög på utsidan. Den kommer ju så långt nere på sidan av taket och då måste den gå så högt upp så den kommer högre upp än nocken. Kommer nog att se lite konstigt ut då det kommer upp ett 3 meters rör på sidan av taket...men det blir som det blir. Röret (eller skorstenen) blir ju samma färg som taket så det är ju bra iallafall. Det blir ju alltså ingen riktig murad skorsten utan ett rör istället.


Ungefär så här ska den se ut. Vit och med guldfärgad lucka. Luckan ska dock vara delad i två så det blir två luckor som man öppnar upp från mitten och utåt. (Bilden blev dålig då jag fotade av ett papper)

Inom juni månad ska de komma och lägga upp själva ugnen. Sen får vi vänta en tid innan de kommer och lägger upp skorstenen, men senast i augusti skulle den fixas. Får hoppas dessa tider stämmer nu då. Vi sa att vi vill ha det färdigt före vintern, så hoppas på det då! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0