En, två, tre spinnrockar

På nuförtidens auktioner brukar spinnrockar bli ganska billiga, ibland är det till och med ingen som vill köpa dem. Undantag finns förstås, är de vackert bemålade samt har ett årtal kan de bli en aning dyrare, men det är sällsynt. För vad gör man egentligen med en spinnrock idag? Inte mycket. De är mest fina att se på. 
 
Synd egentligen, men de har väl tjänat sitt syfte. Här om dagen lade jag märke till den ensamma spinnrocken på uthusvinden, den bara står där och väntar på sitt öde. En har vi redan inne i huset, nej två föresten. Vad ska vi göra med en tredje? 
 
 
Antar att den får stå där den står. Ofta, då jag är på en auktion där de ropar ut en spinnrock eller två, kan jag för ett ögonblick få känslan av att jag måste ropa in dem, bara för att de är så billiga, bara för att de inte ska bli till skrot. I nästa ögonblick kan jag konstatera att jag nog inte kan släpa hem alla "fynd" bara för att de är billiga. 
 
Så du som nu inte äger en spinnrock och tänker, vad ska jag göra med en? Tänk en gång till nästa gång du besöker en auktion. Tänk vad en vacker pryl kan göra för ditt hem. Du som inte tycker att de är speciellt vackra så får ju förstås tycka vad du vill. Jag tänker åtminstone ta väl hand om mina spinnrockar, kanske den tredje en dag får komma in i värmen i gäststugan, vem vet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0