Sovnatt eller vaknatt?

Måste medge att jag är lite trött nu, då man har jobbat natt, tur man inte behöver vaka iaf! Får se nu då de bygger nya boendet om det blir sovnatt eller vaknatt...oroar mej för att det blir vaknatt, men hoppas inte det! Är nog många som inte vill ha vaknatt. Tar visserligen ganska länge ännu innan boendet är färdigt, men man går ju o funderar hur det ska bli.

Det som är bra med sovnatt är ju förstås att man får sova på arbetstid, men 15 timmars arbetspass är ibland lite jobbiga. Inte roligt att behöva fara till kl.16 o jobba natt då man på andra ställen får fara först till 21. Har prövat på att vaka 1 natt då jag var på praktik på ett demensboende. Det gick nog ganska bra, men var jätte trött på morgonen. Sov väl kanske nån timme då jag kom hem. Jag tror inte vaknätter är nåt för mej för jag har ingen tid eller ro att sova på dan. Bara jag har fått ca.5 timmars sömn så klarar jag mej nog. För det mesta (nästan alltid) får jag åtminstone 5 timmars sömn då jag jobbar natt, är mycket sällan jag sover nåt då jag kommer hem. Kan vila en stund i soffan bara o slö titta på tv. Man får förstås inte lika bra betalt då man har sovnatt, men man får ju ändå mer betalt nattetid än dagtid. 

Det finns ju personer som endast vill vaka, jag förstår även dessa. Då får man mera ledig tid. MEN jag skulle vara trött hela tiden! Det är ju heller inte bra för kroppen o hälsan att vaka, det är ju bevisat, men det finns ju ställen där någon måste vaka. Bara inte jag behöver vara den personen så är det bra. Tur att man inte jobbar på akuten eller nåt liknande ställe, det är nu sista stället jag skulle vilja arbeta nattetid på!

Då jag var på kurs för nån vecka sedan så blev jag inspirerad av att jobba med dementa igen. Skulle vara riktigt intressant (o nyttigt) med lite omväxling. Men då kom jag på att de har ju vaknätter på de flesta demensboenden, alltså inget för mej...

Låt oss hoppas att det nya boendet blir lika bra (om inte bättre) än det nuvarande- och snälla, låt oss behålla våra sovnätter!

Trackback
RSS 2.0