Väggar

Kom att tänka på en sak som jag verkligen är nöjd med i vårt hus, nämligen väggarna och valet av tapeter och väggmaterial. Det finns bara en sak som jag ännu idag ångrar och det är att vi inte lämnade fram en liten del av stockväggen mellan köket och matplatsen, men nog är jag nöjd med hur det blev till sist i alla fall. 
 
Jag bara älskar stockväggar, gamla stockväggar, men för den delen ville jag inte (kunde inte) lämna fram stockarna överallt i huset. Ni som känner mig och som följt bloggen en längre tid vet ju hur det ser ut hemma hos oss, men ni som är nya läsare vet kanske inte hur vi tänkte då vi valde väggmaterial.
 
På vinden/andra våningen ville jag lämna fram så mycket av stockväggarna som möjligt för att bevara känslan av ett gammalt hus. Till sist blev det fyra stockväggar som vi valde att lämna framme.
 
 
 
Det blev i princip så att vi lämnade fram en stockvägg i varje rum på övrevåningen (förutom i lilla skrubben och i wc:n). Den ena väggen blev vit och de andra lackade jag med ett genomskinligt lack. 
 
Bara att se en gammal stockvägg gör att åtminstone jag börjar tänka bakåt i tiden och fundera hur gamla stockarna är, har de varit del av något annat hus tidigare osv. Roligt om man visste mera. 
 
Vi ville blanda nytt med gammalt (jag var ju mera inne på den gamla stilen). Därför blev vårt tapetval detta.
 
 
I vardagsrummet och mittersta rummet på nedrevåningen valde vi randiga tapeter, likadana i båda rummen bara olika nyanser. En del väggar valde vi att måla vita.
 
 
Jag skulle ju så gärna ha velat ha en stockvägg framme på nedrevåningen, men pga att väggar och fönster blivit flyttade, så fanns det ingen vägg som kunde lämna synlig. Gjorde därför en kompromiss och spikade råspont på en vägg i vardagsrummet. Kunde inte ha blivit bättre om man frågar mig!
 
 
Ett annat material som jag också förknippar med gamla hus är ju pärlspont. Jag ville gärna få in detta material någonstans på någon vägg. Vi valde därför att lägga pärlspont på ena köksväggen samt i hela kvisten.
 
 
Känns nog bra då vi har hela husprojektet färdigt och har bott i huset i 1 ½ år. Ett annat projekt om delvis har att göra med huset ska dock bli gjort ännu i höst/vinter. När som helst kommer de nämligen och gräver och kopplar in kommunalt vatten till oss. Har hittills haft källvatten från ett lokalt vattenbolag, men pga olika problem med vattnet har vi nu bestämt oss för att ta kommunalt vatten. Hoppas vi slipper få problem med vattnet/vattenläckage i framtiden. 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

oj grömma saker va ni har vackert och fint

Svar: Tackar! Roligt att få höra :)
Caroline

2013-10-24 @ 15:50:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0