Drömma får man...

Har alltid drömt om att ha ett härbre på gården. Såg ett på findit för en tid sedan och tänkte nästan ringa. Men bara nästan. Vet inte riktigt vad man kan tänka sig betala för ett sådant. Lite svårt att prissätta. Sedan ska man ju få hem det på något sätt också. 
 
Bild från Findit.
 
Har hört att det tidigare har funnits en (eller var det flera) bodar nedanför vårt hus. Tänk om de fått stå kvar, vad glad jag skulle ha varit då! Men de är tyvärr borta för länge sedan. 
 
Nu skulle jag nog inte placera ett härbre på samma ställe, kanske hellre någonstans högre upp på gården. Får se om drömmen går i uppfyllelse någon dag.
 
Ja nu vet ni vad jag önskar mig till födelsedagspresent/julklapp eller annan gåva. Skämt åsido. Men har någon en bod/härbre (eller vad de nu heter), som ni vill bli av med för en billig peng så hör av er!

Kommentarer
Postat av: Sabina

Hej! ;-) Visst finns de lite här och där dessa. De kostar allt från ngn tusenlapp till över 10 000 har vi sett. Normalast det förstnämnda. Problemet är ju att få dem transporterat. Denna verkar vara timrad helt vanligt och beroende på skicket så kan man ju numrera och plocka ner. Den vi flyttade vågade vi inte plocka isär utan tog den i två delar. Har du sett den? Den var "6-delade" eller vad man ska säga i stockarna och helt tät och ihoppressad från 17oo talet. Transporten blev ca 2000!!!!! Och priset på boden strax under det dubbla av transporten. Skulle bjuda max 2000 på denna beroende på skciket på plats + transport då. I stockar eller "hel" då...

Svar: Okej, tack för din kommentar! Roligt att höra vad de brukar kosta. Vill som sagt ha en, men tror nog jag får vänta några år (om det inte dyker upp nån billig förstås). Först blir det nog trapp och terassbygge. Ja och så har jag ju min "gäststuga" som i princip endast består av en stuga med stockväggar och tak, finns inget golv. Den ska renoveras med endast gammalt material (eller så långt det går). Får se om jag tar tag i det projektet denna sommar eller om det blir ett annat år. Misstänker jag inte får gjort så mycket där på egen hand heller :)
Caroline

2013-01-07 @ 20:54:16
URL: http://backlidensgard.blogspot.fi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0