Planering är a och o, vad finns det att se i Tyskland?

Vilket härligt väder vi har idag. Skulle det bara vara ca. 25 grader varmare skulle jag vara riktigt nöjd. Dagens planer är följande: gym, loppis samt träffa en kompis. Har med andra ord en ledig dag.
 
Nu är det snart bara två veckor kvar till min efterlängtade vintersemester, sedan får jag vänta tills augusti innan jag får sommarsemester. Sedan något år tillbaka har vi rullande system på semestrarna på jobbet, hittills har det fungerat bra tycker jag. Man vet från år till år vilken månad man har semester, skulle det knipa så går det att byta månad bara man hittar någon att byta med. I år är det alltså min tur att ha semester i augusti. Håller tummarna för bra väder då!
 
 
 
Nu är det ju dock en tid kvar till sommarsemestern, men hög tid att börja planera sommarresan. Egentligen borde man boka allt redan nu, men ännu har vi inte kommit oss för att göra det. Planering tar ju tid. Våra planer är ännu att vi ska ta oss till Tyskland, försöka att inte stressa av och an (som vi brukar göra), därför får vi nog räkna med att vara borta i nästan två veckor. Förstås, desto längre man är borta desto dyrare blir det. Saker som mat och boende kostar ju. Då vi reser runt ligger fokus på upplevelser, inte på shopping. Kläder och sådant kan man köpa här hemma. 
 
Vi siktar mot Berlin. Men vad finns det egentligen att se där? Har du varit dit? Nu vill jag överösas med tips på vad man inte bör missa. Kiel, Hamburg och Lübeck har vi sett, men finns det andra sevärda ställen i Tyskland? Var inte blyg nu, vad är värt att se och vad får vi inte missa?

Kommentarer
Postat av: Maria

Ifall ni är öppna för förslag på andra delar av Tyskland så kan jag säga att Bayern är underbart på sommaren! :) München, alperna, Regensburg, Bamberg är några rekommendationer där - bäst vore väl om man bilar runt helt enkelt. Sen kanske köra genom en och annan liten by - de bayerska byarna är hur söta som helst, åtminstone där österut där landskapet dessutom är mera kuperat :) Finns fina naturskyddsparker också. Sen har man nära till både Österrike och Tjeckien ifall man vill ta en dagstur till Prag eller Salzburg.

Finns ju massor att se i Berlin också, men har ingen koll på vad som annars är sevärt däromkring ifall man vill besöka andra ställen också.

Svar: Tack för ditt svar! Ska surfa vidare och kolla in ställena du nämnde :)
Caroline

2015-03-12 @ 16:53:15
URL: http://www.marvelicious.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0