Hemmagjord müsli
För några dagar sedan lagade Johnny lite müsli, det blev riktigt gott.
Här kommer receptet:
100 g mandelspån
100 g krossade hasselnötter
1,5 dl kokoschips
0,5 dl riven kokos
2,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
100 g hackade valnötter
(1 dl nyponskalmjöl)
1 dl vatten
1 dl kokosolja
2 msk stevia (sötningsmedel)
1 msk kakao
(1 tsk cacao & chilli krydda)
(Han hittade inget nyponskalmjöl samt cacao & chilli krydda i butiken.)
Gör så här:
1. Blanda alla torrvarorna i en bunke. Tillsätt kokosoljan och vattnet, rör om.
2. Häll ut allt på en bakplåt med bakplåtspapper.
3. Rosta i ugnen i 150 grader i 15 minuter.
4. Rör om och låt müslin vara ytterligare 15 minuter i ugnen.
5. Rör om igen. Stäng av värmen och låt stå med ugnsluckan lite på glänt, gärna i någon timme eller mer så att müslin blir riktigt torr.
Servera gärna med turkisk yoghurt, bär och frukter.

Kommentarer
Trackback