Stockholms resan

Så var man hemma igen från en trevlig Stockholms resa! Lite sömn men roligt var det! :) Vädret kunde väl ha varit lite bättre både då vi körde ner till Åbo och upp tillbaka. Snöade till och från. I Raisio var vi till Ikea, Hong Kong och Bauhaus. Köpte lite saker på Ikea, men de hade inte allt som stod på min lista :/


Snökaos i Åbo hamn. De hade inte plogat vid incheckningen.


Sedan började vi vår resa över till Stockholm med Silja Europa. Har inte åkt med Silja på säkert 10 år om jag inte minns fel, så det var dags med lite omväxling. Väntade med spänning för att se hurudann hytt vi skulle få. Hade bokat C hytt för då jag bokade i September fanns endast C samt lyx hytt kvar att boka. Så då blev det C. Det första vi märkte då vi öppnade hyttdörren var en STANK av TOBAK! Usch o blää! Nå det var inte det enda problemet. Hela hytten skakade! Har aldrig varit med om nå liknande, och då brukar vi alltid ta C hytt. Fanns säkert nå fläktar eller liknande precis under hytten som skakade o förde oljud. Så det blev att byta hytt, dock för ett tillägg av 55€, men det gjorde inget, bara man slapp stanken o oljudet! Så det blev en A hytt med fönster o tv :)


Jippiie! En tv på hytten. Inte varje gång man har sån lyx! :)


Jag med mitt lysande armband! :)


Gårdagen spenderade vi till en början med att köra runt lite i Stockholm medan vi väntade på att allt skulle öppna. Sedan blev det ett besök på Skansens julmarknad. Det var intressant, kan verkligen rekommenderas. Den som tycker om Stundars julmarknad så kommer helt klart att tycka om denna julmarknad för den var större o bättre!


Skansen före de öppnadeSedan blev det shopping på Ikea (var endast in o kollade fyndhörnan samt o åt), Jula samt Skärholmens köpcentrum (köpcentrumet som vi alltid far till då vi är i Stockholm). Sedan var klockan så mycket att det var dags att söka sig mot hamnen och ta farväl av Stockholm för den här gången.

Hemresan gick bra, hade bokat A Premium hytt. Tänk en hytt med dubbelsäng samt tv! Vilken lyx! Hehe. Säger iaf jag som alltid bokat C hytt! :)


En obäddad dubbelsäng

Silja Galaxy var en ny bekantskap för mej, var ungefär som Europa. Men en dålig sak på Silja är att de inte har Tapas som vi brukar äta på Viking. Blev en futtig kall kycklig wrap på vägen dit och en dyr Ala Carte middag på vägen tillbaka. Men nog överlevde vi för det! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0