Från kök till badrum och bastu

Idag tänkte jag visa hur det från början såg ut i nuvarande badrummet. Har hänt ganska mycket där kan man säga. Vårt badrum var till en början kök med en källare under. I golvet fanns en lucka ner till källaren. Golvet runtomkring luckan var ruttet och det luktade fuktigt nere i källaren. Senare då vi öppnade upp köksgolvet såg vi att det också fanns mögel där, så lika bra att riva ut allt som vi också tänkt göra. 
 
Så här har det sett ut under renoveringens gång:
 
Kaffepaus i det gamla köket.
 
 
 
Nu börjar det verkliga arbetet. Ut med allt! Hur många lager med tapeter och skivor har de haft på väggarna?? 
 
 
Pappa var en hjälpande hand och drog ut hundratals, ja om inte fler, spikar ur brädor och lister, det fanns spikar nästan överallt!
 
 
Borttagning av mellanvägg mellan kök och sovrum.
 
 
Till sist var allt golvmaterial borta och kvar var ett gapande hål ner till källaren. Källaren fyllde vi sedan igen med mycket grus. Sedan byggde vi upp nya mellanväggar ungefär där de gamla varit (mellan kök och sovrum). Förut fanns det också en wc som var ungefär halva vårt nuvarande sovrum, men den togs bort, samtidigt tog vi också ner spismuren. Lämnade bara stockväggarna kvar, resten byggde vi upp pånytt.
 
Idag ser badrummet (gamla köket) ut så här:
 
 
Själva badrummet är nog färdigt. Fattas ännu en torktumlare, men den köper vi i ett senare skede. Vi har högtalade i taket, men ingen stereo ännu. Är tänkt att man ska kunna ligga i bubbelbadet och lyssna till fågelsång...ja eller annan musik :). 
 
Bastun är ett av våra favoritrum och som verkligen blev precis som den skulle bli. Här badar vi åtminstone tre gånger i veckan.
 
 
En annan dag får ni se hur ett annat rum kom till.

Kommentarer
Postat av: Ika

Vad roligt och intressant och se utvecklingen. Vi håller på att renovera ett äldre hus och håller som bäst på med gamla köket som ska bli toalett+bastu. Har du några bra tips/ideer som ni själv önskade att någon skulle ha påpekat under toalettrenoveringen?
Tack för en kul blogg!

Svar: Tack för din kommentar! Vet inte om jag har några speciella tips eller idéer. Men en sak vet jag, var nog tur att vi inte byggde in wc stolen bakom fyra väggar (alltså så man sku få sitta i fred medan nån annan är i badrummet). På de första ritningarna vi fick så var det ritat så, men såg nog direkt att så ville vi inte ha det, skulle ha tagit så mycket extra utrymme dessutom.
Jag ville få in ett bubbelbadkar, och jag fick som jag ville, det rymdes just och just. Fastän badrummet inte är så stort så fick vi in i princip allt som behövdes. Det enda jag kan sakna är någonstans att hänga kläderna samt vika dem på, men allt kan man inte få då man renoverar ett gammalt hus.
Caroline

2013-01-16 @ 18:22:49
Postat av: Anne-May Forsman

Allt ser så fint och läckert ut, man får börja om på nytt själv. Eget hus börjar bli gammalt.

Svar: Tack! :)
Caroline

2013-06-24 @ 19:34:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0