Tillbakablick 2014 Oktober-December

OKTOBER
 
Det blev minusgrader och frost. Var och hälsade på lilla Felicia. Tog en höstpromenad i Västervik. Bloggen fyllde fyra år. Mina favorit serier var Vampire diaries och The originals. Plockade de sista smultronet och de sista kantarellerna. Gjorde en lådhylla av några lådor och myste i skenet av tända ljus. 
 
 
Hade sjukt i axeln. Besökte kärlekslunden i Vasa. Bokade hotell i Uleåborg. Då Johnny var på kurs en dag till Stockholm gjorde jag en lyckad loppisrunda till Seinäjoki. Fyndade bl.a. kryddburkar åt mamma. Var på "Bokrelease" av Västervik boken till Västervik bystuga. Blomkålspizza blev en ny favorit. Räfsade löv och besökte tandhygienisten.
 
 
Var på Byggnadsmässa till Botniahallen. Började snickra på julklappar i snickeboa. Så kom äntligen den första snön. Busade i skogen med Molly. Fyndade en hylla/låda samt en vinterjacka på loppis. Äntligen kom katt-tavlorna upp på väggen.
 
 
 
NOVEMBER
 
Det blev allhelgona. Ett renhorn kom upp på väggen. Åkte till Tammerfors och Ikea tillsammans med Sofia och Malena, hade en mycket trevlig dag! Lyste upp ett träd på gården. Gjorde några mossbollar som fick pryda farstutrappan samt lite andra vinterpynt. Firade farsdag. Den första granen flyttade in. 
 
 
Packade väskan och for iväg på en weekend resa till Uleåborg och Haparanda. Roligt att komma iväg hemifrån en sväng och se något annat. Var på "dopkalas". En ren och en ny muminmugg flyttade in. Hade julfest från jobbet, roligaste julfesten på länge. Var på förlovningskaffe. Tog en promenad till forsen med MIa.
 
 
Årets adventljusstake tog form och ännu fler granar kom in. Julpyntandet tog fart och julblommor köptes. Det blev lillajul, den spenderades på jobbet. Gjorde ett hjärta av mossa. Besökte som vanligt Stundars julmarknad samt julmarknaden i Botniahallen. 
 
 
DECEMBER
 
Blev överraskad med en minst sagt häftig och annorlunda julkalender/adventskalender i form av en vit målad gran full av paket. Lite julbelysning kom upp på gården. Gjorde flera loppisfynd. Flera år efter alla andra fick jag ihop knåpat en gran av en gammal bok. Firade självständighetsdagen med jobb och en kotzone. Hittade många fina julgranspynt i min kalender. Molly busade med Whiskas i skogen. 
 
 
Träffade Malena och Sofia i Jakobstad och gick på julmarknad och loppis. Förevigade vackra solnedgångar. Blev intervjuad för första gången i mitt liv, spännande! Förberedde inför julen, men julstämningen saknades fastän snön kom till sist. Fick möjligheten att spendera en eftermiddag på Tropiclandia, skönt var det. Hade Tortillakväll. Hälsade på hos Isac och Felicia.
 
 
Granen kläddes och det blev jul. Julafton firades traditionsenligt på flera ställen, tomten var snäll, och tydligen hade jag också varit det. Firade vår årsdag. Jul blev till nyår och vi firade som förr om åren tillsammans med goda vänner. 
 
 
Nu har 2014 blivit 2015 och vi har ett nytt år. Vad det nya året har att erbjuda kan ingen ännu veta, ser dock framemot att ta reda på det. 2014 var ett bra år på många sätt, men kanske 2015 blir ännu bättre?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0