Kvisten då och nu

Tänkte göra en rundvandring i vårt hus. Mest blir det ju bilder från vardagsrummet, men nu ska ni få se lite annat också. Tar det från början, från att vi köpte huset tills idag.
 
Då vi köpte huset såg det ut så här framifrån och kvisten såg ganska så annorlunda ut mot vad den gör idag.
 
 
Inne i kvisten såg det ut så här innan renoveringen. Trappan upp till övrevåningen gick upp från kvisten. Det fanns också en liten skrubb under trappan. Under plastmattan på golvet fanns ett gammalt trägolv, detta ska återanvändas då vi lägger golv i gäststugan någongång.
 
 
Då man gick uppför trappan såg det ut så här:
 
 
Tyvärr var den gamla kvisten i dåligt skick, fukt hade kommit in lite här och där. Därför bestämde vi oss för att plocka ner den, då kunde vi bygga kisten så som vi ville samt flytta den mera på mitten av huset. Allt material sparade vi, så även dörrar och de flesta fönster.
 
 
Idag ser den ut så här:
 
 
Stor skillnad kan man tycka och visst blev det en del förändring. Ibland kan jag sakna den gamla kvisten, eller själva utseendet från utsidan. Men nog vill jag hellre ha en varm och fungerade kvist istället för den gamla och fuktskadade. 
 
Idag ser det ut så här inne i kvisten. Bakom spegeldörrarna har vi gömt bergvärmepumpen och flertal rör, där finns också lite klädförvaring samt elskåp. Under skohyllan finns en golvsil där man behändigt kan spola av skor eller liknande. Vi har dock inte använt vår så flitigt, beror nog på att skohyllan är där ovanpå.
 
 
Ännu är inte inredningen i kvisten helt färdig. Skohyllan ska inte stå där (den ska ut), ska nog byggas någon finare på ett annat ställe. Dessutom ska det byggas en eller två golvfasta bänkar med förvaring. 
 
 
 
För det mesta ser kläställningen ut så här. Fullproppad med kläder. Emellanåt hänger jag undan de kläder vi inte använder, men nu vintertid är det oftast fullt. Egentigen är denna klädförvaring endast tillfällig, köpte klädställningen hastigt och lustigt då vi flyttade in. Vet faktiskt inte riktigt hur jag vill ha klädförvaringen, kanske några krokar på väggen där i hörnet och skoförvaring under?
 
 
Dörren är jag verkligen nöjd över. Blev precis som vi tänkt oss. Den gamla har vi nog sparat, men denna är flera gånger tätare! Den är vit på insidan och gul på utsidan. Det var kanske inte den billigaste dörren, men smakar det så kostar det! Verkligen behändigt med dubbeldörr om man ska bära in stora möbler eller andra stora saker.
 
Blev visst ganska stor förändring på insidan också, men till det bättre tycker jag i alla fall. En annan dag får ni följa med till en annan del av huset.
 

Kommentarer
Postat av: Catie

Alltså vilken förändring! Tror int att ja tidigare sett hur huset såg ut innan :)

Svar: Jå, nå lite annorlunda blev he ju nog :)
Caroline

2013-01-13 @ 19:38:50
URL: http://caaatie.blogspot.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0