Tvätta inte bilen på vintern...

Bilbekymmer idag igen. Bilen startade dock galant då jag åkte hem från nattjobbet. Tänkte först åka via Stenhaga, men då butikerna inte öppnat ännu så åkte jag hem. Dessutom var jag hungrig. Inte lyckat att gå i butiker då man är hungrig. Egentligen borde jag väl ha gått och sova då jag kom hem, efter en natt med lite sömn var jag inte speciellt pigg, men som vanligt hade jag inte tid med det. Hela förra veckan hade jag velat fara och köpa nya underkläder, men inte hunnit med det. Idag skulle det bli gjort! Åt äggsmörgåsar, tvättade lite kläder, plockade i diskmaskinen och såg halva Farmen. Sedan åkte jag iväg igen. Hittade det jag skulle vid GW Gallerian. Inte visste jag att cafét där har stängt. Får se om det kommer något motsvarande dit, synd annars. Bra mat har de haft där.
 
Sedan kom jag på den briljanta idén att fara och tvätta bilen. När blev det tvättad senast? Möjligtvis i somras, minns ej. Nåja, den blev skinande ren, men borde nog inte ha åkt och tvättat den. Körde vidare till Comboliina. Efter en timme kom jag ut med en bok. Startade bilen, körde iväg någon meter. Nog gick det trögt! Bilen bara slirade. ABS lampan lyste. Jaha, något fel på bromsarna. Lämnade att stå mitt i en korsning. Fick bilen åt sidan och sedan kunde jag backa bakåt så jag kom lite på sidan om. Troligen var det bromsarna som frusit p.g.a. att jag varit och tvättat bilen. Fick till sist ringa bärgningsbilen, det gick inte att köra framåt. Suck! Som tur fick han loss knackat bromsarna utan att behöva bärga bort bilen. Dock lyste handbromslampan hela vägen hem fastän handbromsen inte var på (vad jag kunde se iaf.). Nu skulle det ha varit bra med ett varmt garage, men bilen ryms nog inte in i föjset, tyvärr. 
 
Nu ska jag snart susa iväg igen. Är ju måndag och vattenjumppa. Denna gång tar jag Johnnys bil. Min får vila lite. Inte roligt att köra då en röd lampa lyser på instrumentbrädan. Tänkte nästan inte orka fara på jumppan, men ska nog fara ändå, bilbekymret tog på krafterna. 
 
Imorgon har jag en ledig dag, ska bli skönt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0