Vår, men inte riktigt här ännu

Det blommar både i London och i Stockholm, men här hemma är det nog en tid kvar innan de första vårblommorna slår ut. Åtminstone här på vår gård brukar de vara ganska sena då snön ligger kvar så länge. Idag kunde jag dock se små små gröna stjälkar som är påväg upp ur marken, kanske det ändå blir vår här snart också. 
 
 
Tror nog vi får snö ännu denna vinter, det brukar ju alltid komma ett bakslag. Ifol trodde jag också att vi hade sett det sista av snön i början av mars, men sedan tog det inte länge innan det var vitt på marken igen. I år gör jag inte om misstaget att plantera ut blommor för tidigt. Eller jag ska försöka att hålla mig. Ifjol frös vårblommorna jag planterat i krukor vid trappan. 
 
 
Gick en runda runt gården idag. Snön och isen har smält med rasande fart, men ändå har vi mera snö på gården i år jämfört med samma tid ifjol. Såg att buskar och träd har knoppar. Väntar så tills de första löven slår ut, då är det vår. Får se hur jordgubbslandet och de nyplanterade ekarna har klarat sig, det har ju ändå varit en ganska mild vinter. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0