Muminnyheter

Det kommer ju hela tiden ut nya fina muminprodukter. Muggar, tallrikar och andra fina saker. Här om dagen såg jag att det kommit ut en ny serveringsskål som jag gärna skulle vilja ha. Nu har de tydligen tänkt till lite och har motiv på utsidan också. På den tidigare serveringsskålen som kom ut för något år sedan så fanns det motiv endast på insidan. Har man något i den skålen så ser det ju nästan bara ut som en vanlig vit skål. Så mycket trevligare med motiv på utsidan också.
 
 
Den här kannan är också fin. Hur vidare praktiskt det är med porslinstaket vet jag dock inte. Troligen bara något som skulle vara ivägen om man vill använda kannan. Men fin i hyllan är den ju nog.
 
 
Snart få vi också se den nya vintermuggen i butikerna. Vad tycker ni om den? 
 
(Bild från moomin.com)
 
Jag måste erkänna att muggen vid första anblick ser lite tråkig ut. Men egentligen är den ju bara enkel och egentligen ganska fin. Inte den finaste muggen jag sett, men såklart måste jag nog ha en eller två i min hylla. Kan ju hända Wilma också vill ha en så då blir det tre muggar, hehe.
 
Nu har också de nya samlartallrikarna kommit ut i butikerna. Det kommer ut två varje år, Årets tallrikar ser ut så här:
 
Bild från moomin.com.
 
Den rosa/röda tallriken har samma motiv som muggen som utkom 1990 och är alltså en av muggarna som är lite dyrare idag. Tallriken till höger har samma motiv som Millennium muggen som utkom 2000. Också den muggen är lite dyrare än muggarna i butiken idag. Jag har de två första förpackningarna med tallrikar, de som utkom 2014 och 2015. Saknar dock de som kom 2016 och 2017 med undantag av en tallrik som jag hittade skillt på loppis. Nu vet jag inte om jag ska köpa dessa, eller om jag ska vänta att jultomten kommer med dem, vi får se. Fina är de ändå. Helst skulle jag ju nog vilja ha tallrikarna som jag saknar också, men förstås är de ju dyrare nu då de inte säljs i butikerna mera.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0