Tillbakablick 2014 Juli-September

JULI
 
Sommaren och semestern fortsatte. Åt smultorn. Träffade Sofia och Malena i Jakobstad, besökte bl.a. Aspegrens trädgård. Var på sommarteater till Replot med Linda-Marie. En av sommarens höjdpunkter gick av stapeln, nämligen Loppisrace i Purmo. Hann också till Vörå på Loppisrace. 
 
 
Vi for iväg på sommarsemester till Gotland och var borta i 10 dagar. En oförglömlig resa.
 
 
Fadderbarnet Isac fyllde år, det gjorde också Mia. Firade Alice-dagen på Målarbackan. Träffade två arbetskompisar, det blev en loppisrunda och mat på Amarillo. Var på Gårdsloppis till Vörå (igen) och fyndade två Hartwall backar. 
 
 
Johnny byggde ett torn av stenar från Gotland, blev riktigt häftigt. Njöt av sommaren till fullo på Lillö och ute med båten. Var på storloppis till Jakobstad. "Klättrade uppför" Saltkaret i Björkö för första gången i mitt liv. Mäktig utsikt! Fort till Lillkyro och plockade jordgubbar, inte värt besväret. 
 
 
Hade en perfekt dag till sjöss med bl.a. ett besök till Jannes Saloon. Förde bilen på service och cyklade hem i det vackra vädret. Var på auktion till Malax. For till "Skelettön" tillsammans med Johnny och William. Simmade och hade det bra i det fina vädet. Målade balkongräcket.
 
 
Gjorde en roadtrip till Ylivieska och Kärkkäinen. Tog ett kvällsdopp på Storsand. Följande dag blev det tre timmar på Storsand igen. Skönt med sommar!
 
 
Sista helgen i juli for vi på Bostadsmässa till Jyväskyla, blev också lite Rally.
 
 
 
AUGUSTI
 
Månaden började med kantarellplockning, hallonplockning och blåbärsplockning. Ja det fanns mycket gott i skogen att plocka. Sedan blev det auktion i Böle samt Annes 30-års kalas. Återgick tillvardagen, semestern var slut. Det blev åskväder och rekordvarmt, 32 grader. Firade William som fyllde 8 år.
 
 
Hade en perfekt dag på Lillö, med sol,bad och årets första gädda. Var på Konstens Natt i Vasa. Plockade vinbär. Var på Loppisrace till Sundom, dåligt organiserat. Fyndade två muminmuggar.
 
 
Var på Powertruck show till Powerpark. Det blev en rolig kväll tillsammans med Mia och Tomi då vi bjöd på hamburgare på terrassen. Hade Raclette kväll hos Johnnys föräldrar. Njöt av sensommarblommornas prakt. Anne, Linda-Marie och Isac kom på besök. 
 
 
Var på Loppisrace till Kronoby, roligt att se lite "nya" ställen. Hann också via gårdsloppis i Sandsund. Flamstekte lax på rökugnen på Lillö och tog en tur med båten nästan in till stan.
 
 
Så blev det dags för sommarens (om inte årets) höjdpunkt, nämligen Juthbacka marknaden i Nykarleby. Blev en heldag på marknaden, gjorde några små fynd.
 
 
Var på Ilmailupäivä till flygfältet i Seinäjoki. Såg häftiga bilar, miniatyrflygplan och mycket annat intressant. Tog en skogstur och gick till Sävlax träsk. Det kom upp en härvel i taket på vardagsrummet. Såg en ORM i skogen. Fyndade "onödiga" saker på Halpa-Halli. Firade Villaavslutning på Lillö.
 
 
SEPTEMBER
 
Tog många skogspromenader i jakt på mera kantareller. Trappan in till huset blev färdig. Fyndade en del saker på loppis. Hade kräftskiva tillsammans med Johnnys föräldrar m.fl. Planterade höstblommor.
 
 
Var på Gårdsloppis till Vöråstan samt till Singsby. Såg ännu en till orm i skogen. Plockade jordgubbar i det egna landet. Träffade Sofia och Malena. Var på ett lyckat byaloppis till Iskmo-Jungsund. 
 
 
Det blev dags att ta upp båten. Var på Skördemarknad till Stundars. Plockade lingon. Firade systers pojke Jens som fyllde hela 18 år. Njöt av solrosornas prakt på ängen framför huset. 
 
 
Hade besök från jobbet, blev en trevlig eftermiddag fastän allt inte gick som planerat. Pysslade med rönnbär. Förde saker till loppis, var ett lyckat drag. Hade Tea och Casper på besök. Drömde om en kudde från Mooncake. Var till Närpes och köpte några ekar. KAJ hade skivrelease på Ritz och såklart var vi där. Omfartsvägen öppnade för trafik.
 
 
Fortsättning följer...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0