En helg i Tammerfors

Vi började vår roadtrip med att fara via Kauhajoki (av alla ställen). Jag var via två loppis, men hittade inget. Var också in till Punnitse & Säästä där det fanns en massa delikatesser och intressanta produkter, såg sedan att de har butik i Seinäjoki och Kokkola också så blir väl nog ett besök dit då man har vägarna förbi. 
 
 
Körde sedan efter en massa småvägar tills vi kom ut till "stora vägen". Roligt med lite sightseeing. Jag roade mig med att fota det färgrika landskapet utanför. Gick kanske inte så bra, men några träd fastnade nog på bild.
 
 
Då vi kom fram till Tammerfors besökte vi något loppis. Sen kunde vi ju inte missa att besöka Stockmann och  "Hullut Päivät" som pågick där. Tyckte att alla människor vi mötte på gatan gick med en Hullut Päivä påse, tydligen måste det vara billigt där. Blev dock lite besvikna. Det enda jag köpte var en pocketbok för 3,90. Det var i och för sig inte dyrt, men kunde inte hitta något annat billigt att köpa. Vi behövde inga märkeskläder (som man säkert kunde ha fyndat billigt).
 
Hotellet var lätt att hitta, men en parkeringsplats lite svårare. Vi hittade dock en gratis parkeringsplats till sist. Denna gång hade vi bestämt oss för att prova på Cumulus hotell. Var ett bra val, bättre än Omena Hotelli i alla fall. Bra frukost hade de också. 
 
 
Utanför hotellet fanns Tammerkoski och Koskipuisto.
 
 
På kvällen for vi till Tampereen Kylpylä. Själva orsaken till resan var att vi skulle använda upp ett presentkort till Holiday Club (som badet hör till). Det var ett litet bad, lika litet som jag kom ihåg. Men helt okej ändå. 
 
 
Efter simningen blev vi hungriga och gick till Amarillo för att äta.
 
 
Mätta och belåtna traskade vi iväg mot hotellet igen. Före vi kröp ner under täcket måste vi bara ta foto av Tammerkoski med omgivning i kvällsmörkret.
 
 
Följade dag blev det en hel del loppis besök. Ett besök vi IKEA blev det också, men några stora inköp blev det inte. Köpte ljus och klädhängare.
 
Då vi hade sett allt vi skulle se kom Johnny på att vi skulle köra hem via Tuuri, så det gjorde vi. Vi hann bara vara en timme i Tuuri innan de stängde, men räckte nog till, hann köpa det vi skulle. 
 
Sist och slutligen var det en riktigt rolig helg. En helg som man lever länge på...eller åtminstone tills nästa gång vi åker iväg någonstans.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0